Re: [Extra] RPG Session

Pai daca sunteti atenti, in ultima parte a Quick Start Rules-ului sunt vreo 4-5 caractere deja pre-constuite. De asemenea avem o "aventura" pusa la dispozitie de cei de la Wizards, care o pot incerca jucatorii.

Daaar... trebuie citit mult indiferent cum ai lua-o.  sad

Last edited by singerete (2010-04-23 11:27:39)

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: [Extra] RPG Session

Deci, cum am spus, nu trebuie sa va pregatiti 24/7. Trebuie sa stabilim o zi in care fiecare este liber, sa ne intalnim sa va explic regulile pe scurt, sa nu fie nevoie sa cititi cartile de reguli, doar sa va uitati peste ele fugitiv, sau poate va fac chiar eu un rezumat. Oricare ar fi cazul, nu cred ca e bine sa joci cu caractere gata create; in ziua in care ne intalnim pentru prima data, dupa ce va explic regulile, o sa am grija de fiecare sa-si creeze un caracter pe masura lui, daca sunt alaturi, nu o sa dureze foarte mult. In legatura cu aventura, nu va faceti griji, am fost abonat 2 ani la revista Dungeon, revista oficiala D&D pentru DM (Dungeon Master), asa ca am de unde sa va fac o aventura, fara a ma chinui nici eu prea mult, de asemenea am pastrat taote aventurile pe care le-am jucat cu cei de aici de la Oradea, asa ca putea folosi unul dintre aceea. In orice caz, ar trebui sa ne intalnim, sa va explic regulile, si sa va faceti personajele, asta ar dura vreo 3 ore. Din experienta va spun ca nu e bine sa ne si jucam la aceasta prima intalnire, avand in vedere ca nu stiti inca regulile si s-ar putea sa se extinda timpul necesar pentru crearea personajelor. Si atunci, dupa ce totul este pus la punct, stabilim o a doua intalnire, iarasi, intr-o zi si la o ora care ne convine la toti, ca sa putem incepe jocul. Nu ne trebuie mai mult de 4-5 ore pe saptamana (adica o intalnire), si cred ca putem termina o aventura de incepatori in 2 sesiuni.

http://pwp.wizards.com/5208063897/Scorecards/Landscape.png

Re: [Extra] RPG Session

Cool. Eu sunt de acord.

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: [Extra] RPG Session

Și eu. Din câte am citit din Quick Start guide și în zig-zag din "aventura" sample, pare interesant.

Și cum prevăd un weekend foarte productiv pt mine lucrând la documentația de licență, mă gândesc că va fi cazul de un pic de relaxare duminică dupămasă tongue

Așa că aș propune duminică după amiazi pe terasă în bulgakov dacă și dungeon masterul este de-acord. Poate facem și un EDH după smile

Re: [Extra] RPG Session

Suna bine. Deci, pana acum avem: Sergiu & Sebi. Mai sunt doritori?

EDIT: Stati putin... E vorba de duminica asta? Adica 25 aprilie? Duminica asta nu sunt in Cluj, sper ca e ok duminica viitoare.

Last edited by vikirosen (2010-04-24 00:55:13)

http://pwp.wizards.com/5208063897/Scorecards/Landscape.png

Re: [Extra] RPG Session

Da, nici eu nu sunt duminica asta.

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: [Extra] RPG Session

Sebi mi-a sugerat sa ne intalnim pentru a discuta regulile si personajele miercuri, ca duminica sa ne putem apuca efectiv de joc. Eu inca nu stiu cum stau cu timpul, ca am examene saptamana asta (ultima sesiune... abia astept sa scap), dar as vrea sa stiu in principiu daca jucatorii ar putea veni, ca sa stiu sa nu-mi fac timp degeaba. Sebi a zis ca el poate sa vina (din moment ce a propus ideea), vreau sa stiu de ceilalti (Sergiu, Gyula, Mihai, cine ar mai vrea). Ati putea sa ne intalnim miercuri dupa-masa spre seara ca sa explic regulile si sa ne facem personajele? Reper inca nu e batut in cuie, vreau doar sa stiu disponibilitatea fiecaruia.

http://pwp.wizards.com/5208063897/Scorecards/Landscape.png

Re: [Extra] RPG Session

Eu o sa fiu in centru de la 6.30 pana la 7 (aprox) la dentist, dar dupa aia cred ca pot sa vin

Re: [Extra] RPG Session

Sergiu, tie iti convine dupa 7?

http://pwp.wizards.com/5208063897/Scorecards/Landscape.png

Re: [Extra] RPG Session

Sergiu e plecat azi din oras smile

This is who i am!

