Marvel's Spider Man
releases on September 26, 2025!

Preorder now on CardKingdom Preorder now on TcgPlayer

Marvel's Spider Man
releases on September 26, 2025!

Preorder now on CardKingdom Preorder now on TcgPlayer
278 total results       First Previous Page 3 of 10 Next Last
You must login or register to post a new reply
Posts [ 61 to 90 of 278 ]
Trade score 25 (100%)
Members
Registered: 17-Oct-2010 13:31
dada, vazui. Cat timp intrebam de hibrizi am uitat ca era numa in cost. ma rog.
M-am lamurit :D mersi
Trade score 0 (100%)
Members
Registered: 01-Jul-2011 11:20
Salut .
Am inceput sa joc si eu si de ceva vreme apar tot felul de situatii in care nu stiu ce sa fac .
De exemplu :

Am un Porcelain Legionnaire ( 3/1 ) si oponentul are un Arc Runner ( 5/1 ) . Ma ataca si eu blochez cu Porcelain Legionnaire ( are first strike ) .

Acum vin intrebarile :

First strike = eu ii fac prima data damage deci omor creatura ?
Si daca l-am blocat pe Arc Runner cu Porcelain Legionnaire . atacatorul mai poate aduce un instant ( Fling ) in joc pentru a sacrifica Arc Runner ?
( ma gandesc ca odata ce a murit nu mai are ce sacrifica )

Puteti raspunde ? sper ca m-am facut inteles :)) .
Trade score 6 (100%)
Members
Registered: 13-Jul-2009 18:15
btchard wrote:Salut .
Am inceput sa joc si eu si de ceva vreme apar tot felul de situatii in care nu stiu ce sa fac .
De exemplu :

Am un Porcelain Legionnaire ( 3/1 ) si oponentul are un Arc Runner ( 5/1 ) . Ma ataca si eu blochez cu Porcelain Legionnaire ( are first strike ) .

Acum vin intrebarile :

First strike = eu ii fac prima data damage deci omor creatura ?
Si daca l-am blocat pe Arc Runner cu Porcelain Legionnaire . atacatorul mai poate aduce un instant ( Fling ) in joc pentru a sacrifica Arc Runner ?
( ma gandesc ca odata ce a murit nu mai are ce sacrifica )

Puteti raspunde ? sper ca m-am facut inteles :)) .

Da, avand first strike, damage-ul se da in 2 trepete, in prima dau damage creaturile cu first strike (sau double strike), iar in cea dea doua creaturile normale (sau cele cu double strike). Legionarul tau ii va omori creatura oponentului daca se ajunge in combat damage step, insa in declare attackers step sau declare blockers step tu, precum si adversarul tau, puteti juca instanturi, inclusiv fling.
Trade score 0 (100%)
Members
Registered: 01-Jul-2011 11:20
hmmm .. deci eu imi declar legionarul ca blocker . ca el sa poata folosi FLING va trebui sa o faca inainte de a elimina eu arc runner .
deci practic niciunul din creaturi nu va apuca sa atace . o va face doar FLING .

Mi se pare logic . dar mna . trebuie intrebat .

incercam combouri lungi si se intampla sa am dileme mici :)) merci de raspuns .
Trade score 25 (100%)
Members
Da chiar.

Ce se intampla cand blochezi un Mirran Crusader cu un Boros Swiftblade? Moare doar swiftbladeul, sau mor amandoi?
Trade score 12 (100%)
Community Admins
Registered: 13-Jul-2009 18:18
Doar Swiftblade-ul. Mirran-ul il distruge pe faza de first strike pe micutzul Swiftblade. Daca cumva si al doilea avea 2 la power atunci mureau amandoi deodata.
Trade score 25 (100%)
Members
Intrebare de noob curios.
Deci cand incepe un block nou toate mecanicile specifice celui anterior is uitate? Adica, in cazul de fata, nu o sa mai vedem landfall, proliferate, infect, battle cry, etc. ani buni(sau niciodata)?
Trade score 3 (100%)
Members
Registered: 13-Jul-2009 08:56
In standard cel putin nu o sa le mai intalnesti, doar daca se decid ei sa le revigoreze intr-un core-set. Cum ar fi anul asta "bloodthirst" in M12 care a fost o mecanica din Ravnica sau scry-ul din M11. Asa ca daca ti-au fost drage...say goodbye...sau trecem si jucam Modern :P
Trade score 25 (100%)
Members
Magic are nevoie de mai mult battle cry. :(
Trade score 1 (100%)
Members
Registered: 28-Aug-2009 07:38
Sau Bushido/Flanking/Exalted/Frenzy etc.? :P

Uneori mecanici populare se mai intorc (gen Flashback in innistrad), dar per ansamblu jocul merge tot inainte si fiecare block incearca sa aiba o tematica diferita (si mecanici care sa o evidentieze). Singurele mecanici care reapar constant is alea evergreen (deathtouch, haste, flying, defender, etc.), si pana si alea se mai schimba (fear a fost inlocuit cu intimidate, shroud cu hexproof).
Trade score 36 (100%)
Members
Registered: 20-May-2010 19:24
Trickster wrote:... si pana si alea se mai schimba (fear a fost inlocuit cu intimidate, shroud cu hexproof).

