226

(340 replies, posted in Noutăți)

Nu va mai impacientati legat de ce-o zis rosewater, ca-i un troll imens. "A planeswalker with five loyalty abilities" poate insemna si un planeswalker cu abilitati care costa 5 loyalty, sau orice alta gaselnita...

227

(340 replies, posted in Noutăți)

vikirosen wrote:

@Trickster: Da, emblemele nu se schimba de-a lungul jocului. Cu siguranta o sa tii minte ca ai activat ultima abilitate a caruiva Planeswalker (oricum, dupa aceea nu mai dureaza prea mult jocul). Dar sa ai o chestie universala care se tot schimba, e foarte greu de tinut minte.

Well jocul chiar si asa are uneori gamestate-uri greu de tinut minte, dar sincer sa alegi la inceputul unei ture zi/noapte si sa nu tii minte pana la finalul ei mi se pare culmea. Anyway, om vedea ce mod au ales ei... cel mai probabil o sa fie ceva triggere pe carti.

228

(340 replies, posted in Noutăți)

Da, novelistul ala de mana a doua ii probabil Doug Beyer tongue

Oricum, cea mai buna idee referitoare la day/night ii sa fie basic land-uri pentru day si pentru night (ceva gen snow-covered lands)... controlezi mai multe day lands ii zi, mai multe night lands ii noapte.

229

(340 replies, posted in Noutăți)

vikirosen wrote:

De multe ori au spus ca incearca sa evite acele efecte care necesita sa tii minte anumite chestii care nu sunt aparente (ex: daca este zi/noapte, a cata tura din joc e, etc.). Eu sunt sceptic in aceasta privinta.

Embleme? Ceva pe masa? S-or fi ferind ei de complexitate, dar o mecanica day/night se poate face bine (mai ales cand se implica creatorul jocului, nu? tongue).

Also, split cards nu cred ca o sa se intoarca... nu-s prea populare, si unii nu le inteleg prea bine. Cel putin sper sa nu se intoarca, majoritatea mi se par al dracului de urate.

230

(340 replies, posted in Noutăți)

Cica textul de pe lup ar fi:

Other Werewolf and Wolf creatures you control get +1/+1.

At the beginning of your end step, put a 2/2 green Wolf creature token onto the battlefield.

At the beginning of each upkeep, if a player cast at least two spells during the previous turn, sacrifice ~.

Amu cum functioneaza zi/noapte si cum se leaga de primar cartea asta... ramane de vazut tongue

PS Peste doua zile ii PAX in state... mai nou wizards are prezenta serioasa la eveniment, deci poate ne alegem cu ceva preview-uri.

231

(340 replies, posted in Noutăți)

Ma intreb daca-i pe bune:
http://i.imgur.com/U5Lmi.jpghttp://i.imgur.com/aIByY.jpghttp://i.imgur.com/ccDfd.jpg

Daca da, mecanica de zi/noapte, very, very awesome big_smile

232

(283 replies, posted in Noutăți)

Pe septembrie avem Teethering Peaks: http://i.imgur.com/15Io9.jpg
Si pe octombrie Contagion Clasp (no art yet)

233

(340 replies, posted in Noutăți)

Ceva art/concept art:
http://i.imgur.com/ykM7R.jpghttp://i.imgur.com/7bkou.pnghttp://i.imgur.com/PdNDf.jpghttp://i.imgur.com/XhOOa.pnghttp://i.imgur.com/9jK70.png

Sper ca alea din ultima imagine sa fie land-uri tongue

Paneswalker's guide to Innistrad: http://www.wizards.com/Magic/Magazine/A … ly/stf/157

In momentul in care pui pe stack copia, deci inainte sa se rezolve originalul.

Pai la un singur rite obtii "a total of one Precursor Golem card, 5 Precursor Golem copy tokens, and 22 3/3 Golem Tokens - 10 from the copies of Precursor Golem and 12 from and counting the original Golem’s two tokens" (luat din articolul tau). Numarul ala se intampla daca mai dai inca un rite kicked, pentru ca atunci se copiaza fiecare rite de 6 ori (ai in total 6 precursori, fiecare cu hoarda lui de copilasi). Also, degeaba sacrifici in raspuns, trigger-ul ii pe cast, si in momentul in care tu raspunzi is deja pe stack copiile la doom blade. In schimb daca ai raspunde cu un into the roil kicked... ti-ai da singur mill tongue

Da, au anuntat ca au introdus keyword-ul ca inlocuitor pentru shroud. Aparent o considerat ca nu exista motiv pentru drawaback-ul de la shroud, asa ca nu o sa mai fie evergreen.

Sau Bushido/Flanking/Exalted/Frenzy etc.? tongue


Uneori mecanici populare se mai intorc (gen Flashback in innistrad), dar per ansamblu jocul merge tot inainte si fiecare block incearca sa aiba o tematica diferita (si mecanici care sa o evidentieze). Singurele mecanici care reapar constant is alea evergreen (deathtouch, haste, flying, defender, etc.), si pana si alea se mai schimba (fear a fost inlocuit cu intimidate, shroud cu hexproof).

238

(20 replies, posted in Taverna)

Ah, tot mai poti face asta... Faci o tona de copii sa blochezi, si pe eot mai faci o tona sa ataci pe tura ta (si pasezi exarch tapat).

239

(20 replies, posted in Taverna)

Scorpse wrote:

nu neaparat....poti da in raspuns la castarea enchantment.....enchantmentul tot intra.....

