Topic: [Event] ThNM Budget sau Pauper

Dragilor,

opserv o scădere considerabilă în atracția către Standardul normal. Propun așadar să vă dați cu votul în ceea ce privește evenimentul de Standard de după GDay (cel de pe 16 August).

Dacă vreți Budget sau Pauper să vă manifestați prin vot, atât verbal cât și acolo, mai sus.

Începătorilor (sau cei care nu au ”cărți valoroase de Standard”), acum e momentul să vă faceți simțită prezența. De fapt, nu doar acum, puteți să cereți organizarea de turnee Pauper sau Budget când aveți voi chef, important e să vină lumea la ele!

Personal m-aș bucura să văd că veniți la evenimente și putem să le ținem și pe premii, dacă se dorește acest lucru. De fapt, cam aia ar trebui să facem, altfel pedalăm în gol. Dar asta discutăm când și dacă va fi cazul.

Votați!

Echipa

Re: [Event] ThNM Budget sau Pauper

eu votez standard budget, totusi sa nu ruginim chiar de tot smile

Re: [Event] ThNM Budget sau Pauper

Eu sunt pentru Pauper, sunt MARE fan acest format. Basically bicoz I can play RDW, că în Standard RDW este mort și îngropat, pare-se.

Re: [Event] ThNM Budget sau Pauper

Pauper sau Budget sunt ambele ok pt mine, asa ca votul merge pentru ambele. Din pacate o sa pot ajunge la eveniment numai dupa 22 august.

Re: [Event] ThNM Budget sau Pauper

imi retrag votul, o sa fiu plecat in concediu. am votat budget, deci scadeti 1 de acolo

Re: [Event] ThNM Budget sau Pauper

nightride wrote:

imi retrag votul, o sa fiu plecat in concediu. am votat budget, deci scadeti 1 de acolo

Mută-l tu pe ultima variantă, că poți.

Re: [Event] ThNM Budget sau Pauper

stiu, da nu mi se pare corect big_smile ca am chef. da nu-s aici...

Re: [Event] ThNM Budget sau Pauper

nightride wrote:

stiu, da nu mi se pare corect big_smile ca am chef. da nu-s aici...

GET WITH THE PROGRAM!

Re: [Event] ThNM Budget sau Pauper

Dragi tovarăşi şi pretini,

pentru săptămâna viitoare ne-am gândit să "spice things up" puţin şi să-i invităm pe cei noi să ne arate că şi ei poate pentru ca să participe şi să câştige ceva premii!

Aşadar o să organizăm un turneu de Pauper Standard (cine nu ştie ce-i ăla, să întrebe sau să caute pe Goagăl) pe premii. Taxa va fi probabil undeva la 15 lei şi rămâne să stabilim data în care vreţi să organizăm astfel încât să poată veni lumea în număr cât mai mare. Joia poate fi folosită la "încălzire" şi decktesting iar sâmbătă sau duminică dimineaţa ne jucăm pe premii.

Pentru că nu am datele de contact de la mulţi dintre cei noi iar prezenţa lor pe forum este sporadică o să-i rog pe Oscar şi pe Bogdan să-i informeze pe prietenii şi colegii lor de acest turneu şi să-i îndrume către folosirea mai intensă a deckbox-ului. Deci, Oscar, Bogdan, aveţi ocazia să puneţi umărul la comunitate. Să vă văd.

Desigur, îi rog pe toţi jucătorii mai vechi să facă pe dracu-n-patru şi să vină şi ei, chiar dacă nu agreează formatul şi să-i îndrume pe băieţii noi în deckbuilding dacă e cazul. Să vă văd cu bifele acolo pe toţi altfel chiar mă supăr şi fac urât, poate chiar plâng. Seriously, it could be tears!

Hadriane, actualizează iute cutia milei cu M13 ca să poate lumile să veze şi să ceară cărţi din timp. Mersi.

Deocamdată o să planific evenimentul pt sâmbăta haialaltă, însă dacă nu vă converge data schimbăm!

Rareşul

Re: [Event] ThNM Budget sau Pauper

double post ftw big_smile maine se intampla.

Re: [Event] ThNM Budget sau Pauper

Am primit mai multe ”cereri” de sfaturi privind deck-uri de pauper, deci fac un post care să fie luat drept referință pentru toți cei care nu știu să-și facă singuri deck-uri.

REGULA DE BAZĂ când nu știi încotro să o apuci este și va rămâne principiul de deckbuilding numit Sligh. Am tot zis-o și o să o mai repet, până se prinde. Acest principiu numit Sligh este unul dintre cele mai vechi și mai eficiente și se poate aplica oricărui format, fiind însă îndeosebi de folositor atunci când vine vorba de Pauper pentru că acest format încurajează deck-urile agresive (aggro).

