Topic: Schimbări importante

Dragi tovarăși și pretini,

după cum ați fost deja anunțați verbal la cheful de tai tai pentru El Guru, începând de luna aceasta vom avea următoarele schimbări în prețurile practicate:

1. boosterul va costa 17 lei bucata în loc de 15 lei, ceea ce ne duce la punctul următor;
2. taxa de participare la MSE va fi 20 lei în loc de 15 lei ca până acum, ceea ce ne duce la punctul următor;
3. taxa de participare la drafturi în cazul în care aveți 3 boostere corespunzătoare disponibile va fi de 20 lei în loc de 15 lei.

Ne dăm seama că aceste lucruri nu sunt tocmai ”vești bune” însă fără aceste majorări zic eu minore nu am mai putea avea Magic în Cluj (la modul oficial). Ne vedem și ne citim!

Semnat,
echipa

Re: Schimbări importante

taxa de participare la draft cand nu ai cele 3 boostere cat va fi?

Re: Schimbări importante

Zgarbas wrote:

taxa de participare la draft cand nu ai cele 3 boostere cat va fi?

Tot 60 lei. Probabil va fi taxa puțin mai mare la Pre/Re/GameDay, dar și premiile vor fi mai mari acolo.

Re: Schimbări importante

La draft deobicei nu sunt mai mari taxele decat la GameDay. 60 RON un draft inseamna ca primesti 3 boostere si  1 booster per player pricepool.

La Game Day sau evenimente importante deobicei e standard, si se intra chiar cu 2 boostere per jucator in pricepool. Pretul unui GameDay ar trebui sa fie la 35 RON in mod normal, dar probabil se vehiculeaza pe la 30 RON.

http://pwp.wizards.com/8213665314/Scorecards/Landscape.png

Re: Schimbări importante

lvalics wrote:

La draft deobicei nu sunt mai mari taxele decat la GameDay. 60 RON un draft inseamna ca primesti 3 boostere si  1 booster per player pricepool.

La Game Day sau evenimente importante deobicei e standard, si se intra chiar cu 2 boostere per jucator in pricepool. Pretul unui GameDay ar trebui sa fie la 35 RON in mod normal, dar probabil se vehiculeaza pe la 30 RON.

Mulțumim pentru completare, dle. Lehel!

Re: Schimbări importante

Ca să nu mai fac alt topic, postez aici că e în temă.

Vă anunțăm că vom modifica modul de taxare pentru evenimentele de joia care se vor juca pe premii. Schimbările sunt de bun augur, zic eu, și vor ”răsplăti” jucătorii care se clasează în premii fără să-i faulteze în vreun fel pe cei ce nu câștigă. Așadar, schimbările sunt după cum urmează:

1. Taxa de participare la FNM pe premii va putea fi plătită în două variante: fie cu 20 lei (ca și până acum), fie cu 1 booster (din ediția care este în curs la acel moment) + 5 lei. Prize-pool rămâne neschimbat, adică 1 booster/jucător.

2. Taxa de participare la drafturi va putea fi plătită în 3 feluri: cu 70 lei (ca și până acum), cu 3 boostere + 30 lei sau cu 5 boostere (caz în care nu trebuie să mai plătești nimic în plus). Prize-pool rămâne neschimbat, adică 2 boostere/jucător. Nici o altă combinație gen ”am 2 boostere jumate, pot plăti doar diferența???” nu va fi acceptată.

3. Orice fel de eveniment se va ține doar dacă se strâng 8 oameni în mod oficial, cu înscriere pe deckbox. Dacă sunt mai puțini oameni, atunci va fi casual. Atenție la acest aspect: dacă nu se va înregistra o prezență constantă (minim 3 FNM-uri pe lună la care să se prezinte minim 8 oameni), atunci riscăm să ne pierdem statutul de comunitate oficială. Dacă așa ceva se întâmplă, atunci bye-bye PreRelease, Release, GameDay, cărți promo și drafturi (care drafturi, în momentul de față, au un raport preț/premii excepțional).

