Topic: APEL LA COMUNITATE

http://watermarked.cutcaster.com/cutcaster-photo-100322608-Time-for-Questions-Clock.jpg

Cred ca a sosit vremea pentru un astfel de mesaj si o serie de intrebari catre voi toti, care mai frecventati macar din cand in cand acest site.

Istoria MTG in Cluj nu a fost una care sa decurga usor insa pas cu pas s-a reusit a se cladi o comunitate de cateva persoane prezente in permanenta la evenimente. Sebi&Laura au facut site-ul acesta, Sergiu a facut tot posibilul sa fie cel mai bun TO si cred eu ca a si reusit, Rares si Mihai incearca din rasputeri cu tot felul de variante  sa convinga lumea sa participe la evenimente (mai nou s-ar da boostere gratis la 16+ participanti la draft) iar multi dintre noi detinem asa numitele Cutii ale Milei de unde puteti cere orice comuna/necomuna din ultimele 2-3 block-uri.

Totusi, problema principala din prezent este participarea mult prea scazuta. Este un hobby scump, cred ca cu totii stiam asta cand ne-am bagat. Intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem este daca se obtine satisfactia necesara avand in vedere cheltuiala facuta. Cred ca anul trecut pe vremea asta, cand veneau regulat cam cate 20-25 oameni pe FNM interesul pentru MTG in Cluj era destul de ridicat in ciuda unui metagame cam rigid (Caw blade domina si totusi oamenii construiau tot felul de deck-uri in comunitate neexistand destui jace)

http://fc03.deviantart.net/fs71/i/2010/233/d/b/The_MORE_the_MERRIER___Desktop_by_C2SilvaRymes.png

Din cate am inteles, multi au renuntat la MTG pentru a juca pe PC anumite jocuri. E drept ca e mult mai comod sa stai acasa si sa joci ceva si probabil ca si noi, cei putini care am mai ramas la evenimente, vom recurge in cele din urma la Magic Online, insa vreau sa fac acest apel sa vad daca mai exista interes pentru paper game.

Anul trecut, ne aflam in timpul block-ului Scars of Mirrodin, block cotat mult mai prost decat Innistrad si totusi prezenta era mult mai mare. Incerc sa inteleg de unde aceasta diferenta si prefer sa cred ca nu e din cauza crizei.  Toate eforturile organizatorilor nostri (de a gasi local mai bun, de a face evenimentele mai atractive, de a da mai  multe premii ) vor fi in zadar daca noi ne mobilizam si reactivam comunitatea intr-un fel sau altul.

Dupa cum bine stiti, deja a fost nevoie sa se renunte la eventul din weekend, tocmai datorita participarii reduse la evenimente. Care credeti ca este urmatorul pas? Sa se renunte si la cel de joi si sa se revina la kitchen table magic. 

O problema mare este aceea ca multi din jucatorii vechi fie s-au plictisit sa joace standard, fie nu vor sa joace cu jucatori foarte noi fiindca stiu ca au avantajul de a cunoaste jocul mai bine si jocul devine in consecinta mai putin interesant (in lipsa de competitie).
Tocmai de aceea fac un apel la toti jucatorii mai vechi, dar si cei noi care cred sau vor sa inteleaga jocul mai bine sa incercam sa reinviem aceasta comunitate. Carti exista destule de imprumutat, chiar si din set-urile ratate (ISD, DKA, AVR)
Un prim pas pentru aceasta este M13, un set ce se anunta interesant, atat in Limited cat si in Standard si este un punct ideal de pornire pentru jucatorii mai noi.

