http://forum.gamesstop.ro/viewtopic.php?f=10&t=550

http://forum.gamesstop.ro/viewtopic.php?f=10&t=550

TehAuthor wrote:

S-a dus discutia total aiurea, era about more things in prize pool, ca deh nu e chiar asa expensive si s-a ajuns la companies and how much money they make.

Repet: Dupa mine poate sa faca 1 miliard pe luna atata timp cat nu se zgarcesc la some extra boosters ca sa creasca comunitatea care si asa e ranita si se tareste pe jos.

P.S. Prunas ar trebui sa te angajezi la un shop daca primeste angajatul 1 mil pe zi, eh ce zici? Moar moneys

P.S.2 scorpse se poate comanda doar for friends care vor pentru ei nu pentru cei care vor profit *wink wink*.

pai credeai ca le vand mai departe ? no way.. is pentru mine.

Free drafts cu preteni.

adriann wrote:

scorpse, la 100Eur/display putem vorbi cand vrei si de ce comanda vrei. la o comanda mai mare, de 6 case-uri este si un discount smile

Omu a zis de 80. Dc asta e pretul....atat dau.
Asa iti dau eu la 95.

Eu nu mai cumpar cien stie ce carti. Eventual singles cand mai am nevoie de ele. In rest scot displayurile din judging.
Dar al 80 era deal. Acum nu stiu ce sa zic. Omu nu mai raspunde...o fi plecat dupa ele.



@Lehel : mersi ca ai explicat cum stau lucrurile, intro maniera mai usor de inteles.

TehAuthor wrote:

Again, chestia e ca i don't care cat profit are firma care organizeaza vinde. Dar sa se gandeasca la comunitate.

Investitia de 4 extra boosters in prize pool nu e mare. La acelasi pret 70 ron per draft everyone would be happy.

P.S. The location of the retailer is secret, dar e in Europa


pai nu ma intereseaza locatia. ma intereseaza displayurile

serios. iti fac transfer maine de bani pt un case. In cat timp crezi ca le poti lua ? la 80Eur iau 6.

TehAuthor wrote:

Scorpse nu stiu de unde faceti voi afaceri, buuuuut un display poate fi gasit la 80 euro in europa de la retailer cu tva inclus, daca tu vrei sa-ti pui 58 euro extra adaos comercial treaba ta, i don't care.

Nu fac eu afaceri. 138 euro este exact cat se vind eun display in shop in ro. dupa cum am zis 17*36/4.42= 138. Cu TVA, fara alte reduceri. Asta e pretul de consuamtor dc mergi la GS si vrei un display. Specific ca asta e pretul fara reduceri. In mod normal cred ca primesti 10%.

Judgii in general vind la acelasi pret (sau mai mare) la care distrib national dadea la retailerii lui. ca sa nu ii strice aluia piata. castigul aici era ca nu era cu acte.

TehAuthor wrote:

Scorpse nu stiu de unde faceti voi afaceri, buuuuut un display poate fi gasit la 80 euro in europa de la retailer cu tva inclus, daca tu vrei sa-ti pui 58 euro extra adaos comercial treaba ta, i don't care.

Problema e de prizepool, nu toti isi permit sa isi ia display la fiecare release sau sa investeasca in tot felul de avioane ca sa faca rost de niste carti de care au nevoie.

Prizepool = cards => trade => participare la standard => more money to the shop in an endless cycle.

Da am firma, da stiu cum functioneaza tot procesul economic, da ma deranjeaza cand fac unii pe victimele. Ok vrei profit fa ceva ok nu profita de pe urma clientilor tai cu nerusinare, ca fara ei nu ajungi niciunde.


80Euro ? Vreau un case. ia-le tu si le cumpar eu apoi de la tine. e ok ? deci iti dau 80 Euro per display, dar sa le aduci tu din Europa.

Stiu ca nu toti isi permit sa isi ia un display. Eu am incetat sa iau playset/display de carti la seturi. Stiu ca preturile sunt mari. Prea mari. Dar alta sursa nu e.
Spui ca ai firma si intelegi procesul. Incearca sa simulezi acest flow la 7-8 ron pe booster care ii patesti direct in distribuitor.  Te asigur ca iesi foarte aproape de preturile curente. Btw...presupun ca vrei sa aduci si ceva bani acasa nu  ?