Vă reamintesc că, dacă se dorește acest lucru de către voi, se pot organiza evenimente pe premii și de Pauper Standard și de Budget Standard (pentru cei care se ”tem” - fără rost, părerea mea - de faptul că n-au cărți de Standard cu care să facă față).

Re: Schimbări importante

Dragi tovarăși și pretini,

după discuțiile avute în general cu lumea, s-a observat o mult mai mare dorință pentru limited (draft) decât pentru Standard. Drept urmare, până la apariția noului set (RTR), vom juca o săptămână Standard, o săptămână draft.

La Standard vom putea juca fie Pauper, fie Budget, fie Standard normal și în mod obișnuit vom scoate taxa de participare => nu vom mai avea premii în afară de foil-urile lunii.

La draft se va juca pe pod-uri: când se vor strânge 8 oameni, am închis pod-ul și următorii care se înscriu vor intra la următorul pod/draft. 3 runde de swiss => chiar și dacă există ”întârziați” și începem draftul la ora 7:30 PM vom termina la ora 11PM, deci nu se va lungi târziu în noapte => oamenii care au serviciu pot să-și facă liniștiți somnul. Grilă de premiere pentru 8 jucători va fi 8-4-2-2 (dar se poate să se mai modifice cantitățile de pe acolo pe viitor). Desigur, dacă se strâng 16 se va juca la două mese de draft în același timp și foarte probabil vor fi 4 runde și va exista posibilitatea să se joace în weekend, fiind evident un eveniment mai lung. Personal aș dori ca toate drafturile să se joace în 16 oameni, însă nu mă aștept să se întâmple acest lucru prea des, deci nu cred că trebuie să vă faceți griji prea multe că ”vai, jucăm în weekend și în weekend eu vreau la mare, la soare”.

Stați cu ochii pe programul de evenimente și haidați la draft.

Rareșul

Re: Schimbări importante

Hell yeah! It's draft summer. Get your spot while it's hot.
Asa cum a zis rares, sunt doar 8 locuri disponibile per draft, iar daca nu se strang pana la 16 oameni ceilalti 2,3,4,x vor trebui sa astepte urmatorul draft. Asa ca haideti repede cu inscrierea.

http://pwp.wizards.com/3213663536/Scorecards/Landscape.png

Re: Schimbări importante

Flobo wrote:

De cateva zile m-am tot gandit la treaba asta noua cu draftul pe care vreti s-o implementati si cred ca inteleg logica din spatete...dar tot "a big pile of crap" mi se pare. La cum merge treaba cu comunitatea e aiurea sa le zici la oameni ca nu pot juca daca nu-s destui pentru inca un pod...daca vin inca 6 poate chiar 7 oameni pe langa cei 8 "alesi"? Aia n-au de cat sa faca o frectie la picior de lemn si sa astepte ca poate prind loc sau lume suficienta data urmatoare? Nu ma intelegti gresit, dar la numarul deja relativ restrans de participanti nu cred ca isi are rost o astfel de limitare.

Limitarea asta are un rol foarte bun.
Drafturile sunt facute cum trebuie doar daca sunt 8 jucatori la masa si daca se joaca pe pod. Astfel, cei de la masa joaca doar intre ei si fiecare va suferi de pe urma a ce a pasat mai departe. Exista o logica in spatele acestei idei. Nu ai participat la cateva drafturi in ultima perioada dar iti garantez ca drafturile cu 6 oameni la masa sunt oribile (unii au prea multe piese bune, altii mai nimic, pool mic - 6 boostere) iar drafturile cu 9+ oameni la masa au pool-uri foarte diluate.
Sa fii atent ca limita de 8 exista dar numarul drafturilor pe luna s-a dublat, deci este destul de simplu sa ne inscriem din timp pentru primul, iar daca nu am apucat la primul, sa ne inscriem la urmatorul. Totusi, Rares a facut inca un grup pentru draftul de joi (draft #2) iar daca se strang 7-8 sigur se va tine si acel pod.