O ultima problema pe care vreau sa o pun este urmatoarea:

Dupa cum multi stiti, in toamna se lanseaza RETURN TO RAVNICA.
http://1.bp.blogspot.com/-cWZWkmQ7xqI/T4DKDsOLhDI/AAAAAAAABqs/alRdModYV9M/s1600/1333837301_return+to+ravnica.jpg

Multi dintre noi am ratat Ravnica cand a fost prima data in standard. Aceasta este sansa noastra sa jucam in timpul unui set pe Ravnica. Cu siguranta ca foarte multi nu inteleg ce e cu aceasta Ravnica si de ce merita sa joci MTG in aceasta perioada. Daca lucrurile vor sta la fel ca si prima data cand Ravnica a fost in Standard, va fi un environment foarte bun atat in standard cat si in Limited iar boosterele vor deveni mult mai valoroase cu fiecare Shockland deschis (acum, fiecare shockland valoreaza in jur de 30-35$).
http://www.wizards.com/mtg/images/daily/sf/sf47_shockLands.jpg

Ce le face asa speciale pe aceste landuri este tipul de land : Plains Island, Swamp Forest, etc.



Consider ca va fi o perioada in care merita jucat MTG chiar si daca pentru inca 1 an maxim. Why not give it a try?



Asadar, va intreb si fac si un poll cu aceasta intrebare dar rog pe toti cei care voteaza sa si posteze un raspuns:
Credeti/Doriti sa reveniti/participati la evenimente incepand cu RTR sau M13 ? Doriti sa participati doar la drafturi ?
Sau doriti sa renuntati la jocul in comunitatea MTG deoarece consuma bani/timp/resurse etc. ?

http://pwp.wizards.com/3213663536/Scorecards/Landscape.png

Re: APEL LA COMUNITATE

Cei care stiu ca participa deja si vor participa in continuare va rog sa alegeti prima varianta : Incepand cu M13.
Pool-ul va fi deschis o luna de zile si la final vom putea vedea care sunt sansele de supravetuire a  comunitatii MTG din Cluj.
Va rog nu uitati sa va expuneti si parerea smile
Rog de asemenea si membri mai vechi sa voteze daca intra pe site.

Last edited by TudorGrigoroaia (2012-06-07 21:29:10)

http://pwp.wizards.com/3213663536/Scorecards/Landscape.png

Re: APEL LA COMUNITATE

Am sa vin si eu mai des incepand cu luna iulie, sa scap de licenta si examene odata...

Cat timp de pierdut am pe zi, il dedic la Diablo 3. Stai linistit, ca imediat devine boring big_smile

Re: APEL LA COMUNITATE

Tudor, tot respectul pentru acest "act" si modul de punere in pagina. Chiar frumos.

Revenind la subiect, eu aveam pe limba un asemenea topic de ceva timp, dar mi s-a parut ca nu sunt in masura sa-l porneasc, avand in vedere faptul ca in maxim 2 saptamani parasesc Clujul si astfel si comunitatea. Sper, si sper din tot sufletul, sa pot continua acest hobby, inca mult timp de acum inainte, dar dupa cum puteti observa, fara oameni e cam greu.

Eu am votat NU, pentru ca desi o sa-mi ofer suportul atata cat pot comunitatii din Cluj, alaturi de care am avut cele mai mari realizari si cele mai multe clipe placuta, nu voi mai fi parte din ea.

Imi pare rau ca oamenii si-au pierdut interesul pentru hobby-ul asta, sau ca cei noi sunt prea timizi sa iasa din bucatarile lor. Poate ca am putea gasi o gramada de motive pentru numarul scazut de participati, incepand de la festivale, examene, plecari din oras, petrecut timpul in alt fel, dar se simte ca acest lucru nu este doar temporar.

Organizatorii si-au facut treaba cum nu se putea mai bine, Rares in special a depus o munca de lamurire si recrutare cum n-am mai vazut la altcineva, si cu toate astea tot nu suntem suficienti. Sincer nu stiu de ce sa ne mai ostenim, daca rezultatele sunt negative. Adica cu toti am putea sa ne canalizam fortele si timpul in alta directie.

Eu am incercat practic prin toata munca depusa, incepand cu Future Sight, sa-mi creez mie mediul gameresc in care sa ma pot simti bine, sa cunosc oameni minunati si sa fiu competitiv, lucru care in mare mi-a reusit, dar ma doare sa vad ca dupa atatia ani, totul se naruie.

