176

(221 replies, posted in Noutăți)

Nu prea am vazut removale de enchantment, ma uit din nou :-)

177

(221 replies, posted in Noutăți)

Lord of the Void, EDH cu Kaalia :-)

178

(40 replies, posted in MTG Targu Mures)

Scuze, verificati fiecare, pentru ca se pot intampla greseli. Sunt si eu om. (desi uni zic ca sunt un animal "mai bland" :-)))))) )

179

(221 replies, posted in Noutăți)

Nu stiu voi cum simtiti, dar ...

http://static.starcitygames.com/sales//cardscans/MAG_GTC/3ccRjreWsnrSUyTX2.jpg

E AWESOME!!!!

Eu o sa il folosesc in commander cu Isochron Scepter :-)

A fost inchis doar pe perioada sarbatorilor legale :-))
Am cerut eu un drept la replica de la Sergiu.

TudorGrigoroaia wrote:

Cat despre noi cei din Cluj, trebuie sa recunosc ca am avut o situatie privilegiata mult timp, in ceea ce priveste preturile. Poate s-a contrabalansat putin cu faptul ca am jucat ca chiorii pe intuneric si speram in fiecare saptamana sa prindem loc unde sa putem juca. In toate localurile in care am jucat au fost probleme. Tot timpul ne mutau in spate si apoi sperau, cred, sa scape de noi.
Iata ca avem shop, sper ca lucrurile sa mearga inspre bine.

Simplu, aceste localuri priveau d.p.d.v. al business. Faptul ca ati consumat 200 RON pt o zi intreaga ... am mentionat cata vanzare au cluburile? Parca da :-)

Am citit cu interes cele scrise de voi aici si ma gandeam ca poate ar fi bine sa auziti si parerea unuia care e pe partea cealalta.

As lua la rand.

Deobicei taxa de intrare de 60 de RON este pt drafturi din care se da 1 booster ca si prizepool. Asta inseamna ca la 8 oameni, 8 boosters. Dar faceti calcul: 17*4=68 RON, deci deja din start nu iese pretul boosterului. Dar fiindca e aproape 1 display, pt. face o reducere la 15RON boosterul. Asa iese cat de cat 8 booster/draft la 8 persoane, 4-2-1-1. Acest tip de prize pool s-a facut inainte sa apara magazinele, deci cand au inceput sa apara magazinele (care insa acopera si alte costui la care o sa revin) au preluat, mergand pe idea ca la draft vin oamenii, consuma si atat, castig e mic de tot.

Asta duce la pretul discutat de booster.Pretul de intrare la booster este de 9.30 + TVA, deci 11.50 grosso modo. Asta inseamna ca la un draft, indeed se castiga 3.5*32 boostere = 112 RON.
Da, este castig. 112 RON. Asta insemnand ca in ziua deaftului se ocupa 2 mese mari la Le & Le (nu stiu cate sunt la RG si marimea, dar nu prea mare am inteles), care produce un profit.
Da, insa pe zi omul care e la magazin castiga o suma, care la noi e de 25 RON, nu e secret, pe care mai merg taxele de stat, sa iau doar 15 RON. Dar mai merge si chiria, care pe zi este (nu iau cazul nostru fericit, iau cat ar fi real) este de ~100 RON la o chirie de 650 EUR, desi NU cred ca RG o sa plateasca doar 650 EUR in CLUJ., deja suntem la o suma de acoperit pe zi de 140 RON. Hai sa mai luam si curentul, gazul (care intr-o luna de vara este undeva de 600 RON, iarna 1500 RON, deci luam un 1000 la gross, pe zi este ~35RON. Suntem la 175 RON. Nu o sa mai calculez impozit care platesti dupa profit, ca credeti-ma, nu prea e mare profit din acest business, doar cat iti acoperi cheltuielile. Deci daca se intampla DOAR draft in magazin, aceste deja e in pierdere. Of course, mai sunt si alte persoane in magazin, care inca aduce un consum de 150-200 RON, pentru ca in mod normal in aceste cluburi vin oameni care nu prea cheltuie mai mult de 10-15 RON intr-o dupa masa. Asta e media, unii poate cheltuie 50 RON, dar sunt si unii care vin cu 3 RON taxa de intrare (si nu putini).

