Topic: Beginner's Guide to Magic

Am gasit pe forumul celor de la Iasi un post care, dupa mine, contine informatii valoroase despre "calea" pe care ar trebui s-o urmeze un incepator in ale Magicului. Asadar, am preluat post-ul, l-am prelucrat putin si iata ce-a iesit:

1. Discuta cu veteranii

Cel mai simplu si cel mai folositor. Experienta oamenilor care joaca deja si contactul uman nu poate fi inlocuit. Vino la cat mai multe evenimente si incearca sa observi cum se desfasoara competitia si care sunt elementele de baze.

2. Invata regulile

Nu e chiar atat de complicat pe cat pare. E important sa fii familiar cu regulile de baza, si aici e suficient sa urmaresti flyerul cu reguli din orice Fatpack sau IntroPack. Pentru chestii mai avansate poti merge aici: Magic: The Gathering Rules

Vei gasi de la informatii despre seturi pana la detalii despre competitii si mecanicile cartilor.

Nu ezita sa verifici si sectiunea de tutoriale care o gasesti aici, de unde poti downloada si Demo-ul interactiv al jocului.

3. Cerceteaza

Cauta carti, deckuri, combinatii. Informatia e esentiala in Magic, asa ca ai grija sa adaugi la bookmarks urmatoarele siteuri:

Magic the Gathering Gatherer
Aici gasesti toate cartile existente. Cel mai folositor instrument e cautarea dupa filtre, si nu uita sa selectezi de la format: standard, pentru ca majoritatea meciurilor vor fi de standard. Cel mai probabil o sa cauti diferite mecanici sau tipuri de carti tribale sau chiar combinatii de culori.

O alta varianta la Gatherer poate fi Deckbox.

Daily MTG Magazine
Siteul cu stiri oficiale MTG. Gasesti aici articole, idei de deckuri, reviewuri pentru carti si multe altele.

Forum MTGSalvation
Unul din cele mai vizualizate forumuri dedicate MTG. Gasesti  o gramada de informatii legate de noutatile din MTG (la Rumor Mill) cat si despre o multime de deck-uri, incepand de la cele "experimentale" pana la  ultimele deck-uri jucate in marile competitii .

Alte siteuri interesante:
Mananation.com
Starcitygames.com

4. Construieste-ti noul deck

Probabil pana la etapa asta, ai aflat de Cutia Milei si posibilitatea de a-ti lua carti gratuite din ea. Probabil deja mai marii comunitatii ti-au indicat sa-ti faci cont pe Deckbox.org si sa-ti creezi primul deck virtual. Deckul creat de tine e fun, insa ai observat ca din punct de vedere al competitivitatii mai e de lucrat. Cartile cu adevarat valoroase le vei gasi ori de imprumut, ori de cumparat.

Resurse pentru MTG vei gasi apeland la unul din Tournament Organizer-ii GameFlux, care iti vor furniza toate informatiile necesare achizitionarii produselor dorite. Poti sa alegi intre:

- Booster - 15 carti random, dintre care 1 e rara, 4 necomune si 10 comune (cartile sunt de orice culoare) - 15 RON
- Intro Pack - 40 de carti (60 mai nou, cu Rise of the Eldrazi) care alcatuiesc un minideck (prestabilit la fiecare set) si un booster - 50 RON
- Fat Pack -  contine 8 boostere, un set de landuri, o lista cu toate cartile din respectivul set - 130 RON
- Accesorii MTG - aici in general e vorba de sleev-uri (protectoare pentru cartile din deck) si deckbox-uri (cutiile in care sa-ti ti deck-ul), dar care variaza ca model si culori.

5. Participa la eventuri

Dupa ce-ai parcurs toti pasii anteriori nu-ti ramane decat sa intrii in competitiile organizate de noi. Sa nu te descurajezi daca initial vei fi infrant de la ceilalti jucatori, pentru ca toti am trecut prin etapa asta. Cu timpul vei ajunge sa-ti faci simtita prezenta pe plan competitional... trebuie doar sa fi consecvent wink

Succes

Last edited by singerete (2010-04-07 20:03:53)

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png