1

(0 replies, posted in Trondheim Magic)

Da er det snart 100 medlemmer her inne på forum for Trondheim Magic. Det er flott å se at så mange bruker denne tjenesten som gjør det litt enklere å planlegge og gjennomføre bytter.
Dette er en post som skal ta for seg turneringen vi planlegger i 2014. Vi har deltatt på HexCon i 2011 og 2012 og opplevd at det blir ganske dyrt for de som skal spille MtG. Vi har fått en refusjon av HexCon som har gjort det mulig å redusere pris for å delta på f.eks boosterdraft, men føler nå at vi vil arrangere noe som er direkte til dere kortspillere.
Det er flott om dere kan komme med innspill på følgende:
1. Hvilket tidspunkt er best? (mars/april/mai osv?)
2. Hvilke format er dere mest interessert i å spille? Kom gjerne med en prioritering og flere alternativ (Modern, Legacy, Standard, EDH, 2HG, draft)
3. Hvilke kort er mest interessante til premie? (Jace, the mind sculptor)

Ønsker dere forøvrig en god jul og et godt nytt år!:D

Ser ut som du ha fått tweaket opp og fått noen runder med spill under beltet. Det er bestandig et problem å sitte med en deck og fundere på hvor god den egentlig er. Kun en ting kan hjelpe og det er å spille mot decker og merke seg om matchup er god, dårlig eller 50-50. Jeg kjørte f.eks POX decket mot Enchantress og fant ut etter 3 spill hvilke spells jeg måtte få gjennom og hva jeg måtte fjerne til motstander. En par misplays gjorde at jeg tapte et spill og det lærer man av. Derfor er det uvurderlig kunnskap man får gjennom å spille mot så mye som mulig. Får du til en bra legacy deck, så avhenger det faktisk mye av metagame. Å spille casual legacy f.eks (Går det an ?) vil kunne gi mye utfordringer for nye spillere. Skal en fortelle om de mest typiske turneringsdeckene, så blir lista ganske lang. Hva man kan møte i non-competitive aka casual, vil kunne være morsomme decker med en syk måte å vinne på (Battle of Wits anyone ?) eller en forferdelig simpel burn deck som bare har til hensikt å drepe deg og kanskje din interesse for casual games i gamle format.

Minnes godt en tilfeldig battle på MODO (Magic Online with digital Objects). Ingen som spilte legacy, jeg tenkte, ok da, teste eldre format ? Logget på en vintage match og fikk oppleve en deck som ikke slapp meg til så mye. jeg mistet litt gnisten til å teste flere kamper mot slikt og fikk en kommentar:" Are you a newbie ?". Det gjorde sitt til at jeg fikk veldig avsmak for et format jeg knapt nok visste hvilke decker man kunne møte. Derfor er det grunnleggende viktig å bruke nettressurser, andre spillere, spørre og grave. Kanskje opplever du å få til en deck som funker bra. Det er mye mer verdt for deg som spiller enn å netdecke siste top 8 fra en GP eller PT.

Keep up the good stuff ! lol

Takk for en fyldig beskrivelse. Her er et budget alternativ basert på mest discard og reanimate.

1 An-Havva Township
7 Forest
7 Mountain
2 Rupture Spire
7 Swamp
1 Tinder Farm
4 Faithless Looting
2 Animate Dead
2 Terminate
4 Blightning
2 Cultivate
2 Harrow
2 Rites of Flourishing
2 Ambition's Cost
1 Diabolic Tutor
1 Scion of the Ur-Dragon
4 Unburial Rites
1 Worm Harvest
1 Broodmate Dragon
2 Life's Finale
1 Steel Hellkite
1 Teneb, the Harvester
1 [mtg]Bladewing the Risen
1 Knollspine Dragon
1 Rune-Scarred Demon

Decken vil koste 25-30 $ og kan være bra nok om en er klar over styrke/svakhet.
Jeg føler din manabase blir litt ustabil og kan bli treg.
Dash Hopes og Hymn to Tourach sier egentlig at du kjører svart og det er ikke nok fetchspells til å sikre at du har BB tur 2 eller 3 for den saks skyld. Slik sett er Blightning et bedre alternativ. Dash Hopes kan funke i et deck med $kort som sikrer at du har kontroll fort. I en monosvart ville f.eks Dark Ritual kunne utrettet mirakler med fart og kontrol.
En veldig bra trekke kort og droppe i graveyard er Faithless Looting. Du kan lett få kjørt noen store gubber i GY og det får opp tempo i deck. Jeg har valgt å kjøre litt ekstra synergi med [mtg]Bladewing the Risen som gir en ekstra drage i spill. Ikke like bra som Sun Titan + Phantasmal Image , men ganske bra valuta for pengene.

