76

(14 replies, posted in Taverna)

E clanul Ro pe mtgo unde suntem cei mai multi din ro.

Clan leaderu este High (radu pavel).

pt join dati un mesaj.

77

(180 replies, posted in Noutăți)

lol

78

(180 replies, posted in Noutăți)

m0nstersnatch wrote:
Scorpse wrote:

Nu stiu de cand joci tu...dar sincer nu cred ca ai jucat pe vremea homelands.

.. trebuie sa fi trait in 1933 pentru a intelege desfiintarea Republicii de la Weimar si pentru a face analogiile cu situatia politica din Romania ?????

..iar in alta ordine de idei, este irelevant daca am jucat sau nu homelands pentru a analiza setul si a face afirmatii despre calitatea acestuia.


Analogiile tertilor sunt aproximativ la fel, mai ales despre chestii istorice (dovedite), deci analogia ta nu isi are locul.

Daca vb de homelands doar pt ca ai citit pe wikipedia ca e cel mai prost set ever, comparatia ta cu acel set.....este inutila.
Mai ales ca zici ca e cel mai prost set de la homelands incoace. Daca ai reusit sa analizezi toate acele seturi pentru a iti exprima parerea, scuzele mele, altfel vorbesti in vant. (Ma refer aici la impactul in formatele Standard, Eternal si Limited, precum si rata de penetrare a produsului relatic cu altele, ... ... etc etc). Daca nu joci de mai mult timp, ma tem ca parerea ta este foarte subiectiva, si din punctul meu de vedere, irelevanta. (Plus ca pui oamenii sa caute pe net homelands, sa vada ce e si astfel sa piarda timpul pt o informatie inutila).

Eu iti zic pentru ca primul meu draft a fost de Prophecy, si jucam cu putin inainte.

79

(180 replies, posted in Noutăți)

m0nstersnatch wrote:
singerete wrote:

Groaznic setul... nu credeam c-am sa ajung sa zic asta despre un set de Magic sad Probabil ca pentru incepatori sunt bune cartile ca pana la urma ii un Core Set... dar... nu reprint la Birds of Paradise, nuNoble Hierarch... fss... Arbor elf.

..nu Day of Judgment, nu Goblin Chieftain si lista e lunga.
I-am mai dat o sansa si am dat un scroll atent la spoiler, iar din rau s-a facut mai rau sad concluzia mea: cel mai slab set de magic de la Homelands incoace si cel mai slab core-set de pana acum! period! voi face o pauza de magic pana la RTR. arrivederci!




Tu ai jucat homelands sa stii cum e ?
ca sa compari m13 cu el ?

Desi nu are multe carti exceptionale, are destule jucabile. Parca vad ca iar incepe lumea sa se planga ca sunt scumpe cartile ca e crescut power levelu. E un set mediu.


Nu stiu de cand joci tu...dar sincer nu cred ca ai jucat pe vremea homelands.

80

(180 replies, posted in Noutăți)

fistyke wrote:

http://s3.gatheringmagic.com.s3.amazonaws.com/images/sets/M13/Diabolic_Revelation.jpg

Ma gandesc ca in EDH e o carte super

este...mai ales dc ai un urborg si un cabal coffers sa scoti mana gramada...cartea asta ti-ar gasi un combo intreg:D .. .Next included in OONA deck.

81

(6 replies, posted in MTG Targu Mures)

pt teste puteti juca dar non santionat cu orice fel de proxy.

82

(6 replies, posted in MTG Targu Mures)

lvalics wrote:

Cade idea de proxy, o sa facem un eveniment special pt asta, nu e legal la FNM, scuze nu stiam.

Nu sunt legale nicaieri.

