101

(30 replies, posted in Administrativ)

Rarres wrote:
lvalics wrote:

De ce nu mergeti pe Event Deckuri sau pe Starter Deck (2 buc la 100RON)

Pentru că Event Deck-urile sunt deja FNM level, iar Starter Deck pot face și eu acasă, fără să-mi pară rău după cărțile pe care le dau și omul nu se va simți ”exploatat”. Desigur, dacă cineva va vrea să cumpere așa ceva, va fi posibil.

Oricum, deocamdată este prematură discuția despre ce deck-uri vor folosi oamenii. Să vedem prima dată cum va fi cu evenimentul în sine. Totodată, cred că faza cu deck-urile va rămâne așa cum am propus inițial, adică vor fi o mână de oameni care vor construi niște deck-uri pentru începători, iar aceste deck-uri vor rămâne în posesia lor.

Event deckuri sutn FNM level pt US. Aici pt ca fnm este cea mai importanta competitie sunt sub nivel de FNM. NU ne permitem inovatii la fnm. Doar este The FNM!!!

102

(2 replies, posted in Site Discussion)

an RSS with events could be useful.

or other aggregate so anyone can look directly to see the events they are intrested in..probably with some otions like, area/country/city...

fistyke wrote:
lvalics wrote:

Intra la oponent un Vorapede pe masa. Eu il copiez cu un Phantasmal Image. El in tura lui ataca, eu blochez cu Phantasmal Image. Amandoi mor, dar amandoi au Undying, cum se rezolva?
Amandoi intra in graveyard si la mine ce primeste undying, Phantasmal Image sau Vorapede? La mine cine se intoarce pe battlefield?

Phantasmal Image fiind o copie, are si abilitatea de Undying. Cand se intoarce pe battlefield insa, este un Phantasmal "fresh", deci poate sa copieze o alta creatura, sau daca nu are ce copia, intra pe battlefield ca un illusion 0/0, dar counterul pe care primeste de la undying il va tine in viata. Dar sa vedem ce zice Scorpse smile

Deci....
Phantasmal care copiaza ceva cu undying se va intoarce pe battlefield datorita abilitatii.
Acum vor exista 2 modificatoare de cum intra cartea in play:
1. contorul de +1/+1 din undying
2. si abilitatea de copiere a imaginii.

Astfel phantasmalu va intra pe battle field ca o copie de orice creatura deja existenta. plus un contor de +1/+1.


In cazul tau, daca tu ai blocat, nu esti jucatorul activ, si abilitatile de undying se pun in ordine pe stack : ,mai intai jucatoru activ (atackerul) apoi tu. Se rezolva abilitatea ta, Phantasmalu se intoarce.... Daca nu mai sunt creaturi pe battlefield , phantasmalu se intoarce ca o iluzie 1/1.

104

(2 replies, posted in Evenimente)

nu stiu exact.

Din bucuresti sunt vreo 400km.
Nu cred ca Sofia sa fie prea diferita la preturi fata de bucuresti.

105

(2 replies, posted in Evenimente)

Va anunt ca vecinii nostri de la sud tin un ptq in data de 17 martie.
Formatul este modern.

Totodata in acele zile vor mai fi si alte turnee (sambata - legacy, duminica GPT Manchester-sealed, pickup draft de alara ,scars, isd in ambele zile)

There will be a preregistration form for players available later this week, do you mind telling the players once I post it? Also more details on the PTQ and the side events will be up very soon. There will be a Legacy event on the day of the PTQ as well as pick-up drafts (Alara block, Scars block, Innistrad block). On Sunday the is a GPT for Manchester (Sealed).

Pentru cine e interesat o sa apara acest formular de preinregistrare. Ar fi bien sa stim cati merg deoarece ne pot gasi discouturi la cazare etc.

http://www.facebook.com/events/255356927875280

singerete wrote:

Pentru cei care nu acceseaza pagina Magic the Gathering Romania (de pe Facebook)!

Colegii nostri de Magic din Serbia (mai exact NoviSad) tin pe data de 3-4 Martie 2012 un event international de Magic (Limited si Constructed).

Mai multe informatii gasiti aici!

Daca exista oameni interesati de o excursie, shout smile

Inside hint: Asigurati-va ca sunt si judgi non-SRB, si cititi bine competitive rules.

SI daca mergeti si vreodata chemati un judge, daca se poate cereti sa vina un judge care nu vorbeste SRB. Si invatati cuvinte sarbesti despre magic (ca sa combateti outside assistance).

