Marvel's Spider Man
releases on September 26, 2025!

Preorder now on CardKingdom Preorder now on TcgPlayer

Marvel's Spider Man
releases on September 26, 2025!

Preorder now on CardKingdom Preorder now on TcgPlayer
446 total results       First Previous Page 8 of 15 Next Last
You must login or register to post a new reply
Posts [ 211 to 240 of 446 ]
Trade score 6 (100%)
Members
Registered: 13-Jul-2009 18:15
Cum ziceam, au facut un pw de 4 mana la negru. Din pacate au mentinut traditia si l-au facut de kkt. Tezz originial e de nush cate ori mai tare :)
In setul anterior au adus cativa pw, toti foarte frumosi, toti foarte puternici. Oare se opresc aici? Mie unul mi-ar place sa dispara ideea de a avea neaparat raspuns la un pw cand acesta intra pe masa...
Trade score 27 (100%)
Members
Registered: 14-Dec-2009 21:09
Deși continui să susțin că mecanica Battle Cry va fi subestimată major și, totodată, poate fi game-breaking, trebuie să recunosc că sunt de acord cu Laura în ceea ce privește nivelul de putere a cărților arătate până acum.

Deși creaturile cu infect sunt fragile, marea lor majoritate costă sub 4 mana, având totodată dispunerea pe doar 2 culori. Ceea ce înseamnă rapiditate și setul nu are destul removal ieftin și instant ca să facă față. First-strike-ul este o altă armă de mare valoare împotriva infectului, dar creaturi cu first strike sunt foarte puține și/sau sunt condiționate de diferite echipamente.

Ca să nu mai vorbesc despre faptul că marea, uriașa, copleșitoarea majoritate a creaturilor cu infect sunt COMUNE (!!!). Din experiența avută cu acest set până acum pot spune că poți face LEJER un deck de infect foarte bun folosind doar comune, echipamente gen Strider Harness și instante gen Withstand Death. Eventual ceva necomune și rare care să ajute la toată schema asta.

Dunno, nu aș vrea să jucăm doar pentru Phyrexia, ar fi nașpa pentru desfășurarea evenimentului să jucăm doar infect contra infect (și, momentan, așa se pare că va fi), dar e mult mai greu să-ți faci un deck Mirran bun, mai ales că vorbim de Sealed și nu de un Draft, unde mai poți ajusta unele chestii. Mai așteptăm din spoilere să vedem ce putem face cu Mirrani. Deocamdată au MARE nevoie de creaturi cu Battle Cry comune. Mai mult de 2, 3. Altfel nu te poți baza pe acea mecanică când ai doar 2 creaturi în deck, una mitică și una necomună.
Trade score 42 (100%)
Members
Registered: 28-May-2010 16:45
18-Jan-2011 10:52 (Last edited: 18-Jan-2011 10:53)
213
toranaga wrote:Cum ziceam, au facut un pw de 4 mana la negru. Din pacate au mentinut traditia si l-au facut de kkt. Tezz originial e de nush cate ori mai tare :)
In setul anterior au adus cativa pw, toti foarte frumosi, toti foarte puternici. Oare se opresc aici? Mie unul mi-ar place sa dispara ideea de a avea neaparat raspuns la un pw cand acesta intra pe masa...
ceva de genu se spunea despre jace ca e underpowered. eu nu cred ar trebui sa ne grabim sa judecam cartea inca.
@ Rarres drept ii ca astea ale phyrexiei par mai tari. alea mirran par utility majoritatea, dar poate au o sinergie buna cu cele din SoM :-? si uite ca Strider Harness, de exemplu, e mirran.
Trade score 6 (100%)
Members
Serios daca va inteleg. Eu am ales Phyrexia pentru motivul evident, fara sa ma uit ce carti sunt in set. Stiam ca acum ca si numar ar trebui sa fie de ajuns sa poti face un deck, fata de som.
Daca va uitati la carti, cele tari sunt rare. Cate rare credeti ca se pot primi in 3 boostere? Daca e sa ii luam pe mirani, ei au sanse foarte mari sa le vina carti bune din cele 3 din som, la care se mai adauga cele din setul acesta. S-au spoiluit 25% din carti din set, dar eu tot consider ca miranii au cele mai tari carti. Phyrexienii vor merge 100% pe infect, pe cand miranii au creatura de 5 mana 4/4 cu protectie la infect necomuna. Eu zic ca e un avantaj mare. Sa nu mai zic de hero of blade, si troll-ul magnific.
Phyrexienii au creaturi cu efect de comes into play faine si carti necomune sau comune cu infect. Nu se astepta cineva la asta?! :P
Battlecry e o mecanica foarte buna pe limited si phyrexienii nu vor avea parte de asa ceva. De ce va plangeti miranilor? :rolleyes:
Trade score 6 (100%)
Members
Silviu wrote:ceva de genu se spunea despre jace ca e underpowered. eu nu cred ar trebui sa ne grabim sa judecam cartea inca.

