1

(14 replies, posted in Evenimente)

Actually...nu vor fi seeded boosters dar vor fi 6 prerelease boxes ( 5 culori +colorless). Cel putin asa reiese din datele primite de shopuri de la wizards.

2

(4 replies, posted in Taverna)

http://tournamentcenter.eu/news

http://magic.wizards.com/en/articles/ar … 2014-12-08


E cel mai mare event de anul acesta.
10000 locuri in Las Vegas
5000 de locuri la Utrecht
5000 locuri la Chiba

3

(4 replies, posted in Taverna)

Fa si tu o reducere tongue Sau zi macar pretul total al biletului ca sa stie oamenii.
By the way, daca vrea cineva sa ia biletul de la Benczi o sa mergem impreuna din Cluj in 28 mai.

4

(30 replies, posted in Administrativ)

Silviu wrote:

Dude, please don't tell me you have terminal cancer of something....the feels...

Too much "Scrubs" in the last few days. Cred ca am vazut sezoanele 6-8 intr-o saptamana smile)

5

(30 replies, posted in Administrativ)

Ma bag si eu putin in seama.
De prin ianuarie particip in liga de modern ce se organizeaza in Bucuresti. Pot spune ca desi pare un format minunat si cu multe momente de deja vu pentru vechile formate de standard este mult mai putin skill intensive decat Standardul si chiar less fun to play over time.
Deck-urile sunt mult mai putin interactive decat in Standard (multe combo decks care incearca sa isi faca solitaire-ul) si unele carti de sideboard pur si simplu distrug anumite strategii. - pentru referinta  http://www.channelfireball.com/articles … th-modern/
In prima liga de modern am jucat U/R twin si am castigat aproape toate meciurile din cele 4 saptamani fara sa imi pese de strategiile oponentilor mei. Am pierdut doar contra Merfolk cand a avut in ambele meciuri tura 1 Aether Vial + insane draws.
In a doua liga am primit un deck de Merfolk (if you can't beat them, join them) si intamplator am castigat 3 din 4 meciuri, din nou fara sa imi pese prea mult de cartile oponentilor. E asa de putina interactiune chiar si in acest deck "Fair" incat ma intreb daca nu cumva modern e un format in proportie de 50% combo decks si inca 50% pseudo-combo decks.
La standard imi merge mult mai prost, nu am pregatirea necesara, nu pot urmari toate interactiunile si meciurile, plus faptul ca boardstate-urile devin mult mai complexe.
Acum ca am avut ocazia sa joc din nou counter wars, lucru pe care mi-l doream de cativa ani incoace, imi dau seama totusi ca in niciun caz nu e Modern un format mai bun/mai complex ca Standardul si ca acesta din urma necesita o pregatire serioasa deoarece trebuie sa cunosti aproape toate strategiile viabile si sa cauti raspunsuri foarte bune, dar destul de narrow. E un challenge mai mare la deckbuilding, la sideboarding si la gameplay.
Desi imi place mult mai mult sa joc Modern decat Standard (sa castezi Cryptice, Spell Pierce-uri si Serum Visions e awesome for U-oriented players) trebuie sa recunosc ca jucatorii mai buni si care chair isi doresc sa si invete noi elemente/strategii in Magic ar trebui sa se orienteze spre Standard. Poate ca e mai scump de-alungul timpului dar sunt sigur ca au mai multe de invatat si odata cu schimbarile anuale, sau mai nou bianuale, vor avea o misiune mult mai complicata de disecare a unui format nou nout.
Stiu ca unii dintre voi sustineti ideea unor strategii rogue care sa nu includa cele mai bune carti din modern (prea scumpe, prea puternice etc) dar adevarul e ca oricat ati merge pe ideea asta, jucatorii competitivi si cu posibilitati financiare solide vor gasi o cale sa isi construiasca Tier 1 decks si astfel ii vor convinge si pe ceilalti ori sa renunte complet ori sa construiasca si ei deckuri la fel de solide.
Gabi a sustinut dintotdeauna ideea de mai sus, mai ales datorita nostalgiei vremurilor de acum cativa ani, cand intr-adevar, net decking-ul nu era la moda (nu erau atatea zeci de siteuri despre strategii viabile etc.) si oamenii veneau cu drag la un magic, semi competitiv, fapt care s-a dovedit a fi nesustenabil dar in acelasi timp recunosc si eu ca erau timpuri minunate pentru magic-ul din Cluj si regret ca nu am facut parte din comunitate inca de la Lorwyn, cand s-au pus bazele.