Sunt de acord ca nu terbuei profitat de pe urma clientilor, doar prin ei traiesti...:). Sugereaza un mod de afacere in care sa mearga toate. fa calculele si vezi cum iese.
Modelul cu chestii ieftine (5 ron intrarea la std, 45 la draft, premii mari) a picat in Craiova. Acum nu mai exista nici un fel de mtg acolo. Omu a plecat. acum se joaca doar casual EDH din cand in cand.

"Ba da, clientii pot discuta absolut oricum vor de cati bani vrea sa faca de pe ei un shop, un bar, un club etc. Ei isi vor spune problemele, daca acestea sunt luate in considerare si rezolvate de catre vanzatorul de servicii e bine; daca nu, imi pare rau pentru respectivul vanzator."

Nu iti convinem nu cumperi. Am fost client Orange. I-am amenintat cu proces si alte chestii legale datorita abuzurilor. S-a schimbat ceva ? nu. rezultat : am schimbat providerul. Sunt de acord ca clintul poate discuta cati bani sa dea pe un produs. Ce face un shop sau nu...nu e treaba lui atat timp cat e legal.
Si daca totusi putem discuta orice...ce zici....cu ce te ocupi ? si muncesti pe bani , nu ? cat ? daca devin client al tau...si nu imi convin preturile ce imi recomanzi ? le scazi ? sau ma trimiti la plimbare ? (a nu se interpreta peiorativ, nu e nimic de acest fel)

"aici incurci putin borcanele: 138E e RRP (recommended retail price - adica adaosul e bagat acolo). tu ca si vanzatori nu cumperi niciodata cu atata un display. il iei chiar mai ieftin de 85-100E de la distribuitor."

De la distribuitor il iei la 9,2 ron(cred)  cu tva per booster ..sau asa era anul tercut. Pe undeva pe acolo. Apoi distribuie in tara. Intra costuri logistice. Asta dc esti shop, si ai firma, si ai tot ce iti trebuie. Apoi e pe factura. Ai de platit contabil ,taxe etc. NU esti end-user. Te invit sa incerci tu sa iei de la BF boostere.
138E este pretul cu care se vinde un display fara reduceri (17*36*4.42). Eu zic ca e mult si nu e RRP. In austria am luat cu 100E (cu reducerile en-gross evident). Dar shopul respectiv isi permitea sa dea mai ieftin. Vindea gramada. Nu am zis ca il iei 85-100 E de al distrib. Cu atat il iei de la judgii care iau produs de la GP ca plata. pentru ca ei nu il dau la 100+ pt ca sutn shopuri care dau la pretul asta. In RO il luai cu 84E de la distrib din buc ca retailer.

"chestia asta daca se intampla e cam la limita legalitatii (chiar ilegala as zice eu). nici un distribuitor sau vanzator nu poate obliga cumparatorul, oricare ar fi el, sa mai cumpere si altceva decat doreste el. daca eu as merge sa cumpar 10 display-uri de MTG, distribuitorul nu are voie legal sa ma oblige sa cumpar si 100 de pachete de sleevuri de exemplu."

Sunt de acord cu tine in ce priveste faptul ca nu e ok. Ar terbui sa pot cumpara ce vreu eu de la cine are ce are. Dar nu se intampla asa cand e monopol. Nu-i asa ca vrei discovery ? (revin la paralela cu RDS) Eu vreau. Si nu vreau Taraf, Etno, OTV sau alte posturi idioate. Intradevar distribuitoru nu are voie legal sa te oblige. Nu are insa nici o obligatie sa te serveasca. Sau nu are nici o obligatie sa te serveasca la acelasi pret pe care ii serveste pe altii. Reamintesc ca aici nu e vorba de Shop catre end user ci de distribuitor - retailer. Sunt alte relatii si negocieri aici. Daca tu ca retailer nu ai de unde sa iei produs...ce faci ? Cauti alt distribuitor. Daca nu exista ? Negociezi termenii intelegerii.

"evident ca un shop este bine venit si trebuia sa existe. dar acest shop trebuie sa tina cont si de parerile membrilor comunitatii, pentru ca pana la urma fara ei nici shopul nu isi mai are un rost."

Corect. Shopul este o afacere directa cu clientul si e in interesul sau sa promoveze, sa atraga mai multi clienti etc.