Sa fim seriosi! Eu am zis despre jace ca e tampit de cand am aflat ca o sa aiba 4 abilitati si nici nu le stiam inca. Dupa ce le-am vazut nici nu a mai avut rost sa comentez. Ce ti se pare asa magnific la tez? Toate abilitatile celui original sunt mai bune decat ale acestuia..parerea mea evident.
Trade score 42 (100%)
Members
18-Jan-2011 11:04 (Last edited: 18-Jan-2011 11:09)
216
toranaga wrote:
Silviu wrote:ceva de genu se spunea despre jace ca e underpowered. eu nu cred ar trebui sa ne grabim sa judecam cartea inca.

Sa fim seriosi! Eu am zis despre jace ca e tampit de cand am aflat ca o sa aiba 4 abilitati si nici nu le stiam inca. Dupa ce le-am vazut nici nu a mai avut rost sa comentez. Ce ti se pare asa magnific la tez? Toate abilitatile celui original sunt mai bune decat ale acestuia..parerea mea evident.
nu zic ca mi se par foarte tari abilitatile actualului tezz. da sunt destule exemple in magic de carti care par slabe la inceput si ulterior intra in forta in metagame(cum ar fi questul).
btw...tezz e mirran sau phyrexian?
Trade score 0 (100%)
Members
Registered: 15-Sep-2009 06:57
o diferenta majora intre Jace si Tezz e ca Tezz lucreaza cu artifacte (lucru ce nu este prezent puternic in majoritatea deckurilor) pana cand Jace lucreaza cu cartile din library + creaturi (prezent in mai cam fiecare deck)
Deci eu desi nu stiu cat de puternic va fi Tezz, il vad limitat de abilitatile lui. In plus abilitatile lui sunt strans legate de deckul tau, si nu prea "face nimic" adversarului (nu sa bounce, nu umble la carti, nu face discard, nu ucide creaturi..etc). Necesita ca deckul tau sa fie construit in jurul lui, ca nu te poti baza ca adversarul va avea nu stiu cate artefacte. Pana cand Jace tocmai de asta era asa de universal ca functiona bine in o multitudine de deckuri.
Sa nici nu zic ca Tezz nu are nimic cu care sa se protejeze (ca si Elspeth sau Jace, sau Sorin) singur.

Deci... desi nu stiu cat de puternic va fi Tezz, nu cred ca va domina formatul in multe deckuri, si nu cred ca poate fi comparat cu Jace.
Trade score 0 (100%)
Members
Registered: 07-Apr-2010 12:35
18-Jan-2011 11:28 (Last edited: 18-Jan-2011 11:32)
218
toranaga wrote:Serios daca va inteleg. Eu am ales Phyrexia pentru motivul evident, fara sa ma uit ce carti sunt in set.
Eu as zice ca motivul evident pentru orice factiune ai alege-o is tocmai cartile. :P
Daca va uitati la carti, cele tari sunt rare. Cate rare credeti ca se pot primi in 3 boostere? Daca e sa ii luam pe mirani, ei au sanse foarte mari sa le vina carti bune din cele 3 din som, la care se mai adauga cele din setul acesta. S-au spoiluit 25% din carti din set, dar eu tot consider ca miranii au cele mai tari carti. Phyrexienii vor merge 100% pe infect, pe cand miranii au creatura de 5 mana 4/4 cu protectie la infect necomuna. Eu zic ca e un avantaj mare. Sa nu mai zic de hero of blade, si troll-ul magnific.
Phyrexienii au creaturi cu efect de comes into play faine si carti necomune sau comune cu infect. Nu se astepta cineva la asta?! :P
Battlecry e o mecanica foarte buna pe limited si phyrexienii nu vor avea parte de asa ceva. De ce va plangeti miranilor? :rolleyes:

Daca imi explici si mie cum au Mirranii sanse mai bune sa le vina rare decat Phyrexienii nu o sa ma imi para rau ca is la Mirran. Si care carti se adauga din MBS pentru Mirrani? ca pana in momentul de fata Phyrexia clar conduce. Ca sa nu mai zic ca mentionezi si tu SINGURA carte care are protectie la infect si ii si uncommon pe deasupra. Da, sigur cu aia o sa te bat eu pe tine :lol: Thrun e mythic, Hero e rara.

