Topic: [Event] Organizare evenimente în cadrul RedGoblin

Dragi tovarăşi şi pretini,

a trecut ceva vreme de când nu mi-am mai făcut apariţia pe acest forum, dar asta nu înseamnă că nu am fost prezent. Am observat şi am luat notiţe. Concluzia nu este una foarte bună şi o să detaliez în cele ce urmează.

Deşi am sperat că, odată cu deschiderea unui hobby store precum RedGoblin, o să crească numărul de jucători şi o să fie mai bine pentru comunitate, se pare că lucrurile nu au evoluat tocmai cum credeam eu. Situaţia financiară de la nivel mondial îşi spune cuvântul şi la nivel de comunitate MTG Cluj şi nivelul participărilor a scăzut dramatic şi nu dă semne că şi-ar reveni.

Din păcate RedGoblin nu e GameFlux, nici invers. Ce vreau să zic cu asta: nu se pot copia cu exactitate condiţiile care au fost oferite de noi în trecut şi voi, ca jucători, trebuie să vă adaptaţi. RedGoblin vine cu o serie de reguli clare şi aceste reguli vor trebui respectate, pentru simplul fapt că e afacerea lor. Înţeleg că lumea nu este foarte încântată de nivelul de premii oferite, dar asta ţine de bucătăria internă a firmei care oferă posibiliatatea de a participa la evenimente, indiferent de anvergura lor.

Aşadar, regulile jocului de acum încolo sunt după cum urmează:

conditiile de participare la eventuri red goblin

constructed joia - minim 8 oameni
15 ron / persoana - 0.5 boostere / persoana fond de premii + carti fnm

constructed sambata - minim 8 oameni
25 ron / persoana - 1 booster / persoana fond de premii

draft sambata - multiplu de 8 neaparat
60 ron / persoana - 0.75 booster / persoana fond de premii

sealed sambata - minim 8 persoane
120 ron / persoana - 2 boostere / persoana fond de premii

daca nu se aduna numarul minim de oameni cu o zi inainte eventul se anuleaza.

pentru evenimente private neorganizate de red goblin intrare este de 10 ron/ persoana (nu include premii) programul nu se poate prelungii dincolo de ora 8 fara programare prealabila CU O ZI INAINTE si fara un minim de 5 participanti.

oferta de a cumpara un booster si a ramane sa joace este valabila numai in timpul orelor de program si nu ofera persoanei respective posibilitatea ramanerii dupa program.

Trebuie să ne conformăm la regulile de mai sus, altfel nu merge. Vorbesc la plural pentru că mă consider încă un membru GameFlux şi am fost şi eu unul dintre cei care poate fi catalogat "neserios" cu participarea la evenimente.


În altă ordine de idei, că văd că deja s-a ridicat această problemă: Prerelease de M14 se va face doar dacă există seriozitate din partea participanţilor. Au rămas PESTE 20 kit-uri de Pre nerevendicate la ultimul Pre organizat de RedGoblin şi aceste kit-uri nu mai pot fi returnate la furnizor, deci bani blocaţi degeaba.

Discutaţi cu cei de la RedGoblin şi vedeţi ce puteţi face în privinţa organizării unui Pre, dar fără 16 oameni SIGURI nu cred că are vreun rost să începeţi discuţiile.

Vă spun un secret: democraţiile nu funcţionează, nici măcar la nivel de comunitate mică de MTG. GameFlux-ul are nevoie momentan de un lider care să adune hoardele debusolate de jucători noi şi vechi, săraci şi bogaţi, interesaţi şi dezinteresaţi sub un singur stindard.

Liderul va lua deciziile şi nu va negocia cu shop-ul toate aspectele organizatorice. Momentan acest lider lipseşte cu desăvârşire şi vă spun din puţina mea experienţă că rolul de lider aduce o serie de resposabilităţi care trebuie luate în serios şi, totodată, vor fi MARI consumatoare de timp şi resurse (în special SMS-uri şi minute în reţele naţionale). Ce vreau să zic cu asta: cineva ori se autosesizează şi se autoproclamă "lider de comunitate", ori vi-l alegeţi. Oricare variantă ar fi, cel care devine "lidăr" va trebui să fie serios, disponibil şi FOARTE pasionat de MTG. Altfel nu va merge.

