De Ravnica aud si eu numai de bine. M-am apucat de Magic incepand cu editia a 10a, care e inca preferata mea. Echilibrata, masiva, diversa, fiecare culoare caracterizata foarte bine.
Kamigawa imi place de asemenea, dar nu cred ca a iesit dupa cum sperau. Imi place ca idee, si mecanicile de joc suna bine in teorie, dar practic tot jocul e incet si fara momente spectaculoase. Poate avem noroc si reviziteaza si partea aia de multivers.
Alara a fost faina pentru amestecatura care a avut-o si pentru ca a reusit sa satisfaca foarte multi jucatori din punct de vedere al stilului de joc. Hmmm, cred ca fac un deck cu Devour .
In general insa sunt de acord cu Trick. De cand au inceput cu rotatia coreset-urilor din an in an, si nu stiu cate alte editii pe an, lumea noua pare mai concentrata pe cumparat decat pe jucat. E competitiv jocul, intradevar, dar si partea de competitie e controlata tot de jucatori. Aici cred ca trebuie avut grija ca jucatorii mai vechi, care au prins seturile dinaintea schimbarilor majore, sa tina putin in frau avalansa de carti, si sa faca clar faptul ca Magic-ul e in primul rand un joc divers. E in continua schimbare, dar schimbarile nu sunt asa de mari incat sa schimbe natura jocului din an in an. Cine vrea sa castige poate. Si aici e adevarat ca toata lumea poate sa castige. Ar fi fain daca lumea ar incerca din cand in cand si sa piarda. Cu un deck bine gandit poti frustra o intreaga masa, chiar daca nu castigi. Si un pic de rautate e totdeauna faina. Asa ca nu va mai tot ganditit tot timpul la premii si puncte. Sunteti destui incat sa aveti printre voi si cate un Timmy/Johnny. Daca sunteti toti Spike, mai bine renuntati de pe acum, sau mergeti in liga profesionista .
Oricum, pentru mine ultimele editii (Zendikar si Scars of Mirrodin) si M11 nu au fost ceva impresionant. S-au rezumat intradevar doar la mitice. E de inteles ca lumea se uita la power cards si astea raman usor in minte. Dar editiile de genul asta nu fac altceva decat sa adune bani de la lume. Eu pana acum m-am descurcat foarte bine cu cartile din editiile anterioare, si cred ca pot spune la fel si pentru lumea de prin imprejurimile mele. Daca lumea vrea sa joace standard, sa o faca. Dar pentru asta o sa va trebuiasca si bani. Daca vreti sa va distrati, atunci tot voi trebuie sa aveti grija si de asta. Ca exemplu, uitati-va la Flobo. Omul ala are niste deck-uri superbe fara sa dea bani cu galeata. Si stie si enerva lumea la culme daca vrea .
La stadiul actual Magicul e fain cu sau fara Wizards. Pentru mine singurul dezavantaj e ca imi iau o saptamana intrega sa imi pun cartile pe deckbox . Pe cand avem optical card recognition?
Ah, as vrea sa stiu de ce lumea a renuntat, sau se gandeste sa renunta la jocul asta. Cei care au renuntat probabil ca nu dau pe acest forum, dar sunt sigur ca stiti destula lume in situatia respectiva. Cred ca e o lectie importanta, mai ales pentru cei noi. In felul acesta evitati jucatorii de o noapte, si ei scapa cu cativa lei in plus.
Last edited by Ryu (2011-03-07 16:11:00)