Shroud a fost inlocuita cu Hexproof? Asta stii sigur? ca astia doi au existat, numai ca Hexproof-ul acum a primit keyword. Drept, in M12 nu a fost nici o creatura cu shroud, dar asta ar insemna ca a fost complet inlocuita?
Trade score 1 (100%)
Members
Da, au anuntat ca au introdus keyword-ul ca inlocuitor pentru shroud. Aparent o considerat ca nu exista motiv pentru drawaback-ul de la shroud, asa ca nu o sa mai fie evergreen.
Trade score 2 (100%)
Members
Registered: 03-Sep-2010 10:37
23-Aug-2011 12:08 (Last edited: 23-Aug-2011 12:22)
73
Vreu si eu sa intreb de comboul asta, Rite of Replication + Precursor Golem, de ce creeaza milioane de tokeni, cum e calculat in articolul asta: https://docs.google.com/document/d/1L_FIQrjBdh5J66KKAT2JJ2gTx1KfbXJUfXrdydjzhrY/edit?hl=en# ?

+ daca oponentul da un doom blade pe un golem, si eu in raspuns sacrific precursorul, si raman numai tokeni, se mai copiaza doom bladul?
Trade score 1 (100%)
Members
Pai la un singur rite obtii "a total of one Precursor Golem card, 5 Precursor Golem copy tokens, and 22 3/3 Golem Tokens - 10 from the copies of Precursor Golem and 12 from and counting the original Golem’s two tokens" (luat din articolul tau). Numarul ala se intampla daca mai dai inca un rite kicked, pentru ca atunci se copiaza fiecare rite de 6 ori (ai in total 6 precursori, fiecare cu hoarda lui de copilasi). Also, degeaba sacrifici in raspuns, trigger-ul ii pe cast, si in momentul in care tu raspunzi is deja pe stack copiile la doom blade. In schimb daca ai raspunde cu un into the roil kicked... ti-ai da singur mill :P
Trade score 2 (100%)
Members
Registered: 03-Sep-2010 10:37
Sa zicem, ca copiez primul Rite of Replication cu Chandra, the Firebrand, cand trebuie sa aleg targetul la copia spelului?
Trade score 1 (100%)
Members
In momentul in care pui pe stack copia, deci inainte sa se rezolve originalul.
Trade score 0 (100%)
Members
Registered: 21-Nov-2010 09:22
Am si eu o intrebare:

Jucam pe Cockatrice the other day si opponentul avea 4 Artifacte pe masa si o creatura. Eu a creature si nu mai stiu ce. Anyway, el da Dispatch pe creatura mea si avand Metalcraft, creatura trebuia exilata. Ca raspuns eu am dat Reverberate pe Dispatch-ul lui si am zis ca ii exilez si eu lui creatura.
Dansul doar si-a tapat creatura spunand ca eu nu am Metalcraft si deci doar se tapeaza. Eu insa am copiat spell-ul cu tot cu Metalcraft (logic zic eu ca asa ar fi) Insa dansul nu a vrut nicicum sa-si exileze creatura.

Voi ce ziceti? Trebuia exile sau doar tap?
Trade score 36 (100%)
Members
Registered: 20-May-2010 19:24
28-Oct-2011 07:21 (Last edited: 28-Oct-2011 07:22)
78
Eu as zice ca doar tap. In momentul in care ai copiat spellul, tu controlezi copia, si copia zice ca daca tu (adica cine controleaza spellul) ai 3 artefacte pe masa, atunci se exileaza. Metalcraftul se verifica la rezolvare, nu la cast.
Trade score 4 (100%)
Administrators
Registered: 29-May-2009 09:33
se verfica metalcraftu cand se rezolva spelul. se pare ca avea dreptate oponentul tau

http://forums.mtgsalvation.com/showthread.php?t=292390
Trade score 2 (100%)
Members
Registered: 16-Sep-2009 11:18
La Dispatch metalcraft se verifica la rezolvarea vrajii.
Tu ai copiat un dispatch. Ce face el in continuare e diferit.

La stoic rebuttal, metalcraftul se considera atunci cand castezi vraja, cand se determina costurile.

Diferenta este ca, in raspuns la un Dispatch, poti da un removal de artifact ca acel player sa piarda metalcraft, insa la stoic nu ai cum sa raspunzi.
Trade score 4 (100%)
Administrators
Registered: 29-May-2009 09:33
da. bun exemplu cu stoicu :)
acolo metalcraftu "participa" la costul spelului.
Trade score 0 (100%)
Members
Registered: 21-Nov-2010 09:22
Am inteles. Multumesc mult de raspuns. Now I can rest in peace.