Ma bucur totusi ca exista o alternativa minunata la constructed, numita Limited (cu problemele ei, uneori chiar foarte mari) dar care da o noua savoare jocului cu fiecare ocazie - nu te plictisesti atat e usor cand poti incerca atatea si atatea strategii. Sa nu uitam ca in ultimii 2 ani magic-ul din Cluj s-a mentinut pe linia de plutire aproape exclusiv evenimentelor de Limited. And I know it sucks to keep your cards on the shelves people but at least you had fun for a few hours and some of you even went home with some future "gems" that could help keep the hobby afloat.

Mai e cale lunga pana la o deschidere mai mare a Magic-ului in Romania dar in cele din urma sper sa se ajunga acolo. Pentru cei care Magic-ul e doar un joc,  durata lor in comunitate va fi una scurta, cu placeri si frustrari deopotriva. Pentru cei care considera Magic o experienta care inglobeaza multiple storyline-uri, o comunitate, competitivitate, prieteni, distractie, emotia spoilerelor, emotia prerelease-urilor, bucuria deschiderii unor boostere, ideea de invatare continua, cresterea atentiei, cunoastere si invatarea noilor membri, controlarea furiei in fata randomness-ului (si aici ma refer la screw, flood, bad pools, bad trades etc.)

A inceput ca o simpla impresie legata de Cluj&Modern si am ajuns la o monolog pe care il port cu mine uneori, cand ma intreb ce inseamna Magic-ul si de ce nu ma pot opri. O fi doar un drog, posibil. I'm not a gamer, my close friends know that. Heck, I'm not even much of a Sci-Fi fan, but I'm sure as hell a Magic player/member and I am gonna promote it as best as I can.

Guys, va multumesc pentru prietenia si ajutorul oferit in ultimii ani. Stay awesome!

6

(4 replies, posted in GameFlux)

Nu merge. As an additional cost to cast >> sacrifice. Mentorul zice - when you cast. Sa astepti si o parere mai documentata dar la o simpla citire a celor doua carti reiese clar ca Collateral Damage se casteaza doar dupa sacrifice.
In principiu ca sa poti casta cartea trebuie sa alegi o creatura pe care vrei sa o sacrifici inainte de a pune Collateral Damage pe stack.

7

(62 replies, posted in Noutăți)

Merry Christmas guys!!!
And btw, Ugin is awesome. Good in control, good in ramp, good in Cube.

8

(10 replies, posted in Evenimente)

ai dreptate Epochrasite is nasty...
trebuie ceva TARGETED exile, mi se pare ca Merciless Eviction e prea over-the-top, board wipe e ok daca macar poti sa iei cumva inapot din graveyard


Chiar am avut Dispatch dar mi s-a parut prea bun la primul event. Back in the cube. Vreau sa mai adaug putin mass removal de artefacte/creatures si in rest e ok. Oricum e plin de permanente cube-ul.

9

(10 replies, posted in Evenimente)

@Tamas - tu cand zici for fun, zici de fapt antifun. ETB e fun si tu vrei sa le strici smile). As vrea mai multe mass removal/bounce si sper sa pot face rost curand la un pret accesibil. Din ce am observat, formatul asta e foarte complex si se joaca in principiu pe board ceea ce il face complet diferit de drafturi normale, cube normal sau chiar edh. Everything is on the board and it can get pretty mind-exhausting cand ai atatea lucruri de urmarit. Cred ca e un format care necesita un skill putin mai ridicat si decat cube-ul normal dupa ce interactiuni am vazut in cele 2 dati cand am tinut eventul. Totusi, cred ca va trebui sa adaug mass answers - cel putin vreo 4-5.

@ Benczi - deck-ul tau e up - 2nd winner (la primul event a fost adi insa din pacate nu am lista completa) - eu am gasit 24 de carti si 17 landuri. Care e cea care trebuie sa o scot din main?

10

(17 replies, posted in Evenimente)

Those asian level dudes. Sa speram la mai bine in continuare.

11

(1,473 replies, posted in GameFlux)

Adu atunci tu, te rog.

12

(1,473 replies, posted in GameFlux)

TehAuthor wrote:
sirIO wrote:

Si eu as avea nevoie de o Elspeth pentru maine seara. Are cineva de imprumutat?

yus

eu am nevoie de anger of teh gods, macar unul, daca nu 3

iti aduc 2 anger.

13

(0 replies, posted in Administrativ)

Salut,

Sunt calificat pentru finala unui MOCS in data de 7 decembrie pe Magic Online(am acumulat peste 35qpuri) insa nu am carti suficiente pentru un deck decent de KTK Block Constructed. Rog pe cei din comunitate si nu numai care au carti din KTK si ma pot imprumuta pentru 2-3 zile cu acele carti sa anunte aici.

Multumesc!

14

(10 replies, posted in Evenimente)

http://www.collectorscache.com/StoreModules/ProductImages/587/doubling_cube.jpg

Clujul dubleaza numarul cube-urilor.