Ok, deci punem Battle cry de partea Mirranilor (mecanica care a aparut DOAR in MBS) si Metalcraft, iar de partea Phyrexinilor punem Infect, Proliferate SI Living Weapon.

Tot ce trebuie pentru Mirran, cum spunea Rares, e Battle cry. Momentan a aparut doar pe doua carti, dar daca o sa apara en gross atunci da, o sa fie ceva a la Exalted.

In fine, astea is speculatii pe stomacul gol, ca nu e gata nici jumate din spoiler. Si banuiesc ca asta a fost si scopul celor de la Wizards, cum zicea Gyula, sa manipuleze lumea, sa ii faca sa ghiceasca si sa se intoarca pe dos. Adevarul e ca ideea e fun, dar eu cand ma uit la cartile de pana acuma si ma gandesc ca o sa joc Mirran si 90% din lume joaca Phyrexia si nu am vazut carti CONTRA Phyrexia in'afara de aia de verde care nu poate primi countere, incep sa ma speriu :D

Also, is de acord cu Silviu. Tezz in momentul de fata pare mediocru, dar jumate din motivul pentru asta e ca lumea s-a obisnuit prea bine cu Jace (desi e comic de observat ca in loc sa fie bucurosi ca nu apare inca un "Jace", everybody's bummed. a lot of double standards in this game :D). Ce nu trebuie sa uitam e ca suntem intr-un set de artefacte si nu cred ca Tezz o sa fie ala care o sa aiba efecte asupra standardului, dar artefactele pe care le poate aduce, da. Deci urmeaza sa vedem.

And where's all that goddamn artifact destruction? And creature removal?

Tezz nu e afiliat :P A luat-o razna de unul singur. De altfel ar fi chiar dezechilibrata situatia daca s-ar da doar un PW si ala ar fi la una din cele doua factiuni.
Trade score 1 (100%)
Members
Registered: 28-Aug-2009 07:38
18-Jan-2011 11:40 (Last edited: 18-Jan-2011 11:41)
219
toranaga wrote:l-au facut de kkt. Tezz originial e de nush cate ori mai tare :)
Ce fler pentru dramatic :P Nu-i incredibil de prost, ca doar artefactul devine creatura 5/5 forever deci are cum sa se apere, asa ca conditia principala pentru un pw jucabil ii indeplinita. Dar noah... cumva cumva ultimate-ul imi placea mult mai mult la ala vechi. Dar oricum imi place sa vad ca ii limitat la un numar de deck-uri... last thing we need is more overpriced mythic staples.

Aaanyway, nice card :D:
Trade score 6 (100%)
Members
Nu am zis ca e incredibil de prost, desi fata de pw-rii ce au aparut setul trecut, nici nu se compara. Prima abilitate fata de cea a lui tezz mi se pare mai slaba. Tie nu? Abilitatea de minus a celui nou nu ma incanta. Sa imi fac un artefact 5/5 nu e nush ce, decat daca reusesti sa umpli masa de artefacte gen memnite, tokeni artefact, etc. Abilitatea de minus a celui original era bestiala zic eu, tu nu? Ultimate-ul celui original era ultimate. Cu 4 artefacte puteai sa dai 20 damage, acum faci un swing de 16. Si da, sunt de acord ca nu am chef de mitice care sa fie super tari. Si da, m-ar bucura sa scada din power-ul lor, dar ce nu am inteles e de ce in setul anterior au pus 3 pw tari si acum unul mediocru.

Daca ai juca un deck de artefacte, si deh...stiu ca iti place, ai juca cu tezz original sau cu asta nou?

PS: trebuie sa citesc ce a scris Laura...cam mult a tunat si a fulgerat pe acolo :D
Trade score 2 (100%)
Members
Registered: 03-Sep-2010 10:37
missao wrote: Ca sa nu mai zic ca mentionezi si tu SINGURA carte care are protectie la infect si ii si uncommon pe deasupra. Da, sigur cu aia o sa te bat eu pe tine :lol: Thrun e mythic, Hero e rara.

Si hero e mioritica.

