151

(2 replies, posted in MTG Targu Mures)

Pregatiti-va de acum pentru PRE-RELEASE, toti participantii vor primii un premiu SPECIAL ...

152

(1 replies, posted in Taverna)

Eu stiu doar de cateva autobuze si tren, e ok? big_smile

Ma adriann, trebuie sa intelegi o parte importanta aici.

Se poate merge la orice club, bar, restaurant, whatever locatie o fi. Dar daca vrei sa joci in turnee aprobate de Wizards, trebuie sa mergi in locatie unde AI VOIE sa joci in turnee. Trebuie sa intelegi asta.

Solutia ta de a te aduna la apartamente, baruri, restaurante sunt OK, doar pentru CASUAL, nu si pentru FNM, PRE, GAMEDAY si altele care trebuiesc sanctionate.

Deci, RG sau orice alt loc care e shop brick and mortar va fi de Wizards aprobat pentru aceste evenimente. Pentru orice altceva sunt alte locatii daca asta vreti.
Eu personal nu o sa ma mai duc la Cluj sa joc la un PRE daca iarasi se tine intr-un bar in care chelnerita se uita ciudat la mine cand  cer 1-2 cafele sau maxim consum de 20-30 RON, sau sa nu vad cartile decat cu o lanterna, pentru ca acel bar nu a fost facut pentru a se juca oamenii ... sau eventual va dau afara ca nu le faceti consumatie, ask the olders in your community.
Iti repet, nu e vorba de casual play, e vorba de organized play, sanctionat.

Si la noi la Mures se joaca oamenii si in alte locatii, baruri, cafenele, dar asta e. Poate face un bine clubului nostru, la noi vin sa cumpere jocurile jucate. Creste comunitatea, etc, dar asta inca nu a rezolvat situatia acelor evenimente unde GF vrea sa ajunga.

Tot ridicati problema de bani, dar faceti un calcul, mai ales cei care fumeaza. Cat cheltuiti pe tigari pe luna? Cat cheltuiti pentru cafea pe luna, sau orice alt hobby? Unde ati vazut voi hobby care sa coste putin?

Eu personal ies din aceasta discutie, vad ca oricine orice idee ar da, tot apar oameni care vor trage totul catre gratis sau in dark side of the force. Doar asteptati ca cineva sa va mai faca bine, eventual sa isi vinda casa ca sa fie bine pt voi ... scuze de cuvintele dure, dar eu vad ca ganditi unii ca si niste copii de 2 ani. OUT!

Ridic mina! Pot sa mai adaug ceva? Adica de fapt sa ma repet? Incerc doar sa va ajut.

Va trebuie un lider, care sa fie lider indeed. Adica sa ia decizii fara sa tot puna pe forum, ce ziceti de asta, sau ce ziceti de aia?
(nu e aluzie la tine Benczi).
Idea e foarte simpla. Voi vreti comunism in care toti sa aveti un cuvant de spus, sa se ia in considerare parerile al toti si toti credeti ca al vostru e adevarul.
Vreau sa va scutur si sa va treziti! Nu generati decat discutii interminabile si certuri intre voi!

Lasati un om delegat din partea voastra, Tudor, Benczi, Silviu, care o fi sa mearga la RG si sa discute cu Tesco. Bazati-va pe acesti oameni, ei vor incerca sa va reprezinte in cele mai bune conditii, chiar daca ce decizie se ia acolo, NU va fi pe placul tuturor.
Incercati sa puneti zilele de MTG pe o zi mai moarta, gen joi, atunci si pentru ei pretul sa fie mai OK mai mic decat pe zilele HIGH, gen vineri, sambata si duminica. Stiu ca nu prea pusca cu FNM, dar ....

Ma repet, sunt sigur ca el vrea sa fiti acolo, dar din pacate si el are niste cheltuieli, asta inseamna ca are un forecast si pentru intrari. Eu personal sunt mai dictator de felul meu la Mures. Intreb oamenii ce vor, incerc sa fac cum e mai bine, dar daca am zis ca e alb o chestie, tot poti dupa aceea sa comentezi ca tot alb o las pina vad rostul sa il innegresc!

Ganditi-va si altfel, DACA o afacere pierde bani, pierde la gramada, adica nu pierde cei 10-20-50 RON pe luna ci pierde de ordinul miilor. Daca el pierde de ordinul miilor ca nu isi acopera cheltuielile din vanzari (taxa de intrare, taxa de concurs, vanzari si ce o mai fi) va inchide. PUNCT! Voi pierdeti fiecare poate 20-30-50 de lei in plus, dar pusi la mai multe persoane chiar daca nu va convine la toti, unii se retrag, vin altii si umple golul lasat.
Stiu suna urat ceea ce zic eu aici, dar e adevarat! Orice business daca nu e profitabil, se va inchide. Dar asta nu e bun nici pentru voi, nici pentru noi.