In schimb ma bucur de un singur lucru si multumesc Magicului pentru asta: am intalnit oameni exceptionali!


LE: iar pentru perioada cat inca voi fi aici, va anunta, ca nu voi participa la evenimente, decat daca suntem siguri ca ne strangem suficienti ca sa facem un eveniment sanctionat.

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: APEL LA COMUNITATE

trist..
am vazut si trecut deja de cateva ori prin asta si CJ parea sa fie imun la aceasta infectie, dar se pare ca luptati si voi din greu cu ea..
Jocul are nevoie de o plaja sanatoasa de jucatori cu mijloace si entuziasm "nelimitat", iar se pare ca ori de cate ori aceste conditii nu sunt indeplinite pe deplin, topicul acesta isi gaseste drumul spre forumuri..
Sper sa gasiti totusi o solutie, iar aceasta ma tem ca nu va veni din partea WotC (nici sub forma de shocklanduri sau mistice si nici chiar cu un al 5lea set anual)

Sunt curios ce parere au restul din comunitate.

Re: APEL LA COMUNITATE

Imi pare foarte rau sa vad ca lucrurile in Cluj sunt in stadiul in care sunt. Desi am jucat MtG cu mult inainte sa intalnesc comunitatea GameFlux, consider ca in Cluj am crescut si m-am simtit ca un jucator de MtG cel mai mult. N-am sa uit mirror-urile stranse de Jund cu Segiu si Sebi, deck-urile ciudate ale lui Dan (care apareau din neant, castigau un turneu si apoi sipareau), meciurile infinit de lungi cu Mihai sau jocurile stranse la Limited cu Gyula. Cand am plecat din tara mi-a fost foarte dor de comunitate si speram ca de fiecare data cand ma intorc in tara sa am ocazia sa ma intorc la origini si sa dau un meci cu prietenii din Cluj.

Prin locurile unde am fost eu, cred ca cel mai important pentru comunitate (desigur, pe langa oameni) a fost prezenta unui shop. Stiu ca este foarte greu de realizat acest lucru in Cluj, aproape imposibil. Stiu ca s-a discutat posibilitatea, dar exista tot felul de probleme. Spun doar ca existenta unui loc unde daca ai chef sa te joci MtG, poti sa te duci oricand, si in cel mai rau caz, daca nu este nimeni, dai un EDH cu proprietarul. Poate gresesc, dar comunitatile din Timisoara, Targu Mures si Bucuresti au nivelul de activitate pe care-l au, cred eu, tocmai datorita prezentei unui astfel de "club room".

Stiu ca ceea ce scriu eu nu este foarte constructiv, dar ma apuca nostalgia cand ma gandesc la comunitatea din Cluj si la posibilitatea de a se pierde. Nu stiu ce sa scriu altceva...

http://pwp.wizards.com/5208063897/Scorecards/Landscape.png

Re: APEL LA COMUNITATE

Din pacate si eu am votat tot NU in ceea ce priveste reintoarcerea mea la ce inseamna Magic Competitiv.

Argumentul principal e partea financiara pe care o implica acest joc si care uneori nu mi se pare ca se justifica, nefiind alceva decat o masina de facut bani americana.
Nu am pretentia sa primesc/gasesc  un joc de sociatate gratis, dar personal as investi banii echivalenti cu un deck competitiv intr-un board-game, care personal mi se pare mai statornic, confera posibilitatea explorarii lui la maxim fara sa te stranga cu usa expansion-urile pe banda, confera jucatorilor aceleasi resurse limitate si aceleasi sanse egale de castig, toate astea contribuint la o imbunatatire mult mai rapida a relatiilor sociale dintre participanti (rivalitatea, competitivitatea, invidia nu pot aparea decat ca si latura subiectiva a jucatorului ci nu ca un efect cauzat de neputinta de a accesa aceleasi resurse ca si ceilalti).

