Topic: Ediții preferate sau nu

vikirosen wrote:
Ryu wrote:
singerete wrote:

Prea devreme pentru așa ceva.

Hmmm, o fi, dar nu fac precomanda la nimic fara sa stiu ce are smile. Once burned, never again (unless it's a five percent chance to win the lottery).

Cu ce produs te-ai ars?

Ah, nu m-am ars cu Magic (scuze de confuzie).
La produsele de genul asta (Duel Decks, From the Vault, etc.) cam stiu la ce sa ma astept. Sunt mai mult pentru colectionari, pentru bonusuri faine (FtV: Dragons e inca preferatul meu; setul e superb facut).
Dar au fost si exceptii. De exemplu eram interesat de Archenemy. Pentru mine a fost o dezamagire completa setul.

Idea e insa ca Magic-ul e o chestie de gust. Fiind asa de variat, ajunge sa satisfaca cam toate gusturile in timp. Pentru mine Alara a fost unul din cele mai faine seturi. Lorwyn insa nici nu m-am atins de el. Nu am nici o carte din setul ala, si nici nu o sa am vreodata smile.
Dar asta e deja prea mult offtopic. Putem insa incepe un topic pe discutia asta. De ce s-a apucat lumea de Magic, cum i s-a schimbat parerea in timp, de ce se renunta, de ce se tine lumea in joc.

Re: Ediții preferate sau nu

Am creat topicul acesta tocmai în ideea discuților despre seturi (la propunerea lui Ryu) big_smile Enjoy.

Referitor la ce zici Ryu, setul meu preferat de până acum rămâne Ravnica cu add-onurile lui. Grafica mișto, golduri cu carul, posibilitatea afilierii la multe guilde, interacțiune superbă între cărți. Tot ce vrei.

Iar setul care mi-a plăcut cel mai puțin... nu știu... probabil Lorwyn-Shadowmoor din punct de vedere al graficii.... dar nu pot zice că din punct de vedere al mecanicilor nu mi-a plăcut.

Acum mă enervează Infectul ca mecanică dar cărțile din partea Phyrexienilor îmi plac ca și grafică și poveste.

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: Ediții preferate sau nu

N-am jucat niciodată Ravnica dar mi se pare cel mai fascinant set, cu toată tema urbană pe care o are. Mi-ar fi plăcut să prind un draft de Ravnica.
Îmi mai place Zendikar, poate pentru că am început să joc Magic când era el in the spotlight.
Mirrodin nu-mi place ca flavour, iar ca mecanici introduse nici atât smile) (I'm looking at you, poison!)

Re: Ediții preferate sau nu

Eu nu prea am treaba cu nimic, dar daca Zendikar ar fi un barbat, ar fi Chuck Norris.

Re: Ediții preferate sau nu

M-am apucat de Magic din absolută întâmplare.

Eram prin Diverta cu gajica căutând un board-game care să se poată juca rapid și ușor și nu găseam nimica satisfăcător când am dat de un intro pack de Tenth Edition și l-am tot întors pe toate părțile, m-am uitat la cât durează o tură, în câți se joacă, cum arată, bla bla. Ideea era că i-a plăcut și gajicii (suntem fain fantasy amândoi), dar nu l-am luat instant, am zis că ne mai gândim. Apoi am primit cadou vreo 3 booster packs de la ea cu ceva ocazie gen Crăciun or smth și, neștiind cum se joacă, ne-am uitat ca fraierii la artwork (fain, de altfel) și ne-am hotărât să luăm acel intro pack (conținea un deck roșu și unul verde, fiecare cu 40 cărți). Destin, nene, că mie mi-a plăcut acela roșu de numa și doar cu acela jucam.

La început mă bătea de numa că nu știam fix cum să dau cu instanturile și eram cu rules-insertul desfăcut și pe youtube cu ochiu-n tutoriale. Am mai luat un intro-pack (albastru și alb) apoi duel deck-ul de Divine vs Demonic (care ne-a plăcut mult). Încet încet am învățat chestii și, unde dădeam de o problemă, puneam repede întrebare pe forumul oficial de la wizards.

I was hooked!

Am achiziționat ca prostu după aceea ceva cărți de pe www.magicmadhouse.com, total neavantajos și haotic de-a dreptul, însă am luat toate intro-packurile de shards of alara. Faine de tot! Le-am jucat de le-am înnebunit cu toți pe care-i prindeam, apoi m-am interesat dacă nu putem juca undeva mai organizat în CJ și buf! am dat de Sergiu and co. I guess the rest is common history, actually, că de-acolo am cam început să vin pe la FNM-uri și alde alea.