MTR

3.3 Authorized Cards
Players may use any Authorized Game Cards from Magic: The Gathering expansions, core sets, special sets, supplements, and promotional printings. Authorized Game Cards are cards that, unaltered, meet the following conditions:
• The card is genuine and published by Wizards of the Coast
• The card has a standard Magic back or is a double-faced card.
• The card does not have squared corners.
• The card has black or white borders.
• The card is not a token card.
• The card is not damaged or modified in a way that might make it marked.
• The card is otherwise legal for the tournament as defined by the format.
• The card is a proxy issued by the judge of a tournament (see section 3.4 for rules about proxies).
Any other cards that are not Authorized Game Cards are prohibited in all sanctioned tournaments.
Unglued and Unhinged basic land cards are allowed in sanctioned Magic tournaments.
Players may use cards from the Alpha printing only if the deck is in opaque sleeves.
Players may use otherwise-legal non-English and/or misprinted cards provided they are not using them to create an advantage by using misleading text or pictures. Official promotional textless spells are allowed in sanctioned Magic tournaments in which they would otherwise be legal.
Artistic modifications are acceptable in sanctioned tournaments, provided that the modifications do not make the card art unrecognizable, contain substantial strategic advice, or contain offensive images. Artistic modifications also may not obstruct or change the mana cost or name of the card.
The Head Judge is the final authority on acceptable cards for a tournament.
3.4 Proxy Cards
A proxy card is used during competition to represent an Authorized Game Card that has been accidentally damaged or excessively worn in the current tournament (including damaged or misprinted Limited product) as determined solely by the Head Judge. Proxies are not allowed as substitutes for cards damaged intentionally or through negligence.
Players may not create their own proxies; they may only be created by the Head Judge. When a judge creates a proxy, it is included in the player’s deck and must be denoted as a proxy in a clear and conspicuous manner. The original card is kept nearby during the match and replaces the proxy while in a public zone as long as it is recognizable. A proxy is valid only for the duration of the tournament in which it was originally issued.
Official checklist cards in the Innistrad Block are Authorized Game Cards and may have a proxy issued by a judge.

Policy : http://www.wizards.com/Magic/TCG/Resour … cardpolicy

Turneele mari care folosesc proxy (vintage, in USA) sutn tinute casual non-rated, dar cu nivel competitive. Nimic sanctionat.

83

(1,473 replies, posted in GameFlux)

BinaryLatin wrote:
singerete wrote:
BinaryLatin wrote:

As vrea sa cumpar 1-2 phyrexian metamorph , daca are cineva si ii poate aduce maine sau sambata ar fi excelent smile

In plus as vrea niste Gloom surgeon si birthing pod de preferinta un playset .

Eu pot sa-ti aduc 2 Phyrexian Metamorph. Un Phyrexian si un Gravecrawler sunt deja la tine, parca asa-mi aduc aminte, nu?

Asa-i, iti iau si ceilalti 2 metamorph daca ii dai smile

Rares, iti aduc Manabarbs.

Nu are nimeni birthing pod ?

am 5 birthing pod de dat dc te intereseaza

84

(65 replies, posted in Evenimente)

Un concurs mai mare are sa fie WMCQ de al Targu-mures, unde sper sa fie cat mai multi jucatori.

Apoi in octombrie o sa fie Cupa GS, care tehnic ar inlocui nationalele (1 event : std + draft): posibil 2 zile.
Acesta va fi de nivel Competitive.

Sper sa se mai organizeze astfel de eventuri si in alte comunitati. Eu, daca nu e ceva aglomerat, am sa vin cu placere la Cluj.

85

(65 replies, posted in Evenimente)

TudorGrigoroaia wrote:

Am inteles, sa traiti!
E foarte posibil sa se fi vazut vreo carte. Din pacate nu-mi aduc aminte dar recunosc ca asta ar fi o incalcare mai drastica.
Felicitari inca o data pentru.un.judging de nota 10 la toti 3 si sa ne vedem cu bine la un alt event de talie nationala. Salutari!

am vazut eu 2 carti si eram in picioare in spatle tau :d. Nu stiu dc te uitati sau nu ..dar eu le-am vazut. Si le-a vazut si tabler judge (George). Daca el nu dorea sa iti dea warning eu nu puteam zice nimic. Era alegerea lui. Intr-un fel nu as fi vrut ...dar ce sa zic...asta e tongue

86

(65 replies, posted in Evenimente)

TudorGrigoroaia wrote:

Oricum, ai dreptate, e normal sa fie competitive mai ales la ce premii se dau dar una e sa fii competitiv si sa avertizezi adversarul cand face o greseala(sa ii arati ca stii unde a gresit si ca totusi e competitiv) si alta este sa urmaresti orice miscare care nu influenteaza jocul cu adevarat si sa speri ca ala va lua game loss.
Aproape toate greselile au fost fara influenta asupra jocului respectiv,  pe cand per exemplu, castarea unui dismember pe o creatura cu protectie la negru influenta foarte mult jocul si totusi s-a putut da rewind fara probleme. Cred ca unele greseli trebuie asumate si prin altceva decat warning. (gen ai jucat prost o carte - pedeapsa ar putea fi sa nu poti rejuca)
E aiurea ca la unii se aduna greseli din astea ce tin strict de oboseala si scurta neatentie si la altii care fac greseli majore sa fie totul ok, sa primeasca doar un warning de acelasi rang cu al tau.