Re: [Extra] RPG Session

Da, cred ca miercuri pot.

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: [Extra] RPG Session

Si pt mine cred ca e ok miercuri.

Re: [Extra] RPG Session

Deci se pare ca ne vedem miercuri smile

De ce ai nevoie sa stim pe atunci? Ca nu am inteles pe ce directie mergem pana la urma tongue

Re: [Extra] RPG Session

Nu trebuie sa pregatiti nimic. O sa vin eu cu cartile (care sunt in maghiara, asa ca se va bucura doar Gyula de ele) si cu laptopul (pe care o sa am documentatia in engleza, asa ca nu va faceti griji). O sa va explic totul la fata locului si o sa ne apucam sa facem personajele si sa lamurim orice nelamurire. O singura rugaminte am, cine are imprimanta acasa sau poate abuza de una la locul de munca, l-as ruga sa listeze in 5-6 exemplare Character Sheet-urile, care se gasesc la adresa: http://www.wizards.com/dnd/files/PHB_v35_charsheet.zip. Va multumesc anticipat.

Astea sunt Character Sheet-uri pentru D&D editia 3.5, si este ceea ce o sa ne jucam. Quick Guide-ul spre care a facut legatura Sergiu a fost de editia 4 (cel putin dupa spusele lui Gabi si il cred; sper ca am nimerit de data aceasta, si nu era Mihai). Eu nu am jucat editia 4, dar este o anecdota existenta prin comunitatea RPG: "Intrebare: Cum sa faci rost de materiale pentru editia 3.5, fiindca se tiparesc numai cele de editia 4. Raspuns: Te duci la o conventie D&D si strigi in gura mare <<Editia 4 este cea mai buna!>>, si ca reactie lumea o sa arunce in tine cu rulebook-uri, figurine, extensii folosite in editia 3.5!" Nu zic ca guide-ul nu este bun, dar trebuie privit ca o introducere generala in RPG-uri, fara sa va uitati la regulile in sine, fiindca acestea sunt foarte diferite. In orice caz, o sa va explic eu miercuri tot ce aveti nevoie sa stiti.

http://pwp.wizards.com/5208063897/Scorecards/Landscape.png

Re: [Extra] RPG Session

Asa sa fie smile
miercuri la 7 deci?

Re: [Extra] RPG Session

Printez eu charsheeturi.

Nu vreau să pornesc un flame war smile dar dați-ne și nouă niște linkuri la povestea D&D 3.5 vs 4.0. Din câte am văzut eu au fost ceva proteste pt 4.0, și schimbări discutabile, dar nu găsesc o explicație categorică împotriva 4.0 smile

Re: [Extra] RPG Session

Eu ieri seara am bagat un fel de "intro" in ale RPG-ului cu Mitza de la Sibiu, care isi cumparase un fel de core-set pentru D&D RPG ed.4. Vreau sa zic ca foarte repede am prins regulile care mi se par simplificate fata de 3.5.

A fost o seara faina desi probabil cei experimentati in asta cred ca ar fi ras cu curu de noi tongue Da, noi ne-am distrat deci am jucat un encounter de 2 ori.

Asa ca abia astept sa vad care-i treba cu ce vrea sa ne prezinte Viki si sa vad un adevarat DM cum pregateste povestea.

Un avantaj enorm pe care-l ofera D&D 4 este suportul oferti pentru DM cat si pentru player creation. Exista D&D Character Builder care ii foarte utila pentru a-ti pregati caracterul. Probabil ca Viki o sa ma contrazica, dar pentu un incepator e o modalitatea foarte rapida de-asi crea personajul.

Last edited by singerete (2010-04-26 15:00:33)

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: [Extra] RPG Session

Dupa cum am spus, nu cunosc detaliile privind editia 4, doar ceea ce am citit pe forum-uri. Intr-adevar, "simplificat" e cuvantul cel mai potrivit, si cred ca din punct de vedere al jucatorilor este o simplificare enorma. Cu ce cost apare aceasta simplificare? Un lucru general care implica doua consecinte. Schimbarea generala este prin aducerea jocului mai spre un nivel asemenea jocurilor action-RPG de pe calculator (incepand cu Diablo si terminandu-se cu WoW). Nu suna a fi un lucru foarte rau, asa-i?