Ca și flavour mie-mi place enorm Scars of Mirrodin dar și Kamigawa. La un moment dat vroiam să-mi iau intro packurile de kamigawa, dar se găseau greu. Mă rooooooooooooooooooog, that's that for me!

Re: Ediții preferate sau nu

Kamigawa mi se pare foarte cool de fiecare data cand vad carti (and cute moon bunnies hehe), de Ravnica nu m-am cam interesat, dar mereu a sunat interesant. Eu am inceput mai mult sau mai putin cu Alara asa ca din seturile mai noi tind inspre Alara, cred ca toata lumea e un pic impartiala fata de setul cu care a inceput tongue then you discover it's not so cool and fantasy and awesome story with amazing artwork because people only care about winning and BOOM it's all ruined big_smile

Re: Ediții preferate sau nu

Definitiv Ravnica: City of Guilds ! Este un set foarte bine gandit din toate punctele de vedere ale jocului - a reusit sa satisfaca gusturile fiecarui aficionado de magic. A fost totusi un set care a venit la fix dupa dezamagirea lumii Kamigawa (care pe langa artwork si senseis divining top nu s-a bucurat de multa dragoste).
Dupa Ravnica a fost Planar Chaos care mi-a placut foarte mult datorita shifturilor de color pie si de atunci nu au mai facut nimic decat sa ma dezamageasca:

  • combat damage dosn't use the stack..

  • mana burn (Pulse of the Forge)

  • 4 editii pe an $$$

  • mistice $$$

  • carti noi in core set

  • more to come...

Re: Ediții preferate sau nu

Tenth, Ravnica, Time Spiral, Kamigawa. Cam in ordinea asta. Tenth inca mi se pare cel mai bun core set, poate si pentru ca-i ultimul asa de mare. Magic ii un joc fain, si pe cat de bune au fost seturile vechi, nu cred ca scaderea in calitate ii din cauza combat damage stack shit (pe bune, inainte nu era nici un factor de decizie in a ataca sau juca instant-uri pe combat step) sau mana burn (99% din situatii era irelevant). Mai degraba cred ca faptul ca-s seturile mai mici si mai orientate catre limited strica tot. Ai o mitica buna in set? Restul nu conteaza, oricum probabil ii filler nejucabil. Hell, daca o ajuns si core set-urile sa aiba carti pentru limited... dar ce sa-i faci, banii se fac din vanzari de boostere, asa ca indiferent ca cineva vrea planeswalker-ul ala de 50 de dolari sau ii pasionat de draft, wizards tot iese mai bine decat sa dea diversitate pentru constructed. Si nici nu trebuie sa se chinuiasca cu balansarea formatelor, ca atunci cand nu se invart in jur la 2 carti sau un deck dominant (care sa fim seriosi se mai intampla si inainte tongue ).

Re: Ediții preferate sau nu

Ben Bleiweiss' prediction #4 for Magic in 2011:

..we'll be seeing a return to Ravnica in the 2012 fall set. I think this one is a no-brainer – Ravnica is by far the most popular block that Wizards has ever done. In a survey done by Wizards, more people wanted Ravnica revisited than every other block put together! If Wizards truly has a seven-year plan, it seems like a no-brainer that we'll be revisiting the ten guilds of Ravnica in both the Fall set and in product like Duel Decks, come 2012.

mighty nice! big_smile

10

Re: Ediții preferate sau nu

De Ravnica aud si eu numai de bine. M-am apucat de Magic incepand cu editia a 10a, care e inca preferata mea. Echilibrata, masiva, diversa, fiecare culoare caracterizata foarte bine.

Kamigawa imi place de asemenea, dar nu cred ca a iesit dupa cum sperau. Imi place ca idee, si mecanicile de joc suna bine in teorie, dar practic tot jocul e incet si fara momente spectaculoase. Poate avem noroc si reviziteaza si partea aia de multivers.
Alara a fost faina pentru amestecatura care a avut-o si pentru ca a reusit sa satisfaca foarte multi jucatori din punct de vedere al stilului de joc. Hmmm, cred ca fac un deck cu Devour tongue.