Mda, intr-adevar nu prea conteaza momentul... sau cu enchantment-ul pe stack, si si daca-l dai pe exarch netapat poti face o tona+1 de copii cu care sa blochezi alea cu care o sa te atace el.

240

(20 replies, posted in Taverna)

Vai spoook, de cand esti asa de modest? tongue



Anyway, concluzia ii ca act of agression pe splinter twinned exarch tot ii play awesome, nu? tongue Doar sa fie dat cu grija, pe exarch tapat tongue

241

(20 replies, posted in Taverna)

Eu nu cred ca-i delayed trigger effect... delayed triggered effect ii ce creaza mimic vat pentru token, efectul asta ii mai degraba ca un land animat sau Giant Growth, un efect static care expira la final de tura. Din cate tin minte "beginning of the end step" a fost introdus in loc  de "at end of turn" tocmai ca sa elimine din confuzia cauzata de "end step" si end of turn-ul actual.

Am gasit si articolul in care o explicat rule change-ul:

2D) Beginning of the End Step

The Reality: The subtle but important difference between the phrases "at end of turn" and "until end of turn" in our card templates is a constant source of confusion for players. "At end of turn" really means "at the beginning of the end-of-turn step," which is not the actual end of the turn. In fact, it is often strategically correct to take certain actions during the end-of-turn step after "at end of turn" triggers are processed, which many players have trouble wrapping their heads around. Compounding this is the fact that "until end of turn" effects, like that of Giant Growth, last until the actual end of the turn.

The Fix: This one didn't involve the creation of any new terminology. Instead, it involves a minor rules update (changing the name of the "end-of-turn step" to the "end step") and a change in how we are templating cards. We will now refer to the time when such triggers happen as what it actually is: "at the beginning of the end step." Hopefully this will more clearly convey the existence of a window in the turn after these triggers occur during which more spells and abilities can be used. "Until end of turn" will still be used for effects with durations such as Giant Growth.

Cartea zice until end of turn, nu zice "until the beginning of the end step"... si da, pe end step poti juca spell-uri, dar pe end of turn nu.

242

(20 replies, posted in Taverna)

singerete wrote:

Pai daca pe End of Turn-ul oponentului eu ii fur Titan-ul, acesta ramane sub controlul meu pana la urmatorul End of Turn, care este cel de pe tura mea. Asta imi permite sa fac investitia de 3 sau 5 mana pentru Act pe sfarsitul turei adversarului. E ca si copia de la Mimic Vat facuta pe EOT-ul adversarului.

Nunu, bine ai stiut initial... end of turn ii dupa beginning of end step (ultimul moment in care puteai juca act), face parte din cleanup si nu poti juca nimic dupa el.

243

(340 replies, posted in Noutăți)

Daca ii ceva ce se stie despre preview-urile lui rosewater... ii ca niciodata nu-s ceea ce par... the guy is a huge troll, poate ii un planeswalker de 2 ori, sau flip card planeswalker, sau dracu stie ce alta gaselnita.

244

(10 replies, posted in Noutăți)

Sau orice alt format in afara de standard si limited tongue Si asta indiferent de rezultate la poll-uri...

Oricum, eu sper ca lumea chiar sa vina daca organizam un eveniment de genul, si mai ales sa nu se teama sa vina pe motiv ca majoritatea cartilor lor is de standard...

245

(10 replies, posted in Noutăți)

Exact. Si eu oricum nu inteleg reticenta fata de un format in care nu-ti expira veci cartile. Mai ales ca nu-i un format cu carti mai broken decat ce am vazut prin standard (aka Stoneforge si Jace), deci nu vad de ce se sperie lumea. Ba chiar nu m-ar mira ca cateva din deck-urile de standard sa fie chiar usor de adaptat la modern...

246

(10 replies, posted in Noutăți)

Exista destule diferente... de ex:
- nu exista land-uri duale fara drawback la pret de 60$ bucata
- staple-urile is mult, mult mai accesibile
- card frame nou tongue

De asemenea, fiind format nou, exista destul loc pentru idei originale... ma astept totusi sa fie un format rapid, deci edh competitiv n-o sa fie tongue
La partea asta cu diversitatea ramane de vazut daca banlist-ul agresiv o sa functioneze cum vor ei... oricum, eu zic ca au pornit cu dreptul si au evitat cele cateva deck-uri care ar fi putut sa-l domine la lansare.

247

(10 replies, posted in Noutăți)

Uite ca avem si primul pas catre adoptarea in circuitul competitiv a unui format awesome:
http://www.wizards.com/Magic/Magazine/A … ature/155a
Explicatia banlist-ului: http://www.wizards.com/Magic/Magazine/A … ily/ld/155

Cu ocazia asta ar putea poate sa inceapa si organizatorii nostri sa-l ia in considerare? tongue

248

(340 replies, posted in Noutăți)

Iacata ca s-o ivit si preview-ul din FtV: L la Innistrad:
http://i.imgur.com/P43VR.jpg
Steel Overseer pentru white weenie? tongue

249

(33 replies, posted in Noutăți)

Uite si ce-am pierdut: http://www.wizards.com/Magic/Magazine/A … arcana/774

Honestly, numa dupa Captain Sisay mi-ar parea rau, care nici n-are art nou. 8 legend-uri din ultimele 4 block-uri, bleh. "From the top of the Vault: Legends", mda.

250

(33 replies, posted in Noutăți)

Mda, pierdut si eu interesul. Nu-s asa de mare fan Kresh, sa si-l tina.