E abia a doua zi a spoilerelor, inca multe carti bune vor aparea :).
Trade score 27 (100%)
Members
Registered: 14-Dec-2009 21:09
Ce-mi place că lumea se-ncinge în discuții! Trebuie să recunosc că acest set mi se pare FOARTE bun ca și story, flavour și jucabilitate în limited.
Trade score 0 (100%)
Members
toranaga wrote:PS: trebuie sa citesc ce a scris Laura...cam mult a tunat si a fulgerat pe acolo :D
Nu am tunat si fulgerat :P Just building on the faction war flavor :D Yeah, e tare impartirea asta cu noi Miranii si voi Phyrexienii, dar ca si aplicabilitate nu mi se pare perfecta. Yet. Ma rog, trebuia incercat asa ceva odata si odata asa ca I guess we should enjoy it while it lasts ca cine stie ce scot astia din cap la urmatorul set, si-asa avea ceva nume ciudat de zornaitoare de copil :P

Eu ma gandesc la un Tezz care sta pe masa, isi cauta un Shimmer Myr care da flash si pe tura ta joaca Memniti si alti pitici ce o sa mai scoata astia in setul asta and then BOOM. Dar da, adevarul e ca Tezz e limitat si ce e ciudat e ca lumea il gaseste mai prost ca celalalt, desi cel vechi nu era in mijlocul a nush cate artefacte, cum e new Tezzy here. Oricum, nu o fi avand el afiliere oficiala, dar tinand cont ca Miranii is cei cu artefactele, it's in your face, Phyrexia! :D
Trade score 42 (100%)
Members
Registered: 30-May-2010 16:01
18-Jan-2011 12:21 (Last edited: 18-Jan-2011 13:22)
224
toranaga wrote:Nu am zis ca e incredibil de prost, desi fata de pw-rii ce au aparut setul trecut, nici nu se compara.

De aceea au fost criticate in masa abilitatile lui Elspeth Tirel si ale lui Venser. La Elspeth, marea problema era ca abilitatea de "+" este oarecum nefolositoare pentru standard-ul actual iar la Venser, abilitatea de " - "nu ajuta prea mult un deck de control UW. Daca nu ma insel, foarte multi au spus ca si abilitatea de plus a lui Venser e degeaba.

Venser, in comparatie cu Elspeth sau Tezz 2.0 nici macar nu se proteajeaza si tocmai de aceea i-a si scazut pretul in halul asta. Elspeth este in permanenta comparata cu Elspeth Knight-Errant despre care se spune ca este the 2nd best planeswalker of all times in magic. Concluzia o poti trage si singur.

Cat despre Tezz 2.0 , cum era de asteptat, ca si primul are de a face doar cu artefacte si splash-ul de negru ajuta la crearea ultimate-ului care dintre toate abilitatile sale este totusi cea mai slaba.
Nu putem trece cu vedere peste faptul ca primele 2 abilitati pot influenta meta-ul cu cartile potrivite in deck.
+ 1 : Ancient Stirrings on a stick, ceea ce este bizar este faptul ca aceasta este o carte verde din RoE
- 1: 5/5 , and not until end of turn which is basically "the shit" in infect decks or even trinket mage/control decks

Se creeaza o sinergie frumoasa intre abilitati si nu poti spune ca nu observi asta. Ce e drept, si primul Tezz avea abilitati foarte bune, dar cred ca a cauta prin primele 5 carti un artifact nu numai ca iti da card advantage dar te si ajuta sa cauti mai adanc in deck pentru alte carti folositoare. Untap-ul este bun, dar doar in cazul unor artifacte ce ar spori rapiditatea deck-ului si mai rar in cazul creaturilor artefacte.

Nu zic ca va fi o carte extraordinara. Insa nu sar la concluzii pripite fiindca atunci cand am citit primele commenturi despre Jace 2.0 am auzit numai aberatii cum ca ar fi brainstorm la 4 mana ori unsummon la 4 mana ceea ce nu incanta multa lume. Foarte putini puteau anticipa ce va deveni Jace 2.0 in noul Metagame post M11.

Si in cazul nostru, sa nu uitam ca abia am vazut 25% dintr-un set plin de artefacte si ca in primavara vom avea un al treilea set din acest block (cel mai probabil New Phyrexia) unde cu siguranta vor fi si alte artefacte care ii vor crestea calitatea lui Tezz.Sa ne aducem aminte si faptul ca din Septembrie Jace 2.0 ne va parasi (sa speram) si acesti PW care acum sunt criticati fiind permanent comparati cu acest Jace care chiar daca vrem sa recunoastem sau nu, e semi-broken deoarece e win-condition la foarte multe meciuri, poate ca vor fi jucati si luati mai in serios decat acum.

UB e o alegere interesanta, ce e drept pentru un artificer, dar cu siguranta va spori calitatea lui Trinket mage, Everflowing Chalice si chiar aceasta noua carte "Sphere of Suns" si in principiul foarte multor artefacte ce sunt folositoare la inceput dar din mid-game devin nefolositoare sau isi pierd orice calitate (ex. Tumble Magnet).

