Topic: Draft-uri

Salutare tuturor!

Cei de la Tg. Mures au avut urmatoarea initiativa : vor sa organizeze drafturi mai ieftine, adica 45 RON taxa de participare si sa fie fara premii. Adica nu primesti boostere la final dar se pun toate rarele draftate pe masa si fiecare isi alege pe rand cate o carte de la primul la ultimul clasat si apoi de la ultimul la primul ( in sistem potcoava ). Ce parere aveti? Credeti ca am putea face draft in fiecare saptamana in felul acesta?

Cu stima,

Sorin

http://pwp.wizards.com/2300135046/Scorecards/Portrait.png

Re: Draft-uri

Vom face acest draft, dar chiar cu riscul de rare draft. Oamenii vor carti pt ei, pt mine asta e important, nu neaparat cine castiga acel eveniment. Daca vor rare draft, asa sa fie, nu e saptamanal, sau nu o sa dauneze drafturilor cu 60 RON. Sunt 2 in plus fata de cate avem acuma, deci e OK.

http://pwp.wizards.com/8213665314/Scorecards/Landscape.png

Re: Draft-uri

Pai la cum zice Sorin nu au cum sa faca Rare Draft, pentru ca oricum la sfarsit toate rarele si miticele se pun ca si premii.

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: Draft-uri

Pare interesanta ideea... dar e cu doua taisuri. Daca iti vine in booster o rara pe care ti-o doresti, si in rest nu te intereseaza, sunt sanse mari sa o pierzi la sfarsit, ceea ce e naspa. Pe de alta parte daca cineva ia o rara pe care nu o doreste o poate lasa pentru altii.

Dar sa luam un exemplu: eu vreau Thundermaw Hellkite. M-as oftica sa-mi pice in boosterul meu, sa joc cu ea, si la sfarsit sa o pierd, pentru ca suntem mai multi interesati de carte si eu nu sunt primul la rand. 

Spun doar ca pot exista astfel de situatii. De incercat as incerca sa vad cum e, dar eu urmatoarea perioada o sa vin doar pe 26 la standard daca se tine, dupa aceea voi pleca in concediu. Deci probabil pe la sfarsitul lui septembrie sau inceputul lui octombrie o sa ma mai bag la evenimente smile.

http://pwp.wizards.com/6102862826/Scorecards/Landscape.png

Re: Draft-uri

@D4NI
Pai gandeste-te ca daca jucati booster draft cu 45 lei fara premii nu veti fi indeajuns de motivati sa draftati si sa jucati corect. Draftul in sine pentru a fi de calitate trebuie ca toti sa drafteze dupa scop (culori/strategie). Daca sa zicem, vezi tot felul de rare care iti trebuie (gen dual lands / quirion dryad pentru delver deck etc.) o sa ai tentatie sa le iei in timpul draftului si sa iti scazi tie din puterea deck-ului. Astfel, draftul va iesi unul mult mai slab. Pe langa faptul ca iti scazi tie sansele sa castigi, le faci si celorlalti ocazia sa participe la un draft unde pe langa faptul ca nu sunt premii, nici nu au competitie cat de cat fiindca vor fi umpluti cu carti bune si aproape orice pool bun ar trebui sa fie capabil sa castige un pod de draft.

Daca insa, jucati DRAFT pentru a castiga, atunci veti face alegerile cele mai bune si cu toate ca veti pasa unele rare ce va trebuie in deckurile de constructed, daca deck-ul e suficient de bun, la final veti putea alege ceea ce va intereseaza. Normal ca e frustrant sa deschizi un Thundermaw Hellkite si sa il pasezi dar daca va puneti toti 8 de acord ca veti face acest lucru, gandeste-te ca nu numai tu poti deschide unul ci oricare coleg de la masa. Astfel, interesul pentru un draft de calitate va creste surprinzator de mult daca toti stiti ca s-a deschis ceva bomba la masa (Ajani, Liliana, Thragtusk, Thundermaw etc) si ca toti aveti sanse sa o castigati. Deci, consider ca daca va puneti de acord pana la urma e ca si cum niciuna din cartile deschise de voi nu sunt ale voastre de la inceput ci sunt inchiriate boosterele pentru a se juca cu ele iar abia la final acele carti vor deveni proprietate cuiva.

Pe langa asta, se poate intampla ca la un draft fara premii cei care pierd primul sau primele meciuri sa plece acasa si sa lase cu ochii in soare pe cineva care vrea sa joace 3 meciuri de acei 45 de lei. E adevarat ca este cu doi taisuri, dar e un pariu pe care il puneti toti asa ca acel care deschide rara va trebui sa fie intelegator ca el nu a platit 45 lei pt acele 3 boostere ci pentru a participa la o competitie si abia la final sa castige premii.

Desigur ca intotdeauna exista varianta cu prize pool dar va va costa 60lei + si nu stiu sincer daca e mai rewarding si mai interesant ca joc decat daca jucati cu premiile deschise in timpul draftului.
Don't get too attached to cards.

Last edited by TudorGrigoroaia (2012-08-20 12:17:01)

http://pwp.wizards.com/3213663536/Scorecards/Landscape.png

Re: Draft-uri

@Tudor

Ai dreptate. Fiecare format si alternativele lui au unele avantaje si dezavantaje. Cat despre tentatii, ele exista si la draftul de 60, cat si la cel fara premii de 45 (cel putin asa zic eu). Se prea poate, dupa punctul pe care l-ai expus, ca acest tip de draft sa fie putin mai calitativ, pentru ca tot focusul ar fi pe crearea unui pachet bun, nu pentru a lua carti doar ca sa nu joace ceilalti cu ele. 

Sincer sa fiu, sunt cam nou la jocul asta fata de voi si nu am experienta, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru mine la draft, pentru ca nu stiu foarte bine sa-mi leg pachetul, sau ce pozitie sa iau in draft astfel incat sa-mi vina carti bune, dar nu am spus ca n-as juca. Cel mai "rau" lucru care s-ar putea intampla este cel pe care l-am precizat, iar acela nu este un motiv sa zic nu la formatul acesta. Era doar o constatare. Formatul are anumite avantaje (cum ai zis si tu) pentru care ar fi interesant.

PS. Cei care pleaca dupa ce iau bataie si nu stau pana la final, mi se par oameni fara caracter. Daca nu stii sa pierzi cu capul sus, atunci nu esti pregatit sa castigi. Parerea mea. Nu cred ca este cazul insa sa vorbim despre asta, eu n-am vazut pe nimeni sa faca asa smile.

Last edited by D4Ni (2012-08-20 12:50:48)

http://pwp.wizards.com/6102862826/Scorecards/Landscape.png