Re: [Event] Return to Ravnica - LAUNCH PARTY - înscrieri
! Timpul a fost, dintotdeauna, arhi-suficient și sancțiunile INEXISTENTE. This brings me to my next point.
Inexistente ? la un draft ? Incearca ca data viitoare sa dai macar un warning TE-draft procedure violation. Pentru ca altfel nu invata sa se stea corect si cu ochii in carticelele sale. Eu nu am intalnit nici un draft corect. Daca nu greseste nimeni, gresesc eu:d.
Ieri am fost FOAAAAAAAAAAAAARTE permisiv cu absolut toate problemele care s-au ivit, inclusiv cu decklisturile înregistrate aiurea. Dar vă asigur că e ultima dată când sunt așa permisiv. Dragilor, CITIȚI regulile și ASCULTAȚI când vi se dau indicații pentru că n-avem timp să venim la fiecare dintre voi să vă explicăm în parte. Când e vorba de un FNM n-am pretenții, dar la evenimente Pre, Re sau GameDay pretind o mai bună disciplină. Și nu, n-o faceți pentru mine, ci din RESPECT pentru ceilalți jucători. Sunteți direct răspunzători pentru lucrurile din „ograda” voastră.
Nu mai fii asa permisiv. Exista infractiuni si derogari. Jucatorii care fac lucrurile bune o sa ofie afectati de permisivitate. Evident exclude de aici un jucator absolut nou care este la primul decklist. Dar in general nu fa asta. Urmatorul event dc esti permisiv cu unul trebuei sa fii cu toti. Daca nu se repara situatia, foloseste sistemul de C-W-W-GL (caution, warning, warning, game loss). Un jucator absolut incepator, la un concurs regular va fi scutit de GL pt un deck invalid atat timp cat nu a incercat cumva sa triseze. (asa procedez eu)
Totodată, pentru probleme legate de game-play, adresați-vă întâi unuia dintre organizatorii de prin preajmă (eu, Mihai, Tudor) sau jucătorilor versați (Silviu, Dan, Gyula, Adi, etc.) înainte de a juca ceva sau dacă nu sunteți siguri pe ceva. O carte odată arătată unui adversar, chiar și dacă e vorba de un land, RĂMÂNE jucată și doar amabilitatea acestuia vă mai poate ”salva”. Greșeli facem cu toții și aceste greșeli trebuie asumate. Asta separă jucătorii buni de cei foarte buni și la un eveniment mare vor face cu siguranță diferența. Vorba lui Gyula se poate traduce cam așa: read+think before you act. Once you do, it's done.
Poate ar terbui sa citim din MTR si IPG. NU exista << RĂMÂNE jucată și doar amabilitatea acestuia vă mai poate ”salva”>>. Daca ai numai creaturi negre pe masa si iti arat un Doom blade, ce se intampla? Eventual incerc sa il castez pe vreo creatura....Amabilitatea ta imi va returna Doom bladeul in mana sau va omora creatura. Atentie la chestiile acestea deoarece jucatorii noi vor intelege gresit, si in consecinta vor aplica gresit.
Faza cu amabilitatea e ambigua. Nu invatati playerii noi la asa ceva. Invatati-i regulile reale. Puteti da jocul inapoi cu permisiunea celui care arbitreaza/organizeaza pentru a le arata cum e legal sa faca acea actiune. In nici un caz amabilitate sa nu se traduca prin actiuni ilegale de oricare parte a mesei. Ajutati jucatorii noi cu sfaturi corecte.
O vraja casta ilegal (illegal target, illegal mana , illegal choices) se intoarce in mana, landurile se detapeaza. se intaorce jocul exact inainte incepereii castarii respectivei vraji, sau activarii acelei abilitati.
Pentru acest Launch Party efectiv n-am reușit să găsesc un judge care să supravegheze totul (la Prerelease am avut doi), dar pe viitor voi face tot posibilul să nu mai avem această problemă la evenimentele mai mari, deci va fi mult mai în regulă.
Dece nu devine cineva L1 ?
Mai nou L1 este destul de usor de obtinut. In acest moment sunt 2 Judgi Level 2 in tara. Ei pot certifica. Sincer iti recomand sa devii tu. Fiind organizator, nu iti strica un L1.
DCI MTG Level 2 Judge