Nu sunt absurd, cunosc mai bine problemele decât vă puteţi imagina şi ştiu că mulţi dintre voi vă simţiţi exploataţi şi simţiţi că nu merită investiţia de multe ori, dar lucrurile trebuie să meargă de ambele părţi. RedGoblin e o firmă care nu operează non-profit sau pentru binefacere. Are o serie de reguli care trebuiesc respectate. Da, RedGoblin practică o serie de preţuri cu care nu pot fi de acord, însă nici comunitatea nu e bine organizată momentan. Nu se poate una dacă nu este cealaltă. Simplu. Organizaţi-vă şi DOAR apoi discutaţi cu RedGoblin despre ce nu vă convine.

Aştept roşiile şi reproşurile voastre, însă până atunci mă înclin.

Rareşul

Re: [Event] Organizare evenimente în cadrul RedGoblin

Nici o rosie din partea mea.

Ai ridicat niste puncte valide in legatura cu situatia actuala.

Singura chestiune cu care nu sunt de acord e legata de leader. Gameflux nu e RG, daaaar RG are de castigat daca preia comunitatea si organizeaza lucrurile serios. Odata cu tranzitia Gameflux de la "oriunde e putina lumina si suntem primiti" la Red Goblin, traseul normal ar fi fost preluarea responsabilitatilor organizatorice de catre RG, inclusiv promovare atragere de lume noua.

Situatia sta din pacate altfel, e tipic ardeleana, "noah daca e musai apai da mejic". Da, domeniul principal de activitate al Red Goblin nu e Magic, dar asta nu mi se pare a fi un business model bun. Nu stiu cum e business model-ul lor, dar mi se pare contraproductiv sa pierzi o buna bucata din clienti, la care aveai asigurata loialitatea si frecventa incasarii banilor.

Ziceai ca au ramas cu 20 pre kits, prima problema ar fi de ce s-au comandat atatea (din cate stiu eu toata lumea care a confirmat a si venit) si a doua problema de ce nu s-a facut ceva sa se scape de ele (un pre second edition, special sealed) cred ca interes ar fi fost, deja asta nu tine de Gameflux, tine de Red Goblin si modul in care se organizeaza. Si daca scoteau boosterele din pre kits si vindeau boosterele speciale separat si celelalte ca DGM boosters isi amortizau investitia (cu tot cu cacaturile contabile, se pot face mici manevre).

Pentru noi nu merita investitia la fel cu nu merita nici pentru Red Goblin. Same business model thing as before (stilul romanesc prost), in loc sa-ti asiguri client base-ul vrei sa-ti scoti investitia in cat mai scurt timp. I'm used to it, I don't care, o sa ma duc, daca vreau sa-mi iau more crap, more cards o sa le cumpar din alta parte ca d'oh e mult mai ieftin (~50%).

Bottom line, nu doar noi trebuie sa imbunatatim situatia, e un parteneriat, si e foarte contraproductiva chestia ca s-a vorbit cu tine in loc de noi care mergeam cat de des se putea. Sa nu ma intelegi gresit, te respect, nu am nici o problema cu faptul ca s-a vorbit cu tine, esti level headed si you have our best interest in mind, dar mi se pare normal sa fi fost si noi inclusi.

Lista de preturi e batuta in cuie, acum consumatorii trebuie sa se hotarasca daca nu vor sa vada daca dincolo e mai ieftin smile

http://pwp.wizards.com/5107146130/Scorecards/Landscape.png

Re: [Event] Organizare evenimente în cadrul RedGoblin

Si mie mi se pare cam naspa faptul ca nu s-a vorbit cu noi direct, ci cu tine, Rares. Don't get me wrong, din punctul meu de vedere esti membru full GF, dar nu pot spune ca ai fost prezent in ultima perioada sa ai destul insight.

Initial vorbisera cei doi Tudori despre premierea/costul evenimentelor si s-a ajuns la un compromis ca cel putin la evenimentele de gen casual vom cumpara cate un booster. Dupa primul sau al doilea asemenea eveniment aflam ca se vor schimba lucrurile ca nu se mai poate asa. Well, I'm glad we've totally given enough time and thought to test this. Or did we? At least we were consulted...hm..right.. Nu reusesc sa inteleg de ce a vorbit direct cu tine si nu cu noi. Pana acum mi s-a parut ca am avut un parteneriat bazat pe necesitate, dar in care GF-ul a facut mai multe compromisuri; sa fim sinceri, de fiecare data cand RG a facut un compromis, dupa doua saptamani revenea la cum era initial. Fair enough, we persevere. Dar e cam josnica faza ca NOI nu am fost anuntati INAINTE sa se faca modificarile.

