Topic: Money and Magic. Where to?
Ah, as vrea sa stiu de ce lumea a renuntat, sau se gandeste sa renunta la jocul asta. Cei care au renuntat probabil ca nu dau pe acest forum, dar sunt sigur ca stiti destula lume in situatia respectiva. Cred ca e o lectie importanta, mai ales pentru cei noi. In felul acesta evitati jucatorii de o noapte, si ei scapa cu cativa lei in plus.
Din motivele amintite mai sus am redus extrem timpul pe care il dedic acestui joc. Principalul motiv pentru care am renuntat complet la constructed este timpul si (implicit) banii. Cand m-am apucat de joc cea mai tare si totodata 'broken' carte de pe piata costa 20€ si se numea Arcbound Ravager. Intregul deck de afinitate costa datorita acestuia max. 100€ si era 'the deck to beat'! Iar aproape 7 ani mai tarziu este imposibil sa joci magic competitiv fara investitii aberante (si nu vorbesc de aberatii statistice cu deckuri complet foliate si dci-promo-uite, sau alterate artistic). And btw, va rog sa nu incepem discutia cu hobbyurile costisitoare ca am o lista pregatita cu altele care fac placere extrem de mare si costa undeva sub 10€. Iar aici chiar nu ma intereseaza daca 10€ este RELATIV mult sau putin pentru unii sau altii, pentru mine valoarea unui carton colorat nu poate depasi pragul de 1000x costul de productie !!!
In alta ordine de idei m-am lasat de constructed si nu vad nici un drum inapoi. Am ales in schimb sa joc limited, care imho este cea mai frumoasa parte a jocului combinand cel putin 2 discipline pe care le apreciez: deckbuilding si play-ul propriuzis (iar la draft se adauga 'pick'-urile individuale). Este un format cel putin decent, care imi rapeste in medie 1 zi / luna, cativa marafetzi ($) si in cel mai rau caz cateva sinapse incinerate..
Nevertheless, va propun sa participam la un concurs de deckbuilding on a budget, ca dupa aceea sa ne mai dam o data cu parerea cat de usor (sau nu) este sa construiesti un deck competitiv cu un buget restrans si fara resurse aditionale (fara imprumut, fara carti mostenite, fara a deschide singurele 4 boostere de WWK din care extragem 4 planeswalkeri).
Last edited by m0nstersnatch (2011-03-07 19:01:00)