Dar daca se mai inscriu 4-5 oameni explica-mi te rog cum putem face sa functioneze draftul? Cunosc minim 2-3 persoane care decat sa joace un draft aiurea (5-6 la masa), prefera sa nu mai vina deloc. Este greu sa multumesti pe toata lumea dar cred ca si organizatorii sunt tristi de lipsa de interes de participare la evenimente. Prin urmare s-a luat decizia de a se face mai multe drafturi pentru ca sunt mai accesibile pentru cei noi care nu au un pool foarte mare de carti dar sunt foarte placute si de cei mai vechi.
Comunitatea cu greu se mai sustine in prezent, interesul pentru evenimentele saptamanale este la pamant iar cei care vin mai rar s-ar putea la un moment dat sa nu mai poata veni deloc deoarece nu vom mai avea dreptul sa tinem evenimente.
Gandeste-te ca si anul trecut am avut probleme mari pentru ca nu aveam un spatiu al nostru iar acum, datorita participarii scazute putem pierde dreptul de a tine evenimente sanctionate (in special PRE, Re, Gameday). Prin urmare, la RTR sper sa mai putem organiza evenimentele principale dar dupa totul este in ceata.
Asa ca, revenind, respect si sustin ideea de organiza cat mai multe drafturi si de a face totul cat mai bine pentru cei care participa (adica chiar daca numai 8 au voie, aceea sa nu considere ca au dat banii degeaba). Comunitatea are nevoie de sustinere in perioada asta. FNM-urile nu mai au nici 8 oameni in mod normal iar cand au 8-10 ne bucuram ca se pot sanctiona.

E adevarat ca atunci cand sunt putini oameni trebuie sa faci tot posibilul sa ii ai pe toti in continuare dar lectia pe care am invatat-o in ultimul an este ca fara competitivitate serioasa nu exista posiblitate de a creea o comunitate adevarata. E ok sa jucam casual din cand in cand dar astfel vom pierde orice drept de a avea evenimente calumea in Cluj. Iti dau exemplu Bucurestiul (desigur ca au mult mai multi ca noi) si Mures (care il au pe Lehel) unde treburile sunt foarte bine puse la punct si competitivitatea este un punct forte. La noi multi sunt inca noi si nu se gandesc inca la a juca foarte competitiv dar nici nu prea au de la cine sa invete asta pentru ca dintre cei mai vechi, nu mai sunt foarte multi interesati de joc.

Avand in vedere ca platim ca sa jucam, ma gandesc ca premiile ar trebui sa fie foarte importante pentru toata lumea si prin urmare ar trebui sa studiem foarte bine set-urile si cum functioneaza jocul pentru a obtine cel mai bun raport pret - produs.
Cand am fost la Bucuresti si am urmarit grupul de bulgari care au venit sa joace am ramas surprins cat de atent jucau si orice greseala era imediat penalizata prin chemarea judge-ului. Totusi, ei imi povesteau ca la ei Magic -ul e in floare pentru ca organizatorii sunt foarte stricti, premiile mult mai mici decat la noi, preturile mult mai mari iar totusi numarul de participanti mult mai mare (2-3 pod-uri de draft saptamanal la FNM + eveniment normal Standard sau Modern)

Cum putem forma o comunitate? - > trebuie sa vindem cat mai multe produse pentru a se deschide cat mai multe carti pentru a se face trade-uri profitabile, pentru ca aproape oricine sa isi poata isi face un deck viabil in Standard cu o investitie cat mai mica. Astfel atragem alti oameni care nici nu au curaj sa patrunda in lumea Magic-ului momentan.
Desigur, un shop ar fi un adevarat stalp de rezistenta pentru comunitate dar pentru moment nu exista posibilitatea de a se deschide asa ceva deoarece ne trebuie cineva care sa investeasca in asta si sa poata obtine si profit din asta.