Personal cred ca tot ce tine de MtG s-a redus la un nivel casual: "Hai ca ne mai intalnim la o lansare." "Hai ca mai facem testing inainte de un eveniment mare." "Hai ca bagam un CUBE.". Ce-i drept nu ma supara asta. Imi face placere sa ne mai intalnim, glumim oleaca ashe, jucam o carte. Good times.
Se spunea mai demult ca "daca nu ne convine, nu suntem obligati sa mergem". Sunt de acord, ma gandesc sa trec pe MtGO oricum si sa ma intalnesc cu restul comunitatii cand mai bagam ceva de fun. Anyway, my 2 cents.
EDIT: Spacing

Last edited by Silviu (2013-07-02 09:06:53)

NEEDS MOAR JACE...
http://pwp.wizards.com/3213663561/Scorecards/Landscape.png

Re: [Event] Organizare evenimente în cadrul RedGoblin

Dear Rares,

inca de inintea deschiderii RG am avut discutii, ca preturile de la RG, sunt cam mari, si lumea nu o sa vrea sa vina. Timp de o luna m-am dus la fiecare eveniment, saptamanal de 2 ori, dar am ramas foarte foarte dezamagit de premiile oferite. Ca sa nu ma intelegi gresit, acum nu compar cu vechiul game flux, care a fost "lux", compar cu gameshopurile din gemania, unde am fost stat un an, si pot sa-ti zic sincer, RG a primit o comunitate de jucatorii de magic care erau activi, si a futu meciul.

No ifs or buts. Noi am futut meciul. Gata a murit magicul in Cluj. RIP. Ne jucam online da acum in colo.


edit: inafara pre-release si de MM, la un draft de MM oricand ma duc, desi data trecuta am fost numai 6, si data viitoare poate o sa fim 5 daca suntem norocosi, a fost foarte fain, si sper sa mai facem  smile.

Last edited by benczi (2013-07-02 09:35:51)

Re: [Event] Organizare evenimente în cadrul RedGoblin

benczi wrote:

Dear Rares,

inca de inintea deschiderii RG am avut discutii, ca preturile de la RG, sunt cam mari, si lumea nu o sa vrea sa vina. Timp de o luna m-am dus la fiecare eveniment, saptamanal de 2 ori, dar am ramas foarte foarte dezamagit de premiile oferite. Ca sa nu ma intelegi gresit, acum nu compar cu vechiul game flux, care a fost "lux", compar cu gameshopurile din gemania, unde am fost stat un an, si pot sa-ti zic sincer, RG a primit o comunitate de jucatorii de magic care erau activi, si a futu meciul.

No ifs or buts. Noi am futut meciul. Gata a murit magicul in Cluj. RIP. Ne jucam online da acum in colo.


edit: inafara pre-release si de MM, la un draft de MM oricand ma duc, desi data trecuta am fost numai 6, si data viitoare poate o sa fim 5 daca suntem norocosi, a fost foarte fain, si sper sa mai facem  smile.

Na murit Magicul , e in hibernare.Si ideea e ca la Pre am vazut ca vin oamenii, chiar ma intilnesc pe strada cu cativa oameni care vin la evenimente rar, si ma intreaba :bai, cand e urmatorul Pre ca as veni si eu.Eu nu ma bag in discutiile voastre despre premiere, organizare si alte chestii care nu le inteleg, dar oameni cred ca sunt.In legatura cu M14 Pre si eu sunt dezamagit, ma asteptam sa apara pe deckbox un eveniment, sa ne inscriem, iada iada.ar fii bine sa hotaram undeva cati venim la Pre M14(caci despre asta vorbesc acum) si asa o sa vedeti ca sunt oameni.Alta problema este ca oamenii care au venit, spre exemplu, la 1-2 evenimente si care vor sa mai vina nu frecventeaza deckboxul, site care a fost creat si pentru chestii dinastea, astfel ei nu stiu cand sunt evenimentele, isi fac planuri, si ramane ca ei nu mai vin.Eu nu vreau sa trec pe MtGO, pentru ca nu mai simt cartile, nu le vad, nu mai zic OMG uite Geistul FOIL.Pe MtGO totul se trasforma in date, in pixeli care i vedem pe ecran, si eu, spre exemplu, dupa un draft pe MtGO nu ma simt castigat, dar cand merg, joc, mai discut cu lumea merg acasa fericit.Asta este punctul meu de vedere, ca si copil de 14 ani, va rog sa nu credeti ca incerc sa ma bag in discutiile voastre