"da, exact asa este...shopul cumpara niste boostere, face un draft si sare banu. vreau sa vad cum face shopul profit 200 lei de la 8-10 insi in 4 ore cu alt joc. chiar crezi ca de pe catan sau alte boardgame-uri o sa faca shopul asa profit in asa scurt timp?"

200 ron in 4 ore din 8 insi. Omul pe care il are acolo (sa zicem un salariu de 1 mil/zi - ok pt Cluj dupa parerea mea - sa ma corectati dc nu e asa) trebuei platit sa stea in afara unor ore normale vineri seara sau in weekenduri. Ai face asta pt 50ron pt juam de zi ? Poate nici nu e cu norma intreaga. Sincer eu nu as sta.
Si daca tii 8 turnee pe luna (vineri si sambata)  - toate draft de 8 insi. Deci 1600 ron pe luna. Dc faci doar MTG mori de foame ca nici chiria nu o acoperi. Dar utilitati (lumina, net, caldura, curatenie). Daca nu tii doar MTG, mai ai o sansa....paote se vand celelalte (dar tu ai spus ca e mai prost profitu pe celelalte). Dar chiar dc ar fi la fel, tot ai iesi la prea putin care sa merite chinuiala sa tii o firma legal in acest domeniu.

"nu se vand boostere pentru ca pretul este totusi destul de mare. Eu nu am vazut nici o promovare facuta MTG-ului in cluj de exemplu de cand sunt eu pe aici (vreo 7 ani). sa spunem lucrurilor pe nume: la evenimente vin foarte multi tineri sub 18 ani (ceea ce nu este deloc rau, foarte bine ca vin); problema este ca ei joaca pe banii parintilor, parinti care poate muncesc din greu ca sa poata ei sa se mai joace din cand in cand; normal ca nu o sa le dea parintii 150-200E/luna pentru MTG. Avand in vedere costul de trai din romania, preturile sunt destul de mari. Exemplul tau cu Sofia este cam irelevant, pentru ca Sofia este capitala bulgariei, la fel ca Bucurestiul la noi. Nivelul de trai mereu este mai mare in capitala unei tari (salariile din start sunt cu 15-20% mai mari decat in provincie; costurile lunare sunt mai mici sau la fel ca si in provincie). Cand ai un business, de orice tip, te uiti cui te adresezi si care este situatia economica in general."

pretul este mare pt RO (si pt est in general), de acord cu tine. Stiu ca cei mai multi sunt tineri, in speta elevi/studenti, si stiu ca nu au mijloacele necesare. (si eu am fost student si in 2002-2007 bursa era 150 ron si nu acoperea nici cazarea la camin. ce sa zic de altele). Insa asta e pretul. La fel e la bulgari, sarbi, etc.  Sa iti vinda tie boosterul al 10ron cat il ia el de la distribuitor (pt care face acte si implica volum de lucru si altele) nu ii convine. Poti incerca sa il iei singur pentru ca nu cred ca cineva ar face acea munca voluntara patriotica cheltuind timp ca tu sa iei mai ieftin. Pt acel om, asta e salariul. Ti-ar conveni ca sa te duci o luna la serviciu voluntar ? Sau mai multe ? doar ca sa fie clientii tai multumiti ?
Imi zici ca BUlgaria nu e un exemplu relevant. Poate ca nu e...deoarece au jumate din populatie si acelasi nu mar de jucatori. Crezi ca ai lor nu sunt studenti ? Sau elevi ?
Sofia are 1.2 milioane locuitori. Bucuresti zic ei 2 in statistici dar are peste 3. Si totusi sunt mai multi jucatori in Sofia decat in Bucuresti. 
Compar turneele tinute. Si se vede diferenta la turnee competitive. Cei din ro nu merg la turnee. Din varii motive. Dar daca nu vii la turneu, organizerul cum traieste ?

