126

(9 replies, posted in Taverna)

cu cost 3 sau mai mic big_smile

laura wrote:

"that player chooses what it will enchant as the Aura enters the battlefield" - asta înseamnă că that player chooses the target of the Aura that is being resolved. O Aură nu poate să nu aibă target și așa cum nu poți targeta creatura cu Hexproof când joci Aura din mână, la fel nu o poți targeta nici cu Aura care se întoarce din graveyard. Părerea mea.


Nu e asa.

1. Aura targeteaza doar cand e castata  (se alege targetul dupa anuntarea vrajii). In rest este atasata si permanentul este enchanted. De fapt corect este ca aura nu targeteaza deloc (ca efect al existentei sale, decat dc are abilitati). Vraja "targeteaza", aura "incanteaza".
2. O aura care vine din alta parte decat pe stack (pe stack este castata), nu se rezolva, deci nu "targeteaza". Ci un efect care o pune in play se rezolva, astfel ea terbuei atasata unui permanent legal (aici se refera doar la restrictiile aurei : echant X, nu poate sa enchant Y, protectii si alte restrictii (power, toughness,etc)).
3. Hexproof apara creatura doar de target, nu si de "attached" (enchantmenturi /echipamente). Chiar daca o creatura primeste hexproof, asta nu ii va da joc aurele/echipamentele de pe ea. "Protection" face acest lucru.

Zgarbas wrote:

Chiar as vrea sa se faca o separare intre manele si guta. Adica manelele chiar is destul de faine si destul de importante in cultura tiganeasca si brusc toata lumea le uraste ca au inceput niste naspeti sa cante ceva corcitura. Adica nu zic, si populara obisnuita pateste cam aceeasi chestie(ca s-o dus de la ma dusei sa trec la olt la niste chestii nu tocmai diferite de manelele curente dar cumva mai pompoase) deci na, dar macar acolo se face diferenta intre porcariile noi si melodiile de aur. Si asa ajunge omul sa mearga in strainatate daca vrea sa vada fanfare ca la noi nimeni nu asculta asa ceva ca manelele e rau. Si sta omu in strainatate si se mira cand vede 100.000 de oameni dansand la fanfare...m putin romanasii de pe-acolo care sad in colt ca ei nu asculta manele. Ca manelele e rau.

*sigh*.

De fapt e diferenţa mare între manele şi muzica ţigănească. Am fost căsătorit cu o persona din domeniul muzical şi am învăţat multe de aici. Totodată cunosc ţigani care cânta muzică lor şi Nu sunt manele.

@viki mersi de observaţie. Am să încerc să nu te deranjez prin prescurtari ambigue.

missao wrote:

Nu exista "la noi" in meta, adica tu, din ce oras esti, nu ai cum sa stii ce meta se joaca aici la Cj sau la Mures (I don't mean that in any bad way big_smile), lumea joaca ce vrea/ce si-a facut acasa, nu toata lumea sta dupa Solar Flare si Kessig. Tier1 si altce concepte de genul nu se aplica mereu.

Este incorect sa presupui, pardon, sa afirmi ca nu am de unde sa stiu ce meta e in cluj mures, tm, craiova sau iasi. Sau la Paris. TU nu ai de unde sa stiu dc eu am de unde sa stiu. Tocmai ca pe ideea de ce si-a facut acasa si de la faptul ca sutn turnee secventiale in care aceiasi oameni joaca aceleasi deckuri.

missao wrote:

Faza cu infect nu este deck nu-mi dau seama exact ce vrea sa fie, ceva de genul "manelele nu is muzica"? tongue La noi de exemplu infectul se tine bine si ajunge in top 3, fix acolo langa solar sau kessing sau whatever.

Ajunge in top 1-2-3 intrun meta saraca in deckuri tier sau este ignorat. In mod normal orice deck are cu ce sa il combata relativ usor. Asta ma duce cu gandul ca paote pe nimeni nu il intereseaza acele deckuri de infect decat pe cei care le joaca.

NU e la fel cu faza manelelor. Infectul poate sa devina deck. paote serios, poate tier. de ce nu. Manelele nu vor fi niciodata mai mult decat un zgomot facut de anumiti indivizi pt romanii prosti.

missao wrote:

Si s-a incercat Rock, nu IN scars, de la scars incoace. Daca ar fi viabil, ar exista (banuiesc). In fine, parerea mea e ca orice rogue ai incerca daca nu ti-o iei din stanga, ti-o iei din dreapta, ca is prea multe arhetipuri. Asta raportat doar la ce se joaca la noi.