Avand in vedere partea financiara a jocului de magic acesta nu mi-a conferit prea multe satisfactii pentru ca:
        - niciodata nu mi-am putut permite sa joc ce vreau cu o investitie cat mai minimala
        - tot timpul a trebuit sa ma amagesc cu ideia ca nu am  cum sa castig in fata unor adversari care au resurse inzecit fata de mine
        - tot timpul am simtit ca nu exploatez aceea investitie in carti destul de mare  la maxim pentru ca tot timpul apare alceva care imi zadarniceste oarecum investitia facuta cu o gramada de compromisuri
        - tot timpul am avut impresia ca nu am oportunitatea de a juca pe saturate intrucat si de am vrut sa invat pe cineva exterior comunitatii nu am avut doua deckuri competitive
       - de asemenea tot timpul am fost nevoit sa aleg o culoare sau doua fiind aproape imposibila exploatarea la nivel competitiv a tuturor culorilor.

In conditiile de mai sus si bineinteles din cauza unui alt hobby aparut si mult mai atractiv am decis sa las investitia in cartonase. Personal prefer sa raman la Magicul de bucatarie , care se poate juca cu cele mai competitive deckuri ale momentului cu o simpla investitie in 10 coli de hartie tongue

Re: APEL LA COMUNITATE

O să mai vin pe la drafturi în funcţie de cum îmi permite programul, de EDH nu mă las veci iar Standard o să joc când simt că îmi place şi pot pune cap la cap un deck ca lumea. Ştiţi că nu sunt competitiv sau din astea, vin din plăcere, iar când plăcerea nu mai e acolo, prefer să fac altceva smile Dar da, în principiu drafturi de M13 şi RTR o să vreau.

Re: APEL LA COMUNITATE

Hmmmmmmm,

Am castigat foarte mult datorita Magicului si nu vreau sa pierd asta. stiu ca sa schimbat mult de cand am inceput sa joc, oameni vin si plec, dar asta ma gandesc ca ar trebuie sa fie normal. Fiind o comunitate mai mica impactul e mai mare daca se lasa unu sa 2 de magic. Dar sant dornici, sint oameni care vor sa invete. Am primit foarte mult ajutor si rabdare de la voi. Nu sunt un jucator competitiv, dar datorita voi am ajuns la un nivel cand deja im vad greselile. Sper sa am cu ci ne si unde sa ajung la un nivel mai mare. Vreu sa bag timp si resurse sa qajung un jucator decent. Eu tot veneam cu home brewuri ca am vrut sa vad ce poate Magicul, si era fun:D. Dar deja vreamai mult, deck competitiv lupte batalii si daca nu o sa am cu cine o sa plang:(. Am azut ieri de la Rares ca Tudor va face parte din organizatori. Ma bucur foarte mult pentru asta. Sergiu si Rares au pus Magicul din cluj pe harta sa nul lasam sa dispare.
Take the lead and i will gladly follow!!!

Re: APEL LA COMUNITATE

Tudorakis, din nou felicitări pentru expunerea făcută!

Am tot citit și recitit toate mesajele de pe acest topic și observ o dublă frustrare: cea de lipsă de participare și cea a sentimentului de exploatare (financiar vorbind nu este cel mai ”prietenos” hobby). Eu o să vă expun problema cât mai clar.

Am făcut recent un fel de recensământ și cifrele sunt foarte clare: există 12 oameni care veneau regulat la evenimente, oameni care din diferite motive nu mai vin. Deloc. Unii au plecat din țară, alții s-au lăsat de tot (asta în ultimele 6 luni, nu vorbesc de cei care au ieșit din peisaj de mai multă vreme), alții joacă doar Limited. Pe lângă cei 12 care frecventau 80% din evenimente, am numărat alți 10 cărora, din cauza programelor de la servici/școală/acasă au trecut de la procentaj de participare de 80% la undeva la 20% în ultimele 2 luni.

