Topic: [Event] Pauper Standard Constructed

Dragi tovarăşi şi pretini,

acest topic se adresează în principal noilor veniţi, care încă nu ştiu exact şi fix cu ce se mănâncă "competiţiile". O să rescriu aici tot ce-am zis şi-n altă parte în legătură cu acest format numit Pauper.

Apel către toți cei care se ”tem” încă: evenimentele de Pauper Standard Constructed sunt foarte accesibile din toate punctele de vedere. Dacă aveți întrebări legate de cum și ce anume se va juca, nu ezitați să ne contactați.

Aici link rapid către programul lunar de evenimente: http://deckbox.org/communities/gameflux/events

Pentru cei care nu știu, Pauper Standard Constructed înseamnă așa:
1. Pauper - ai voie doar cu cărți de raritate comună (commons), adică simbolul setului trebuie să fie NEGRU. Exemplu de carte comună: Glistener Elf. Nu ai voie cu necomune (uncommons), exemplu Contagion Clasp sau cu mitice/rare, exemple Royal Assassin și Huntmaster of the Fells. Grijă că și landuri există necomune și rare, și nici cu alea nu e voie! Chestia asta se traduce cam aşa: oricine, dar absolut oricine, poate să-şi facă un deck bun.
2. Standard - ai voie doar cu cărți care din seturile Scars of Mirrodin, Mirrodin Besieged, New Phyrexia, M12, Innistrad și Dark Ascension. Mai multe informații despre formatele competitive și casual aici: http://www.wizards.com/magic/tcg/Resour … es/formats
3. Constructed - adică deck-ul trebuie să aibă minim 60 cărți (inclusiv landurile) și nu vă recomandăm să depășiți acest număr, iar sideboard-ul trebuie să aibă fix 15 cărți.

Exemplu concret de un deck Pauper Standard Constructed găsiți aici: http://deckbox.org/sets/156344 (mersi, Ioana!)

Vă invităm aşadar, joia asta precum şi joia viitoare la două astfel de evenimente. Pentru înscrieri şi detalii privind data exactă, locul şi ora, consultaţi programul de evenimente (every event is clickable big_smile ) şi vă puteţi înscrie acolo.

Totodată, vă stăm la dispoziţie pentru orice fel de întrebări aţi avea în legătură cu desfăşurarea evenimentelor, cu facerea de deck-uri sau (şi mai ales) cu împrumuturi de cărţi. So feel free to ask awaaaaaaaaaaaaay, we are more than eager to share our experience with you guyz and gurlz!

Al vostru,
Rareşul

Last edited by Rarres (2012-04-09 20:27:58)

Re: [Event] Pauper Standard Constructed

Am făcut câteva deck-uri de pauper, în caz că n-aveați idei (aici la începători mă refer). Unele din deck-uri nu au sideboard, că zău nu știu ce să bag pe acolo din moment ce n-am mai jucat pauper de mai bine de un an și nu mai am nici o idee în ceea ce privește metagame-ul.

Aici un infect verde/negru: http://deckbox.org/sets/158832 - poate în side ar merge Child of Night vs alte deck-uri agresive non-infect sau mai mult removal. În rest, pretty straight-forward: ataci ca prostu', pompezi de fiecare dată când ai ocazia și apoi proliferezi.

Aici un deck de discard: http://deckbox.org/sets/158999 - am încercat deck-uri de pauper discard pe când erau discarduri mai bune (gen Duress sau Mire's Toll) cu relativ succes. Mi-e complet necunoscut cum ar merge în Standardul actual, însă există removal de calitate superioară momentan pentru negru și pot zice că-mi place Black Cat și Gruesome Discovery. Probleme ar fi doar împotriva deck-urilor hiper rapide.

Aici un deck de roșu: http://deckbox.org/sets/158815 - puterea de explozie a lui Furnace Scamp nu trebuie neglijată, însă nu pot spune că-s super încântat de opțiunile pentru mono-red în Pauper. Ashmouth Hound e un all-star în Pauper din cauza abilității lui (practic omoară ORICE cu toughness 1 înainte de a intra în combat damage phase). E un deck bun, însă trebuie testat.

Aici un deck alb/roșu: http://deckbox.org/sets/158842# - vreau să zic din start că acest deck mi se pare de departe cel mai bun dintre toate pe care le-am făcut, însă e (poate) doar din cauză că sunt MARE fan Loyal Cathar. Ideea e că are foarte foarte FOARTE mare rezistență la removal (dacă moare vreo creatură, revine sub o formă sau alta). Totodată, flying e destul de important în Pauper și albul are, momentan, chestii foarte bune la 2 sau 3 mana. În side poate ar trebui mai mult removal de roșu, câteva Revoke Existence (deși nu prevăd un metagame prea abundent în Artifacts sau Enchantments), eventual ceva Apostle's Blessing în caz că se joacă vs un deck ce abundă în removal. Se pare că am tendința să bag Apostle's Blessing în toate deck-urile... It's just THAT good, what can I say...

O să revenim cu un mic articol pe gameflux.ro care să explice în detaliu cum ar trebui să se joace vreo 2 din deck-urile de mai sus, eventual cu mici ”previziuni astrale” în ceea ce privește posibilii oponenți de la competițiile viitoare de Pauper.

Sper că vă sunt de ajutor ideile de deck-uri și repet: dacă n-aveți cărțile respective, cereți-le public și ele își vor găsi drum către pachetele voastre! Aici găsiți thread-ul ”oficial” pentru cerșeală: http://deckbox.org/forum/viewtopic.php?id=586 . Deci nimic nou sub soare, suntem toți niște țigani când vine vorba de făcut deck-uri: ”Domnu, doooooomnuuuu, nu dai și la mine o carte?”

Re: [Event] Pauper Standard Constructed

Și ca să avem niște informații și într-o formă mai oficială, Silviu vă prezintă 3 deck-uri de Pauper Standard în următorul articol:

Pauper on a stick with Standard seasoning

Comentarile sunt binevenite, chiar constructive și motivante smile (indiferent de natura lor)

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png