1. Din cate stiu eu dupa blocul Scars, a venit blocul innistrad. (scot core deoarece nu inclina balanta). DIn cate stiu sunte de abia la primul set din blocul ISD. Astfel am zis de rock dupa scars..adik in innistrad. Vad o redundanta aici.
2. Daca ar fi viabil.... deja ai afirmat ca in cluj fiecare isi face ce poate.....comparam acum cu alte meta-uri ? A incercat cineva sa faca deckul ?...eu l-am facut si l-am dat unui om care nu stia ce face. A mers 4-1 la un FNM. Era a doua saptamana de ISD.

In general nu vorbesc daca nu stiu ceva date despre problema...no unnecessary assumptions.

Back la meta. Tocmai pentru ca lumea isi face ce poate...se tinde catre deckuri mai ieftine...si mai rar cater deckuri complete. Astfel controlul sufera...deoarece, in general, aceste deckuri sunt cele mai scumpe (per total). Astfel raman deckurile aggro (monored,steel,infect,gr,delver) si cele midrange. Foarte multe carti accesibile se preteaza pentru deckuri midrange, cele inaccesibile fiind pt deckurile specifice. In timp se completeaza cartile si deckurile si meta-ul devine mai stabil.
Tot din aceasta cauza, playerii cam au aceleasi 1-2 deckuri si mai rar posibilitatea sa varieze. Deci, tehnic, meta-ul este cunoscut. si cat timp nu apare un set nou....se poate extrapola....

missao wrote:

Nu mi se pare ca midrange-ul pe care il poti face acum ajunge vreodata la midrange. GB Rock se tot incearca de la Scars incoace si din pacate o tot da in bara. In loc de GB Rock e Pod-ul si si ala a fost scos din topuri. Oricum, eu ma refeream in principal la evenimente la Cluj/Mures, unde previziunea ta nu e la fel de accurate. Si 1-5-ul ala mi se parea prea variat ca sa poti sa lovesti punctul moale la FIECARE.

PS: ai uitat infect tongue ala e cel mai rogue-ish de fapt.

e posibil sa avem definitii diferite pt ce inseamna rogue deck.

Oricum al noi in meta sunt foarte multe aggrouri. (e si cel mai eficient de altfel). Controale sunt mai putine sau incomplete.

Infect nu este un deck dupa parerea mea.

NU stiu cand s-a incercat gb in scars..nu avea suport pt nimic (UG infect era altceva), insa acum GB are carti negre de suprot si control mai mult decat in scars. Plus ca dc faci BUG, blue iti aduce diversitate.
Deckul lui Chapin la worlds era rogue...pana cand a intrat in TIERs.

Despre 1-4 sutn agrro pe care le contrezi cu life-gain/spot removal.( variaza un pic la kessig). dupa 5 ai controale....care dupa parerea mea nu sutn inca tier decks la noi deoarece sunt mai greu de jucat si au destuel carti scumpe.

missao wrote:

Mie mi se pare prea variat meta-ul pentru un rogue. In special la un event de genul Mures, Cluj, nu ai de unde estima meta-ul corect decat daca cunosti persoanele respective si stii ca ala joaca mereu control, ala aggro. Si un rogue deck fara sa cunosti meta-ul perfect e cam greu. I mean sure, you can make one, dar nu o sa te duca departe. Ideea la rogue decks e ca lumea vine pregatita contra unui anumit tip de deck-uri si nu au nimic contra ta si ii lovesti in moalele capului. Acum avem si control si aggro, what you gonna aim for, mid-range? Nu cam e viabil in standardul actual.

tocmai..e viabil.

Un midrange bien facut bate aggro (practic gw e midrange...si kessigul e intre midrange si control).

My meta prediction
1. RDW (cei mai multi)
2. GW diverse variante
3. KEssig (variante)
4. delver decks (uw, ur....uw se combina chiar cu humani deci paote fi inclus la 2)
5. flare
6. alte controale
7. rogue decks

Astefel vei testa pt 1-5....lasand alte controale (gen ub,ubr, 4c vengenace, 4c, 5c )
Oricum aceste deckuri le poti include la rogue.

Ca exemplu de midrange ar fi un GB rock sau BUG snap rock.
5 u

parerea mea e ca un rogue deck,  facut sa bata un meta agresiv....are sanse foarte mari sa reuseasca.