Despre promovare, nu am inteles si nu inteleg de ce nu se face. Inteleg ca orice promovare costa insa exista si alte canale. Personal am incercat de multe ori sa promovez MTg la noi si in afara, la vecini. Abia anul tecut GS a facut o aplicatie care sa incerce promovarea si atragerea de oameni. Care nu mai e folosita la fel de des. (ia un pic de timp smile )

Adevarat ca salariile sunt mai mari etc in capitale, dar parca ne refeream la categoria de jucatori fara salariu.  Despre cei cu salariu....sa dea cat vor...doar muncesc pt banii aia. Stiu sa cuantifice volumul de munca (sper).
Despre costuri lunare in capitala nu cred ca ai spus ca sunt mai mici decat in tara. Iti pot spune ca maica-mea castiga juamate din cat castig eu, si intretine o casa intreaga in Craiova. In bucuresti chiriile si costurile de trai sunt mult mai mari. Imi fac cumparaturile de haine si alte chestii de genul asta din pitesti sau craiova. Dc tu crezi ca aceste costuri sunt mai mici sau la fel, si salariile mai mari....de ce nu se muta toti aici ? Tu de ce nu te muti la bucuresti ? ia toata familia.

si da..ai dreptate. cand ai un business te uiti sa vezi dc poti sa faci bani. Altfel nu te apuci. Sa inteleg ca sugerezi ca mai bine RedGoblin sa va dea la fiecare cate 100E si apoi sa plece din cluj ? ca nu merge businesu? Omu incearca sa faca un living. Dc merge bine dc nu nu. Dc iti convien sa ii fii client e una. Dar esti client cu niste indatoriri. Ca ar putea sa iti vanda doar boosterele, si tu sa faci ce vrei cu ele. Insa totusi sanctioneaza un turneu. Asta e un serviciu, care cred ca la voi e gratis. De exemplu in capitala ieftina asta nu e.

Poate o sa interpretati aiurea ce zic aici. Credem ca avem dreptate si ca clientul este boss. De fapt clientul poate sa isi aleaga din oferta disponibila. Daca ceva e incorect (produs fals etc) atunci da, poate sa comenteze. Nu iti convine ...cumpara din alta parte. E dreptul tau. Asa cum nu e dreptul meu sa ii zic vanzatorului de ziare ca ii dau 1 leu pe nush ce revista, pt ca altele sunt atat. (compar revista/ziarul care vinde informatii cu un shop). Fiind o piata libera, fiecare are dreptul sa practice ce preturi vrea. Nu zic ca preturile la MTG sunt corecte. Ci dimpotriva sunt nesimtit de mari. Dar nu am ce face in aceasta privinta.


Stiu ce inseamna sa ai un shop si sa fii producator/distribuitor/retailer. Am avut fabrica in Craiova (taica-meu) si am scos o perioada bani cu carul. Pana cand statul a inchis furnizorii de materie prima. Reorientarea nu a ajutat. marfa de import era prea scumpa pt preturile cu care obisnuisem clienti. Mergeam in pierdere. De aici si pana la inchidere nu a fost mult.

Si nu....nu scot bani din magic, decat din ce vand pe mcm(mkm). Deci cine crede ca sunt parte din GS sau ceva de genul asta, crede gresit. Promovez concursurile pt ca ma intereseaza dezvoltarea mtg in regiune. Am certificat judgi din acelasi motiv. NU primeam PTQ doar cu 2 judgi activi. Acum avem 4, si inca 2 posibili.

34

(221 replies, posted in Noutăți)

vikirosen wrote:
attikussz wrote:
vikirosen wrote:

Nu. Vrajile pe care le castezi "without payng their mana cost", in cazul in care au X in cost, X devine 0.

Aia am stiut, doar ca pe carte scrie x can't be 0 deci pur si simplu nu poti sa castezi mind grind cu omni, in caz in care te conroleaza oponentul cu mindslaver sau sorin ultimate. da probabil ca o sal adaug la deckul de EDH Oona

Da, probabil asa-i. Pai, daca e 0, atunci teoretic ii mill-uiesti tot deck-ul...


Until reveals 0 land cards ?


dar pentru ca terbuei revealed..si nu poti sa revelui ceva ce nimic....contrazice niste reguli ale jocului. So ..cannot be cast.

Nu stiu cum sa va spun dar discutiile de genul cati bani face un shop cu mtg sau alte produse nu ar terbui discutate de clienti in acest fel.

Cineva (nu stau sa dau scroll acum) spune ca nu poti sa joci cu boosterele tale si ca in alte shopuri de plrin lume se poate. In RO problema mereu prezenta este ca nu se vand boostere. Daca shopul ar avea rulaj de boostere, te asigur eu ca iti va permite sa aduci propriul booster la turneu. (daca nu te lasa atunci e idiot). Dar cum nu se vand boostere, shopul terbuei sa consume cumva acea marfa. Si asta se face prin drafturi si sealed-uri.

