Topic: Blue devotion

Hebben jullie nog tips of wijzigingen voor dit deck?

https://deckbox.org/sets/762849

Ik ben tevreden met de manier waarop ik mana genereer. Heel snel veel mana. Met 4x Nykthos, Shrine to Nyx en de 8 artifacts.
Ik twijfel over de kaarten:

- Nightveil Specter (wel 3 devotion voor 3 mana)
- Mulldrifter (wel extra draw + 1 devotion)
- Harbinger of the Tides (wel 2 devotion voor 2 mana)
- Frostburn Weird (wel 2 devotion voor 2 mana)
- Myojin of Seeing Winds (ik denk dat 4 legendary creatures wat veel is, neig terug te brengen naar 2)

Waarschijnlijk moet ik sowieso 4 Master of Waves toevoegen. Maar dan ben ik er nog niet..

Re: Blue devotion

Als ik weer wat MCM-budget (14 euro per stuk) heb dan ga ik ook voor 2x Omniscience https://www.mtggoldfish.com/price/Magic … ence#paper

:-)

Re: Blue devotion

Ik mis een beetje de overall strategy. Enerzijds leun je op stormtide + 4x sea's claim. Oftewel een late game finish. Anderzijds ga je pushen met Judge's familiar, frostburn, nightveil en thassa.
Persoonlijk vind ik die stormtide+sea's claim combo een beetje zonde. 6 kaarten voor een combo die je bij lange na niet elk potje kan spelen. Ik zou die 6 kaarten er uit halen. Samen met Omenspeaker. En dit vervangen met een paar harbingers, een paar leuke 4-mana devotion creatures, minimaal nog 1 cyclonic en eventueel nog wat removal/counter/overige spells.

Je 10 mana creature zou ik lekker 4 x laten. Ondanks legendary. Z'n ability 1 keer gebruiken en daarna een keer gebruiken als chumpblok ofzo.

Re: Blue devotion

Dat is inderdaad het lastige. Ik zit nog een beetje op 2 gedachten.

Het idee van het deck is toewerken naar de win kaarten Myojin, Stormtide of Thassa (of dus Master of Waves) door veel devotion te creëren.
Terwijl we de tegenstander vertragen met 'defensive' creatures als Frostburn (upside is 2 devotion + flexibele attacker), Omenspeaker (maar 1 devotion maar zorgt wel voor 'scryen' om juiste kaarten te vinden) en dus Sea's Claim. Ponder zorgt er ook voor dat ik snel de juiste kaarten kan vinden.

Ik heb even een 'conceptje' gemaakt: https://deckbox.org/sets/1744984

Al vraag ik mij af of ik nu niet echt de devotion ga missen van Judge's Familiar, Harbinger en nightveil specter.