51

(283 replies, posted in Noutăți)

Puteau pune linistiti si sabiile in art-ul de la carte big_smile

52

(274 replies, posted in Noutăți)

Puresteel Paladin
Rare
ww
2/2
Creature - Human Knight
Whenever an Equipment enters the battlefield under your control, you may draw a card.
Metalcraft - As long as you control 3 or more artifacts, equip costs of equipment you control is 0.

Pe asta l-am comandat special pentru deckul meu tongue. Si din pacate merge bine si in deckul de quest sad

53

(274 replies, posted in Noutăți)

Spoook wrote:

De ce va speriati asa de mult? Cand ati vazut (inafara de EHD) ceva de 7 mana alb jucat?

Nu zic ca Flo nu o sa pune in dekcul lui, dar nici titani albi nu prea am vazut. La fel nici Massacre Wurm
nu prea am vazut jucat.. La fel de ridicol ar fi sa vin eu si sa zic... "vai de mine Platinum Emperion, deckul de boros pe care-l joc acum e distrus !!! " hai sa fim seriosi

deci stati linistiti tongue

Nu stiu daca se poate compara platinium emperion cu magaria aia de 7 mana si sa iti spun si de ce : emperionul sta pe masa si doar ca tine viata pe loc, in timp ce magaria asta nici macar nu te mai lasa sa ajungi cu piticii pe battlefild si plus de asta e plin standardul de removal impotriva lui fie ca il distrugi ca si creatura artifact fie ca simpla creatura , pe cand magaria asta ce faci cu ea daca joci rosu, verde, sau chiar alb ? dai 2 bolturi sa scapi de el , astepti tzspe ture sa pui ceva verde care sa poata bloca si eventual sa il scoata , te rogi la un journey sau sa atace sa dai condemn si sa nu uitam ca acesta magarie o sa fie jucata in deckuri de control unde daca iti vine removal nu poti sa il dai linistit ca iti iei counterul in freza imediat. Si cu siguranta ca va fi jucat pentru ca e un black sun zenit de doi permanet deasupra mesei , un fel de 2 honour of the pure si are si vigilance incat poate tine masa.

54

(274 replies, posted in Noutăți)

Mai sa fie astia is nebuni nu gluma. Cum sa dea castig de cauza phyrexienilor? Ce art-uri frumoase o sa mai avem in setul urmator daca toate vor fi o amestecatura de culori si niste urati de nu ii poti arata la cei mici. Plus ca nu stiu ce au avut in cap cu uratania aia de 7 mana. Eu cu deckul meu dupa ce apare ala pe masa nu mai pot juca nimic decat sa ii castez sa moara pt a fi mai gras bonehoard-ul. Mare prostie .(punct)

55

(274 replies, posted in Noutăți)

Trickster wrote:

Era clar ca o sa apara si-asta tongue Cine stie, poate o sa fie slaba tongue

Probabil ca o sa dea ceva 3 damage peste gard in player sau creatura si o sa aiba si ceva 3 gain life tongue

56

(15 replies, posted in Evenimente)

singerete wrote:

Se va reporta la următorul MSE cu format normal.

Ok mersi de raspuns . Ne intalnim pe battlefield ...

57

(15 replies, posted in Evenimente)

Rarres wrote:

Dragi tovarăși și pretini,

am discutat cu Sergiu și am dori ca la MSE-ul din acest sfârșit de săptămână să încercăm noua metodă, și anume cea cu 25 lei / cap de vită furajată aka jucător de Magic.
Ca și aducere aminte, regulile sunt după cum urmează:

1. 3 runde swiss, fără limită de timp. Se joacă cu un booster pe masă, câștigătorul ia boosterul. Dacă numărul de jucători este impar, cel care are bye câștigă și boosterul.
2. după epuizarea celor 3 runde oficiale, oricine are câștigat un booster poate provoca un duel pentru booster cu alt jucător, însă meciurile din această ”prelungire” nu vor mai fi raportate nici către Wizards și nici nu vor mai conta către clasamentul PotY.

Desigur că vor mai exista probleme în anumite situații, dar sunt sigur că ele pot fi rezolvate bine în momentul în care ele apar.

Dacă simțiți că nu doriți să încercăm acest format, vă rog să vă exprimați așa prin vot. Dacă, în schimb, vă tentează ideea (și nu văd de ce nu v-ar tenta tongue ), atunci votați pentru și vă așteptăm în număr cât mai mare sâmbătă!