Va rog, NU MAI ZICETI ca faceti consumatie si ca ar fi suficient! Nu faceti consumatie suficienta care sa intretina un magazin. Nu fac calcule iarasi, dar pur si simplu nu faceti! Nu se face nici la Mures din pacate, dar repet inca la noi e situatia mai buna, INCA!

Faceti un poll si intrebati oamenii cate boostere cumpara intre 2 seturi. Cu draft cu tot. Adunati la cati sunteti si vedeti cat se consuma. Nu depasiti mai mult de 10 displayuri. Asta zic cam la 15 RON, ca aveti si draft unde este 15 RON si aveti si alte evenimente. Nu luati in considerare PRE- ca nu e relevant aici.
Calculati la 10 displayuri sau la cate ies ca voi ati cumpara profitul. Daca iau 5 RON profit/booster, este 1800 RON. Deci 1800 RON in 3 luni, intre 2 seturi. Mai calculati cata consumatie faceti, pe eveniment de la o persoana nu cred ca faceti mai mult de 15 RON. Calculati castigul si de aici, unde puneti cam 5 RON, ca multi nu consuma, doar vin la draft sau la constructed.  Luati la eveniment 12 persoane in medie, pe luna 5 evenimente, 60 de oameni, 60 * 5 = 300 RON profit. Deci pe luna, 1800/3 luni, 600 + 300 RON.
Hmmm, va iese chiria la un apartament de 2 camere ... Enjoy it si inchiriati asa cum sugera @adriann.
Nu vreau sa fiu rautacios, dar  trebuie sa va trezesc la realitate putin inainte de negociere.

Cu stima,
Lehel

Silviu wrote:

cred ca suntem toti dispusi sa negociem, dar ar fi ideal sa nu mergi singur. cu cat mai multi cu atat mai bine.

Maxim 2 persoane recomand. Prea multi nu e bine :-)

Orice problema se poate rezolva pina exista comunicare. Deci comunicati cu RG si sunt sigur ca el vrea ca voi sa va simtiti bine la el, iar voi sunt la fel de sigur ca vreti sa jucati la RG, dar cu adaugarea ca nici el nu trebuie sa inchida in 2-3 luni ca nu are incasarile necesare.

Am zis ca revin in seara asta, deci iata-ma ...

Eu cred ca de fapt spiritele sunt incinse aici, dar nu este o discutie reala cu Tudor.
Il cunosc pe Tudor, am discutat cu el si afirm cu tarie ca este un om mai mult decat cumsecade, ajuta pe cine poate si va face tot posibilul piata de jocuri de societate sa creasca asa cum trebuie in Cluj. Daca vedeti am scris, jocuri de societate si nu MTG in special. E important!

Citind discutiile pe forum, concluziile mele sunt:
- daca vreti ceva cu adevarat sa faceti cu RG, trebuie sa discutati cu el, dar imi pare rau sa spun, trebuie mai intai voi sa va intelegeti intre voi ce vreti si dupa sa "negociati" cu Tudor.
- trebuie sa aveti un lider care sa va reprezinte in discutia cu RG. Un lider care sa stie cand si unde e limita de negociere, totusi sa nu uitati ca RG indeed e profit maker, la fel ca si alte magazine de gen si orice alt business din RO.
- nu incercati sa comparati ce este in Tirgu Mures, fata de orice este in alt oras. Ca sa vedeti de ce? Pentru ca Mures este intr-o situatie ff avantajoasa pentru LELE, chirie ff mica, utilitati mici, etc. DACA nu era acest lucru, deja de mult ridicam si noi preturi, etc. Chiar si asa ne gandim ca acel 3 RON intrarea, simbolica indeed, sau 5 RON la FNM, cu tot bagat inapoi in prizepool, NU ESTE deloc profitabil.
- legand la cel anterior, oi fi eu si Pipo jucator de MTG, dar dorim sa ajungem sa fie si business, nu numai placere. Si deja ne gandim care sunt pasii care le putem face.


Vorbiti de taxa de participare mare ... eu cred ca daca la noi la magazin s-ar vinde zilnic 1 display la MTG, nu as cere nici un leu la participare, dar pina cand jucatorii de MTG nu isi vor permite sa cumpare boostere mai multe decat in medie 10/jucator ... cum sa lasi pretul mai in jos? Nu ai cum practic! Nu incercati sa compaati nici o piata din afara cu piata RO. Daca ati sti cifrele din afara, fata de ce se joaca in RO, ati zice ... hmmm, nu mai scot nici o vorba din gura.
Da, o sa imi ziceti, pai da, si daca vinzi mai scump, o sa se lase si aia de MTG cati mai joaca, sau o parte din ei.
Preferam sa nu vindem deloc, ca macar atunci stim ca nu mai ne bazam pe acel produs, decat sa vinzi la pret mic, doar de dorul sa vinzi. Atunci cand vom vinde zilnic 1 display, sau o sa fie cel putin consumul de 1 display per jucator, atunci putem discuta deja ca incepe sa fie cantitate si da, lasam din pret, pentru ca comandam mai mult.