Ziceti ca face profit de 200 ron in 4 ore din 10 insi. Eu iti zic ca nu e asa. Credeti ca shopul cumpara niste boostere si apoi le adauga adaos si gata ..sare banu.

In momentul de fata te duci la distribuitorul oficial si vrei sa iei boostere (nu ma refer la GS, ci la BF). Si iti da o lista cu preturi la MTG. Si apoi iti mai da o lista cu accessorii. Si apoi iti da o balanta de sume : daca vrei mtg de atat iei si accesorii de atat. Deci te obliga sa iei ceva, poate vinzi, poate nu. De asta e adaos, ca sa acoperi costurile de depozitare si altele pana se vand si cacaturile alea.

Apoi la PRE. Toata lumea stie ca Wizards sponsorizeaza PRE cu 2 boostere ca premiu. Ceea ce nu stie e ca mai intai se face o cerere de cate kituri de pre ai nevoie. Pe care le platesti. Vei primi inapoi pretul a ce ai consumat. Insa nu in bani....ci in store credit. De undeva shopul terbuei sa acopere aceste investitii. Pentru ca sunt niste investitii in produse pe care poate nu le vinde.

Si fiecare distribuitor major face la fel, pentru ca vrea sa isi pastreze monopolul. Chiar daca 1 ianuarie a adus liberarizarea pietei, asta nu rezolva problema. Pentru ca iti terbuie un distribuitor cu bani (care sa plateasca acele comenzi). Cei mici nu isi permit.

astfel boosterul nu vine la 8ron. vine la 7 si ceva, +tva, +costurile din celelalte produse, +costuri de depozitare, +adaos + +. (TVA...da ...ca sunt pe factura).
Si ajungi la un 17-18 ron de booster. Alta modalitatea de a lua boostere nu prea e. Ar mai fi doar de la Judgi care mai merg la GP. Care o sa iti dea un display la 85-100E. Fata de 138E cat e normal. E fara factura, fara tva, poti da premii mai multe. Conteaza daca gasesti supply smile

In Bulgaria e acelasi pret la booster. Bulgaria are relativ acelasi numar de playeri ca noi, insa o populatie de pana 8M de oameni (sofia are undeva la 1.2M). Credeti ca sutn mai bogati ? NU. Premiile la shopul lor, sunt mult mai mici (e adevarat ca si taxele ede participare sunt mai mici). Si totusi ei au avut PTQ de modern cu 80 oameni (55 bulgari), un PTQ sealed cu 86 oameni, si noi nu suntem in stare sa aducem la standard 50 insi. (la noi au fost 60 insi, din care 15 bulgari cu care vb inainte sa vina). Daca aveau ei PTQ de std, cati oameni credeti ca strangeau ? NU am vazut GPT cu mai putin de 20 de insi la ei. La GPT legacy din Sofia (la care am participat) au fost 15 insi pt ca era vara...si 5-8 insi erau la mare. LEGACY !!!... mda....si au 3 locatii de joc in Sofia (3 shopuri diferite) + 1 distrib national care tien selaed si draft pt prieteni (practic a 4a locatie de 16 insi).
Ei isi fac griji ca au concursuri cu 80+ oameni si nu au unde sa ii bage, si noi nu stim cum sa strangem 30.




A nu se compara preturile din state cu cele din EU. Stim toti politica UE fata de produsele straine. Chiar dc sunt facute al noi smile.

Daca nu credeti...incercati sa fiti voi shop mtg. (Sa vedem modelul de business si care e ala care ar face aceste opere de caritate). Nu zic nu...se poate si mai bine....shopul ar putea baga un booster in plus sau alte promotii. Sa isi aduca clienti. Ok. perfect normal. Dar terbuei sa existe shop...sa scoata ceva profit...pt ca in pierdere nu o sa mearga nimeni.
Oricum, cum era in cluj nu era tocmai ok. In mod normal organizerii (TO) terbuei sa fie afiliati unui shop. Shop fizic. Brick & Mortar. Nu stiu cat ar mai merge in Cluj cu cafenelele (nu zic ca ar avea cineva din RO ceva impotriva acestui lucru......), dar un shop e bine venit.