Fără alte bla-bla-uri,

Rareș

Willdcard-ul castigat saptamana trecuta se va reporta pentru o alta data cand se va juca pe vechiul format ? Se va pierde ? Sau voi plati taxa doar diferenta de bani ?

Barzoon wrote:

Merge, chiar de sambata asta zic eu.

Si eu l-as juca ca si varianta test sambata asta mai ales daca am fi si numar par sambata ( ar fi mult mai usor   ca nu ar exista buy-ul). Bineinteles daca organizatorii si ceilalti participanti ar fi de acord si ar putea sustine taxa de participare ,respectiv organizatorii bosterele alocate.
Daca suntem numar par si programul poate genera un eveniment cu 3 runde apoi un top 4 eliminatoriu care sa poata fi sanctionat in conditii normale. S-ar mai putea oare intampla ceva ?

Rarres wrote:
singerete wrote:

O altă întrebare care se ridică este ce facem în cazul în care suntem număr impar? Nu jucăm?

Ideea lui Tudor este rezonabilă, în sensul că 25 lei este o sumă mai ”rotundă” și ar putea acoperii relativ Wildcard-ul.

Norocul celui care are buy în timpul celor 3 runde de swiss. Se alege cu boosterul pus la bătaie. Așa mi s-ar părea normal. Am făcut un calcul și la 9 persoane ar fi fix 15 boostere acoperite de taxa eventuală de 25 lei. Ceea ce înseamnă că e numa bine: teoretic sunt 5 mese (una fiind aia imaginară la care șede ăla cu bye) și 3 boostere alocate fiecărei mese. La țanc! Pe măsură ce crește nr de participanți proporția se păstrează. Am calculat și pt 11 persoane și e ok, ies 18 boostere pentru 6 mese. Jbang.

Wildcardul este, zic eu, scos din ecuație pentru acest tip de MSE și nu are rost să complicăm calculelelelele.

Merge faza si asa dar exista o singura problema si anume : inafara de prima runda unde buy-ul e random total , restul buy-urilor pot fi provocate de jucatori in vederea obtinerii bosterului ( ai pierdut primul meci 2-0, mai pierzi odata 2-0 intentionat ca oricum in runda 3 ai sanse sa iei boster prin buy).
Eu as propune ca din cele 15 bostere puse la bataie pe un format de 9 oameni sa alocam 2 ca premii sau chiar sa fie considerate wildcard si sa ramanem cu 13 care sa le rulam in cele 3 runde cam asa :
- cine primeste buy in runda 1 , va primi bosterul, dar il va folosi in runda doi ca premiu la masa lui. Astfel fiecare participant trebuie sa joace ca sa primeasca boster.
- cu bosterul care va fi alocat ca buy la runda a 2-a se va proceda la fel ca si cu cel din runda 1
- iar in runda 3 , ultimul clasat nu mai primeste bosterul acesta fiind folosit ca premiu.
In acest fel se face putina competitie si nu se primesc bostere doar pe noroc pur, iar ultimul clasat nu are de ce sa fie suparat ca a luat buy in runda 3 si nu a primit boster pentru ca nici ceilalti doi cu buy-urile anterioare nu au beneficiat de boster gratuit