Flott at du la det inn her. Målet er at vi kan få til litt diskusjoner rundt decker, strategier og lignende, gjerne på norsk. Blir det interesse utenfra, så kan vi sikkert legge opp til engelsk som sidestilt språk.

Da jeg så på decklisten din tenkte jeg umiddelbart "What ?". Bygge kontroll-deck uten blått og hvitt ? Okei, du skal ha en utfordring da. Når du legger inn en deckliste så er det en fordel å fortelle om din plan (Hvordan vinner du), kort som gir deg seier eller kombo/lock og eventuelle problem/utfordringer du ser i decket på nåværende tidspunkt. Å bygge budget betyr at du ikke vil kjøre de typiske turneringskortene og slik sett kan du bli overrasket over mulighetene i en deck som faktisk ikke koster skjorta. Det krever derimot at man spiller bra og ikke minst, vet hva som er en god starthånd, når en skal mulligane og eventuelt hvilke decker man har problem mot.
Legacy er stedet der man har muligheten til å komme med en billigdeck og faktisk gjøre det bra. Så, før jeg kommenterer mer, vil jeg gjerne høre mer om grunnen til en Solar-Flare, hva du mener er styrke/svakhet i deck og hvordan du vurderer kortene som foreløpig ligger i den. (Ja, jeg er lærer og jeg vil gjerne at folk skal forklare. Jeg holder en sterk knapp på konstruktivistisk tankegang der en lærer gjennom å bygge sin kunnskap og samtidig utvikle sin forståelse gjennom å bruke sitt eget språk).

Please make your requests here regarding foreign trades. Some members don't update their Dekbox list (Not that many crazy enough to submit their whole collection roll )

6

(0 replies, posted in Trondheim Magic)

I would like to greet any foregin members of Trondheim Magic big_smile
We in the community around Trondheim hope you will find great opportunities for trading.
I will make a topic called Foreign Planeswalkers looking to trade just for you not being native Norwegians.

7

(2 replies, posted in Trondheim Magic)

Jepp lol

8

(2 replies, posted in Trondheim Magic)

Joda, denne decken vil ikke kjøres i neste turnering som den står nei big_smile

Regner med at det kommer inn litt mer hat og Ethersworn ramlet ut siste gang på grunn av litt hastverk. Kostet meg ganske dyrt mot Øyvind. Fyren komboer jo hele tiden mot meg.

9

(2 replies, posted in Trondheim Magic)

Vil starte en legacy diskusjon her, mye for å lufte litt tanker rundt decker og matchups.

Jeg starter tråden med å snakke om decken jeg spiller, nemlig en GW Maverick.

Jeg leste endel artikler og sjekket decklister før jeg bestemte meg for å gå for en deck jeg hadde de fleste kortene til og samtidig følte kunne være både artig og utfordrende.

DECKLISTE:
1 Dryad Arbor
4 Forest
1 Gaea's Cradle
1 Horizon Canopy
1 Karakas
3 Plains
2 Savannah
4 Wasteland
3 Windswept Heath
3 Wooded Foothills
1 Birds of Paradise
1 Enlightened Tutor
4 Green Sun's Zenith
4 Mother of Runes
3 Noble Hierarch
4 Swords to Plowshares
1 Gaddock Teeg
1 Life from the Loam
2 Qasali Pridemage
2 Scavenging Ooze
1 Thalia, Guardian of Thraben
2 Scryb Ranger
2 Stoneforge Mystic
1 Sylvan Library
1 Umezawa's Jitte
1 Aven Mindcensor
4 Knight of the Reliquary
1 Sword of Feast and Famine
1 Elspeth, Knight-Errant
Sideboard:

1 Maze of Ith
1 Engineered Explosives
1 Enlightened Tutor
1 Ethersworn Canonist
1 Serenity
2 Thalia, Guardian of Thraben
1 Warmth
1 Wheel of Sun and Moon
1 Choke
2 Faerie Macabre
1 Sword of Fire and Ice
1 Phyrexian Metamorph

Dette var den jeg kjørte på siste turnering i mars og jeg spilte 5 kamper, der det ble 2-3-0.
Jeg vant mot Reanimator og Esper, ble kjørt i senk av Elves, fikk en gameloss og tapte 1 kamp mot Burn og tapte en jevn match mot Merfolk (Aether Vial er ikke morsomt. Hva skjer når 2 kommer utpå ?)

