Topic: [Extra] RPG Session
In urma discutiei cu Adrian de saptamana trecuta, si vizita la barlogul lui, mi-a venit un chef de a conduce un RPG. Desigur, ar putea sa existe niste probleme, ca de exemplu necunoasterea regulilor, sau ca unora le-ar fi frica, fiindca nu au ai jucat etc. Din acest motiv, m-am gandit la un mod nou de a face lucrurile. Il numesc: Rules Free RPG!
Despre ce este vorba: cei interesati sa se joace un RPG, n-au decat sa-mi comunice ca vor, si sa se gandeasca la un personaj, nimic mai mult. Nu trebuie sa stie nicio regula, nu-i trebuie niciun zar, nimic. Ce trebuie sa faca cel care doreste sa se joace, nu exista decat 2 reguli:
1. Trebuie sa-ti creezi un personaj bine gandit, cu un background cat de cat intemeiat, nicio alta limitare.
Ce inseamna regula 1? Regula 1 inseamna ca din partea mea poti fi Jace Beleren sau Darth Vader, cat timp cunosti bine personajul si il stii interpreta ca lumea in timpul jocului. Tot ce tine de reguli, ma voi ocupa eu. O sa am grija sa va echilibrez personajele. Va trebui sa tineti cont de acest lucru. Daca va alegeti sa jucati ceva mare bengos gigi nu-stiu-ce, atunci sa fii pregatit ca toata flota imperiala va fi pe urmele tale. Daca background-ul personajului este ca: "Fac parte dintr-o rasa straveche de dragon-blooded vampire wizard robots care nu se arata nimanui, dar eu sunt aici, pentru ca am violat-o pe fiica inaltei preotese si am fost exilat", sa te astepti ca vor fi nenumarate vanatori de recompense pe urma tale.
2. Personajul poate fi inspirat, dar nu are voie sa fie copiat, trebuie sa fie original.
Ce inseamna regula 2? Regula 2 inseamna ca nu puteti fi Jace Beleran sau Darth Vader, nici un planeswalker care seamana cu cel dintai sau un evil sith lord care seamana cu cel de-al doilea. Dar, puteti fi personaje inspirate. Ce rost are aceasta regula? Are rostul de a va starni imaginatia si creativitatea, in acelasi timp, daca personajele voastre vor fi originale, o sa va fie mai dragi, si o sa va faca mult mai multa placere sa va jucati cu ele.
Acum, dupa ce am terminat de spus regulile, mai vreau sa va dau niste tips:
1. Lumea este creata de voi: daca vreti ceva fantasy, sa va ganditi sa aveti personaje wizard sau mai stiu eu, daca vreti SF, sa va faceti personaje time traveller, daca vreti ceva supernatural, fiti vampiri in mediul zilelor noastre, daca vreti ceva extravagant, n-aveti decat. Eu o sa modelez lumea pe masura personajelor pe care le voi primi de la voi. De asemenea, nu-i neaparat ca toate personajele sa fie din aceeasi categori. Nu exista nicio problema cu o aventura intreprinsa de Indiana Jones si Iron Man.
2. Sa nu-mi spuneti inca personajele, doar ganditi-va la ele. Mi le veti comunica separat, si veti spune celorlalti jucatori doar cat trebuie sa stie ei. Daca doriti ca personajul vostru sa aiba un trecut intunecat in care ascunde ceva, nu trebuie sa-l dezvaluiti celorlalti, va fi cu atata mai interesant cand o sa afle.
3. Nu intreprindeti personaje de sex opus. Este foarte greu sa joci un personaj feminin daca esti barbat sau invers. Trebuie sa acceptam adevarul: nu intelegem sexul opus, asa ca nu avem cum sa intram in rolul unui astfel de personaj.
4. Incercati pe cat posibil sa colaborati. Chiar daca un personaj este negativ, sa incerce sa gaseasca o modalitate de a conlucra cu ceilalti; dezbinarile in cadrul echipei nu sunt placute.
In cazul in care asteptarile mele sunt prea vagi, ne putem intelege cu totii de un setting si de un anumit power level pe care sa-l aiba personajele, ca sa fie mai simplu. Oricum, eu v-am dat mana libera, vreau sa simtiti farmecul a ceea ce inseamna RPG, fara restrictii. De asemenea, astept orice fel de propuneri in acest thread. Va rog cei interesati sa se faca vazuti, si vom stabili toate cele necesare pentru a ne distra.