Intradevar bun exemplu cu Stoic Rebuttal Really makes it that much clearer.
Trade score 0 (100%)
Members
Registered: 15-Sep-2011 07:21
24-Nov-2011 08:56 (Last edited: 24-Nov-2011 09:01)
83
1.Daca am deja Essence of the Wild pe masa si scot Vampire Nighthawk, el vampiros are sa devina un 6/6 vampire shaman avatar cu flying deathtouch si lifelink?

2. Pride of Lions, abilitatea lui practic are loc ca si cum ar avea trample sau cum exact. Sau doar mie mi se pare ambigua exprimarea de pe carte? Adica ataci cu el ... cineva ma blocheza fie daca moare fie daca nu ... da 4 damage direct in player?

3. Adversarul are un Thraben Militia pe masa si eu joc un moonmist ... cum cartea zice transform all humans, practic nu ma intereseaza ca e deja pe partea cealalta ... din cauza la moonmist se transforma in thraben Sentry sau?

Thanks.
Trade score 27 (100%)
Members
Registered: 14-Dec-2009 21:09
dunkelgraf wrote:1.Daca am deja Essence of the Wild pe masa si scot Vampire Nighthawk, el vampiros are sa devina un 6/6 vampire shaman avatar cu flying deathtouch si lifelink?

2. Pride of Lions, abilitatea lui practic are loc ca si cum ar avea trample sau cum exact. Sau doar mie mi se pare ambigua exprimarea de pe carte? Adica ataci cu el ... cineva ma blocheza fie daca moare fie daca nu ... da 4 damage direct in player?

3. Adversarul are un Thraben Militia pe masa si eu joc un moonmist ... cum cartea zice transform all humans, practic nu ma intereseaza ca e deja pe partea cealalta ... din cauza la moonmist se transforma in thraben Sentry

Thanks.
1 - toate creaturile intră ca și copie EXACTĂ a lui Essence of the Wild, deci își pierd orice alte abilități. DEVIN Essence of the Wild.

2 - nu e trample, ci pur și simplu dacă te blochează cu ceva tu poți da cei 4 damage ”peste gard”. Dezavantajul este că Pride of Lions nu va mai da nici un punct de damage în creatura ce o blochează.

3 - nu-s sigur. Teoretic da, poate ne explică altcineva mai bine.
Trade score 0 (100%)
Members
la punctul 3 am avut deja polemica asta toti trei la un fnm - zita tu si je - dar ti.am zis mergand pe regula cartea are tot timpul dreptate ... ci nenea ala fiind human it must change ... it just must ... :p
Trade score 0 (100%)
Members
Registered: 09-Apr-2010 15:46
Din cate tin io minte Thraben Militia nu are abilitate de transform, numai Thraben Sentry ....
Trade score 0 (100%)
Members
Registered: 15-Sep-2009 06:57
24-Nov-2011 09:29 (Last edited: 24-Nov-2011 09:33)
87
punctul 1 si 2 ti-a raspuns Rares foarte frumos si corect, iar la 3 vad ca stii deja raspunsul. Ca si in cazul Delver of Secrets si Thraben Sentry/Militia dupa ce se transforma mentine subtypul de "human" deci se va transforma de la moonmist indiferent cu care fata vizibila se afla pe masa.

iar la ce a zis Nimic... a se transforma nu este o abilitate, ci o caracteristica a cartii fizice cu 2 fete...sa zic asa... abilitatile pe carti care se triggeruiesc intr-un caz anume, ne da o posibilitate mai "usoara" de a transforma cartile, dar la fel de bine putea sa existe o carte care sa nu poti sa tranformi (carte cu 2 fete cu nici o abilitate), care s-ar trasforma doar cu ajutorul altor carti (cum este si moonmist)
Trade score 0 (100%)
Members
Spoook wrote:punctul 1 si 2 ti-a raspuns Rares foarte frumos si corect, iar la 3 vad ca stii deja raspunsul. Ca si in cazul Delver of Secrets si Thraben Sentry/Militia dupa ce se transforma mentine subtypul de "human" deci se va transforma de la moonmist indiferent cu care fata vizibila se afla pe masa.

yes ... i win 4 ever ...
Trade score 0 (100%)
Members
Registered: 09-Apr-2010 15:46
Ce ciudata regula. Nu ii vad sensu de exemplu in cazul unui Ludevic's Test Subject ( adica ce se intampla cu monstru ala, se transforma inapoi in ou? :lol: ). Da' avand in vedere alte aberatii pe care le-am avut inainte de genu combat on the stack ( in care o creatura dadea damage dupa ce murea .... ) probabil nu ar trebui sa ma mire.
Trade score 25 (100%)
Members
bestia lui ludevic nu e niciodata Human, deci Moonmist nu il afecteaza oricum.
Posts [ 61 to 90 of 278 ]
278 total results       First Previous Page 3 of 10 Next Last
You must login or register to post a new reply