Am facut toata aceasta barbologie si am tot mutat discutia pentru ca post-ul tau mi-a starnit un sentiment de frustrare pe care sunt sigur ca il simt organizatorii nostri care incearca din greu sa atraga lumea la evenimente insa sunt efectiv dezamagiti de participare.

Te intreb, incotro merge comunitatea noastra daca la Game-Day pentru M13 sunt inscrisi 2 oameni si mai sunt doar doua saptamani ?

Vreau sa repet cele mai importante aspecte scrise mai sus: FARA COMPETITIVITATE ( care necesita draft-uri facute calumea - 8-men Pods ) nu putem spera sa salvam COMUNITATEA decat pe termen scurt. Cei care sunt si vor fi interesati cu adevarat sa joace magic vor parasi comunitatea dupa ce vor observa tenta majoritara de casual (si sincer, un FNM cu 3 deckuri competitive si 6 weak homebrews este tot un eveniment ce tinde spre casual). Oamenii nu vor sa investeasca intr-un joc care nu le aduce o satisfactie pe masura. De asemenea, oamenii nu vor sa participe la evenimente unde numarul celor cunoscatori este mult mai mare decat al celor necunoscatori.

Cea mai usoara cale este sa renuntam si sa ne vedem de treaba. Calea grea este sa luptam alaturi de cei care au mai ramas si sa reinviem cumva comunitatea. Sper ca macar din toamna sa vina si sa revina mai multi oameni si sa putem tine evenimente decente cu 16 oameni. (cred ca e un numar perfect dar sa putem sa il atingem saptamanal)

Last edited by TudorGrigoroaia (2012-07-23 00:08:14)

http://pwp.wizards.com/3213663536/Scorecards/Landscape.png

Re: Schimbări importante

Avem un grup nou aici http://www.facebook.com/groups/28774346 … j_approved care sunt din CJ. Poate ar trebui sa le faceti o vizita cu MTG. (sunt jucatori mai vechi de Warhammer dupa cate stiu). Poate si de acolo 2-3 oameni puteti coopta.

http://pwp.wizards.com/8213665314/Scorecards/Landscape.png

Re: Schimbări importante

Flobo wrote:

..daca vin inca 6 poate chiar 7 oameni pe langa cei 8 "alesi"? Aia n-au de cat sa faca o frectie la picior de lemn si sa astepte ca poate prind loc sau lume suficienta data urmatoare? Nu ma intelegti gresit, dar la numarul deja relativ restrans de participanti nu cred ca isi are rost o astfel de limitare.

Nu-i nimeni "ales". Pur şi simplu se va juca pe pod-uri de acum încolo pentru că aşa se joacă peste tot drafturile (excepţie fac poate evenimentele gen Launch Party). O să vezi că, pe termen lung, este optim aşa. De data aceasta s-a întâmplat să apuce să se înscrie oameni mai repede ca tine pentru că poate erau mai aproape de net după ce s-a făcut anunţul. Dar de acum încolo îţi vei putea planifica drafturile şi vei putea ajunge şi tu între cei 8 oameni.

Şi lucrurile stau cum zice Tudor: dacă la o masă sunt 6 sau 10 oameni îi de mare căcat. Dacă-s 11 sau 12 ce te faci? Două mese de 6 oameni? Nu, nu mai facem aşa de acum încolo. 8 este numărul care trebuie atins şi este unul uşor de atins.

Nu ai mai apucat să te înscri la draftul de săpt asta? Mie mi se pare că ai abandonat cam uşor, considerând că sunt deja 2 înscrişi la al 2-lea pod acolo şi e doar luni. Cu tine ar fi 3, Vlad şi Oscar poate au făcut şi ei ca şi tine şi atunci sunteţi 5, mai este un Mihai V. cu semn de întrebare la noi în listă. Vezi, scrie-i un mail de pe deckbox, află care-i treaba cu el şi poate sunteţi 6. Vorbeşte eventual şi cu Marius. Îl cunoşti, vă înţelegeţi bine, poate reuşeşte să vină şi el. Şi sunteţi 7. Dunkelgraf şi Zita încă nu s-au pronuţat, poate vin şi ei. Şi atunci ai cu cine. Crede-mă că la fiecare draft sau eveniment mai mare din ultimele câteva luni asta a trebuit să fac: să vorbesc cu lumea să îi conving să vină. Am scris mesaje, am dat telefoane, am scris mail-uri. Pe cheltuiala mea de timp şi bani, pentru că asta trebuie făcut. Faci o greşeală banală: nu te înscri pentru că nu sunt participanţi, în condiţiile în care sunteţi poate 3-4 care gândesc aşa. 4 oameni deja e jumate de pod.