Ziceati de promovare? Am facut, 40000 de pliante, impartie real in casute postale. Cu talon de feedback, daca veneai la club, primeai 1 cola gratuit. Au venit 3 oameni. Am facut reclama la ziar, 2-3 oameni, am facut la radio, max 5 oameni, am facut la targuri/expozitii in MALL, aici am castigat mai multi. Deci promovarea e din pacate aruncare de bani si am lucrat in publicitate si stiu cam cum se face, dar oamenii au senzatia ca sunt PREA MATURI sa vina sa se joace. Suntem cativa mai nebuni.

Ca sa va dau un mic exemplu, Mc Donald's Targu Mures pe zi are vanzari intre 15000-20000 de RON. Un club de 200-300 m2, ca de ex la Cluj la Enigma, vinde 15000 RON pe zi. Noi la Le & LE daca depasim 200 RON (la club, nu la magazin), suntem deja bucurosi.Da, la evenimente mari vanzarile sunt mai mari, gen PRE, gen concursuri, dar si premiile sunt mai mari si de fapt se vand produse la PRE la care avem 30% aprox. Dar sunt si zile mai proaste.

Comunitatea nu va exista daca nu exista business owner, sau poate va exista prin baruri, etc cum era pina acuma la Cluj. La Cluj a fost o situatie mai buna pt voi, dar credeti-ma mai nasoala pentru noi. Va zic si de ce, si stie Sergiu foarte bine, ca am avut discutii pe tema asta. Voi neplatind pina acum chirii, neplatind taxe, s-au permis vanzarea porduselor uneori sub pret. La fel nu s-au facut stocuri asa cum preciza Scorpse, deci se aducea cateva display-uri, marfa doar pe precomanda si eventual ramanea produs DOAR daca cineva renunta. La noi pe moment sunt stocuri mari si la RG si mai mari, stocuri care pentru 20-50% castig se vor vinde poate peste 6 luni sau poate never si o sa stea pe raft. Dar bani sunt deja dati pentru marfa, care marfa nu e ca si piinea ca oamenii cumpara, aduci pe barba ta si mst of the time speri sa se vanda in timp de 1-2 luni. Ceea ce e deja peste e pierdere.
Dar dupa cum ziceam, daca nu exista un business owner, suficient de nebun ca in perioada asta sa investeasca, piata va muri, ca nu veti mai avea supplier, nu veti mai avea brick and mortar store, deci teoretic no events. Intrebati organizatorii actuali cat au luptat ca sa se poata tine evenimente gen PRE, unde clar CLUJ nu avea sanse, chiar daca numarul de playeri erau. Regulile Wizards sunt destul de clare, Store real, nu baruri. Uff, era sa uit. O investitie in spatiu este undeva intre 5000-10000 EUR. Calculati si asta.

Am incercat sa va dau aceste exemple, ca sa trageti voi concluziile.

Personal zic: Daca nu esti destul de nebun, ca pentru hobby-ul personal sa tii o comunitate, comunitatea va muri. Daca nu exista store real (brick and mortar) comunitatea va disparea dupa un timp.
Acesti oameni incearca sa supravietuiasca timp de inca 3-5 ani (printre care se numara si Le & Le), ca sa creasca piata destul de mult, incat sa fie profitabil acest business, dar inca NU este. Preturile nu sunt mari pentru ca noi asa vrem, sunt mari pentru ca NU merita celor de afara sa ia in considerare piata RO. E mult prea mica.
Din fericire deja am avansat, avem jocuri traduse in RO, undeva pe la 10 la numar.

Sper ca sa fi uinteles corect, nu am vrut sa ma pling, poate am si dezvaluit prea multe, dar nu sunt secretos. V-am dat iformatii ca sa incepeti si voi un business daca asa credeti ca vreti sau daca credeti ca e foarte profitabil (Am I evil? yes I am :-)))) )

183

(40 replies, posted in MTG Targu Mures)

Astetam sa aleaga si Trombitas (Sn si Jr), Pipo si Buse Cristi ...

184

(131 replies, posted in Evenimente)

De la Cluj vine cineva la Mures??
Daca da, va rog dati attend si alegeti ghilda.

185

(40 replies, posted in MTG Targu Mures)

Se pare ca am rezolvat ... mea culpa. :-))
Faceti inscrierile la PRE ca se pare ca suntem putini :-(

Nu uitati de eveniment.

187

(221 replies, posted in Noutăți)

Imi place Nightveil Specter. Poti sa il faci unblockable sau trample cu Rancor si exilezi top card la oponent care  poti sa il joci. Deci poti juca landurile oponentului si alte chestii. Daca nu joci multe culori, bagi un Chromatic Lantern si ai cam rezolvat problema de mana.