Spoook wrote:

vei avea un 4/5 gratis smile (cartea zice ca mana platita sa fie de la creatura... dar tu cum nu platesti mana... n-ai treaba)

in legatura cu mana weaving...in teorie dupa un search daca dai un shouffle "suficient" (amestecat bine de tot etc) faptul ca tu ai miscat doua carti nu ar trebui sa insemne nimic (dar acest shuffle bun dureaza.. si poate primesti slow play warning cum zicea si Scorpse).... dar in practica (din cauza ca nu o sa faci tu un shuffle hiper super) acea miscare de a "decongestiona" landurile mi se pare ca este cheat...
vezi mai jos un extras de la un mail cu Eli Siffrin (de la CI)

>     I know shuffling is intended to make all your cards in your deck random,
> and by that I mean the order of the card unknown to everyone. So what are
> your thoughts on:
>         - a player does not shuffle thoroughly

There's a penalty for that. big_smile

>         - when searching for a card (after fetchland or so) during the
> search he "arranges" some cards (like clogged up lands) and then shuffles
> (note because after searching the shuffles are not that intensive, some sort
> of "placement assurance" can be achieved by this, thus the deck won't be
> random)

If he doesn't shuffle enough after breaking up the clumps, then he's
looking at a DQ for cheating. If he does shuffle enough, then it
doesn't matter, other than the time it took him might push it to Slow
Play.

Da..nu vreau sa ma gandesc la DQ. Practic noi ca judge cheating este absolut ultima solutie. Chiar ni se spune ca dam rulinguri ca si cum nu ar incerca cineva sa isi creeze avantaj. Insa dc e suspiciune de cheating...se face investigatie si o sa fie DQ. Si ban la turnee de la Wizards smile.

Silviu wrote:

Probably 2 stupid questions, but I gots to know!
La efecte de "search your library..." te poti uita prin deck sa vezi daca nu ai, de exemplu, o droaie de landuri lipite intre ele si, daca ai, sa faci shuffle a.i. sa le imprastii prin library?
La efecte de "shuffle your library..."(Ponder) stiu ca n-ai voie sa te uiti prin deck, dar daca te uiti cum amesteci mai vezi cateva carti(posibil importante) si teoretic poti sa le pui in asa fel incat sa ai sanse mai mari/mai mici sa le tragi. Cum se abordeaza problema asta ca judge? Cat de flexibila e regula? :-/


1. Da .\..si e normal sa te uiti dupa ocarte cand cauti ceva anume. doh. si da te poti uita la consistenta deckului si ca atare sa shufle mai bine, mai serios. (sa nu faci pile shuffle dupa un titan verde). Faci 2,3 rifle shuffle si dai la opponent sa amestece si el.

2. Partea d emana weaving este destul de ciudata...insa depinde cum faci si cat timp iti ia e bine sau nu. Deci ..cand cauti ceva in library si incepi sa aranjezi landuri...ma uit la tine si numar cateva secunde (daca nu ai de cautat o carte psecifica..ci doar de shuffle)...daca depasesti un anume timp iti vei lua warning pt slow play. (ai cam 30 de secunde sa faci shuffle pt un efect de cautare/shuffle). La al doilea warning de acest fel...eu il atentionez ca e pasibil de DQ. (eu asa procedez...si pana acum cu o singur aexceptie nu am avut probleme).


Side Note : EU sunt adeptul ca multiple opponent cuts e shuffle, si cer oponentului sa amestece deckul adversarului corespunzator, nu doar prin multi cuts. (Era un articol pe undeva unde spune ca mai mult de single cut se considera shuffle). Dar cum piel shuffle nu este suficient...tehnic mai multe single cuturi (un fel de stacking) este warning pt insufficient shuffling (dc e nevinovat, dar dc e stacking poate duce in cheating).

Atentie cand amesteci deckul adversarului sanu iti sara carti.....este warning Looking at extra cards.

nightride wrote:

da, mai vreau vreo 2 RSZ-uri... ai naibii viermisori, haideti la tata

deci rsz..10$. big_smile..ca omoara viermele......

nightride wrote:

red sun's zenith omoara wurmcoilu` si NU SE MAI PUN CEI 2 TOKENI?!?!?!

avand in vedere ca RSZ are un replacement effect care zice : "If a creature dealt damage this way would be put into a graveyard this turn, exile it instead." si wurmu are un efect de intrare in grave : "When Wurmcoil Engine is put into a graveyard from the battlefield,..." e cam clar ca serpalaul cu arcuri nu ajugne in grave, deci no tokens....