M-am gandit sa propun organizatorilor nostrii acest nou format de MSE pentru a reusi sa eliminam cateva din problemele de care se bate comunitatea noastra cel mai frecvent la MSE-uri.
Avantajele respectiv problemele care le elimina acest nou format ar fi urmatoarele :
  - S-ar elimina problema cu participarea celor noi sau a celor cu deckuri mai putin puternice la MSE intrucat sistemul ofera cel putin 2 sanse de a castiga un boster si aici ma refer la runda 1 cand randomul iti poate aduce un adeversar cu deck pe masura ta si ai sansa sa castigi bosterul , iar runda 3 va pune fata in fata doi adversari care au fost relativi mai slabi pana atunci tot asa conferindule sansa de a mai castiga un boster(in cazul a doua infrangeri anterioare ma refer). Deci nu mai poate zice nimeni ca nu vine la MSE pentru ca oricum el e "carne de tun" pentru marii colosi ai comunitatii noastre.
- De asemenea cu 23  lei ai posibilitatea sa castigi un boster care ti-ar acoperi 15 lei din cheltuiala deci practiv ai venit, ai jucat ai castigat un boster si ai platit 8lei. Rezonabil nu ?
- Se elimina si problema tot a celor noi sau cu deckuri  mai putin puternice care isi justifica absenta la MSE-uri prin faptul ca nu au carti bune sa joace. Noul format ofera posibilitatea de a ajunge in posesia mai multor carti valoroase chiar si cu o prestatie relativ modesta. 1 meci castigat.
- In extrema cealalta a comunitatii adica a jucatorilor care investesc si au si deckuri bune , avantajul vine prin faptul ca odata cu noul format exista posibilitatea de a castiga mai multe bostere. Se incepe cu 12 in total in loc de 8 la o formula de 8 participanti. Deci 3 runde castigate iti ofera exact acelasi premiu ca si pana acuma si anume 3 bostere.
- De asemenea prin organizarea unui top 4 (la 8 jucatori) ca si runda a 4 pentru MSE acesta se va juca practic cu 1 boster de caciula pe masa ceia ce inseamna ca poti pleca de la un MSE daca ai castigat tot cu 5 bostere fata de 3
- De asemenea se da jucatorilor competitivi sansa de a se mai intalni inca odata in top 4 si de as lua revansa. Ai avut ghinion la tras prea multe sau prea putine landuri si ai pierdut meciul in una din cele  3 runde, ai sansa sa iti ei revansa
Printre dezavantaje ar fi doar pierderea :Wildcard-ului intrucat pe noul format cantitatea de bostere puse in joc se acopera prin acei 23 de lei.
Sper ca nu v-am plictisit cu expunerea mea. Multumesc lui Rares si Sergiu care au luat in considerare aceeasta varianta si care permit supunerea ei spre discutie comunitatii.

61

(16 replies, posted in Evenimente)

S-a marit taxa de participare la MSE sau e o gresala ?

62

(283 replies, posted in Noutăți)

Am intrat si eu in rand cu lumea dar din pacate e si primul si ultimul sad

1XDoJ full art foil 
2x Searing Blaze
1X Trasure Hunt
1x Brave the elements
1x Burst Lightning
1x Doom Blade

63

(37 replies, posted in Evenimente)

singerete wrote:

Boostere factionate vor fi doar la PreRelease. La Launch Party(release) vor bi boostere normale draftate normal cu mica precizare ca de acum incolo se va incepe draftatul cu ultimul booster (set din block). In cazul nostru se va deschide initial boosterul MBS si apoi cele de SOM.

Poate ce ai inteles tu Cristi, a fost ca incepand cu Launch Party-ul se va declansa War League-ul. Oricum se pare ca Battlefield Kit-uri primesc doar Advanced Shop-urile, iar noi suntem doar Core sad


Pacat ca nu avem si noi statut de Advanced Shop sad. Ca o ultima informatie :Booster-ul de MBS se poate alege din ce fractiune sa fie ?

64

(37 replies, posted in Evenimente)

singerete wrote:

Țin să vă anunț că aș putea suplimenta locurile pentru RE cu încă 8 locuri, dar doar dacă aș știi că se vor ocupa.

De asemenea vă amintesc că formatul draftului va fi SOM-SOM-MBS și draftul se va începe cu ultimul booster, adică cel de MBS.


Mesele de draft vor fi tot pe fractiuni ?

65

(445 replies, posted in Noutăți)

Rarres wrote:
cristi84 wrote:

Cu metalcraft activat si cu inca o creatura cu battle cry poti da 8 damage intr-o tura doar cu asta si foarte probabil inca vreo minim 3 cu creatura cu battle cry . In concluzie un 11 damage intr-o tura

3 condiții, Cristinel, 3 (!!!). De fapt 4, dacă stau bine să mă gândesc: 1. metalcraft, 2. battle cry (cu care să poți și ataca), 3. e uncummon, 4. hălalalt să nu aibă blocker. Altfel, caca.