188

(40 replies, posted in MTG Targu Mures)

Am modificat, dar la PRE #2 vor fi disponibile pachetele doar daca ramane de la PRE 1

189

(131 replies, posted in Evenimente)

Sa moara mortu' Ce noroc am :-))

190

(131 replies, posted in Evenimente)

Gruul sa fie :-)

191

(40 replies, posted in MTG Targu Mures)

Orzhov Pre #1
Boros Pre #2

192

(40 replies, posted in MTG Targu Mures)

Data: 27 Ianuarie 2012 (duminica)

PRERELEASE #1: Ora: 10:00 (http://deckbox.org/communities/le_le_games/events/1110)
PRERELEASE #2: Ora: 17:00 (http://deckbox.org/communities/le_le_games/events/1111)

Loca?ie: Le & Le Games, Str. Artei nr. 3

Format: Sealed (6 boostere incluse in taxa de participare 5 x GATECRASH + 1x booster special pentru fiecare guild)
Runde: in functie de nr de participanti
Limita de participanti: 50

Taxa de participare:
   Pana in 10 ianuarie: 110 RON
   Dupa 10 ianuarie: 120 RON

Daca ne strangem minim 16, vom tine top 8 eliminatoriu, altfel nu va fi playoff.

Cine plateste in avans va avea posibilitatea sa isi rezerva gilda, plus la cerere, poate schimba cu alta ghilda in ziua evenimentului, avand avantajul primului servit!!!

Daca cineva doreste sa plateasca din alt oras mai repede PRE, sa trimita banii de 110 RON (pina pe 10 ianurie) in contul Valics Lehel - Banca Transilvania, RO46BTRL02701201105515XX, dupa care sa posteze un mesaj pe forum ca a platit, ca sa verificam.

Fiecare participant va primi o cutie in care vor fi urmatoarele (postez in engleza si sper ca va fi asemanator ca si la RtR):

5 Gatecrash packs.
A Guild pack of your guild with 15 cards of those colors.
Promo prerelease card.
Guild spindown.
Guild sticker.
A letter from your guild leader and…
A Prerelease challenge card.

In caz ca ne strangem 32 de jucatori (ceea ce este foarte probabil), prize pool-ul de 64 boostere se vor imparti astfel:
Locul 1: 24x Boostere RTR
Locul 2: 12x Boostere RTR
Locul 3: 5x Boostere RTR
Locul 4: 5x Boostere RTR
Locul 5: 3x Boostere RTR
Locul 6: 3x Boostere RTR
Locul 7: 2x Boostere RTR
Locul 8: 2x Boostere RTR
Locurile 9 - 16: 1x Booster RTR pentru fiecare.

In gatecrash ne vom intalni cu urmatoarele gilde:
Dimir
Boros
Simic
Gruul
Orzhov

Cei care nu stiu despre ce este vorba, aici puteti sa aflati multe:
http://wiki.mtgsalvation.com/article/Gatecrash

Vom putea folosi promo cardul de prerelease in cadrul concursului. Fiecare jucator va primi promo cardul gildului ales.
Promo cardurile pentru gilde sunt urmatoarele:

http://media.wizards.com/images/magic/daily/arcana/1138_prerelease_dimir_hm688e7km6.jpg
http://media.wizards.com/images/magic/daily/arcana/1138_prerelease_gruul_hm688e7km6.jpg
http://media.wizards.com/images/magic/daily/arcana/1138_prerelease_boros_hm688e7km6.jpg
http://media.wizards.com/images/magic/daily/arcana/1138_prerelease_simic_hm688e7km6.jpg
http://media.wizards.com/images/magic/daily/arcana/1138_prerelease_orzhov_hm688e7km6.jpg

ATENTIE! Aveti mult timp la dispozitie, fiecare participant trebuie sa-si aleaga un gild. Puteti sa postati aici pe forum sau sa trimiteti un mail la contact@lelegames.ro. O sa postez aici alegerea fiecarui participant.