Așadar, principiul Sligh constă în a folosi la maxim mana (și implicit și cărțile din mână) pentru a termina jocul cât mai repede. Frumusețea acestui Sligh stă în faptul că tu alegi cărțile care le vrei pentru a ocupa un loc în deck în funcție de costul de mana și nu în funcție de ce face cartea în sine. Asta îți oferă o maximă flexibilitate în deckbuilding și în același timp îți garantează că deck-ul este eficient, cam indiferent de ce cărți alegi tu să introduci în el.

The Sligh principle: (notă: Xcc = X converted mana cost creature)
1cc - între 9 și 13 bucăți - exemplu de creatură pentru acest slot: Doomed Traveler
2cc - între 6 ș 8 bucăți - exemplu de creatură: Ashmouth Hound
3cc - între 3 și 5 bucăți - exemplu: Blind Zealot
4cc - între 1 și 3 bucăți - exemplu: Archaeomancer
X spell (poate fi orice spell la orice cost, dar e bine să fie în tema deck-ului) - între 1 și 3 bucăți
burn sau removal - între 8 și 10 bucăți
mana - între 22 și 26 bucăți (depinde și de câte creaturi sau spell-uri ai la costul de 4 mana sau mai mult)

Un exemplu de deck clasic de sligh îl puteți găsi aici: http://deckbox.org/sets/220381. Tot la submeniul pauper de la mine de acolo mai puteți găsi câteva deck-uri de Pauper bune, zic eu. Singurul pe care l-am testat (am și luat primul loc cu el) este acesta: http://deckbox.org/sets/158842, însă de atunci au mai apărut 2 seturi (AVR și M13) și lucrurile s-au schimbat major odată cu reapariția mecanicii de exalted, precum și a noilor removale gen Murder și Searing Spear.

În general este ideal să se folosească creaturi cât mai eficiente, preferabil cu evasion de orice formă (flying, intimidate, unblockable, landwalk de orice fel) pentru a lovi adversarul cu fiecare atac. Slăbiciunea acestei strategii stă în abilitatea adversarului de a îți distruge creaturile tale și/sau în creaturile lui cu lifelink. Dacă jocul durează prea mult și adversarul reușește să îți țină piept și să pună la rândul său pe masă creaturi mari sau cu lifelink, atunci foarte probabil că vei pierde. O creatură foarte eficientă în a distruge deck-urile de Sligh este Seraph of Dawn, pentru că acel lifelink+flying+4 toughness va fi un zid greu de spart.

Deși a fost strategia cea mai folosită de mine în decursul vremii (la Pauper și Budget), de departe cel mai frumos deck de pauper pe care l-am folosit și construit (mi-a luat locul 1 din prima, precum și încă vreo alte 2 clasări pe podium) a fost acesta: http://deckbox.org/sets/17211. După cum puteți observa, folosea o tonă de discard pentru a lăsa adversarul fără opțiuni. Ce intra pe masă era scos cu removal și Crypt Ripper rezolva rapid cam orice adversar nepregătit, însă țineți minte că acel deck a fost o simplă speculație a vremii, din moment ce singurul removal 100% folosibil în Pauper era Doom Blade. Ori Crypt Ripper era black și, jucat doar când era în afara pericolului de Grasp of Darkness sau Lightning Bolt era aproape imposibil de scos de pe masă.

Altă strategie foarte bună în Pauper (dar care nu folosește principiul Sligh) este mecanica Infect, deci un deck BG de infect cu Glistener Elf, Blight Mamba și Plague Stinger complementate de efecte de pump gen Titanic Growth sau Mutagenic Growth pot termina meciurile FOARTE rapid. Să nu uităm că e negru, deci poate lejer scoate creaturile adversarului de pe masă. De fapt, cred că momentan negru are absurd de mult removal bun pentru pauper, instant speed sau sorcery speed, de la Tragic Slip la Sorin's Thirst, de la Murder la Grim Affliction. Ai de unde alege!

Sper că v-a fost de ajutor acest mic tutorial și vă așteptăm joi și sâmbătă la Magic!

Rareșul

Re: [Event] ThNM Budget sau Pauper

Super post! Nota 10.

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: [Event] ThNM Budget sau Pauper

I second that, trebuie sa recunosc ca am invatat foarte mult. Bravo Rarese!

http://pwp.wizards.com/8213665292/Scorecards/Landscape.png

Re: [Event] ThNM Budget sau Pauper

Intradevar! Minunata lectie de Magic de la Rares. La mai multe!

http://pwp.wizards.com/3213663536/Scorecards/Landscape.png