Personal privesc problema pragmatic și clar: orice fel de campanie de promovare sau evenimente atrăgătoare am face, numărul de oameni noi-veniți nu va putea acoperi acest deficit, mai ales că am observat, cu oarecare dezamăgire, o lipsă de interes a celor noi pentru ceea ce înseamnă magic competitiv (vorbesc de nivel FNM, nu de World Quals sau Nats). Pur și simplu mulți joacă de plăcere și chiar n-am nici un fel de problemă cu asta. Eu mă simt bine când e multă lume, când e competiție și când pierd mă motivez să mă descurc mai bine data viitoare, dar asta nu pot să cer de la toată lumea care ia contact cu MTG.

Eu, ca și Sergiu, sunt un ”egoist”: vreau să-mi ofer mie un cadru cât mai competitiv în care să mă simt bine. De aceea am făcut tot posibilul să atrag lumea la evenimente în număr cât mai mare pentru că acolo se simte magicul, când sunt 16-20 oameni. Aia e zi de magic.

Singura problemă majoră care se poate arăta pe viitor este posibilitatea de a nu mai avea voie să organizăm evenimente de genul prerelease sau gameday. Totodată, fără organized play, nici un fel de promo-cards nu vom mai primi, iar drafturile vor fi făcute la nivel personal, după posibilitățile fiecăruia (fie pe MTGO, fie în alte orașe, fie prin achiziționarea de box-uri de prin diferite locuri și jucat de pe ele).

Părerea mea că o rezolvare nu există și nu poate exista fără oameni implicați și care VOR să joace MTG. Politica celor de la Wizards nu ajută cu nimic, este într-adevăr o mașinărie de făcut bani (and who can blame them that we live in a 3rd world country and cannot afford much?), însă se pot găsi soluții prin organizarea turneelor de Budget și a celor de Pauper pe premii. Din păcate am observat că lumea nu are chef să-și facă deck-uri pentru astfel de evenimente și atunci am renunțat să le mai promovez. Am explicat de zeci de ori și pe forum și în persoană din ce cauză contează ca lumea să participe, INDIFERENT DE FORMAT, însă în van. Nu mă mai repet.

La drafturi lumea nu vine pentru că li se pare scump, dar de fapt totul stă în lene/încăpățânare: le este lene să învețe să drafteze, deci pierd la drafturi, deci li se pare că e scump. Ceea ce este, ca să pun lucrurile într-o lumină clară, O MARE PROSTIE. Să vă zic și de ce: pentru că draftul ăsta, jucat cum trebuie, se autofinanțează oameni buni. Singurul draft pe care l-am plătit după ce a apărut AVR a fost primul. După asta am participat la următoarele 2 cu premiile câștigate și îl aștept și pe următorul tot așa, cu boosterele nedesfăcute pregătite. Dacă eu pot, oricine poate.

Un shop va rezolva o parte din aceste probleme, însă nu se poate spune că la Mureș sau Iași sau Timișoara sunt cine știe ce participări la evenimente. E fix ca la noi, chiar dacă ei au shop-uri. Da, trec mai mulți oameni pe acolo zilnic sau săptămânal, însă la evenimente nu se prea văd. Vom avea un stand/shop în curând, vom vedea ce va fi.

Personal voi părăsi Clujul la sfârșitul acestui an, însă voi încerca să particip activ la întreținerea comunității și totodată voi încerca să particip la cât mai multe evenimente.

Nu-mi fac griji prea mari și nici voi nu ar trebui să vă faceți. Lucrurile astea evoluează oarecum natural, poate este momentul să ”luăm o pauză” după ce anul trecut a fost super ticsit cu evenimente, nu cred să fi avut vreun weekend fără MSE (în afară de alea când erau sărbători prin preajmă).

Singura chestia pe care eu o cer de la lume este să nu le fie lene și să se implice, altfel eforturile noastre sunt inutile.

Re: APEL LA COMUNITATE

Rarres wrote:

Tudorakis, din nou felicitări pentru expunerea făcută!

