Topic: Intrebari despre planeswalker in Emperor ...

Am o intrebare, care insa l-am pus pe forumul de la Facebook - MTG Romania.

http://www.facebook.com/topic.php?topic … 1621045146

Daca are cineva idee de raspuns?

Merci
Lehel

http://pwp.wizards.com/8213665314/Scorecards/Landscape.png

Re: Intrebari despre planeswalker in Emperor ...

Imi dau eu cu parerea, insa nu inseamna neaparat ca asa e:
1. nu e acelasi battlefield, chiar daca se joaca pe aceeasi masa fizica:P
Pentru fiecare emperor nu exista in joc decat cele 2 persoane din stanga si din dreapta. Atata timp cat fiecare mai are generalii in viata, ei nu se vad. Cand dispare un general, mor amandoi koth sau orice alt pw cu acelasi nume.
2. Nu conteaza cate embleme ai pe tine, cand vei tapa un land tot 1 damage va da. Nu scrie ceva de genul: "for each emblem bla bla"

This is who i am!

Re: Intrebari despre planeswalker in Emperor ...

Prima intrebare: asa cum zice si Ovi, pana nu moare 1 general astfel incat Emperor-ul adversa sa-l vada pe celalalt, PW-ii pot sta linistiti si sa-si faca treaba. In momentul in care un General da ortu popii, atunci se aplica regula cartilor legendary (regula pw-iilor).

A doua intrebare: Da, poti avea 2 embleme de la aceeasi carte care se triggaruie separat. Deci practic daca ai 2 embleme de la ultimatul lui Koth, atunci muntii tai o sa faca cate 2 damage de caciula.

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: Intrebari despre planeswalker in Emperor ...

La prima intrebare, intr-adevar si noi asa am decis aseara. La a doua vad ca pe moment sunt contrare opiniile, sa vedem ce mai zic si altii.
Noi am mers aseara pe 1 singura emblema, fara acumulare, dar ar fi interesant de aflat.

http://pwp.wizards.com/8213665314/Scorecards/Landscape.png

Re: Intrebari despre planeswalker in Emperor ...

daca imi permiteti:

1. De obicei la inceputul meciului se stabileste care sunt regurile cu care se joaca. Aici va fi stabilit si "range"-ul spellurilor si abilitarilor (daca nu ma insel by default generalii au range de 1 si Emperor range de 2, dar Viki stie cu siguranta), asta este mai mult folosit la lucruri cu "target". Exista cazult (la intelegere) cand lumea decide ca toate efectele sa aiba aceasta raza de actiune, sau nu. Ca ceva sa nu aiba raza de actiune este folosit pt a usura jocul si calculele in joc. Deci poate fi decis ca speluri sau efecte care nu targetuiesc (de ex DOJ) sa aiba efect peste tot. By default este totusi cu raze de actiune

LE: de pe site-ul oficial:
Limiting Range
Creatures can only attack enemies who are directly adjacent to them, and all spells, enchantments, artifacts, etc. have a maximum range of two players in either direction. (Alternatively, in the six-person game you may wish to limit spells, creatures, artifacts, etc. to a range of only one player. Or you might choose to limit spells to one player and everything else to two.)

2. Trebuie sa zic ca Gurule, te inseli.... Abilitatea zice "You get an emblem with "Mountains you control have {tap}: This land deals 1 damage to target creature or player.'"" Incat costul are simbolul de tap desi tu ai in cazul mentionat 2 embleme deci 2 seturi de abilitati, costul de TAP poti plati doar odata, deci dai doar o singura abilitate va fi activat, rezultand intr-un singur damage. Daca cumva untapezi, poti sa folosesti iarasi una dintre abilitatile, platind tap-ul pt una dintre ele, dand iarasi 1 damage...sper ca te-am lamurit

Last edited by Spoook (2010-12-11 11:39:18)

Re: Intrebari despre planeswalker in Emperor ...

Raspunsul la a doua intrebare este simpla. Emblema lui Koth of the Hammer acorda un activated ability Mountain-ilor tai, si anume: "{T}: This land deals 1 damage to target creature or player." Daca ai doua embleme, pur si simplu fiecare Mountain al tau va avea de 2 ori aceasta abilitate. Cum nu poti tapa un permanent pentur mai multe abilitati, poti alege care dintre ele sa le faca (1 damage de la prima abilitate sau 1 damage de la a doua abilitate), dar nu amandoua.

Ca si curiozitate, spre deosebire de Koth of the Hammer, ultimata lui Venser the Sojourner iti da o emblema cu un triggered ability, si anume: "Whenever you cast a spell, exile target permanent." Astfel incat daca ai doua, cand joci o vraja, se va triger-ui abilitatea de la ambele embleme.

http://pwp.wizards.com/5208063897/Scorecards/Landscape.png

Re: Intrebari despre planeswalker in Emperor ...

Da, deci practic am avut pe jumatate dreptate. Am gafat-o prin faptul ca nu m-am uitat care-i abilitatea de pe emblema lui Koth smile

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png