Eu zic sa asteptam si sa vedem cat de folosit va fi in primul rand in metagame-ul actual dar cu siguranta ne asteapta surprize placute in cel din toamna lui 2011.
Trade score 6 (100%)
Members
missao wrote:Daca imi explici si mie cum au Mirranii sanse mai bune sa le vina rare decat Phyrexienii nu o sa ma imi para rau ca is la Mirran. Si care carti se adauga din MBS pentru Mirrani? ca pana in momentul de fata Phyrexia clar conduce.

Ok, hai sa vedem ce a venit pana acum: Trec cu C,N,G,M raritatea cartilor

Phyrexia:

Glissa, G: carte buna, dar cost foarte restrictiv.
Plague myr, N probabil: carte foarte buna, da mana si are infect
Bonehoard, G: echipament foarte bun, dar conditional
Viridian Corrupter, N:carte cu efect de comes into play foarte bun, luand in considerare ca sigur oponentul va avea un artefact. Totusi, daca nu este nimic jos nu prea iti vine sa il joci :)
Rot Wolf, C: infectios normal de 3 mana, cu efect de draw cand intra in grave. Carte ok
Mitotic Manipulation, G: crap pe limited
Green Sun's Zenit, G: cum am zis (mai jos imi dau acum seama :D ), zeniturile vor fi carti castigatoare pe limited.
Flensermite, C: infectios ciudat, dar va fi jucat oricum :)
Phyrexian Vatmother, G: infectios foarte robust, dar cu trick. Cand vei nimeri o batalie cu un infectios...iti cam vor tremura chilotii :D
Phyrexian Rebirth, G: removal foarte interesant, dar pana acum nu cred ca va merge vreun phyrexian pe alb :)
Phyrexian Hydra, G: Creatura foarte mare, nu prea o doresti pe masa la adversar, dar de care nu iti va fi frica daca ai destule creaturi sa o blochezi. Oricum, la ce cost are si ce power, necesita sa fie oprita de fiecare data. Va fi, cred, bomba phyrexienilor.
Phyrexian Revoker, G: carte foarte buna si pe limited si pe constructed. Cred ca multi o vor dori de'a lungul timpului.
Consacrated Sphinx, M: unul din cei mai frumosi sfinxi. Sigur o sa ii placa lui Gabi :P. Nu prea te ajuta ca si infectios, decat pe ideea de draw. Daca nu prinzi carti sa ii dai infect...oricum o carte buna.
Steel Sabotage, C: carte foarte faina, dar nu prea o sa vad infectiosi pe blue :P
Phyresis, C: comuna foarte buna pentru phyrexieni.

Miranii:

Hero of the Blade, G: nu are sens sa zicem daca e mai buna decat Glisa :)
Master's call si Signal Pest, C si C/N probabil. Prima iti da tokeni la un cost foarte bun, a doua iti da battlecry cu o cretura pe care phyrexienii o sa o urasca zic eu. Cati infectiosi cu fly sau reach ai vazut? :P
Melira's Keeper,N: am mai zis despre ea. Va omori multe deckuri de infect
Silverskin Armor, N: nu ma incanta, dar e bun pentru metalcraft.
Thrun, the Last Troll, M: o carte foarte tare, chiar daca infect trece peste acel regenerate.
Red Sun's Zenit, G: tot timpul sunt binevenite carti de genul pe limited. Zeniturile se pare ca vor fi carti castigatoare pe limited :)
Shimmer Myr, G: carte foarte buna de control. Sincer, mi-as dori sa pot pune toate artefactele cu flash :P
Kuldotha Flamefiend, N: nu ma incanta, dar te poate ajuta in anumite situatii.
leonin Skyhunter, C: Flyer foarte bun, cost restrictiv insa
Brass Squire, N: carte foarte buna pe limited, parerea mea
Fangren Marauder, C: te ajuta doar impotriva miranilor :)
Myr Welder, G: carte foarte interesanta pe limited
Myran Spy, C: o carte foarte buna pe limited zic eu

Atatea carti au aparut pana acum. Sa le contabilizam:
Phyrexia: 1 mitica, 8 rare, 2 necomune si 3 comune. Din astea scadem 2 rare si o comuna, putin probabil sa se duca infectiosii pe wu. Ramanem cu 2 necomune, 3 comune care e foarte probabil sa le vezi si ce vei trage in acele maxim 4 rare/mitice pe care le vei vedea. Nu zic ca sta foarte bine pana acum, deoarece daca esti mai ghinionist (nu va legati de ce ma plang eu cu ghinionul) poti sa pierzi rare. Practic ai sanse destul de maricele sa iti vina un crap ca si rara.
Miranii: 1 mitica, 4 rare, 5 necomune si 4 comune: Din acestea as scoate doar kuldotha, marauder si eventual skyhunterul. In rest ramai cu 4 necomune foarte faine si 2 comune la fel de bune.