Am reinventat cube-ul de baza prin modificari masive si pregatesc o noua supriza pentru jucatorii de magic din Cluj.


http://s3.gatheringmagic.com/uploads/2010/12/artcube4.gif

Artifactory - un format de magic care combina placerea de a drafta cu aceea de a juca cu cele mai puternice si mistice carti de magic - Artifacts - in curand, doar la GamerZ Pub.

Stay tuned for more info.
Artifactory cube status: 324/360 - 90%

15

(14 replies, posted in Noutăți)

Si eu.

16

(10 replies, posted in Administrativ)

Un viitor frumos prevad pentru aceasta colaborare.  Sunt incantat de faptul ca vom avea un loc si pentru FNM-uri. A trecut mult timp...
Despre Poty va pot spune din experienta ca merita, in urma cu cativa ani se strangeau peste 30 de oameni la Cluj pentru un eveniment mixt de standard+draft iar primii 8 din clasament nu plateau nimic si aveau sanse la premii substantiale. Pentru locul 2, in 2012, am luat 40 de boostere.

Am o propunere in ceea ce priveste FNM-ul, cel putin pentru perioada imediat urmatoare Noiembrie-Decembrie, propun sa tinem 2 drafturi speciale (unul cu cube-ul bine cunoscut de catre majoritatea dintre voi) iar al doilea cu un nou cube, la care muncesc de cateva saptamani si care va fi gata in maximum 2 saptamani, axat in jurul artefactelor - 360 de carti care fie sunt artefacte fie au mentionat cuvantul 'artifact' in text - si care sper ca va fi o experienta placuta si inedita. M-ar interesa de pe acum sa stiu daca sunt doritori pentru ambele sau pentru doar unul dintre eventuri. In curand planuiesc sa postez pe forum un mesaj introductiv atat pentru cube-ul meu de baza (Cube77) cat si pentru cube-ul de artefacte(Artifactory)  pentru ca voi sa va familiarizati mai bine cu ideea si cu continutul.

In ceea ce priveste standard-ul in Cluj cred ca suntem pe calea cea buna deoarece deja avem aproximativ 8 membri ai comunitatii care aduna carti pentru un deck competitiv. Nu mai ramane decat sa inauguram cu un Standard FNM in viitorul apropiat. Chiar si deckurile mai putin competitive sau foarte agresive(dar nu la fel de scumpe) au sanse reale de a castiga un FNM.

O ultima idee ar viza un event marca 'Spread the Magic' care sper sa fie organizat cat mai curand si prin intermediul acestuia sa putem invita noi persoane la eventurile noastre saptamanale.

Long live ManaReserve, the true follower of Gameflux.

17

(14 replies, posted in Noutăți)

This commander edition is so awesome, especially for cube!

18

(9 replies, posted in GameFlux)

Masochisto, well said.I usually leave that mental energy to the judge but I can give it a try. when will you assemble the tower? smile)

Iti pot da 2 x Murderous Cut si 2 x Despise.
Prefer Sell, nu prea stiu ce as vrea sa iau la schimb.
E ok?

20

(2 replies, posted in Evenimente)

Merge cineva cu masina la event?
Edit: sau cu trenul?

21

(20 replies, posted in GameFlux)

In. Facem cumva sa mergeti 6-0 in limited!

22

(35 replies, posted in MTG Targu Mures)

CameliaS wrote:

Khans of Tarkir Prerelease promo
http://s26.postimg.org/xyp9sz6r9/Dragon_Throne_of_Tarkir.jpg

Vezi ca e Launch Promo si nu Prerelease promo. La Pre, fiecare pachet va avea o carte foilata, datata si stampilata din clanul respectiv. S-a anuntat de ceva timp ca vor fi 40 de posibile promo-uri, cate 8 pentru fiecare clan. 7 sunt rare iar o sansa din 8 este sa iti pice khan-ul.

23

(48 replies, posted in Noutăți)

http://media-dominaria.cursecdn.com/attachments/thumbnails/131/628/82/115/635454816409024102.png
Nu am o imagine mai clara.

Mantis Rider
Mana cost: UWR
Flying, Vigilance, Haste
3/3

Sort of a better Lightning angel. 1 toughness for 1 mana is a good trade.
Cred ca va fi jucat si in constructed. E destul de puternic iar lightning strike nu e atat de jucat ca lightning bolt

24

(2 replies, posted in GameFlux)

Da, un singur zombie indiferent cate creaturi pui in grave per mill. E worded 'one or more' in loc de 'for each' sau 'whenever a creature'.

25

(48 replies, posted in Noutăți)

Also, 2UU poate fi mai rau pentru tine decat 3U in cazul in care nu ai double U mana disponibila.

@viki: stiu ca ai zis corect, voiam doar sa clarific si eu. Am avut impresia ca ai inteles gresit din postarea mea.