In general insa sunt de acord cu Trick. De cand au inceput cu rotatia coreset-urilor din an in an, si nu stiu cate alte editii pe an, lumea noua pare mai concentrata pe cumparat decat pe jucat. E competitiv jocul, intradevar, dar si partea de competitie e controlata tot de jucatori. Aici cred ca trebuie avut grija ca jucatorii mai vechi, care au prins seturile dinaintea schimbarilor majore, sa tina putin in frau avalansa de carti, si sa faca clar faptul ca Magic-ul e in primul rand un joc divers. E in continua schimbare, dar schimbarile nu sunt asa de mari incat sa schimbe natura jocului din an in an. Cine vrea sa castige poate. Si aici e adevarat ca toata lumea poate sa castige. Ar fi fain daca lumea ar incerca din cand in cand si sa piarda. Cu un deck bine gandit poti frustra o intreaga masa, chiar daca nu castigi. Si un pic de rautate e totdeauna faina. Asa ca nu va mai tot ganditit tot timpul la premii si puncte. Sunteti destui incat sa aveti printre voi si cate un Timmy/Johnny. Daca sunteti toti Spike, mai bine renuntati de pe acum, sau mergeti in liga profesionista smile.

Oricum, pentru mine ultimele editii (Zendikar si Scars of Mirrodin) si M11 nu au fost ceva impresionant. S-au rezumat intradevar doar la mitice. E de inteles ca lumea se uita la power cards si astea raman usor in minte. Dar editiile de genul asta nu fac altceva decat sa adune bani de la lume. Eu pana acum m-am descurcat foarte bine cu cartile din editiile anterioare, si cred ca pot spune la fel si pentru lumea de prin imprejurimile mele. Daca lumea vrea sa joace standard, sa o faca. Dar pentru asta o sa va trebuiasca si bani. Daca vreti sa va distrati, atunci tot voi trebuie sa aveti grija si de asta. Ca exemplu, uitati-va la Flobo. Omul ala are niste deck-uri superbe fara sa dea bani cu galeata. Si stie si enerva lumea la culme daca vrea neutral.

La stadiul actual Magicul e fain cu sau fara Wizards. Pentru mine singurul dezavantaj e ca imi iau o saptamana intrega sa imi pun cartile pe deckbox smile. Pe cand avem optical card recognition?

Ah, as vrea sa stiu de ce lumea a renuntat, sau se gandeste sa renunta la jocul asta. Cei care au renuntat probabil ca nu dau pe acest forum, dar sunt sigur ca stiti destula lume in situatia respectiva. Cred ca e o lectie importanta, mai ales pentru cei noi. In felul acesta evitati jucatorii de o noapte, si ei scapa cu cativa lei in plus.

Last edited by Ryu (2011-03-07 16:11:00)

Re: Ediții preferate sau nu

Din păcate la noi nu există așa zisă ligă profesionistă. Chiar dacă unii dintre noi ar vrea să joace cât de competitiv pot (cum sunt eu, Spike scrie pe frunte) nu pot. Eventual să renunț la Magic-ul cu real ppl și să mă apuc de online serios.

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: Ediții preferate sau nu

Și ca să se linilștească cei care țin la integritatea topic-ului, iată că am disecat discuția-n-două.

New topic available: Money and Magic. Where to?

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: Ediții preferate sau nu

Nu ştiam sigur unde să pun chestia asta, însă nu necesită alt topic, aşa că am pus-o aici: găsit-am din întâmplare un tip care face artwork-uri pt cărţi din ultimele seturi. Se pot vizualiza la mărime mai mare şi mi se par fabuloase, mai ales Chrome Steed şi Throne of Geth.

http://janaschi.deviantart.com/

Injoi!

Re: Ediții preferate sau nu

Is multi artisti care au pagini pe deviant art sau au site-uri proprii. De exemplu nea Steve Argyle: http://steveargyle.deviantart.com/gallery/?offset=24

Re: Ediții preferate sau nu

lol ce ciudat e sa vezi artisti de pe deviantart ale caror lucrari le stiai de multa vreme sa faca artwork pentru Magic. I guess it really does pay off to be on deviantart and have talent big_smile

Re: Ediții preferate sau nu

Daca tot ati mentionat Ravnica, take a look at these people:

http://www.boros-szikszai.com/home/

Au facut artwork-uri pentru multe editii, si Ravnica - City of Guilds de ex.

http://pwp.wizards.com/8213665292/Scorecards/Landscape.png

17

Re: Ediții preferate sau nu

Astia doi au istorie in Magic. Nu cred ca exista carti de la ei care sa nu-mi fi placut. Pana si in Lorwyn sunt singurele carti care mi-au placut cat de cat.
Ca si mentionare: la pagina cartilor, la fiecare imagine, e un buton "Sketch". Foarte faine, uneori chiar mai bune decat cartile in sine, desi poate nu la fel de reprezentative pentru carte. Soul Bleed.

Last edited by Ryu (2011-05-23 12:54:55)