PRE #1
Dimir  - FULL!!
1. Ioan Iacob Netea (platit)
2. Calin Chibelean
3. Catalin Tilvescu
4. Nagy Attila
5. Marius Safta
6. Tudor Cioata (platit)
7. Biro Alexandru (platit)

Boros
1. Gergely Levente (platit)
2. Buse Cristian
3. Cosmin Dreve
4. Ucu Bledea

Simic
1. Fejer Istvan (platit)
2. Trombitas Sandor (platit)
3. Razvan Salagean (platit)
4. Doru But
5. Marcoci Marius (platit)

Gruul
1. Sergiu Singeorzan
2. Trombitas Sandor JR (platit)
3. Benedek Tamas (platit)

Orzhov
1. W Szabo Peter (platit)
2. Valics Lehel (platit)
3. Nagy Gyozo (platit)
4. Koncz Levente (platit)
5. Cristi Adam

PRE #2 (in limita disponibilului ramas de la PRE 1)

Dimir
1. Trombitas Sandor (platit)
2. Benedek Tamas

Boros
1. Valics Lehel
2. Trombitas Sandor JR (platit)

Simic
1. Cristi Adam

Gruul
1. W Szabo Peter
2. Fejer Istvan

Orzhov
1. Ioan Iacob Netea (platit)
2. Gergely Levente
3. Catalin Tilvescu
4. Marius Safta
5. Cosmin Dreve

193

(131 replies, posted in Evenimente)

Orzhov for me!

194

(2 replies, posted in MTG Targu Mures)

Da, suntem ...

Deja e la ei :-)

PS: DONE, a aparut!

Inca nu reusim, trebuie sa trimit la Wizards fisierul XML ca nu stiu ce are cu data. Cred ca e un bug la WER (nu ar fi primul) pentru ca nici una din evenimente nu a vrut sa le primeasca. :-(

Da, stiam, si poate ca primul fiind modern nu e tocmai OK, dar multi au prins gustul de modern si daca tot asa e formatul e afara, mergem acum asa. La London e Standard.

Te asteptam :-)

Grand Prix London 2013 Trial

Calificari la GP London UK, din data de februarie 9-10, 2013 (format Gatecrash Sealed/Booster)

Data: 19 ianuarie 2013, ora 11:00
Link calendar: http://locator.wizards.com/ics/event.as … R+(30+RON)

Inscriere: http://deckbox.org/communities/le_le_games/events/1084

Format: Standard
Inscriere: 6 EUR (30 RON)

Premiile: Premii in produse 3EUR(15RON)/jucator.
Exemplu: 8 jucatori, 8*15 RON = 120 RON

Distribuirea premiilor:
Locul 1 - 40% + 3 byes la GP London
Locul 2 - 30%
Locul 3 si 4 - 15%
* la 16 jucatori premii si pentru locurile 5-8 (1 booster).

Swiss rounds - 50 minute pe runda
Meciurile din TOP nu au limita de timp (meciurile din playoff vor fi 2 din 3, cu eliminare)

La 8 persoane: 3 Runde Single-Elimination
La 9-16 persoane: 5 Runde cu Top 4
La 17-32 persoane:    5 Runde cu Top 8
La 33-64 persoane: 6 Runde cu Top 8

Planeswalker Points Multiplier - 3x
REL competitive cu judge Lv 1
Jucatorii trebuie sa vina cu pix, hartie, sleev-uri si countere, plus DECKLIST obligatoriu.

Grand Prix Bilbao 2013 Trial

Calificari la GP Bilbao Spania, din data de 19-20 Ianuarie, 2013 (format Modern)

Data: 5 ianuarie 2013, ora 11:00

Link calendar: http://locator.wizards.com/ics/event.as … R+(30+RON)

Inscriere: http://deckbox.org/communities/le_le_games/events/1083

Format: Modern
Inscriere: 6 EUR (30 RON)

Premiile: Premii in produse 3EUR(15RON)/jucator.
Exemplu: 8 jucatori, 8*15 RON = 120 RON

Distribuirea premiilor:
Locul 1 - 40% + 3 byes la GP Bilbao
Locul 2 - 30%
Locul 3 si 4 - 15%
* la 16 jucatori premii si pentru locurile 5-8 (1 booster).

Swiss rounds - 50 minute pe runda
Meciurile din TOP nu au limita de timp (meciurile din playoff vor fi 2 din 3, cu eliminare)

La 8 persoane: 3 Runde Single-Elimination
La 9-16 persoane: 5 Runde cu Top 4
La 17-32 persoane:    5 Runde cu Top 8
La 33-64 persoane: 6 Runde cu Top 8

Planeswalker Points Multiplier - 3x
REL competitive cu judge Lv 1
Jucatorii trebuie sa vina cu pix, hartie, sleev-uri si countere, plus DECKLIST obligatoriu.