Stiu ca sunteti frustrati ca preturile sunt mari, dar piata e mica, costurile sunt mari :-(, mult prea mari. Si vedeti ca zilnic se inchid  firme, dispar magazine, iar la voi in oras tocmai a aparut una, care incearca sa traiasca si sa nu inchida.

Nu, nu sunteti obligati sa jucati numai la un anume magazin, puteti merge si in alte locatii, asa cum zicea si @adriann. You can do that ... dar la fel sa nu va mirati ca atunci cand vreti sa mergeti inapoi la RG, ei nu vor mai fi atat de bucurosi ca sa va gazduiasca, pentru ca poate deja au un anume eveniment la acea data.

Ganditi-va, zilele FULL sunt vineri, simbata si duminica. In cursul saptamanii NU sunt clienti multi, asa ca pe aceste zile se duce o lupta acerba. Si credeti-ma ca daca nu sunteti clienti returning all the time, eu as alege sa inchiriez la cine da mai mult, poate o zi de nastere cu 30 de persoane, care doar ca sa inchirieze sala va da 150-200 RON, plus consumatie. Care e profit curat!
Puneti si asa problema in loc sa aruncati cu pietre ...

Concluzie?
Luati un lider, care stie sa negocieze cu RG, puneti ce puteti voi oferi, RG va veni cu ce ofera el si incercati sa fiti felxibili daca vreti acolo o locatie. Daca nu, varianta a doua e ceea ce a propus @adriann.

Incercati sa puneti concursurile in cursul saptamanii daca nu e full la RG??

PS: Ca idee, si noi ne gandim ce sa facem la Mures, vineri acum au fost 55 de persoane. A fost intr-adevar un draft, deci bani au fost mai multi de la MTG, dar inca vanzarile la cei care consuma la BG este mai mare pe persoana decat la MTG. Asta ar trebui sa va dea de gandit ...

PS2: Cine mai doreste, poate sa citeasca postul mai lung despre profit pe un alt topic (Sergiu, linkezi tu??)

Linkare aici

Whooooooha! :-)
O sa intervin diseara si eu, dar acum sunt la club si nu pot gandi logic cand oamenii imi cer berea cea de toate zilele! :-))

Adevarul e oricum la mijloc, dar o sa incerc sa explic punctul meu de vedere.

I'll be back!

159

(220 replies, posted in Games Academy)

Trebuie sa sapam putin, dupa cate stiu erau cativa jucatori. O sa caut in arhive sa vad cine ...

160

(1 replies, posted in MTG Targu Mures)

It will be interesting :-)

161

(131 replies, posted in Evenimente)

Auch :-) Scuze.

162

(131 replies, posted in Evenimente)

Depinde de numarul de jucatori cum vor fi rundele. Probabil 5 runde + TOP8.
La al doilea PRE nu va fi TOP8.

163

(131 replies, posted in Evenimente)

Nu conteaza cati suntem, conteaza ca noi cei care suntem sa ne simtim bine! Restul vine de la sine. smile

164

(221 replies, posted in Noutăți)

Silviu wrote:

E extrem de grindy Orzhovul.
A doua abilitate pare foarte tare sincer..dar nu stiu cum ar putea fi exploitable. Splash de black la Bant pentru asta...Rhox Faithmender+Thragtusk+Sphinx'sRev=<3<3<3

Eu l-as folosi foarte bine cu Rhox Faithmender si Tree of Redemption, tap Tree la end step la user, devine sa zicem 0/20 Tree, dupa care castez Vizkopa Guildmage si platest si mana pt second ability, asta in momentul in care fac din nou din Tree 0/13, iau 7 viata, dublez cu Rhox si pierde oponentul 14 viata.

Eu joc acest deck aici acum, fara Vizkopa si merge OK.

165

(5 replies, posted in Taverna)

Da, aici pe forum e OK

166

(5 replies, posted in Taverna)

Noi mergem din Mures cativa, nu neaparat jucatori MTG.

167

(6 replies, posted in MTG Targu Mures)

:-) Super! Felicitari!