Am tot citit și recitit toate mesajele de pe acest topic și observ o dublă frustrare: cea de lipsă de participare și cea a sentimentului de exploatare (financiar vorbind nu este cel mai ”prietenos” hobby). Eu o să vă expun problema cât mai clar.

Am făcut recent un fel de recensământ și cifrele sunt foarte clare: există 12 oameni care veneau regulat la evenimente, oameni care din diferite motive nu mai vin. Deloc. Unii au plecat din țară, alții s-au lăsat de tot (asta în ultimele 6 luni, nu vorbesc de cei care au ieșit din peisaj de mai multă vreme), alții joacă doar Limited. Pe lângă cei 12 care frecventau 80% din evenimente, am numărat alți 10 cărora, din cauza programelor de la servici/școală/acasă au trecut de la procentaj de participare de 80% la undeva la 20% în ultimele 2 luni.

Personal privesc problema pragmatic și clar: orice fel de campanie de promovare sau evenimente atrăgătoare am face, numărul de oameni noi-veniți nu va putea acoperi acest deficit, mai ales că am observat, cu oarecare dezamăgire, o lipsă de interes a celor noi pentru ceea ce înseamnă magic competitiv (vorbesc de nivel FNM, nu de World Quals sau Nats). Pur și simplu mulți joacă de plăcere și chiar n-am nici un fel de problemă cu asta. Eu mă simt bine când e multă lume, când e competiție și când pierd mă motivez să mă descurc mai bine data viitoare, dar asta nu pot să cer de la toată lumea care ia contact cu MTG.

Eu, ca și Sergiu, sunt un ”egoist”: vreau să-mi ofer mie un cadru cât mai competitiv în care să mă simt bine. De aceea am făcut tot posibilul să atrag lumea la evenimente în număr cât mai mare pentru că acolo se simte magicul, când sunt 16-20 oameni. Aia e zi de magic.

Singura problemă majoră care se poate arăta pe viitor este posibilitatea de a nu mai avea voie să organizăm evenimente de genul prerelease sau gameday. Totodată, fără organized play, nici un fel de promo-cards nu vom mai primi, iar drafturile vor fi făcute la nivel personal, după posibilitățile fiecăruia (fie pe MTGO, fie în alte orașe, fie prin achiziționarea de box-uri de prin diferite locuri și jucat de pe ele).

Părerea mea că o rezolvare nu există și nu poate exista fără oameni implicați și care VOR să joace MTG. Politica celor de la Wizards nu ajută cu nimic, este într-adevăr o mașinărie de făcut bani (and who can blame them that we live in a 3rd world country and cannot afford much?), însă se pot găsi soluții prin organizarea turneelor de Budget și a celor de Pauper pe premii. Din păcate am observat că lumea nu are chef să-și facă deck-uri pentru astfel de evenimente și atunci am renunțat să le mai promovez. Am explicat de zeci de ori și pe forum și în persoană din ce cauză contează ca lumea să participe, INDIFERENT DE FORMAT, însă în van. Nu mă mai repet.

La drafturi lumea nu vine pentru că li se pare scump, dar de fapt totul stă în lene/încăpățânare: le este lene să învețe să drafteze, deci pierd la drafturi, deci li se pare că e scump. Ceea ce este, ca să pun lucrurile într-o lumină clară, O MARE PROSTIE. Să vă zic și de ce: pentru că draftul ăsta, jucat cum trebuie, se autofinanțează oameni buni. Singurul draft pe care l-am plătit după ce a apărut AVR a fost primul. După asta am participat la următoarele 2 cu premiile câștigate și îl aștept și pe următorul tot așa, cu boosterele nedesfăcute pregătite. Dacă eu pot, oricine poate.

Un shop va rezolva o parte din aceste probleme, însă nu se poate spune că la Mureș sau Iași sau Timișoara sunt cine știe ce participări la evenimente. E fix ca la noi, chiar dacă ei au shop-uri. Da, trec mai mulți oameni pe acolo zilnic sau săptămânal, însă la evenimente nu se prea văd. Vom avea un stand/shop în curând, vom vedea ce va fi.