Dar poti da si in felul urmator :

attack cu 3/3 berseker....blocheaza wurm..apoi rsz de 3 pe wurm. Wurm e out.
sau ...brimstone volley de 5 in wurm, rsz de 1. Wurm e out.

Practic nu conteaza ordinea atat timp cat rsz face macar 1 dgm la wurm in tura respectiva... Wurm out.

ce mai mare problema a monored? life gain si faptul ca nu stoate wurm. RSZ pe wurm...si e out fara tokeni....

lvalics wrote:

Pt Black-Red Heartless Summoning, nu vad rostul la Liliana, doar sa faci removal la creature si t-il scoate, e riscant. Liliana iti face discard si tie la mana si nu ai nimic cu ce sa readuci ceva.
Ce as lua in acest deck este Necrotic Ooze, ca atunci iti arunci in graveyard Olivia si folosesti abilitatile lui de acolo ca si burn, faci vampiri cati vrei, dar nu le poti fura, asta-i partea nasoala.


Necrotic ooze doar pt olivia e degeaba.

Oricum olivia e buna doar in meciurile aggro non-monored. (gw humans, tokens, steel...).
Liliana e ok....nu exceleaza...intelg ca planul e t2 hearless, t3 demon, apoi lili/removal etc.

Mi se par 24 de landuri prea putine.

Vad ca esti pregatit pt meciurile aggro (inferno, slag, gramada spot removal)...dar la control ce faci ?Nu ai nevoie de mai mult removal in side. cel putin nu de creaturi.

As puen 26 landuri..si eventual un karn in side. Mai poti adauga 2 sorin's thirst in main ...facand spread pe removale.

Card advantage: Chandra's pheonix cu liliana si geistflame e ok.


Side note (mai degraba as merge cu deck chapin...merge cu aggro ok...si dc nu e control dedicat..are sanse mari).

139

(63 replies, posted in MTG Targu Mures)

lvalics wrote:

Stiu, dar totusi e un punct de reper pe care l-am luat in considerare. Se pare ca vom fi aproximativ 30 de care stiu, asa ca deja ieri am suplimentat cu 2 displayuri. Oricum merci pentru sugestie.

f bine. eventual daca sunt locuri limitate (si se preteaza pentru ro) se paote incerca cu pre-enroll. Practic sa se preanunte playerii cu plata etc....sa se stie cine vine....altfel e complicat smile.

Cu mine vin inca 3 insi...deci vom fi 4 din Craiova/Buc.

Ionut wrote:
Silviu wrote:

As zice sa iei RDW cu tine. Recunosc ca nu am atata experienta cu el, dar l'am vazut jucat incat sa-mi dau seama ca e bun. Ti-as recomanda sa mai bagi un land si sa scoti Waiful inlocuindu'l cu 4-drops. Hero sau Koth(koth ar fi mai bun)

Koth/Hero is doar buni intr-un meta cu control decks. La Worlds anul asta, oamenii se asteptau la wolfrun Red, RDW,GW tokens si foarte putin control, deci cam toate deckurile de WRR au fost forjate, sa zic asa, sa bata aggro si midrange. De aia WRR nu a avut planeswalkers si RDW nu au prea avut Koth/hero .

Eu zic ca la mures vor fi multe deckuri de GW tokens, RDW cat incape, Wolfrun Red si poate poate ceva controale lejere.

Eu zic sa bagi Koth/hero in side si nu in main.

IOnut zice bine. Koth si hero e bun contra control insa in aggro nu.

Dar parerea mea : scaote nevestele suparate (typo).
-3 reckless waif
+1 stromkirk
+2 lavamancer
+1 spikeshot elder
-3 volley
+1 gut shot
+1 redsun zenith (pt wurm....dai 2 burnuri pe el ..1 e rsz..no tokens)
-2 fireslinger
+1 volt charge
+1 chandra's penix


Side:
3 slagstorm
3 vulhok refugee
2 traitorous blood
2-3 shatter/crush (glint hawks, equips, skull, shrine)
5 whatever (koth, hero....)

141

(63 replies, posted in MTG Targu Mures)

nu e bien sa te bazezi pe deckbox ca metoda de numarat playerii.

multi nici nu au cont pe deckbox si cu siguranta nu o sa isi faca pt 1 turneu.

practic acel attend la event in deckbox este doar de informare pt comunitatea din zona....inca nu e un tool general folosit.