14 carti de fiecare parte, dublu rare de partea phyrexienilor, deci nu are sens sa zicem care sta overall mai bine ca si putere. Din pacate fiecare primeste doar cate 3 rare asa ca urmatorul pas ar fi sa faci comparatii intre ce poate sa vina la unul si la celalalt. La ce a aparut pana acum miranii au 50% sanse sa le vina 2 carti foarte puternice (blade si zenitul de rosu) si 50% sanse sa iti vina carti "mai slabe" dar nu nefolosibile. Phyrexienii au doua rare pe care nu vor sa le vada la limited, mitica e mai slaba decat cea de la mirani (parerea mea), deci nu as zice ca sta asa de foarte in fata.

Daca luam in considerare si som, eu zic ca miranii stau mai bine. Sau vreti sa ma uit si peste som sa va arat de ce este asa?

PS: nu am citit si mi-e lene, cartile din som le poti folosi de la orice factiune sau esti obligat si de acolo sa "alegi". Presupun ca nu, pentru ca nu ar fi corect, dar as dori o confirmare.
Trade score 2 (100%)
Members
Registered: 03-Sep-2010 10:37
HM..., abilitatea lui Tez, cu -1, target artifact devine creatura de 5/5, echipamentele sunt artefacte...
Trade score 0 (100%)
Members
18-Jan-2011 13:09 (Last edited: 18-Jan-2011 13:24)
227
Gabi a zis ca se protejeaza ca face un artefact 5/5 tot timpul, nu numai pana la sfarsitul turei.
Adevarat...daca ai acel artefact. Eu vb sa se apere singur.

Iar la ce a zis Ovi... eu cred ca Tezz 2 e mai bun decat Tezz 1. Odata ca e mai ieftin, lucru important. Prima lui abilitate comparand cu abilitate nr 2 vechi, cred ca e mai de folos. Intradevar cauta doar in 5 carti, dar cauta orice, chiar si cu mana cost mare, si e abilitate de + nu de minus X, care presupun ca de multe ori ucidea pe pw.

Abilitatea 2 sa faca un artefact creature e mai important pt a se apara, sau pt a pune presiune asupra adversarului decat abilitatea de untap. Desi in ceva combo, probabil untap era mai folositor, dar eu vad o importanta mai mare, in plan general sa ai creatura decat untap-ul.

Daca comparti abilitatile de +, iarasi Tezz 2 castiga. A cauta + card advantage in general are mai multe folosuri decat untapul. Iar abilitatea - e mai "acceptabil" incat e mai bine sa pierzi o loialitate si sa primesti o creatura decat sa pierzi X. Desi aici intervine si faptul ca primul Tezz punea direct pe battlefield. Dar eu consider ca nu e mai rea.
Sa nu uitam ca albastru si negru are cateva carti cu scry, si prima abilitatea a lui face sa nu dai reshufle, deci cred ca se potriveste mai bine cu cartile existente decat Tezz 1.

Iar cu ultimatul... chiar cred ca e mai fain la 2.0. Intradevar daca aveai 4 artefacte puteai sa faci 20 damage. dar daca avea niste chomp blokeri, ai irosit abilitatea. Sau daca are destule creaturi, tu nu poti trece prin defensiva adversarului (un Benny scoate efectele a 2 artefacte din joc de ex). Pana cand aceasta noua ultimate e direct in adversar. Mi se pare mai ok, mai direct, mai greu de scapat (daca esti in range)... (da stiu.. leyline te salveaza...dar vb in general)

Asta e parerea mea personala, ca imi e pe plac tezzul 2...dar mention opinia daca vine vb sa comparti cu Jace (si da.. si eu ma bucur ca nu au mai scos inca un jace...cred ca si ei au dat seama ca e fost un pic broken, si o sa aiba grija cei de la Wizard ca deocamdata sa nu mai scoata asa ceva)

Ovi wrote: PS: nu am citit si mi-e lene, cartile din som le poti folosi de la orice factiune sau esti obligat si de acolo sa "alegi". Presupun ca nu, pentru ca nu ar fi corect, dar as dori o confirmare.
Orice alegi poti folosi orice vrei tu :) Nu ai nici o obligatie. Pur si simplu daca alegi o factiune vei primi niste boostere bazat pe acea factiune.

