m0nstersnatch wrote:
mi s-a parut foarte linear designul
Ma gandeam zilele astea la ceva de genul. You hit the nail on the head here.
Majoritatea formatelor recente de limited incurajeaza strategii liniare, on curve, in asa fel incat altele nu sunt viabile.
Removalul a devenit din ce in ce mai prost si mai rar. In zendikar aveam o droaie de removal first pickable; in theros nu prea am vazut (cel putin sa fie considerate first pickable). Adica, faptul ca Voyage's End si Griptide se luau p1p1 in 3xTHS cred ca spune multe despre cat de liniar si tempo based e formatul(FML). GW-ul e printre cele mai bune strategii pt ca "you build your own monster" si il protejezi cu God's Willing. Nu cred ca vezi prin alte formate asa o carte sa fie aleasa asa de repede in draft. O carte ce daca o joci iti da value pentru simplul fapt ca ai jucat'o(i find that f-ing dumb, but i digress). free wins!
TudorGrigoroaia wrote:
Mecanicile sunt in mare parte rehash-uri si cartile sunt carti mai vechi cu costul putin mai ridicat. Cum zicea cineva la un moment dat, aproape toate mecanicile noi sunt o variatie de kicker. Din cauza asta cei de la Wizards regreta ca au creat kicker...
Ce diferenta ar fi facut? Daca nu ar fi creat kicker, ar fi fost numit Overload sau altceva.
Devotion e Chroma doar ca putin mai subtil. Undying e persist cu upside. Sa fim sinceri, rehashingul probabil ar fi fost inevitabil, dar fac jocul asa de simplu incat practic nu mai au design space. Nu mai au incotro sa se extinda.
Rosewater zicea ceva de genul ca: "Limitations breed creativity" Nigga, you ain't creating new shit. You're breeding limitations in your creativity.
Asa de tampit a devenit Standardul incat nu ma mai pot uita la el. E asa plictisitor ca mai bine ma uit la meciuri vechi de Cawblade. Oricat de broken era deckul ala macar erau meciuri faine. Screw it, ma duc si ma holbez la Legacy care si ala a fost afectat de True-Name Nemesis(who the flying f prints that card?). Peace out, ne vedem la Cube.