missao wrote:Daca imi explici si mie cum au Mirranii sanse mai bune sa le vina rare decat Phyrexienii nu o sa ma imi para rau ca is la Mirran. Si care carti se adauga din MBS pentru Mirrani? ca pana in momentul de fata Phyrexia clar conduce.
Ok, hai sa vedem ce a venit pana acum: Trec cu C,N,G,M raritatea cartilor
Phyrexia:
Glissa, G: carte buna, dar cost foarte restrictiv.
Plague myr, N probabil: carte foarte buna, da mana si are infect
Bonehoard, G: echipament foarte bun, dar conditional
Viridian Corrupter, N:carte cu efect de comes into play foarte bun, luand in considerare ca sigur oponentul va avea un artefact. Totusi, daca nu este nimic jos nu prea iti vine sa il joci
Rot Wolf, C: infectios normal de 3 mana, cu efect de draw cand intra in grave. Carte ok
Mitotic Manipulation, G: crap pe limited
Green Sun's Zenit, G: cum am zis (mai jos imi dau acum seama ), zeniturile vor fi carti castigatoare pe limited.
Flensermite, C: infectios ciudat, dar va fi jucat oricum
Phyrexian Vatmother, G: infectios foarte robust, dar cu trick. Cand vei nimeri o batalie cu un infectios...iti cam vor tremura chilotii
Phyrexian Rebirth, G: removal foarte interesant, dar pana acum nu cred ca va merge vreun phyrexian pe alb
Phyrexian Hydra, G: Creatura foarte mare, nu prea o doresti pe masa la adversar, dar de care nu iti va fi frica daca ai destule creaturi sa o blochezi. Oricum, la ce cost are si ce power, necesita sa fie oprita de fiecare data. Va fi, cred, bomba phyrexienilor.
Phyrexian Revoker, G: carte foarte buna si pe limited si pe constructed. Cred ca multi o vor dori de'a lungul timpului.
Consacrated Sphinx, M: unul din cei mai frumosi sfinxi. Sigur o sa ii placa lui Gabi . Nu prea te ajuta ca si infectios, decat pe ideea de draw. Daca nu prinzi carti sa ii dai infect...oricum o carte buna.
Steel Sabotage, C: carte foarte faina, dar nu prea o sa vad infectiosi pe blue
Phyresis, C: comuna foarte buna pentru phyrexieni.
Miranii:
Hero of the Blade, G: nu are sens sa zicem daca e mai buna decat Glisa
Master's call si Signal Pest, C si C/N probabil. Prima iti da tokeni la un cost foarte bun, a doua iti da battlecry cu o cretura pe care phyrexienii o sa o urasca zic eu. Cati infectiosi cu fly sau reach ai vazut?
Melira's Keeper,N: am mai zis despre ea. Va omori multe deckuri de infect
Silverskin Armor, N: nu ma incanta, dar e bun pentru metalcraft.
Thrun, the Last Troll, M: o carte foarte tare, chiar daca infect trece peste acel regenerate.
Red Sun's Zenit, G: tot timpul sunt binevenite carti de genul pe limited. Zeniturile se pare ca vor fi carti castigatoare pe limited
Shimmer Myr, G: carte foarte buna de control. Sincer, mi-as dori sa pot pune toate artefactele cu flash
Kuldotha Flamefiend, N: nu ma incanta, dar te poate ajuta in anumite situatii.
leonin Skyhunter, C: Flyer foarte bun, cost restrictiv insa
Brass Squire, N: carte foarte buna pe limited, parerea mea
Fangren Marauder, C: te ajuta doar impotriva miranilor
Myr Welder, G: carte foarte interesanta pe limited
Myran Spy, C: o carte foarte buna pe limited zic eu
Atatea carti au aparut pana acum. Sa le contabilizam:
Phyrexia: 1 mitica, 8 rare, 2 necomune si 3 comune. Din astea scadem 2 rare si o comuna, putin probabil sa se duca infectiosii pe wu. Ramanem cu 2 necomune, 3 comune care e foarte probabil sa le vezi si ce vei trage in acele maxim 4 rare/mitice pe care le vei vedea. Nu zic ca sta foarte bine pana acum, deoarece daca esti mai ghinionist (nu va legati de ce ma plang eu cu ghinionul) poti sa pierzi rare. Practic ai sanse destul de maricele sa iti vina un crap ca si rara.
Miranii: 1 mitica, 4 rare, 5 necomune si 4 comune: Din acestea as scoate doar kuldotha, marauder si eventual skyhunterul. In rest ramai cu 4 necomune foarte faine si 2 comune la fel de bune.
14 carti de fiecare parte, dublu rare de partea phyrexienilor, deci nu are sens sa zicem care sta overall mai bine ca si putere. Din pacate fiecare primeste doar cate 3 rare asa ca urmatorul pas ar fi sa faci comparatii intre ce poate sa vina la unul si la celalalt. La ce a aparut pana acum miranii au 50% sanse sa le vina 2 carti foarte puternice (blade si zenitul de rosu) si 50% sanse sa iti vina carti "mai slabe" dar nu nefolosibile. Phyrexienii au doua rare pe care nu vor sa le vada la limited, mitica e mai slaba decat cea de la mirani (parerea mea), deci nu as zice ca sta asa de foarte in fata.
Daca luam in considerare si som, eu zic ca miranii stau mai bine. Sau vreti sa ma uit si peste som sa va arat de ce este asa?
PS: nu am citit si mi-e lene, cartile din som le poti folosi de la orice factiune sau esti obligat si de acolo sa "alegi". Presupun ca nu, pentru ca nu ar fi corect, dar as dori o confirmare.
This is who i am!