P.S. : Nu mai comparati MODO cu real life.  E mai ieftin pt ca :
1. Nu terbuei sa cheltuiesti nimic sa te duci la turneu. Nu terbuei sa iti misti fundu de pe scaun. Deci nu ai nevoie de haine. Poti sa nu le speli. Stai in fundu gol si joci MTGO. e mai ieftin. Nu mai pierzi 2 ore pe zi cu spalat imbracat etc.
2. Nu e lipsa de produse niciodata (nu stiu dc se scrin intrun cuv sau nu ca ma doare capul cand ma uit pe ultimele reguli ale acad romane).
3. Nu e nevoie de personal auxiliar (judge, staff, logistics) si automat de cheltuieile lor (cazare, catering, transport, etc)
Si totusi 1tix e mai prost decat 1 dolar. Si cu cartile alea nu poti merge la un GP. Nici macar la un FNM, sau GDay. Si EDH sucks pe online.

Nu inseamna ca MODO e mai prost decat MTG IRL, e doar diferit ca experienta.

36

(15 replies, posted in Decks and Deckbuilding)

you can check my profile for a list of decks. those are real deck that i played. I will add some more in the near future.

even if they are mostly for 1v1 (i play a lot of 1v1) they can be easily modified for MP fun session.

Death and Taxes is a very annoying deck in Mp.

if you play that you should be aware that players will gang up on you. That means you have to find a win condition to remove some opponents fast.

The usual list that uses mana increase for spells is good. That will stall them until you get your Power Artifact / basalt monolith or Grim monolith  + A draw spell.
You also need a lot of mass removals to stall out the creatures that might attack you. (Rout, WOG, DOJ, Winds of rath etc). Also other cards to put out pesky perms : O-ring, Faith's fetters, detention sphere.


Infinite mana : power artifact(rings of brightheart) + basalt monolith or Grim monolith.  it will generate colorless mana.
Palinchron + any cost reduction (Grand arbiter,Helm of Awakening, Sapphire Medallion, Cloud Key) or with mana increase (extraplanar lens, high tide) will generate colored mana.

with lots of mana :  Skyscribing + laboratory maniac - will kill all players (or you win). Blue sun's zenith and stroke of genius will  do the same.

You can also win with Rest in peace and helm of obedience. You already have an untap artifact effect, so for a merely 1 mana helm and rest in peace will mill any player out. This is good because some players play Leyline of the void and helm works with that (except for that player). Also UW has a lot of artifact and enchantment tutors (you play most of them) and card draw.

As morningstar suggested you can use any LD (armageddon, catastrophe, ravages of war) + avacyn. Also Cataclysm is a good stuff. Be aware this will not work agaisn blue mages because they play leyline of anticipation, and if they have it  they can steal avacyn, or if they do not have it...they will bounce yours. They don care about lands becasue the blue mages have rock mana available anyway.

you do need some rock acceleration (mana artifacts) as playing one land per turn against an alliance of players will net get you very far (archenemy without the archenemy cards is a loss). You need to get ahead. An azusa deck will get over you mana denial and over you eventually.

Oher useful cards :Godhead of awe, Sun titan, Vesuvan shapeshifter + Brine elemental (pickles combo),  Decree of justice (cycling goes under dovescape or other counterspells and is instant).

Be carefull when playing this as players will remember you and might not play with you again.

Also bear in mind that are other powerful combos : pester-jiki out of a boseiju (to go over dovescape) Tooth and nail will ruin your plan (and everyone else) (i knwo as i play that in mealstrom wanderer deck. Even with propaganda it can bring other ench destroyer (krosan grip is a staple).

be aware of kaalia deck as putting into play and attacking goes over dovescape and propaganda effect. And a Rakdos the defiler blow is ...... excruciating. With Sunhome is The end for the receiver of the blow.

38

(7 replies, posted in Taverna)

Rarres wrote:

Foarte frumos deck-ul!

Am o nelămurire: video-ul 2, minutul 5:10, are pe masă 3 Rhox Faithmender și joacă Thragtusk. Care e calculul exact și de ce câștigă 40 viață?

