Topic: Situation

Eram in joc (Duels) zilele trecute si m-am intalnit cu urmatoarea situatie:

Dawnstrike Paladin cu Angelic Destiny atasat la mine (6/8 cu first strike, flying, lifelink). Protean hydra cu 3 countere la adversar.
Combat.
Adversarul da Giant Growth pe hydra. Eu raspund cu Redirect si redirectionez +3/+3 pe creatura mea. El raspunde cu inca un Giant Growth pe creatura lui.
Se intampla combat (9/11 vs 6/6).
Dupa damage Protean hydra ramane 3/3 si dupa end step devine 6/6. N-am inteles de ce?

neutral

Re: Situation

http://gatherer.wizards.com/Pages/Card/ … tean+hydra
All damage that would be dealt to Protean Hydra is prevented, even if it doesn't have that many +1/+1 counters on it. This is true even if Protean Hydra has no +1/+1 counters on it at all (and is able to remain on the battlefield because some other effect is boosting its toughness). If the amount of damage that would be dealt to Protean Hydra is greater than the number of +1/+1 counters on it, all the +1/+1 counters on Protean Hydra are removed from it.

deci hydra a fost un 0/0 plus 3* (+1/+1) counter plus +3/+3 de la giant growth
intra 9 damage
scoate cele 3 countere de +1/+1, creatura devine 0/0 fara +1/+1 counter plus +3/+3 de la giant growth, adica 3/3
end of turn: a fost scos 3 +1/+1 counter deci pune 6* +1/+1 counter pe el

Last edited by juzer (2015-04-08 20:39:19)

Deci:

Protean Hydra zice asa:

If damage would be dealt to Protean Hydra, prevent that damage and remove that many +1/+1 counters from it.

Sa luam situatia:

Paladinul incearca sa dea 9 damage, dar abilitatea de mai sus nu lasa. Hydra scapa de toate punctele de damage, deci 9. Mai departe.: trebuie sa iei de pe hydra atatea countere +1/+1 cat damage a fost preventat (habar n-am daca exista cuvantul in limba romana smile ). Din moment ce damage-ul era (sau ar fi fost) mai mare decat numarul de countere +1/+1, luam toate. Al doilea Giant Growth nu lasa Hydra sa moara, pt ca il tine la 3/3. Vine end step, si luam abilitatea asta:

Whenever a +1/+1 counter is removed from Protean Hydra, put two +1/+1 counters on it at the beginning of the next end step.

Aici ne uitam cate countere au fost luate de pe Hydra. 3. Deci se pun 6 inapoi.

Last edited by fistyke (2015-04-08 20:42:22)

http://pwp.wizards.com/8213665292/Scorecards/Landscape.png

Mersi, am inteles.

Totusi mi se pare ciudat ca damage-ul care merge in afara celor 3 countere nu se mai da. Deci practic cele 3 countere absorb tot damage-ul.
Eu credeam ca un counter de +1/+1 si un +1/+1 temporar (de pe un spell cum e Giant Growth) au aceeasi valoare pana la sfarsitul damage-ului.

Inteleg ca nu.

tony009 wrote:

Mersi, am inteles.

Totusi mi se pare ciudat ca damage-ul care merge in afara celor 3 countere nu se mai da. Deci practic cele 3 countere absorb tot damage-ul.
Eu credeam ca un counter de +1/+1 si un +1/+1 temporar (de pe un spell cum e Giant Growth) au aceeasi valoare pana la sfarsitul damage-ului.

Inteleg ca nu.

Nu counterele absorb damage-ul ci abilitatea. Ca tre sa iei counterele de pe Hydra e un alt efect a abilitatii

[...] prevent that damage [...]

Aceasta parte mica ne zice ca damage-ul nu se da, punct. Ce mai trebuie sa faci e irelevant pentru moment, din cauza celor trei cuvinte, nici un punct de damage nu intra. Acum normal (adica fara efecte de gen Giant Growth) asta inseamna ca Hydra ramane fara countere si se pune in graveyard pt ca toughness = 0. Dar cum avem aici un efect care mareste toughness (+3/+3 de la Giant Growth) Hydra ramane 3/3. Daca vrem sa fim foarte clar: vine end step, pui cele sase countere pe Hydra, devine 9/9 (Giant Growth inca se aplica). Vine cleanup step, Giant Growth goes byebye, Hydra ramane 6/6.

http://pwp.wizards.com/8213665292/Scorecards/Landscape.png

Ca sa explic ce vrea sa zica Istvan( daca ajuta cu ceva). O creatura ca sa moara trebui e sa aiba lethal damage asignat(which it currently doesn't cuz damage was prevented) sau sa aiba toughness 0 (which it doesn't because of Giant Growth).
hope this was relevant.

Last edited by Silviu (2015-04-09 22:22:09)

NEEDS MOAR JACE...
http://pwp.wizards.com/3213663561/Scorecards/Landscape.png

It's relevant. Thanks a lot! smile