168

(16 replies, posted in Taverna)

Din punctul meu de vedere? Pentru ca e placut sa vezi oamenii cum fac trade intre ei. Sa vezi cum se lupta unul cu altul sa faca rost de o carte si numara si ultimii centi. E o placere ...
Noi pe moment NU vrem sa deschidem display-uri pentru a vinde carti single. Vrem ca oamenii sa faca trade, multi numai pt asta vin in unele zile.

169

(16 replies, posted in Taverna)

Single-urile nu fac pe moment obiectul store-urilor, chiar incurajam trade-urile. Daca as avea doar 1 RON la fiecare trade care s-a facut la noi in magazin, as trage o betie de numa-numa'

lehel@lelegames.ro

170

(16 replies, posted in Taverna)

Trickster - nu recomand. Adriann incearca sa vinda, piata e libera, indeed. Comunitatea trebuie sa decida ce e mai bun pentru ei. Daca unii decid ca asa e OK sa comande, nu e normal ca sa oprim prin banari si oricum daca Adriann vrea gaseste alte cai de promovare.

Eu personal ii urez succes si paote ca in viitor ne ajuta si pe noi magazinele sa scadem preturile, dar din pacate eu nu sunt asa optimist pina Romania vinde de 20-30 de ori mai putin ca si Ungaria. Nu se pot negocia preturi preferentiale pentru RO daca astea sunt preturile si mai ales ca avem si alte cheltuieli decat o persoana care vinde fara magazin (vezi alt topic inchis unde am explicat de ce e asa pretul unui booster). Doar ce sper ca magazinele sa poata supravietui persoanelor fizice. Ca daca e numai Adriann nu e bai, dar asa vor incerca si altii si asta e ... om trai si om vedea :-)

171

(16 replies, posted in Taverna)

Eu am spus cum o sa reactioneze cei cu shop, in Cluj am dat exemplul fiind ei mai afectati, dar inclusiv eu o sa reactionez la fel, asta daca vei vinde mult in Mures smile, voi opri aducerea marfii la Mures si nu voi mai face OP. Nu imi permit ca o suma care oricum nu e mare si il pierd cand ne luptam sa intretinem shopul si clubul. Of course, am zis, tu decizi cum vrei ... e alegerea ta, e piata libera.
Restul, da exista concurenta si probabil e buna, dar asta doar daca e benefica la comunitate, nu si impotriva acestuia. Dar na, tu decizi, succes :-)

172

(16 replies, posted in Taverna)

Eu o sa fiu putin mai transant si o sa explic fenomenul pe care il introduci, banuiesc fara voia ta sau nu stii ce poate sa se intample.
Tocmai s-a deschis un magazin Red Goblin pe piata CJ, asta insemnand ca ei au investit o gramada de bani in spatiu, chirie etc.
Ei nu isi permit sa vinda produsul la acest pret, ba mai mult, ca si firma este si TVA.

Tu nu faci altceva decat cumperi din alta tara, Ungaria, Germmania, Grecia, ce o fi, iei fara TVA si poate cu 10-20% mai ieftin si vinzi mai departe fara TVA, castigand exact aceasta suma.

Pentru jucatori e o mana cereasca, probabil unii o sa si muste, nestiind ca de fapt ca ei fac un rau (la fel si tu).

Lantul va fi ceva de genul: Tu vinzi din Gatecrash poate 10 displayuri asa. Red Goblin sau orice alt oras care are magazin fizic, nu o sa mai vinda aceste 10 displayuri, dar le-au comandat si raman cu marfa in magazin.

La Dragon Maze nu o sa mai comande atat de mult, la M14 nu o sa mai comande nimic si nu o sa mai sanctioneze nici un eveniment MTG pentru ca lui nu o sa ii merite.

Nu merita, nu sunt evenimente, ca nu pot fi evenimente OP fara un store real, asta s-a mai discutat.
Si cam asa in 6 luni ai omorit piata CJ fara sa vrei.

Parerea mea care sunt in aceasta bransa si incercam sa crestem piata, nu sa o omorim.

Multumesc ca m-ai ascultat.

Eu am cumparat carti de EDH in ultima saptamana de mamma, mia, Deckul meu de Kaalia just got it better.

174

(221 replies, posted in Noutăți)

http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/530847_10151273603607918_280751852_n.jpg

By, bye hexprofffffffffffffffffff :-)

http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/431193_10151273601782918_1205501367_n.jpg

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/69687_10151273601807918_330071261_n.jpg

Creature - Ogre Rogue
Rare
Whenever another nontoken creature you control dies, put a 1/1 black Rat creature token onto the battlefield.
Rats you control have deathtouch.

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/73324_10151273601937918_980258773_n.jpg

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/550664_10151273602112918_415651908_n.jpg

Sunt deja vreo 4 pe rol :-)