Eu am avut neplacerea sa fie chemat un judge care era aceeasi nationalitate cu un oponent (la GP Bochum)si eventual prieten si daca nu as fi stiut limba si cuvinte specifice as fi fost un pic fraierit....tipul a spus alte chestii decat reale.
Acelasi lucru mi s-a intamplat si la Praga, dar am chemat supervisorul lui (lvl3) care imi e prieten si s-a rezolvat (da, nu cunosc ceha)....deci nu va lasati pacaliti.


Daca aveti dubii, aveti dreptul de a face apel la rulingul dat de un FJ (floor judge), numai dupa ce s-a pronuntat rulingul complet.

singerete wrote:
Scorpse wrote:

naspa ..e in acelasi timp cu gp lille

Si ce? Merge cineva la LIlle?? De la noi sigur nimeni.

pai sunt oameni care merg:
6 insi din bucuresti plus 2 din olanda. E posibil sa mai vina si de la tm.

mihai wrote:
Zgarbas wrote:

Pft, eu zic ca nu se intoarce de la Sorin, ci se intoarce singur. Nu de alta dar messengerul se intoarce pe teren imediat ce a murit(deci cu +1/+1 si pe terenul cui apartine de la inceput), nu sta el in graveyard dupa Sorin.

situatia descrisa include un messenger care are deja un +1/+1 counter pe el, deci triggerul de undying nici nu se activeaza.
dar, chiar si in situatia de care zici tu, cand messengerul nu ar avea countere pe el, si ar fi ucis de sorin prin ultimatum, abilitatea lui sorin se rezolva neintrerupta.

1/22/2011    If a creature with undying is destroyed by Sorin, Lord of Innistrad's third ability, the undying ability will trigger, but the creature will already have been returned to the battlefield by Sorin. The undying ability won't do anything when it resolves. (http://gatherer.wizards.com/Pages/Card/ … eid=249985)

LE: dar daca dupa ce a fost "furat" de sorin, messengerul moare din nou (saracul) si nu are countere pe el, o sa se intoarca la owner pe battlefield smile

corect.

cat timp se rezolva o abilitate (de ex sorin) nici o alta abilitate nu merge pe stack (asteapta sa se rezolva ce in cauza). Apoi dupa ce aceea s-a rezolvat, alte abilitati pot merge pe stack. Astfel cand undying intra...nu mai are ce returna (dc este cazul, si anume mesengeru nu are contor).

naspa ..e in acelasi timp cu gp lille

singerete wrote:

Eu cred ca merge si pe tura adversarului exact asa cum merge si pe tura ta (ma refer aici la abilitatea Lich-ului).

nu merge.


Abilitatea lichului poate fi activata oricand, insa creatura trebuie castata cand ai prioritate fara a fi ignorate timing restrictions.

Asta deoarece nu este parte din abilitate (nu e ca la knowledge pool sau alte carti la care castarea cartii respective face parte din rezolvarea vrajii). Abilitatea iti da voie sa castezi o creatura din alta zona decat este normal (mana), precum garruk's horde.

nightride wrote:

Undying Evil pe o creatura flip-uita (DFC) o intoarce pe battlefield flipped sau normal?

Nici o abilitate sau spell nu poate sa puna pe battlefield un DFC cu fata a-2a (fara casting cost) pe masa. O carte DFC vine pe battlefield cu fata normala, si se va intoarce atunci cand o abilitate de genul transform o intoarce (transformul propriu sau moonmist). (before DKA)

Mai nou s-a editat o carte(s-au mai multe) care pune(pun) pe battlefield DFC transformat (Loyal Cathar). Astfel de abilitati explica exact in textul lor cand acest lucru se intampla. In rest intra normal.

Astfel O-ring, green suns zenith, undying, sunt titan (abilitatea)..etc....vor aduce in play cartea cu fata normala.

O carte DFC, in orice zona in afara de battlefield are doar caracteristicile fetei "front". Pe battlefield o carte DFC trasformata are doar caracteristicile fetei "back".

Undying evil pe pe Loyal Cathar, daca acesta moare, 2 abilitati vor incerca sa aduca acea carte inapoi. Jucatorul activ alege cum se pun acestea pe stack (ele exista in acelasi timp pe carte si fac trigger cand aceasta moare). Deoarece abilitatea nativa creeaza un delayed effect, creatura se intoarce cu fata normala in sus, si cu un contor (abilitatea de undying), iar abilitatea de transform va fi contrata deoarece la EOT cartea nu mai e in graveyard ca sa paote fi returnata.