Am tot vazut cum lumea zice ca Pyrexia are infect, living weapon, proliferate pana cand Mirrodin au doar metalcraft si battlecry (care e la inceput inca). Mai oameni buni sa nu uitai ca Pyrexieni tre sa aleaga daca folosesc infect sau nu... incat nu prea se pot mesteca (refer aici la creaturi). Deci nu cred ca e chiar asa de overpowered. Sa nici nu zic ca jumatate din removal e la alb+ rosu (ma refer la SOM), culori la care Pyrexienii nu o sa aiba acces asa de mare la pre.

Desi ma bucur ca discutii, puteti sa fiti siguri ca factiunile o sa fie balansate :P
Trade score 6 (100%)
Members
18-Jan-2011 13:19 (Last edited: 18-Jan-2011 13:21)
228
Daca e sa comparam Tezzi intre ei nu va uitati numai la standard. Prima abilitate a lui tezz 1 era un fel de prima abilitate a lui Garruk. La cati nu va place abilitatea? Prima abilitate a lui tezz 2 e cu trick. Trebuie sa joci multe artefacte in deck, altfel doar risti sa iti pui carti faine la bottom. Jucand blue si black, ma indoiesc ca nu vei dori sa joci multe carti care nu sunt artefacte :P. Abilitatea 2: primul iti aducea pe masa artefactul de care aveai nevoie, cand aveai nevoie. Al doilea nu il poti da oricand, ci doar cand ai artefact pe masa si nu orice artefact. Abilitatea 3: la primul il dadeai cand stiai ca il vei omori. La al doilea a doua abilitate o vei folosi de mult mai multe ori decat prima, deci e un fel de jace 1, la care nu prea ii faceai ultimate-ul niciodata :)

LE: ma bucur ca lumea discuta despre spoilere :D
Trade score 1 (100%)
Members
toranaga, honestly, tezz mi se pare cel putin la fel de jucabil ca elspeth sau venser, si cred ca abilitatea de minus o sa fie un picut underrated... La modul cel mai simplist orice pw o fost bun daca o putut sa se apere (elspeth 1.0 cu tokenii aia micuti, garruk cu tokenii aia mai mari, jace 2.0 cu bounce, etc.). Yea, nu-i jace sau elspeth 1 probabil. Da' cu elspeth 2 si venser sigur ii comparabil. Eu ma gandesc doar ca nu mi-ar placea sa joc nici contra asta 2-3 ture fara solutie, si ca o creatura probabil n-o sa fie solutie suficienta... amu noah, ca norocul ca face creaturi 5/5 si nu 6/6 sa omoare si titani :P
Trade score 42 (100%)
Members
18-Jan-2011 13:34 (Last edited: 18-Jan-2011 13:48)
230
gandeste'te ce poate face Consecrated Sphinx contra lui Jace. Adica da, hai ca tragi 3 carti si pui oricare 2 din mana on top of library, dar eu trag 6 carti ca sa fiu sigur ca am destule turele urmatoare.
@ Spoook ai mare dreptate Gyula!( cu referire la removal) foarte multe carti de removal din SoM apartin mirranilor: arrest, grasp, galvanic blast, arc trail. tot ce are phyrexia momentan sunt: instill infection, spread the sickness si flesh allergy care, sincer, consider ca depind de situatie.
Trade score 1 (100%)
Members
Da, dar ii 6 mana, meta-ul pare sa accelereze, si probabil lumea care joaca control o sa inceapa sa bage mai multe chestii contra aggro, deci o sa aiba mai putine slot-uri libere pentru mirror. Si in plus n-are nici un fel de protectie la removal. Eu zic ca sphinx-ul si-o ratat metagame-ul potrivit cu un set.
Trade score 42 (100%)
Members
Trickster wrote:Da, dar ii 6 mana, meta-ul pare sa accelereze, si probabil lumea care joaca control o sa inceapa sa bage mai multe chestii contra aggro, deci o sa aiba mai putine slot-uri libere pentru mirror. Si in plus n-are nici un fel de protectie la removal. Eu zic ca sphinx-ul si-o ratat metagame-ul potrivit cu un set.
adica trebuia sa apara in zendikar? atunci nu era mai mult removal?
Trade score 12 (100%)
Community Admins
Registered: 13-Jul-2009 18:18
Că tot era vorba de cărți pentru Mirrani:

Și...

Vedalken Infuser 3u
Creature - Vedalken Wizard Uncommon
At the beginning of your upkeep, you may put a charge counter on target artifact.
1/4

.... care e foarte mișto cu un tumble magnet sau orice trigon.