Det er mange fine synergier i en Maverick og den går for å skape en manalock på motstander gjennom å få igjen Wasteland + senke kombo endel med Thalia, Guardian of Thraben og eventuelt stoppe helt med Gaddock Teeg.
Mother of Runes er fantastisk mot decker som kjører mye spot-removal og Scryb Ranger gir mange gode muligheter for å utnytte Tap-abilities.

Første gang jeg spilte denne decken, var den WRG - Punishing Maverick. Den ble litt vanskelig å spille og jeg tapte mye på å ikke mulligane. En finner etterhvert ut hva som er bra å starte med. Når man så lærer det, så må en finne ut av hva motstander spiller. Følte meg mer komfortabel med å gå for mer stabil manabase, derfor kuttet jeg vekk Punishing delen. Den er kjempebra mot endel decktyper, men det tar som sagt tid å lære å spille den bra. Erfaring fra turneringer gjør en bedre istand til å se hvordan decken vil forholde seg til metagame.

Jeg ser frem til neste turnering og regner med å kjøre GW Maverick med litt mer Thalia. Så får en håpe at folk ikke kjører over til mer Elves, Merfolk eller annen obskur tribal smile

10

(2 replies, posted in Trondheim Magic)

Anbefaler at alle kan fylle inn medlemsinformasjon. Navn, adresse o.l. Jeg prøver å ha en viss oversikt over hvem som er med på draft, EDH og slikt. Det gjør det lettere for meg å kunne prate med de rette folka, samt unngå at jeg ikke skjønner hvem jeg har gjort bytte med smile

Keep up the good trades !

11

(2 replies, posted in Trondheim Magic)

Gratulerer Martin ! Den første nye som skriver noe her.

I den anledning vil jeg også si at jeg har Death Baron og har foreslått et bytte til deg. Legger du ut kort du ønsker i wishlist, vil du også lettere få forslag hvis andre har en i sin tradelist. Da får du forslag til folk som du kan bytte med.

Dette er en av grunnene til at jeg gjerne vil ha mange fra Trondheim inne her. Legger dere inn kort, lager tradelist (Ting du bytter bort) og wish list (Ting du gjerne vil ha), så kan man slippe å drasse rundt med store permer. Da kan vi avtale bytter, ta med kortene det gjelder og gjøre bytter på f.eks fredager.

I tillegg slipper man å spekulere i om byttet er bra eller ikke. Man får se pris på kort og kan bedre avgjøre om man vil bytte eller ikke. Eliminerer korthaier, men en må selvsagt vurdere i forhold til om det er et kort man trenger og gjerne bytter bort litt mer for da smile

12

(4 replies, posted in Trondheim Magic)

Velkommen til nye medlemmer og håper dere vil finne dere vel til rette her.

Jeg har sett litt på noen nettsteder for å kunne teste decker, og har funnet en veldig fin greie på http://tappedout.net/ 

Veldig fint sted for å legge inn en deck. Lag en bruker, legg inn eller prøv en av de andre medlemmenes deck.  Klikk på decken, velg å playteste den. Da får du opp en flott greie der du kan legge ut kort, tappe, trekke kort osv. Veldig fint for å teste ut den nye decken din, eventuelt se om andre har laget en tøff deck.

Har noen andre steder å anbefale ?

13

(2 replies, posted in Trondheim Magic)

Hei og velkommen til nykommere.

Håper dere er flittige og legger inn kort i full fart. Jeg har lagt inn alle kort (Jepp. det tok tid), men det er virkelig enkelt å ha oversikt nå. Å bygge deck tar kort tid og en unngår å bytte til seg kort man har fra før.

Legg inn kort, skaff dere Android telefon. Last ned programmet Magic Tracker og legg inn samling og wishlist.

14

(0 replies, posted in Trondheim Magic)

Da har vi fått eget forum her på DeckBox. Legg inn kort og decker, have fun !

big_smile

I have been adding cards and it seems that cards reprinted in Time Spiral only get that option when adding from the dropdown list.

Say a card has been printed in 2-3 sets and then was reprinted in Time Spiral, but not after that, the only option you get for set is Time Spiral. I don't know why Time Spiral nulls out the others, but after adding some 1000 cards, I hope there is a way to remedy this. For now, I have added the cards, let the option be Time Spiral and then edited after. The dropdown list have the other sets after cards have been included, not before.

Hope this can be fixed easily. I love this site and have included some 30 000 cards now in my collection/library smile

16

(1 replies, posted in Site Discussion)

I agree that options to save library or decklist would be a huge improvement for me.
I currently have added my entire collection of about 28 000 cards. I find deckbox very useful in making decks and trading, but at times I have wanted to have some offline features.