1

(3 replies, posted in Taverna)

Brothers, nice to see that you are still active!

@Lajos: succes în „noile” tale îndeletniciri. Ne mai auzim!

2

(535 replies, posted in Taverna)

Dragilor, nu am unde să pun chestia asta altfel și altcumva, deci vă zic așa: I build PCs for fun. I can also pretty much consult you on all hardware matters. I do it just for friends, and you guys are my friends so yeah, I can build it for you from scratch. Lemme know via PMs if you need anything. Kthnxbai.

3

(2 replies, posted in Taverna)

Dragilor,

sfârșitul trecut de săptămână a fost GP Liverpool - Limited. Prietenul nostru dl. Benczi a mers X-4 și s-a clasat în top 64 cu 33 puncte. That is a hell of a lot of points for a GP weekend, so yeah, my congratulations on his success! Așteptăm o clasare într-un top8!

Pace vouă!

R-ul

Dragilor,

m-am bucurat nespus să aflu că dl. Cosmin a mers 9-0 la GP Metz și vroiam să îl felicit prin această cale. Din câte am reușit să îmi dau seama, este primul român care a reușit această performanță în ultimii 10 ani (dar, VĂ ROG, contrazice-ți-mă cu un alt exemplu dacă el există, eu unul nu am reușit să găsesc). Este o performanță notabilă și am regretul că nu am reușit să fiu și eu alături de Cosmin în acea zi. Felicitări încă o dată!

Aceasta a fost și motivația pentru care am decis să deschid acest thread: ca platformă de promovare pentru rezultate notabile ale românilor din orice oraș (sau altă țară), performanțe obținute la competiții internaționale de orice fel în domeniul Magic the Gathering. În consecință, dacă aflați de ceva similar, vă rog să împărtășiți.

Mulțam.

Rareșul

5

(535 replies, posted in Taverna)

juzer wrote:

...

Bwahahahahaaaaaaa! Cât de tare, fratele meu! Unde rahat ai găsit-o?

sirIO wrote:

Severely broken si getting fucked e un pic exagerat. In mare parte fiindca e un numar restrans de oameni care vor sa faca efortul necesar pentru asta. O sa dai de cate-un deck de asta la fiecare cate meciuri? 10? Ca la fiecare 2 nu cred.

Rares, nu ai avut cumva impresia asta si in 8man drafts sau in real life dar s-a pierdut in statistica? tongue

I like your comments, man, I really do: you always seem to have a good grasp on things.
Ca să-ți răspund la întrebare: nu am fost destul de exhaustiv în explicația mea. Allow me to elaborate: dădeam destul de des (suficient căt să nu mai fie doar o impresie) de deck-uri în aceleași culori ca și mine dar cu o calitate net superioară a cărților pe care le avea respectivul la dispoziție. Statistică clară nu am, deci părerea mea nu contează. tongue

Am avut impresia asta de mai multe ori în timpul unor meciuri: eram efectiv spulberat de deck-uri extrem de bune în culorile respective. Oricum conceptul de Draft League este o vomă.

8

(535 replies, posted in Taverna)

nightride wrote:

... asta e cel mai longeviv post al meu. let us celebrate it https://www.youtube.com/watch?v=WA_xjBaXor0

I hear and second you, brother!

9

(15 replies, posted in Taverna)

Foarte mișto cartea. Într-un fel mi-ar plăcea să o văd reprintată cândva în seturile astea noi.

I thought I knew how to play this game. Obviously, I do not, since I am now more confused than ever.

sirIO wrote:

...

I lol'd!

12

(27 replies, posted in GameFlux)

benczi wrote:

Problema in sine e ca organizatorii au pierdut incredera ca a fost un event fair. Ca pot organiza un eveniment si sa asigure ca regurile sunt respectate. Pentru ca asta nu s-a intamplat la Praga. Regurile competitiei nu au fost la fel pentru fiecare participant.

Înțeleg ce spui. Personal nu am văzut astfel de cazuri, deși am fost în zona de 2 bye-uri. I get you, man, I get you. Chill.

13

(27 replies, posted in GameFlux)

benczi wrote:

Mi-am cerut banii inapoi. Nu-i fain deloc ce s-a intamplat.

edit: I sent a long mail with my concern about this and asked for my money back. The integrity of the event was compromised. The round that I was paired with a player that had a bye was the round that I lost. Coincidence? Maybe, but can you prove that he didn't cheat? Can you prove to me that no-one cheated? No, you cannot. I registered to the event with the belief that it will be a fair one, I no longer have the belief that it was. This event will from now on cast a shadow on all future limited events. Which makes me really sad because I like limited a lot more then constructed, but if I can't trust the organisers to enforce the tournament rules, then I will not go to any of their limited events.