Personal voi părăsi Clujul la sfârșitul acestui an, însă voi încerca să particip activ la întreținerea comunității și totodată voi încerca să particip la cât mai multe evenimente.

Nu-mi fac griji prea mari și nici voi nu ar trebui să vă faceți. Lucrurile astea evoluează oarecum natural, poate este momentul să ”luăm o pauză” după ce anul trecut a fost super ticsit cu evenimente, nu cred să fi avut vreun weekend fără MSE (în afară de alea când erau sărbători prin preajmă).

Singura chestia pe care eu o cer de la lume este să nu le fie lene și să se implice, altfel eforturile noastre sunt inutile.

Like (we really need a like button)

Re: APEL LA COMUNITATE

Eu la ritmul asta o sa trec pe MTGO, daca nu o sa vina mai multa lume pana in august.

NEEDS MOAR JACE...
http://pwp.wizards.com/3213663561/Scorecards/Landscape.png

Re: APEL LA COMUNITATE

Foarte bun topicul, Tudor. Ai dat glas intrebarilor care ne framanta de ceva vreme.. si chiar daca nu o sa gasim o solutie, tot ajuta sa le discutam smile
Eu sunt optimist si cred ca nu o sa dispara comunitatea chiar daca o sa fie perioade de inactivitate, si e clar ca in perioada asta ne indreptam spre un nou minim de activitate. Nu voi trece pe magic online chiar daca nu vor fi destui oameni pentru evenimente. O parte importanta a jocului e socializarea "face-to-face" si asta se pierde online.
Un shop ar ajuta foate mult, sa speram ca o sa apara si el cat de curand.
Personal voi continua sa joc magic, sa colectionez carti si sa investesc in joc, chiar daca viata aglomerata, de oameni mari, nu imi permite sa fie prezent la fiecare eveniment smile

Re: APEL LA COMUNITATE

mihai wrote:

Foarte bun topicul, Tudor. Ai dat glas intrebarilor care ne framanta de ceva vreme.. si chiar daca nu o sa gasim o solutie, tot ajuta sa le discutam smile
Eu sunt optimist si cred ca nu o sa dispara comunitatea chiar daca o sa fie perioade de inactivitate, si e clar ca in perioada asta ne indreptam spre un nou minim de activitate. Nu voi trece pe magic online chiar daca nu vor fi destui oameni pentru evenimente. O parte importanta a jocului e socializarea "face-to-face" si asta se pierde online.
Un shop ar ajuta foate mult, sa speram ca o sa apara si el cat de curand.
Personal voi continua sa joc magic, sa colectionez carti si sa investesc in joc, chiar daca viata aglomerata, de oameni mari, nu imi permite sa fie prezent la fiecare eveniment smile

Fac si eu ca Lajos: Like!

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: APEL LA COMUNITATE

mihai wrote:

Foarte bun topicul, Tudor. Ai dat glas intrebarilor care ne framanta de ceva vreme.. si chiar daca nu o sa gasim o solutie, tot ajuta sa le discutam smile
Eu sunt optimist si cred ca nu o sa dispara comunitatea chiar daca o sa fie perioade de inactivitate, si e clar ca in perioada asta ne indreptam spre un nou minim de activitate. Nu voi trece pe magic online chiar daca nu vor fi destui oameni pentru evenimente. O parte importanta a jocului e socializarea "face-to-face" si asta se pierde online.
Un shop ar ajuta foate mult, sa speram ca o sa apara si el cat de curand.
Personal voi continua sa joc magic, sa colectionez carti si sa investesc in joc, chiar daca viata aglomerata, de oameni mari, nu imi permite sa fie prezent la fiecare eveniment smile

Like si eu...2X.. :-s. Dar ieri am fost 5 oameni la un ThM, sambata la draft au fost 6, la G-day 10. Maine la draft s'au anuntat 4 oameni. Recunosc ca partea legata de socializare e probabil cea mai importanta. Insa cand vin atat de putini oameni la events, atunci nu prea mai vorbim de socializare la magic( asa iesim la o bere). Am incercat sa raman optimist in privinta asta, but this ain't going anywhere.