Cred ca intelegi un pic gresit politica de penaltiuri si cum se judeca fazele.

Pe noi, ca judge nu ne intereseaza cine castiga. NU ne intereseaza ce deckuri jucati, ce maini tineti ci doar sa fie respectate regulile jocului. Totodata situatiile sunt interpretate astfel incat sa nu se la se loc de exploatare (cheating) sau de escaladare a situatiei (game state invalid etc)
Ne intereseaza ca rundele sa se desfasoare in timp util, sa mearga turneul etc, sa va simtiti bine jucand acest joc, etc.

Astfel :
- Mai nou nu mai esti obligat sa il anunti pe oponent de triggerele lui. Dar dc vrei ceva sa se rezolve (si oponentul s-a facut ca uita) poti chema judge la finalul fazei pe care a trigaruit abilitatea.
- Castarea oricarei vraji (sau activarea unei abilitati) cu un target illegal nu este posibila. Ma refer la MCR (Magic comprehensive rules) unde scrie cum se casteaza vrajile :
1. se pune pe stack
2. se alege un target legal !!!!
3....
4...

Astfel jucatorul va fi penalizat ca a castat acea vraja incorect, si ar fi primit aceasta penalizare indiferent ce vraja a castat incorect. In IPG spune ca in acest caz, se da rewind la game pana in momentul de dinainte, care in acest caz este intotdeuna inainte sa castezi, cand vraja era in mana (sau dc era cu flashback in grave, etc) si landurile erau detapate (de fapt sursele de mana).

- Si daca un jucator greseste des, nu vad de ce nu ai profita de acest lucru. In orice sport jucatorii fac asta (pot da nenumarate exemple in aproape toate sporturile).

- noi am tinut pauza la midday, in alte parti nu se tine. Turneele de acest fel sunt si turnee de anduranta. Cine rezista mai bine si mai poate gandi la finalul zilei castiga. Conteaza skillul, determinarea si rezistenta fizica si mentala a jucatorului pt a castiga.


Apoi : noua nu ne place sa dam penaltiuri si alte chestii la playeri. Dar daca nu le dam nu este corect fata de cei care sunt corecti si atenti. Plus ca acest lucru poate fi exploatat. Astfel, daca gresesti si  oponentul cheama judge, in 90% din cazuri vei primi acel warning.


Despre norocul si ghinion. Tu ai luat in Top8 Warning pt Game Rule Violation, care a fost upgradat la Game Loss pt Repeated Offense. Asta inseamna ca desi ai ajuns acolo ai facut destule greseli. Oponentul tau nu avea nici un warning in acel moment. Acest loss iti putea aduce multe probleme, deoarece l-ai luat in meciul 1 (erai pe play), apoi ai castigat meciul 2 (tot pe play), si a venit meciul 3 (unde erai pe draw) si stim cu totii cum merge delver vs delver mai nou. Deci pot spune ca ai avut ori noroc ori oponentul a avut ghinion. Am jucat si eu deckul, dar mai ales am vazut in ziua aia de multe ori matchupul asta smile).
Oricum ma bucur ca cei din Cluj au avut reprezentanti in jumatatea care conteaza a clasamentului.

87

(65 replies, posted in Evenimente)

TudorGrigoroaia wrote:
Scorpse wrote:

Turneele competitive sunt un pic ciudate.

Im runda 6 cand ti-m dat al doilea warning...care de fapt era al treilea .... nu s-a upgradat la GL pentru ca nu am stiut ca ai 3. Cand am aflat era prea tarziu, rulingul se daduse si nu revenim asupra acestui lucru.