Plus țineți cont că pe roșu au fost dezvăluite doar 2 cărți, iar în SoM roșu a fost 100% mirran. Aici o să fie miezu Mirranilor parcă vad :P
Trade score 0 (100%)
Members
18-Jan-2011 14:30 (Last edited: 18-Jan-2011 14:32)
234
Asa, rosu! O sa joc rosul numa' ca sa le dau in cap la creaturile infectate, put them out of their misery.

Flying guy is a bit expensive, but nice-o! L'evasion! :P

PS: new avatar. flavor edition :P
Trade score 0 (100%)
Members
Registered: 02-Sep-2009 12:12
singerete wrote: Plus țineți cont că pe roșu au fost dezvăluite doar 2 cărți, iar în SoM roșu a fost 100% mirran. Aici o să fie miezu Mirranilor parcă vad :P

S-a prins nenea :). Si eu cred la fel. De aia si ziceam de comparatia intre soarele rosu si verde (pe langa faptul ca rosul capata niste saving flaming power :P).
Trade score 1 (100%)
Members
Silviu wrote:
Trickster wrote:Da, dar ii 6 mana, meta-ul pare sa accelereze, si probabil lumea care joaca control o sa inceapa sa bage mai multe chestii contra aggro, deci o sa aiba mai putine slot-uri libere pentru mirror. Si in plus n-are nici un fel de protectie la removal. Eu zic ca sphinx-ul si-o ratat metagame-ul potrivit cu un set.
adica trebuia sa apara in zendikar? atunci nu era mai mult removal?
Conteaza? :P Side vs mirror, si atat... da amu tot controlul o sa trebuiasca sa joace creaturi si removal sa supravietuiasca...
Trade score 0 (100%)
Members
missao wrote: PS: new avatar. flavor edition :P

A fost primul lucru pe care am remarcat pe pagina, inainte de posturi :)
Trade score 0 (100%)
Members
Registered: 31-Mar-2010 21:08
18-Jan-2011 15:30 (Last edited: 18-Jan-2011 15:30)
238
Io nu pricep o chestie legată de Infect şi Regenerate la creaturi...
Infect înseamnă că creatura dă damage la creaturi sub formă de countere.
Regenerate înseamnă că atunci când creatura ar fi distrusă:
instead remove all damage marked on it and tap it. If it’s an attacking or blocking creature, remove it from combat

Avem o creatură de 1/1 cu regen. Activăm regen. În luptă, primeşte combat damage de la o creatură cu infect.
Păi dacă combat damage-ul, indiferent sub ce formă (counter sau nu), e marcat pe creatura aia, nu este înlăturat de regenerate? Şi dacă nu, de ce nu?!
Trade score 0 (100%)
Members
Rule 702.87c Damage dealt to a creature by a source with infect isn’t marked on that creature. Rather, it
causes that many -1/-1 counters to be put on that creature.

De'asta.
Trade score 0 (100%)
Members
Vlad wrote: Păi dacă combat damage-ul, indiferent sub ce formă (counter sau nu), e marcat pe creatura aia, nu este înlăturat de regenerate? Şi dacă nu, de ce nu?!

Referitor la asta.. damageul are doar o singura forma.. counterele nu sunt o "forma de a marca damage"

Intr-o situatia in care ai o creatura de 3/3 (sa zicem) cu regenerate si primeste 3 damage (de ex de la Lightning Bolt) + un -1/-1 counter de la Trigon of Corruption iar tu activez regenerarea urmatoarele se vor intampla:
cand se rezolva regenerarea, va crea un continous efec care va astepta pana cand creatura ar fi distrus. Asta sta acolo si asteapta.
Se rezolva sa zicem -1/-1 counterul.. se pune pe creatura... dar la nimeni nu-i pasa
Se rezolva boltul si da 3 damage la creatura. Damageul este marcat.
Acum vine nenea State-Based Action si verifica... hai sa vedem cat damage este marcat pe creatura? 3... cat are putere? 3.. deci trebuie sa distrugem. Atunci se ridica de la cafea regenerate-ul care statea pe acolo... si zice... stai nene... de data asta elimin eu damage-ul marked si mai vedem (dar nu-i pasa de countere).
Creatura nu va patin nimic, dar va ramane cu -1/-1 countere.

Daca ar fi fost -3/-3 (de ex prin 3 countere de -1/-1) nenea state based action iarasi ar veni, si ar distruge creatura.

Cu infect este aceeasi lucru, pur si simplu counterele apar de la alta abilitate decat cea de la trigon ...dar in ceea ce priveste regenerate, lucrurile stau la fel.
Posts [ 211 to 240 of 446 ]
446 total results       First Previous Page 8 of 15 Next Last
You must login or register to post a new reply