Ca sa explicam in termeni MTG si nu pur matematici :

Rhox creeaza un replacement effect, care zice ca dc ai castiga x viata ...castigi 2x. Daca sutn 3 rhoxi se intampla urmatoarele :

1. Thragtusk ti-ar da 5 viata (x).
2. Rhoxii vad asta si apar 3 replacement effects :. Tualegi ince ordine le aplici (desi nu conteaza aici, deoarece sutn toate la fel, e bine de stiut. Dupa ce aplici unul dintre ele, jocul verifica daca le poti aplica pe urmatoarele, etc). Astfel :
3. Aplici primul repalcement effect : x - > 2x : deci ar terbui sa castigi 10 viata. (x acum e 10).
4. Aplici al doilea efect x->2x : deci din 10 se fac 20. (x acum e 20)
5. Aplici al treilea efect x->2x : deci din 20 se fac 40.


Si tot asa. Pt edh un rite of replication pe rhox ti-ar da 6 rhox(dc originalul e al tau) si la urmatorul gain life .... ar fi : 2^6 * x. Adica 64x. Arunca si un beacon of immortality si iti vei multiplica viata de 64 de ori.

Am pus Beacon pt ca in mtg orice modificare a life total este gain sau los of life. (deci tree of redemption works)

39

(17 replies, posted in GameFlux)

TudorGrigoroaia wrote:
Flobo wrote:

draguta idea....si ma bucur sa vad sa miste ceva si in afara standardului. Dar sa trecem la subiect.
Cate de mare? Pe ce raritati? Ce seturi? Va fi facut de la zero sau luata lista de undeva?


Lista e luata de la un tip de pe mtgsalvation. Pare destul de decenta, este Unpowered si are 450 de carti.
Cam tot ce e prin lista asta ne-ar interesa: http://deckbox.org/sets/11535

Cu putin noroc  in cateva luni de zile vom putea tine Cube Drafts in comunitate.

am eu vendilion clique, cryptic command, si cred ca am si 1 sword UR, 1 sword WB, 1 sword WR, 1 sword BG, chrome mox, 1 gifts ungiven, 1 morphling, 1 ajani vengeant, si cateva mai ieftine smile

Daca formatul Gp-ului nu e foarte popular, stii ca poti sa sanctionezi Trialul cu orice format (acum e voie ca GPT-ul sa aiba alt format decat GP-ul)

TudorGrigoroaia wrote:

Finala de ieri...finala de azi.
UWR Midrange vs. Reanimator (GP BOCHUM - acum)

http://www.wizards.com/Magic/Magazine/A … lcome#t8pp

Reanimatorul lui Juza joaca albastru in loc de rosu.

Apropo, Craterhoof Behemoth a devenit o carte foarte cautata... a ajuns la 8.08$ in aceasta seara.

nu e reanimator cu blue. Reanimatorul ala joaca forbidden alchemy.


asta e hoof. ca te bate cu hoofu cand are 3-4 creaturi pe masa. Acelasi deck l-a jucat si brad nelson la gp charleston si a ratat t8 la mustata (terbuai sa castige in ultima runda).

vikirosen wrote:
Vlad wrote:
Scorpse wrote:

In mod normal duap ce joci un spell (si e pe stack) se paseaza prioritatea, ca sa o retii trebuei sa specifici acest lucru.

"În mod normal se pasează" adică e un soi de înţelegere tacită cum că după ce castezi ceva, vrei să aştepţi să vezi cum reacţionează celălalt?

Poţi să specifici că nu pasezi prioritatea încă după ce castezi un spell şi să mai castezi ceva şi abia APOI să zici că pasezi prioritatea să vezi cum reacţionează celălalt la tot ce ai castat?

Da si nu. Din cate stiu eu, de fiecare data jucatorul activ primeste prioritate mai intai. Deci dupa ce ai jucat un spell, daca tu esti jucatorul activ, mai poti juca unul fara sa pasezi prioritate si apoi inca unul si tot asa. Dar daca esti jucatorul non-activ (folosesc terminologia asta in loc de "inactiv" ca sa fie acelasi cu cel din rulebook), dupa ce joci un spell adversarul are prioritate si poate sa te intrerupa. Nu?


prioritatea la casterea vrajii (si anume cum se duce) nu tine de jucatorul activ. ci este al fel. Diferenta este ca jucatorul activ primeste default prioritate la inceputul fiecarei faze sau daca stiva e goala.

dar duap cum scrie in reguli, prioritatea iti revine dupa ce castezi...dar asta este o exceptie de la reguli deoarece prioritatea se paseaza default la celallt cand joci daca nu anunti ca o retii. (ca in mtgo)

Vlad wrote:
Scorpse wrote:

In mod normal duap ce joci un spell (si e pe stack) se paseaza prioritatea, ca sa o retii trebuei sa specifici acest lucru.