Si totusi, care sunt cele 2 consecinte? In primul rand, apare o generala orientare spre combat. Oricum, D&D era mai potrivit pentru hack and slash decat era pentru role-playing in sine, dar se putea integra foarte usor intr-un scenariu unde nu batalia era esentialul. In editia 4, batalia ia primul plan, ceea ce are plusuri si minusuri: este foarte usor de planificat bataliile individuale, dar este mult mai greu sa le legi intr-o campanie care vrei sa aibe un story fain. De asemenea, ca o consecinta, personajele jucatorilor si creaturile sunt generate diferit, ceea ce pentru un DM este un lucru foarte enervant. Eu ca si DM stiu exact nivelul de putere pe care-l are un monstru prin simplul fapt ca il creez ca pe un personaj, si imi imaginez ca de tare ar fi un personaj cu acele abilitati. In editia a 4, aceasta estimare a nivelului de putere al unui monstru sau grup de monstri este mult mai greu de estimat.

In al doilea rand, editia 4 este foarte encounter-oriented, fiind aproape complet ignorat timpul dintre encountere. In afara faptului ca encountere-le sunt de obicei batalii, sunt unele neconcordante privind abilitatile personajelor, care iarasi sunt facute pentru a simplifica lucrurile. Va dau un exemplu concret. Un vrajitor in editia 3.5, putea foosi un anumit numar de vraji pe zi, datorita naturii magiei folosite de vrajitor. Asta inseamna ca daca vrei sa folosesti "sense evil" cand te lupti contra un vampir care s-a facut invizibil sau cand mergi printr-o cripta si vrei sa te asiguri ca nu vei fi luat prin surpriza, trebuie sa folosesti acelasi pool de vraji, ceea ce te indeamna sa-ti folosesti cu cap resursele si sa gandesti inainte. In editia 4, vrajile sunt limitate per encounter, ceea ce inseamna ca intr-o zi in care ai 1 singur encounter, poyi folosi vraja de 2 ori, sa zicem, si intr-o zi in care ai 4 encountere, poti folosi vraja de 8 ori, ceea ce mi se pare inconsecvent. Sigur, este o simplificare pentru jucator, dar mi se pare ca scoate din nivelul de strategie adoptat (ca si cand scoti damage-ul de pe stack wink ).

Cand s-a trecut de la editia 2 la editia 3, s-au facut multe schimbari care au fost radicale si incredibil de bune. In trecerea de la 3.5 la 4, nu au fost chiar asa de bune, cel putin dupa parerea comunitatii. Oricare ar fi cazul, nu putem juca editia 4, nici daca am vrea, pentru ca nu cunosc regulile, si am inteles ca pentru un DM e destul de mult de invatat pana trece. Asa ca folosim editia 3.5 wink

http://pwp.wizards.com/5208063897/Scorecards/Landscape.png

Re: [Extra] RPG Session

Mie imi convine si editia 3.5 cat timp o sa mi se adevereasca asteptrile de la aceasta campanie. Sunt din ce in ce mai curios cum o sa conduci toata povestea asta smile Abia astept.

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: [Extra] RPG Session

singerete wrote:

Sunt din ce in ce mai curios cum o sa conduci toata povestea asta.

Si eu lol

http://pwp.wizards.com/5208063897/Scorecards/Landscape.png

Re: [Extra] RPG Session

Ai zis ca v4 e bazat/orientat pe batalii... pai sincer imi convine tongue
Nu ma deranjeaza ce versiune jucam, dar sper ca sa putem sa ne batem cu ceva monstrii, si nu ne trezim dupa 3 ore de joc ca culegemi flori de pe campii tongue

Re: [Extra] RPG Session

Deci azi de la 6 a ramas?

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: [Extra] RPG Session

cred ca 7... nu?
(eu de la 6.30 pana la 7 sunt la stomatolog sad, dar este in zona respectiva si poate scap la 6.45 )

Last edited by Spoook (2010-04-28 10:09:12)

Re: [Extra] RPG Session

Da, 7 se pare, ca de ora asta ma intreba si Viki daca pot.

Last edited by singerete (2010-04-28 10:13:43)

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: [Extra] RPG Session

Trebuie sa ne aducem ceva chestii, like zaruri, creioane? Ca ma gandesc ca asa ceva ne trebuie ca sa completam Character Sheets alea.

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png