Insa dupa cum ti-am si spus dupa meci, stiai ca ai 2 warninguri si ca urmatorul warning iti va aduce game loss. Trebuia in runda 6 (erai in primul meci cand ai aflat asta) sa fortezi o greseala si sa mai iei un warning, resetand astfel game loss. Asta deoarece in runda 6 erai deja calificat in top8, si nu conta decat ca standing. Insa un loss in Top 8 e mult mai semnificativ decat o runda care nu iti aducea mare lucru smile. Norocul tau e ca lossul din top8 nu te-a scos din joc, datorita ghinionului adversarului tongue

Si acum sunt curios care era al treilea din runde (stiu cel cu snapcasterul si cel cu gitaxian)
Daca norocul meu este ghinionul adversarului atunci magic e un joc de pur noroc. Tin minte ca meciurile ulterioare au fost cat se poate de stranse si am tremurat amandoi la 1 viata si la un moment dat adversarul chiar detinea avantajul pe board desi era doar la 1 viata. Din pacate pentru el aveam un snapcaster in mana(vapor snag in grave) si un vapor snag pe top deck. Inca o chestie pe care am observat-o este ca nu se face mulligan destul de mult. Nu poti tine maini chiar daca ai land-uri in momentul in care restul sunt garbage. In top 8 toti adversarii au tinut mana de 7 pe care au tras-o desi au recunoscut ulterior ca nu era cea mai buna mana. Tin minte ca am tinut mana de 7 doar in ultimul meci din finala pe care l-am si pierdut.

Oricum, ai dreptate, e normal sa fie competitive mai ales la ce premii se dau dar una e sa fii competitiv si sa avertizezi adversarul cand face o greseala(sa ii arati ca stii unde a gresit si ca totusi e competitiv) si alta este sa urmaresti orice miscare care nu influenteaza jocul cu adevarat si sa speri ca ala va lua game loss.
Aproape toate greselile au fost fara influenta asupra jocului respectiv,  pe cand per exemplu, castarea unui dismember pe o creatura cu protectie la negru influenta foarte mult jocul si totusi s-a putut da rewind fara probleme. Cred ca unele greseli trebuie asumate si prin altceva decat warning. (gen ai jucat prost o carte - pedeapsa ar putea fi sa nu poti rejuca)
E aiurea ca la unii se aduna greseli din astea ce tin strict de oboseala si scurta neatentie si la altii care fac greseli majore sa fie totul ok, sa primeasca doar un warning de acelasi rang cu al tau.

Al treilea era cel pt LEC : Looking at extra cards cand i-ai taiat oponentului (cand jucai in acel feature match in camera mica si erau toti acolo). Nu s-a oprit timpul pentru ca eram deja late in runde. Am vb cu table judge-ul (era call-ul lui daca iti da sau nu) si a zis ca da dar nu a oprit pt ca eram in intarziere.

88

(65 replies, posted in Evenimente)

TudorGrigoroaia wrote:

In primul meci din top 8, deja cu 2 warning-uri la activ adversarul astepta momentul sa-mi dea strike si sa primesc al treilea warning ce avea sa imi aduca game loss-ul. Desigur, din cauza oboselii si a tensiunii de top 8, in timp ce m-am intins sa imi scad viata de pe un vapor snag (pe foaie), cand m-am intors spre adversar si am zis go, delverul ce trebuia intors in mana era mutat spre graveyard si desigur ca adversarul a strigat repede dupa judge. Am zis ca accept game loss-ul si ca in sfarsit poate ne apucam sa jucam si noi MAGIC si nu chestia aia "hai sa vad cand face asta o greseala minora care poate ma ajuta - spre exemplu delver in graveyard si cartea netrasa de pe gitaxian erau avantaj net adversarului" Am jucat cat de bine am putut ulterior cu tot cu mulligan la 6 si am castigat in cele din urma prima runda din Top8.


Turneele competitive sunt un pic ciudate.

Im runda 6 cand ti-m dat al doilea warning...care de fapt era al treilea .... nu s-a upgradat la GL pentru ca nu am stiut ca ai 3. Cand am aflat era prea tarziu, rulingul se daduse si nu revenim asupra acestui lucru.