"În mod normal se pasează" adică e un soi de înţelegere tacită cum că după ce castezi ceva, vrei să aştepţi să vezi cum reacţionează celălalt?

Poţi să specifici că nu pasezi prioritatea încă după ce castezi un spell şi să mai castezi ceva şi abia APOI să zici că pasezi prioritatea să vezi cum reacţionează celălalt la tot ce ai castat?

pentru ca meciul de mtg ar deveni de nejucat daca ar terbui sa pasezi prioritatea ori de cate ori este nevoie. (se paseaza prioritatea mai des decat se tine). Inainte era invers : se tinea prioritatea si spuneai cand pasezi...dar e stupid ca dupa fiecare actiune sa spui : pass !!!! etc....asa o tii doar cand e nevoie.

e corect.

daca e ceva pe stack, ca sa inceapa rezolvarea spellului/abilitatii respective, ambii jucatori trebuei sa paseze prioritatea.  In mod normal duap ce joci un spell (si e pe stack) se paseaza prioritatea, ca sa o retii trebuei sa specifici acest lucru.

Daca stackul e gol, ca sa se treaca la faza urmatoare, jucatorii terbuei sa pasese prioritatea.


Dupa cum au zis baietii, terbuei sa faci un check pe faza respectiva pe mtgo sa se opreasca deoarece nu se opresete de fiecare data pt ca altfel ar incetini foarte mult jocul.

Tu nu ai gresit cu nimic. Setarea e de vina.

45

(9 replies, posted in Noutăți)

pe mkm zaru ar incepe de la 8E. irelevant momentan pt ca e un singur seller la 8 si inca 1 la 20.

46

(9 replies, posted in Noutăți)

Silviu wrote:

Carti ce nu a mai fost printate pana acum sunt legale doar in Legacy.

DOAR in legacy, vintage, casual, EDH.

47

(9 replies, posted in MTG Targu Mures)

lvalics wrote:

Din cate stiu, nu. Dar vom putea tine GP trials, ceea ce e ff important pt comunitate.

GPT necesita prezenta unui judge certificat. Minim L1.

48

(535 replies, posted in Taverna)

Rarres wrote:
Barzoon wrote:

voi ce ziceti? merge mono black controlu? am avut maini proaste la game day si nu ma iau dupa un singur eveniment.

http://www.youtube.com/watch?v=UvsW3l-mito

Cum zicea și Adi: merge bine către foarte bine vs deck-uri agresive gen Selesnya sau Azorius Aggro dar nu poate face față unui deck de control și cred că se descurcă extrem de greu vs Tokens.


splash blue pt nephalia si countere ...anti control.

m0nstersnatch wrote:
Scorpse wrote:

Mai ales ca PTQ sezonul viitor e modern si sunt sanse sa fie tinut la bucuresti smile

..despre care PTQ este vorba si cand incepe sezonul viitor ?

despre urmatorul PTQ big_smile


sesonul incepe pe 25decembrie si se termina....undeva in mai. Sutn 3 sezoane in fiecare an, cate 1 pt fiecare dintre cele 3 pro-tour care se tin.
Formatul este deteminat de wizards is este 1st:Modern, 2nd:standard, 3rd:limited(sealed-draft top8).

Cum noi suntem in 'grupa' cu Bulgaria, Slovenia, Serbia, Macedonia, probabil BosniaH, si cum Bulgaria nu poate organiza PTQ  sezonl urmator (nu poti 2 la rand), iar celelalte state sunt mai mici...speram sa fie la noi (desi nu am atins attendance cerut - si nu vreau sa intru in detalii aici : mentalitate idioata).

toranaga wrote:
Trickster wrote:

Amu sa stiu si eu cand o sa se tina vreodata la noi un eveniment de modern. Ever.

Ai vazut tu vreodata clujeni moderni? big_smile


COOL !!!.    Incerca m sa sanctionam un turneu la noi in bucuresti sa vedem cum merge. Mai ales ca PTQ sezonul viitor e modern si sunt sanse sa fie tinut la bucuresti smile