Apoi metalcraft activat e greu de crezut ca nu poti avea , iar de partea cu blocker -ul dupa cum ai vazut si tu phyrexienii se arunca in atac datorita celor 10 countere de poison deci va fi usor sa ii prinzi pe contra atac. Conditia ca sa ii prinzi tapati si sa le dai o gasca de damage e sa iti construiesti lovitura fulgeratoare fara sa ii sperii, adica dupa ce ti-ai pus creaturile pe masa , creaturi care nu par sa dea mai mult de  5 damage ,arunci din maneca in urmatoarea tura niste artifacte/echipamente de costuri 0-1 si bufffffffff phyrexianul este lovit drastic. Dupa cum vezi si pe carti majoritatea miranilor au damage/1 viata si asta va da tupeu phyrexienilor sa atace pentru ca isi asigura fie counterele de poison fie moarea creaturi care blockeaza , deci numai bine pentru un contra-atac devastator.
Mirranii care is si favoritii mei eu zic ca nu is slabani nici chiar in formatiile de pana acuma tongue

66

(445 replies, posted in Noutăți)

attikussz wrote:

Pentru 4 mana nu merita... si e uncomon.. Pana acuma se pare ca We mirrans are f***ed... sper ca o sa apara ceva folositor si pentru mirrani :-<

Cu metalcraft activat si cu inca o creatura cu battle cry poti da 8 damage intr-o tura doar cu asta si foarte probabil inca vreo minim 3 cu creatura cu battle cry . In concluzie un 11 damage intr-o tura

67

(445 replies, posted in Noutăți)

Rarres wrote:

Battle Cry still needs commons to work in limited.

http://forums.mtgsalvation.com/attachme … 1295434420

Uite Rares ajutoare tongue

68

(445 replies, posted in Noutăți)

singerete wrote:

Chiar că-i tare. Acum numa să-şi găsească loc în ceva deck.

Ma gandesc ca orice deck care are ca si culoare verde il poate lua cel putin in side

69

(18 replies, posted in Administrativ)

Battle rapoartele mi se par o chestie super interesanta deoarece iti dau posibilitatea sa ai o vedere de ansamblu asupra unui meci, poti oricand sa inveti din greselile pe care le faci daca cumva esti subiectul raportului sau poti sa inveti cum sa nu faci daca esti un tert care doar il lecturezi. Aceste rapoarte ar putea fi usor standardizate si nu cred ca ar fi vreun impediment pentru orice utilizator din game flux sa le realizeze. Eu personal as incerca sa fac un asemenea raport ( cand ma refer la raport as vrea chiar sa realizez unul turn/turn) dar as avea nevoie in primul rand de 2 voluntari dispusi sa joace un meci de la FNM sau MSE intr-un ritm mai incet astfel incat sa imi permita sa pot lua notite sau chiar sa fac un filmulez pe care ulterior acasa sa il pot urmari si transpune intr-o versiune sub forma de articol si in al doilea rand de ajutorul celor doi combatanti care ulterior meciului sa imi dea acces la decklistul lor si sa imi spuna si cateva pareri personale. De asemenea as avea nevoie de intrumare pe site despre modul cu se realizeaza/publica un articol sau eu as putea sa il trimit cuiva intr-un format doc si el ca ii dea un copy/paste doar si sa publice.

Putem incerca chiar si joi daca am cel putin un doritor o sa dau victoria adeversarului in unul din meciuri si o sa imi iau carnetul de notite tongue

70

(445 replies, posted in Noutăți)

Se pare ca setul asta se vrea sa fie un set plin de cavaleri, o sa fie o distractie pentru mine tongue

71

(445 replies, posted in Noutăți)

Sunt curios ce abilitati va primii combinatia Embersmith+ Chrome Steed. De asemenea se pare ca phyrexienii astia infectii au pus mana si pe Platinum Emperion oare cum au reusit ? 

Ce mai imi face cu mana sunt si cele doua gajici de verde si rosu , aia de verde probabil e din tribul Tel-Jilad si e gajica infectului ala cu protectie la artifacte, iar cea de rosu seamana cu aliatul ala al meu rosu Akun big_smiletongue

72

(445 replies, posted in Noutăți)

Cam multe arturi de partea phyrexienilor din cate vad eu pe acolo. Sunt curios cum va functiona avalansa lui Koth ca pare asa un mass removal la rosu big_smile

73

(445 replies, posted in Noutăți)

Hopa inca un cavaler !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cavalaria va rula pe campul de lupta de la Bulgakov in anul urmator

74

(11 replies, posted in Noutăți)

Probabil ca vor decide in functie de numarul de bostere si pachete promotionale vandute dintr-o fractiune comparativ cu cealalta

75

(445 replies, posted in Noutăți)

Se pare ca vom avea un nou Knight sa speram ca va fi la fel sau mai puternic ca si Examplarul , nu de alta dar e tot gagica tongue

La cum arata art-ul cred ca va fi alb gol asa ca scot de la naftalina cavaleria anul viitor big_smile