Insa dupa cum ti-am si spus dupa meci, stiai ca ai 2 warninguri si ca urmatorul warning iti va aduce game loss. Trebuia in runda 6 (erai in primul meci cand ai aflat asta) sa fortezi o greseala si sa mai iei un warning, resetand astfel game loss. Asta deoarece in runda 6 erai deja calificat in top8, si nu conta decat ca standing. Insa un loss in Top 8 e mult mai semnificativ decat o runda care nu iti aducea mare lucru smile. Norocul tau e ca lossul din top8 nu te-a scos din joc, datorita ghinionului adversarului tongue


oricum felicitari....si mai multa atentie.


Cat despre oponenti :
Este nivel competitive si se vrea victoria. Unii au chemat judge la fiecare chestie, altii nu. De recomnadat este sa stiti IPG si regulile si sa chemati judge cand acestea sunt incalcate.

Despre oponentul lui Le, era urmarit.......norocul lui ca a dat drop in tura 4 tongue.

vikirosen wrote:

Nu functioneaza impreuna ca nu poti sa folosesti soulbound. In momentul in care unul e soulbound cu celalalt, acesta din urma nu mai poate fi soulbound cu primul.

Edit: My mistake, functioneaza, dar nu cum ma gandeam eu.


soulbound  reprezinta 2 abilitati : atat una trigered cat si una statica.

daca ai 2 creaturi cu soulbound, la intrarea celei de a doua pe battlefield vei avea 2 trigere pe stack. Chiar daca doar 1 se rezolva (are un if clause: creaturile sa fie unpaired), abilitatea statica de al fiecare ii va da celuilalt bonusul respectiv. (pentru ca prima abilitate le face pair, iar pe abilitatea statica nu o intereseaza de unde e ala pair).

90

(179 replies, posted in Noutăți)

Vlad wrote:

WTFLOL
http://media.wizards.com/images/magic/tcg/products/avr/ywmtlty8cd_en.jpg


de fapt este protectie anti-countere big_smile

91

(179 replies, posted in Noutăți)

Flobo wrote:

Grifonul asta ce poate fi jucat din exil mi se pare cam  nici cum. Momentan il vad ca un simplu 3/3 la 4 mana care ocazional il joci din exil, lucru care nu il vad prea relevant avand in vedere ca sunt creaturi si spell-uri mult mai ok la 4 mana care sa le pui in locul lui.( il omoara si un Stitched Drake amarat) As tinde chiar sa cred ca poate e un indiciu subtil a unei eventuale mecanici sau abilitati a viitorului block, care ne intoarce pe Ravnica.


Moorland Haunt ?

92

(179 replies, posted in Noutăți)

GameMaster wrote:

White Sun's Zenith update  lol

http://forums.mtgsalvation.com/attachment.php?attachmentid=130145&d=1334635366

de fapt e un nou decree of justice (amandou sorcery, alternative cost - miracle / cycling, fac ceva la acest pseudo alternative)

93

(2 replies, posted in Evenimente)

formularul este doar pentru bucuresti.

Deoarece in ziua 2 este ptq este important sa stim cati oameni vin, deaorece se presupune ca vor fi mult mai multi ca in celelalte locatii.
Astfel vom stii cat de mare sa luam sala.

Celelalte locatii sunt libere sa isi faca propriul formular

http://forum.gamesstop.ro/viewtopic.php?f=2&t=422

95

(65 replies, posted in Evenimente)

http://forum.gamesstop.ro/viewtopic.php?f=2&t=422

96

(3 replies, posted in Noutăți)

top 8 la un GP

97

(1 replies, posted in MTG Targu Mures)

http://www.gamesstop.ro/articole/lista- … 12-romania

98

(3 replies, posted in Noutăți)

http://www.gamesstop.ro/articole/lista- … 12-romania

99

(32 replies, posted in Noutăți)

ce-i drept nu au mai fost banari in block cam de multicel.

Imi aduc aminte de lin-sivvi si apoi mult mai tarziu de mirrodin cu artifact lands, discipolu, aether vial.


Oricum la block contruscted era meta de tokeni. E normal cand un deck este 90%+ sa fie banate carti din el. Acum avem diversitate big_smile....plus ca vine PT Barcelona....

100

(65 replies, posted in Evenimente)

fistyke wrote:

Si pentru prima data (din cate am vazut eu), Romania a aparut pe harta Magic smile


http://ww2.wizards.com/StoreAndEventLoc … Query=null

De fapt era de mult pe harta...de cativa ani era locatia din craiova. Acum insa au facut update le soft si au inclus WMCQ pe harta.