142

(63 replies, posted in MTG Targu Mures)

de ce e limitat numarul de locuri ?

143

(63 replies, posted in MTG Targu Mures)

Judge-ul nu este politai. Noi nusutnem judge pentru ca sa prindem playerii cu greseala si sa le dam sanctiuni.

Si noi vrem sa jucam....dar uneori cand e un concurs mai serios (gen nats, so-called regionale) e bien ca sa fie un nivel de competivitate mai ridicat. Astfel atrageti si playeri din afara arie locale.

Noi suntem judge pentru a asigura o buan desfasurare a evenimentului si o corectitudine si fair-play pentru jucatori.
Asta implica (dur nu numai) :
- buna intelegere a regulilor si respectarea regulilor jocului.
- fair-play inter jucatori
- descurajarea practicilor de a castiga prin alte metode decat puterea cartilor
-etc.

1 warning pentru ca ai jucat ceva gresit sau ai uitat un trigger mandatory nu te va afecta prea tare, insa e bun ca iti aduci aminte de el si nu il mai uiti. Asta iti imbunatateste jocul si prin faptul iti vei aduce aminte, de ex ca pe upkeep oponentul pune un contor pe shrine si da cu 1 mai mult dmg.

@dunkelgraf. Nu terbuei sa iti fie frica de judge, orice judge iti va oferi ajutor si suport mai ales daca esti jucaotr nou. Dar totodata trebuei sa fie impartial si corect fata de ceilalti playeri. Sa stii ca HJ poate downgrada anumite sanctiuni din diverse motive.

In Bucuresti, eu de multe ori joc si sunt si judge (chiar si cu deckchecks, etc)...desi mai nou am un RA care invata si se ocupa de aceste lucruri, insa la concursuri cu peste 25-30 de oameni nu pot sa si joc sa fiu atent si la corectitudine.

Cu siguranta nu o sa fie cazul ca acest concurs sa fie stresant sau sa stai cu frica ca o sa gresesti si cine stie ce se intampla. Nu se vor aplica sanctiuni pentru procedurile de draft, nu se va tien timpul exact ca la carte (la draft) pentru ca se cauta o atmosfera relaxata.
Dar totusi e un concurs cu premii si toti vor sa castige, si aici intervine faptul ca trebuei sa fim corecti si sa respectam regulile. Fara judge e mai greu.
Oricum o sa fie si Mircea Pienar, si chiar daca jucam vom putea explica situatii de joc mai complicate sau putem sugera sanctiuni sau un curs al actiunii.

Este bien ca TO sa nu joace, mai ales din faptul ca sutn premii (si totdeauna sa nu joace daca nu are judge care sa se ocupe de cocnurs).

Oricum sanctiunile cele mai frecvente sunt :

1. missed trigger : (mandatory). Este warning. In general la jucatori noi se paote da un caution, si apoi warning daca persista in greseala. Rezolvarea situatiei : daca acest lucru este sesizat in "1 turn scope" (inceputul faze unde s-a misuit trigerul, pana la sfrasitul aceste faze al urmatorului tur al playerului respectiv. Ex. Upkeep al meu, uit Shrine rosu. Trece tura, trece tura adversarului. Daca sesizez greseala, pana cand sa trag carte este 1 turn scope).  se rezolva trigerul. Dc trigerul avea actiune default (sau may)..se ignora trigerul.

2. looking at extra cards : scapi carti din deckul adversarului cand amesteci, te uiti la 4 carti cu ponder, si altele care se intampla din vina ta...este un warning ...daca este o greseala absolut nevinovata (nu ai incercat sa iti creezi avantaj) poate fi downgrade la caution.

3. DDP : Deck/Decklist Problem. Decklistul nu seamana cu deckul sau ai uitat sa desideboardezi.. Asta e un Game loss, cu exceptia daca iti dai seama ca in starting hand e o problema pana sa joace cineva ceva.... se downgradeaza la warning. Mai jos nu deaorece are potential de exploit.