Faptul că nimeni aici pe forum nu aprobă sau dezaprobă ceea ce zici aici este din cauză că argumentația ta este ușor absurdă. Teoriile conspirative sunt drăguțe, dar slăbuțe de obicei; aici e la fel: personal am avut 2 bye-uri, am avut achiziționat un pachet VIP (deci unul dintre avantaje a fost că am primit un pool care era deja pre-registered, ÎNSĂ a fost complet aleator, judge-ul din zona aceea avea cca. 12 cutii închise cu pool-uri pre-înregistrate și mi-a zis să aleg una dintre cutii) și am avut un pool foarte bun. Clar foarte bun. Dar a fost random. La deckbuilding am fost supravegheați de cca. 3 judges, deși eram doar 15-20 oameni în zona respectivă în acel moment. Am primit același timp pentru deckbuilding ca toată lumea și a fost chiar strict judge-ul de pe zonă în această privință. No issues here.

Nu am trișat. Am jucat ce am avut cum am putut mai bine. I can't prove that I didn't cheat just as much as one can't prove that he or she didn't keep bad hands "că poate merge”. Să acuzi organizatorii de conspirații și comploturi este complet în drepturile tale. Plauzibil? Da. Probabil? Da. Demonstrabil concret? Nu.

Întotdeauna se poate trișa la asemenea evenimente: de la sideboard, la cărți băgate din exterior (cine dintre noi, în TOATE rundele de 1st Day, comparativ cu TOATE GP-urile la care am fost, am primit vreun deck-check în primele 4 meciuri? Poate o dată în 18 runde unul? Cam așa?).

Sincer, este perfect firesc să existe mici probleme de organizare după toate cele întâmplate vineri. Unii vor exploata asta, și la fel faci și tu acum dacă îți ceri banii înapoi.

LE: absolutely behind you, man, stand up for what you believe in! Doar că m-am gândit să îți ofer un punct de vedere pe care, POATE, nu l-ai avut.

14

(27 replies, posted in GameFlux)

benczi wrote:

https://www.reddit.com/r/magicTCG/comme … ix_prague/

people that had byes, any opinions on this?

Am avut 2 byes, dar am primit un pool pre-înregistrat. După ce am primit pool-ul și am verificat să fie înregistrat bine am ridicat mâna și judge-ul a venit să marcheze timpul pentru deckbuilding.
Nu m-am uitat expres la ce fac alții dar nu am văzut probleme care să-mi atragă atenția. Opinion? Sure: glad the whole thing still took place after the fire. Cheating will ALWAYS happen in the 1st day.

15

(535 replies, posted in Taverna)

https://postimg.org/image/9ivci8zwx/
DECI M-AM CĂCAT PE MINE DE RÂS! Same draft table, same colors, A SHITLOAD OF REMOVAL. La un moment dat s-au jucat 3 Tidy Conclusion (2 eu, 1 el), apoi el a pușcat un Fumigate. smile)

16

(12 replies, posted in Noutăți)

radu_portase wrote:

In limited e first pick win the game. La fel ca trenul mic e o prostie. Asta e si necomun deci cine il deschide are cam +10% sanse sa castige fiecare meci.

This.
Bine zis, Radule. Greșeala mea a fost că am omis referirea strict la limited.
La toți ceilalți care zic că sunt răspunsuri pentru el: sunt. Dar trebuie să le ai R.P.D. altfel ai căcat steagu'. Nu discutăm de alte formate în afară de limited.

17

(12 replies, posted in Noutăți)

I know it's no longer spoiler season buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut I do want to rhetorically ask the following question: why the actual phuck did WotC print a new set with another overpowered piece of crap Vehicle in the form of Untethered Express?!?! WHY?! Crew 1. Trample. Attacks=gets permanent +1/+1 counter. Yay. I look forward to games where I die to it extremely quickly. Like 2 attacks and it's over.

18

(27 replies, posted in GameFlux)

juzer wrote:

type-o...
U EVIL!

'twas funny. I lol'd. All is well in the world.

19

(27 replies, posted in GameFlux)

juzer wrote:

in ungarea

this was funny.

paka wrote:

mai sunt 73 de bilete disponibile

Shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit. Va fi prăpăd de lume pe acolo.

20

(27 replies, posted in GameFlux)

benczi wrote:

@Rares unde ai luat cazare?

Hotel Pivovar, prin booking.com. Când am făcut eu rezervarea raportul preț/calitate mi s-a părut excelent: are parcare privată (eu vin cu mașina și mă interesează acest aspect), are mic dejun inclus, camerele sunt bine aranjate și iese undeva la 25 Euro/persoană/noapte.

21

(15 replies, posted in Taverna)

juzer wrote:

http://gatherer.wizards.com/Handlers/Image.ashx?name=Dead%20Ringers&type=card&.jpg
Dead Ringers
you win the game if you can explain the wording in 2 seconds to the opponent

Mi-a luat o țâră, da' crecă am dibuit-o: ca să distrugi cele două creaturi ele trebuie să nu fie negre, să fie de aceeași culoare și să nu aibă vreuna din ele o altă culoare. Jeez. Am nimerit-o?