Cand cineva joaca un snapcaster ..practic ai cateva ferestre de a raspunde :

1. Inainte sa joace (nu ai prioritate, deci nu poti juca nimic)
2. Joaca snapcaster. Spancaster pe stack. Primesti prioritate si ai sansa sa joci ceva. (In acest moment nu stii ce vrea sa numeasca)
3. Se rezolva snapcaster, abilitatea de Enter the battlefield este pe stack si el numeste o carte (targetul abilitatii) din graveyard. In acest moment primesti prioritate si poti casta ceva (Stii ce carte va primi flashback).
4. Se rezolva abilitatea snapcaster, cartea din grave primeste flashback, stiva se golseste si nu mai ai prioritate (oponentul poate casta orice)
5. Casteaza cartea cu flashback. Ea paraseste graveyardul (merge pe stack). Poti casta ceva dar nu mai poti scoate acea carte din grave cu purify the grave deoarece ea nu mai este in grave.


Practic cel mai bine e sa lasi snapcasterul sa intre, vezi ce targeteaza, si poti scoate acea carte din grave in raspuns la abilitatea snapcasterului.

Orice abilitate in magic, daca are cel putin un target, acesta va fi anuntat cand abilitatea se duce pe stack (trigger, activare etc), indiferent ce face abilitatea, si pana sa se rezolve. Chiar daca abilitatea e cu may, sau are un if-clause, targetul trebuei anuntat cand aceasta ajunge pe stack.

mihai wrote:

interesant ca numai negru a primit landuri speciale smile
ma asteptam la ceva land frumos si pentru albastru-rosu de exemplu.

DARK ascension spune ceva ? tongue

si lipseste si lordul de humans. cu siguranta apare in setul 3, suparat si revitalizat de memoria fetitei pierdute, ca un rocky suparat dupa  25 de pumni, ca sa salveze pe toti aia buni de abominatiile intunericului. (exclus fata popii).

Spoook wrote:

Atentie!...
Daca nu ma insel (si Scorpse ma va corecta daca da) daca ataci cu Hero of BladeHold vei da un singur damage

pai devilu spune ca daca ataci cu creatura...dar hero pune in play direct attacking, deci nu ai atacat cu soldateii.
1 singur dmg in cazul asta. (de la hero).

Ca un caz general :

Orice tine seama de creaturile care attacka (gideon, devilu, si altele)..numara doar creaturile care sutn declarate ca atackeri. Daca ceva pune in play attacking, desi este considera ca o creatura care ataca (pt condemn si altele) ea nu a fost declara ca atacker, deci nu va fi cazul de trigerele respective, sau de conditia lui gideon (nu vor trebui sa il atace pe gideon).
Aceste efecte se identifica de obicei prin faptul ca au un trigger: whenever a creature attacks, do that....

fistyke wrote:

http://forums.mtgsalvation.com/attachment.php?attachmentid=127359&d=1326776672

Hm,.. flashback blocker si Green Sun's Zenith blocker

nenorocire de carte.....:( blocheaza prea mutle chestii....probabil o sa aiba un rpet prohibitiv si o sa fie jucat in deckuriel care nu folosesc astfel de carti........damn....

Blocheaza : undying, flashback, snapcaster, unburial rites (Standard), future sight, magus of the future, flashback, Knowledge Exploitation si altele (EDH), persist (modern)

sunt 2 reguli :

1. Legend Rule :  2 sau mai multe  permanente legendare care au acelasi nume sutn puse in graveyard (SBA)
2. Planewalker Rule : 2 sau mai multi planewalkeri care au acelasi tip : Planeswalker - XXXXX sunt pusi in graveyard (SBA).

fistyke wrote:
nightride wrote:

dar counterii aia se anuleaza? daca ai un counter +1/+1 si un counter -1/-1 pe o creatura de 2/2 cu undying, creatura aia e tot 2/2 pentru ca un counter ii adauga si celalalt ii scade din toughness, dar oricum are ambele countere pe ea. deci in exemplul dat de mine, daca creatura inghite un Shock nu se mai intoarce din graveyard pentru ca atunci cand intra in graveyard are 2 countere pe ea.