NEEDS MOAR JACE...
http://pwp.wizards.com/3213663561/Scorecards/Landscape.png

Re: APEL LA COMUNITATE

ba ce naspa sad.
Eu habar n-am ce fac cu magicul. Draftul de avr m-a ofticat prea rau, de cumparat singles nu vreau si de jucat decku de buget la infinit nu pot (ca ies cele mai bune carti din el dupa rotatie, nu de alta). Also, bani putini.
Ignorand asta, eu ma tin de magic big_smile

Re: APEL LA COMUNITATE

Ah, inca-mi amintesc weekendu cand ne-am dus la Iasi smile, sau nationalele de anu trecut big_smile/

Chiar imi lipseste magicu din Cluj, nu e la fel online...

Eu voi reveni incepind cu ReturnToRavnica.

Re: APEL LA COMUNITATE

pentru noi - Zita si cu mine - Gameflux este un lucru magnific. Ne simtim ca intr.o mare familie aici. Incercam sa ajungem cat de des putem la evenimente dar nu depinde tot timpul de noi. Neprevazutul si finantele joaca un rol foarte important aici ...  sper sa reusim sa tinem comunitatea cat mai stransa si cat mai activa.

votat m13

http://pwp.wizards.com/6300245743/Scorecards/Landscape.png

Re: APEL LA COMUNITATE

Pe cand am inceput si eu sa joc cat decat voi vreti sa spargem grupul . Pai va iau pe toti la bataie tongue.

Acuma serios, voi stiti ca eu o sa fiu cat se poate de prezent si deabia astept release-uri noi. Ma gandeam ca poate o sa particip si eu macar odata la un qualifier. Pot sa joc si eu online, dar vreau sa mai ies si eu din casa sa mai vad o fata de om , nu doar monitoare.

Rares are dreptate, dar se simte cum devine tot mai resemnat pe parcursul postului lui. Pe mine m-a ajutat foarte mult omul asta si tin sa ii multumesc. Poate il mai incurajez asa smile
Eu nu pot decat sa va rog sa nu va dati batuti. Oameni care vor sa joace sunt , sigur nu i-am gasit inca pe toti.

Nu stiu care e solutia ptr problema pe care o avem acuma , dar sunt sigur ca in timp o sa se rezolve. Poate unii au nevoie de o pauza, dar e bine sa stie ca sunt inca oameni doritori de evenimente si ca daca vor sa revina , au unde.

Vot M13.

http://pwp.wizards.com/8300100108/Scorecards/Landscape.png

Re: APEL LA COMUNITATE

Iată că poll-ul s-a încheiat și deși arată că proporția este înclinată către participare nu pot spune că este un mediu foarte bun pentru Magic competitiv. Sunt prea puțini oameni interesați de acest aspect, pare-se. E păcat, pentru că Magicul de bucătărie nu poate susține o comunitate. Vom vedea ce va fi, sper să ne întâlnim măcar o dată pe săptămână să jucăm, preferabil pe premii.

Re: APEL LA COMUNITATE

Magic will never die !Eu sunt la inceput, dar serios chiar vreau sa ma tin de acest joc si cred ca si mare parte din voi vreti la fel.Stiu si ca este un Post destul de tarziu, dar ma bucur si daca doar vreo 2-3 oameni apuca sa il citeasca.Deja comunitatea sa marit, la pauper ThNM au fost 20-26 de oameni,si la Magic Celebration suntem 30.Comunitatea se tot mareste si RTR ne da sperante.Cred ca o gramada de oameni s-ar apuca intrun set distractic si interesant decat in ceva boring ca M13.Never give up hope !