22

(535 replies, posted in Taverna)

juzer wrote:

https://pbs.twimg.com/media/CRYRiFNU8AIyIyn.jpg

Yeah... I don't get it...

23

(535 replies, posted in Taverna)

Am râs. Luați de aici ca să râdeți și voi.
https://www.youtube.com/watch?v=g-ZJbRT … swnngOoxts

24

(535 replies, posted in Taverna)

sirIO wrote:

In primul rand, cred ca Wizards o dat-o de gard in stilul caracteristic cu modul de implementare si ca au inlocuit in loc sa adauge. DAR

Why all the hate on draft league? Incerc sa inteleg ce le face atat de naspa pe cat se plange o parte a internetului. (spoiler alert, eu le vad ca - dupa plusuri si minusuri - aduc un beneficiu net)

Partea buna:

  • yay time management

  • te incurajeaza sa iti gandesti mai bine deckul while drafting - sa iei in considerare carti pentru sideboard etc

  • ridica calitatea deckurilor de care dai

  • descurajeaza hate drafting - care oricum era o tactica fara avantaje

Partea rea:

  • nu constituie pregatire buna pentru drafting la Pro Tour

  • nu mai esti asa rewarded daca ai draftat cel mai bine de la masa

  • nu tine cont de overall pack strength la masa de draft

  • cube - I do not get it there

TL;DR - se rezuma la timp vs pod, nu? Pentru mine deocamdata merita. Cat de des ai luat in joc o decizie care a fost afectata de ce-ai vazut in timpul draftului? Cred ca cross-pod play e un dezavantaj mult prea mic pentru beneficiul pe care il ai ca timp.

Sebi, ca de obicei, ai făcut o analiză comparativă bună. Părerea mea nu prea contează în marea schemă a lucrurilor, însă o să spun doar atât: dacă vreau să joc cross-pod o să joc Sealed.

Dar eu nu vreau să joc Sealed, vreau să joc draft.
I want to be rewarded for drafting the best deck at my table. That is why we fucking have drafts.
Vreau să se țină cont de overall pack strenght la masa de draft pentru că, ce să vezi!, CONTEAZĂ atunci când joci pe premii.
Chiar vreau să am experiența OPTIMĂ în acel draft.
Să conteze ce fac eu și cum influențez eu masa de draft și cum citesc eu semnale la acea masă de draft, nu ce face Vasile din Ciumbrud care a trântit un deck ca al meu alaltăieri dar care are calitatea cărților net superioară pentru că la masa lui de draft ăia au dat-o de gard maxim și i-au pasat 6 Thriving Grubs și 3 Renegade Freighter consecutiv.
Să fiu în stare să mă concentrez 4 ore la o chestie care îmi face plăcere pentru că, CE SĂ VEZI!, aia e chestia dacă vrei să faci ceva mai competitiv. Și ca mine mai sunt și alții - muuuuuuuuuuuuulți - care își închid telefonul, își iau o bere, își pornesc playerul pe ceva Nirvana și fac un draft cap-coadă. Argumentul cu time-management e foaaaaaaaaaaaaaaaaaaarte subțirache și se adresează jucătorilor mai noi. Prinde și grila de premii, că na, 6-2-2-2 e cam ok pentru oricine.

Moreover, uitându-mă la argumentele pro pe care le-ai enumărat comparativ cu cele contra mi se pare cam greu să găsești ”time-management” ca o chestie avantajoasă comparativ cu părțile rele. It is called a draft. It has been perfected as a system since 1993. It is a good thing to play against the players in the same pod. It is a personal experience. De fiecare dată, dar absolut de fiecare dată când am draftat pe viu și n-au fost 8 oameni și/sau s-a jucat cross-pods am rămas cu un gust amar în gură indiferent de ce fel de performanță am avut.

Draftul în 8 așa cum se cuvine are un nu-știu-ce care nu poate fi substituit cu alternative.

Și faptul că au eliminat complet această opțiune pentru setul curent mi se pare o palmă la căcat. De aceea chiar o să le scriu a piece of my mind.

25

(535 replies, posted in Taverna)

paka wrote:

Nu se mai intorc, ei spun ca au inlocuit drafturile cu liga pentru ca in acest fel poti sa joci cand vrei meciurile, nu trebuie sa stai sa le joci pe toate trei imediat.
Sunt doua tipuri de Draft League - competitive si friendly.
Aia competitiva e mai scumpa insa ca si draftul de mai demult insa are premii mai consistente, iar la aia friendly cred ca e swiss dar nu are premii consistente deloc.

Da. Bănuiam eu. Știe careva unde se pot trimite reclamațiile / sugestiile? Vreau să fac o înștiințare formală către ei. Mi se pare că este complet contrar principiilor de drafting aceste ”ligi” ale lor.