Suntem o comunitate mică în care toţi trebuie să "pună umărul" să aducă oameni la evenimente, nu doar organizatorii. Pe viitor luaţi în calcul acest aspect.

Încă o chestie: vreţi draft? sunteţi 8 oameni? în orice zi se poate organiza acel draft! Vă pun la dispoziţie laptop şi resurse, chiar dacă eu nu pot participa.

Re: Schimbări importante

Nu-i bai , Flo. Hai la draft si facem noi 3-4-5 cati vom fi, un draft de scarba.
Screw the haters, jucam draft in 4. Facem combo-uri overpowered, ne pasam intentionat carti ajutatoare, no hate draft, si ne distram ca la carte.

Eu ma bag big_smile

Re: Schimbări importante

Sunt sigur ca pana Joi se vor mai inscrie inca minim 2-3 persoane si sunt sanse sa avem 2 pod-uri full. Asa ca tot ce puteti face este sa va inscrieti si sa verificati lista din cand in cand. Sau, daca aveti timp sa mai intrebati oamenii daca nu vor sa vina la eveniment pentru a se face un draft calumea.
Desigur ca se poate face un draft in 4-5 oameni dar nu stiu cat de mult merita investitia (sunt totusi 70 de lei)

http://pwp.wizards.com/3213663536/Scorecards/Landscape.png

Re: Schimbări importante

Ionut wrote:

Eu ma bag big_smile

Thats the spirit! Convinge-l şi pe Marius (spune-i că-l pup dacă vine la draft, poate ajută).

Re: Schimbări importante

Rarres wrote:
Ionut wrote:

Eu ma bag big_smile

Thats the spirit! Convinge-l şi pe Marius (spune-i că-l pup dacă vine la draft, poate ajută).

Can you imagine that sweet Marius baby-face?

NEEDS MOAR JACE...
http://pwp.wizards.com/3213663561/Scorecards/Landscape.png

Re: Schimbări importante

Chestiune de maximă importanță:

Notoria seară de joi, în care se dau vrăji și cartonașe colorate care valorează cât salariul mediu pe economie, se transformă în proaspăta și frumoasa seară de LUNI, în care se vor da aceleași vrăji și aceleași cartonașe.

Așadar, de acum încolo, pentru o perioadă nedeterminată, TOATE EVENIMENTELE DIN CURSUL SĂPTĂMÂNII (excepție weekendul) SE VOR ȚINE LUNI SEARA. Aceeași oră, același loc, aceeași oameni.

Nu, nu se poate muta pe miercuri, marți, vineri și nu, nu poate rămâne joi. Nu, nu schimbăm localul. Va trebui să ne adaptăm la această modificare.

O să modific și plannerul de evenimente, începând cu săpt viitoare. Verificați datele fiecăruia.

Săru'mâna pentru înțelegere.

Echipa

Re: Schimbări importante

mie-mi convine ^^

Re: Schimbări importante

Ca ne convine sau nu,asa-i filmul!

Re: Schimbări importante

si poate se schimba si becurile alea...sau vom veni toti cu frontale, lampi, veioze, lanterne de acasa? big_smile

Re: Schimbări importante

Este promotie la OMV pe puncte, iti iei lanterna de cap :-)
Eu asa vin pe 17 noimebrie, ca la voi nu e lumina :-))

http://pwp.wizards.com/8213665314/Scorecards/Landscape.png