pe cand daca atunci cand inghite un Shock eu folosesc in raspuns abilitatea de la Hex Parasite si ii mananc counterul de +1/+1, intra in graveyard doar cu counterul de -1/-1, deci se intoarce smile gimmeh some parasites cool

eu asa inteleg smile

@drunkelgraf: i know, but still ... love big_smile


Nu mai stiu unde, dar in comprehensive rules este scrisa treaba. Daca o creatura la un moment dat are si +1/+1 countere, si -1/-1 countere, atunci un numar de x countere + si - se vor anula la urmatorul state-based action, unde x este numarul mai mic dintre + si -. Deci de ex. champion of the parish are 3 countere + si primeste 2 -, atunci ramane cu un singur  +1/+1 counter. DAR: daca primeste 4 countere -1/-1, se duce in graveyard inainte ca acele coutere sa se anuleze, si aici intra regula, ca nu se vor mai aduce creaturile din graveyard cu undying la o faza ca aceasta. Hope I was clear :d


Ai spus intrun mod simplificat si sa zicem pentru jucatorii noi. Insa nu spui de ce se duce inainte in graveyard. De ce nu se scot counterele inainte de a se duce in grave ? (pentru ca asa scrie in FAQ ?)


Ideea e ca ambele actiuni sunt state based actions.
704.5f If a creature has toughness 0 or less, it‘s put into its owner‘s graveyard. Regeneration can‘t
replace this event.
704.5r If a permanent has both a +1/+1 counter and a -1/-1 counter on it, N +1/+1 and N -1/-1
counters are removed from it, where N is the smaller of the number of +1/+1 and -1/-1 counters
on it.

Cand un player ar primi prioritate se verifica aceste SBA. Ele se verifica toate in acelasi timp si se rezolva. Daca ele au fost cauzate de un trigger atunci se vor verifica pana nu mai exista nici un alt SBA de verificat.
In acest caz Creatura este pusa in graveyard in acelasi timp cu scoaterea de countere. Cand creatura ajunge in graveyard ea se uita la ultima sa stare de pe battlefiled inainte sa moara (LKI) si vede ca avea countere de +1/+1. Deci nu se mai intoarce.



Daza se da un BSZ, poti folosi Hex parasite sa scoti counterele de +1/+1 astfel ca atucni cand moare creatura sa poata sa revina.
Dar dc o creatura are amble countere pe ea, pana sa poata cineva da shock pe acea creatura, ea va avea scoase acele countere (presupunand ca nu a murit din SBA), si astfel se va intoarce pe battel field cu un coutner de+1/+1.

118

(1 replies, posted in MTG Targu Mures)

http://forum.gamesstop.ro/viewtopic.php … mp;start=0

119

(0 replies, posted in Evenimente)

http://forum.gamesstop.ro/viewtopic.php … mp;start=0

teoretic nu.

cartile de ung si unh nu sutn jucabile in nici un format.

dar insa daca grupul local il lasa...nu vad nici o alta problema, decat ca altii vor vrea sa joace si alte carti din seturile respective (gotcha spell de exemplu)

121

(32 replies, posted in Noutăți)

de fapt punishing fire ci grove era inclus in toate deckurile excluzand uw blade.

toate jucau G pt tarmo...

acum o sa fie mai greu sa joci anti aggro. Nu mai ai removal recurent.

122

(39 replies, posted in Noutăți)

e politica de kkt a hsbro...bani bani etc...plm ast anu mai e joc..e deja exploit pe playeri smile

123

(39 replies, posted in Noutăți)

tare am impresia ca liliana are ceva de a face cu venirea lu avacyn inapoi. Pana la urma lili a devenit gagica buna tongue

oricum e idiot ca au facut set mare, si se va drafta 1 luna, (ca apare m13) si apoi nats. Nici nu o sa fie carti suficiente.

124

(9 replies, posted in Taverna)

De fapt ...dupa ce scoate zur...in general se da cu un armageddon, catastrophe etc.

125

(9 replies, posted in Taverna)

In the Eye of Chaos
Power Artifact pt combo infinite mana cu Grim Monolith
Land Tax
Back to Basics
Greater Auramancy
Threads of Disloyalty
Solitary Confinement
Copy Artifact
Copy Enchantment

Propaganda (Ghostly Prison)
Runed Halo
Story Circle (Cop:X)
Oblivion Ring

My favourite : Vanishing

si multe altele.....


E in general un deck foarte potent de lock-down. Ajunge destul de usor la lockdown si isi poate proteja foarte bine generalul
O alta abordare paote fi reanimate (sunt mutle enchanturi cu reanimate)...dar varianta lockdown este cea mai viabila.