4. Outside assistance (cineva din spectatori ii spune unui player ce sa faca, un player cere asistenta la altcineva cum sa joace o faza, etc). Aste e serioasa deoarece poate influenta rezultatul unui meci. Rog ca playerii sa se abtina de la asa ceva deoarece mai putin de Game loss nu se paote da. Se da chiar si Disqualify (chiar mai des decat se crede).

astea le vad eu ca probleme la astfel de turnee. In afara de Outside assistance nu sunt majore, iar din experienta 1-2 jucatorii mai experimentati acumuleaza mai usor warninguri smile.
Va pot da exemple de la cupa Gamesstop cate vreti (nivelul a fost competitive).

144

(63 replies, posted in MTG Targu Mures)

AM vb cu Mircea Pienar si o sa venim la Mures.

Vedem acum cum ajungem fiecare, probabil sambata dimineata.
Acum, este posibil si probabil ca fiecare dintre noi sa mai vian cu inca 2-3 persoane.

In ce priveste rulings si alte decizii legate de sanctiuni va putem ajuta, dar nu putem sa facem judging la 30-40 de persoane daca si jucam. Adik la 10 insi de fiecare se paote, dar la mai multi..ajungem sa nu mai jucam nici noi nici oponentii nostri si ar fi aiurea.

asa ca e bine sa fie desemnta un om pentru ruligns care s eplimba..si noi putem fi pe post de referinta daca e ceva de clarificat.

145

(63 replies, posted in MTG Targu Mures)

fistyke wrote:

Scorpse daca vii la concurs, ai putea fi tu head judge, aici la Mures noi nu avem nici macar un Rules Advisor. Fiind un judge, stii mai bine regulile de Magic etc. Ce zici? Daca tot marim rule enforcing, trebuie un om care se pricepe.

Nu cred ca vin ca HJ, as vrea sa particip, totusi fac o deplasare care ma costa benzina, cazare etc. smile


NU e greu sa dati macar un test de Rules Advisor. E destul de usor.

Mai nou pt un judge de L1, nu mai este nevoie de IPG (infraction procedure guide), deoarece acestia s-ar ocup doar de fnm....
Insa dc nu este judge in comunitate TO se ocupa de acest lucru, si el poate desemna o persoana (preferabil un Rules Advisor) care sa fie judge. De aceea e bine sa cunoasca procedurile de penalitati, warnings, deckchecks etc.

146

(63 replies, posted in MTG Targu Mures)

In principiu as vrea sa vin, am dat maybe attending.
Ideea e ca e posibil sa vin cu mai multi prieteni (2-3). Singur nu vin (e o cheltuiala prea mare pt un singur om), iar pt regular rules sigur nu vin, nici eu nici alte persoane.


Daca se tine un rules enforcing competitive, sunt sanse f mari sa venim.

147

(1 replies, posted in Site Discussion)

On card details page, the image is missing.
also the groups avatars and people avatars.

148

(63 replies, posted in MTG Targu Mures)

Intrebarea era pt ca sa stiu dc as veni cu mai multi prieteni.

Eventual ai putea mari Rules Enforcing un pic mai mult.
1. Daca tot se fac deckchecks (mai putin prima runda) care evident vin cu penalty de GL in caz de neconcordanta, altfel lumea ar fi tentata ca dupa deckcheck sa isi schimbe SB sau alte idei. Dc nu este un Rules Enforce general, deckchecks nu simplifica problema....doar o complica.

2. COmentarea pe meciul altuia este un DQ. All levels Cheating. Rar se accepta asa ceva. Eu in general cer ca privitorii sa iasa din camera sau sa mentina tacerea. Se pot influenta meciuri destul de usor. Dc nu e un penalty serios, e simplu sa te faci ca vb la tel in spatele cuiva .....si el sa inteleaga.


Exemplele sunt cateva simple si nu reprezinta neaparat situatii adevarate, dar posibile. Recomand sa se mareasca nivelul de reguli, la peste regular (nu este fnm si practic se vrea o calitate mai buna). Desi REL ramane regular (deoarece nu e judge de turneu), Rules enforcing poate fi mai mare.

Friendly nu e neaparat corect. Daca pot sa detapez mana ca am tapat gresit ca sa mai castez ceva pe tura aia, sau sa pastrez pt un mana leak....e friendly...insa nu e corect fata de oponent. smile

149

(63 replies, posted in MTG Targu Mures)

sa inteleg ca se aplica regulament de regular si guidelines din documentul Judging at regular REL http://www.wizards.com/ContentResource … L_PDF2.pdf ?
Ceea ce inseaman no warns, just caution si friendly style of play (untap wrong lands..etc) ?

150

(63 replies, posted in MTG Targu Mures)

ce rel are turneul ?