Re: [Event] Organizare evenimente în cadrul RedGoblin

Bogdish wrote:
benczi wrote:

Dear Rares,

inca de inintea deschiderii RG am avut discutii, ca preturile de la RG, sunt cam mari, si lumea nu o sa vrea sa vina. Timp de o luna m-am dus la fiecare eveniment, saptamanal de 2 ori, dar am ramas foarte foarte dezamagit de premiile oferite. Ca sa nu ma intelegi gresit, acum nu compar cu vechiul game flux, care a fost "lux", compar cu gameshopurile din gemania, unde am fost stat un an, si pot sa-ti zic sincer, RG a primit o comunitate de jucatorii de magic care erau activi, si a futu meciul.

No ifs or buts. Noi am futut meciul. Gata a murit magicul in Cluj. RIP. Ne jucam online da acum in colo.


edit: inafara pre-release si de MM, la un draft de MM oricand ma duc, desi data trecuta am fost numai 6, si data viitoare poate o sa fim 5 daca suntem norocosi, a fost foarte fain, si sper sa mai facem  smile.

Na murit Magicul , e in hibernare.Si ideea e ca la Pre am vazut ca vin oamenii, chiar ma intilnesc pe strada cu cativa oameni care vin la evenimente rar, si ma intreaba :bai, cand e urmatorul Pre ca as veni si eu.Eu nu ma bag in discutiile voastre despre premiere, organizare si alte chestii care nu le inteleg, dar oameni cred ca sunt.In legatura cu M14 Pre si eu sunt dezamagit, ma asteptam sa apara pe deckbox un eveniment, sa ne inscriem, iada iada.ar fii bine sa hotaram undeva cati venim la Pre M14(caci despre asta vorbesc acum) si asa o sa vedeti ca sunt oameni.Alta problema este ca oamenii care au venit, spre exemplu, la 1-2 evenimente si care vor sa mai vina nu frecventeaza deckboxul, site care a fost creat si pentru chestii dinastea, astfel ei nu stiu cand sunt evenimentele, isi fac planuri, si ramane ca ei nu mai vin.Eu nu vreau sa trec pe MtGO, pentru ca nu mai simt cartile, nu le vad, nu mai zic OMG uite Geistul FOIL.Pe MtGO totul se trasforma in date, in pixeli care i vedem pe ecran, si eu, spre exemplu, dupa un draft pe MtGO nu ma simt castigat, dar cand merg, joc, mai discut cu lumea merg acasa fericit.Asta este punctul meu de vedere, ca si copil de 14 ani, va rog sa nu credeti ca incerc sa ma bag in discutiile voastre

Stai chill BOros. Ai dreptul la un cuvant de spus la fel ca oricare altul/alta de aici, nu se pune asa vreo problema. :-/
Evident ca nici eu nu vreau sa trec pe Mtgo ca asa imi pun pe desktop carti de magic si zic ca am colectie. Dar cum vrei sa'i aduci pe aia care dau pe la pre-uri la drafturi sau w/e? doar nu o sa-i sunam acum pe fiecare parte. de'asta avem siteul si ii incurajam sa se inregistreze acolo: sa intre singuri sa vada. de aceea cand creezi un event pe deckbox ai optiunea sa trimiti mailuri la membrii comunitatii.

Last edited by Silviu (2013-07-02 12:24:02)

NEEDS MOAR JACE...
http://pwp.wizards.com/3213663561/Scorecards/Landscape.png

Re: [Event] Organizare evenimente în cadrul RedGoblin

Dear GF (Old members, new ones, and laureate),

Fiind destul de nou in comunitate, avand in vedere ca am aflat de Magic de 8 luni si particip la evenimente din CJ de la sfarsitul lui ianuarie, totusi as vrea sa-mi exprim si eu parerea.
Sincer m-am apucat de magic ca sa nu stau zilnic in fata calculatorului ci sa mai fac si altceva. Meet people in real life, socialize si chestii de genu care suna fain.

Nu stiu cum arata GF inainte de RG sau care era modus operandi, dar ceea ce am experientat in primele luni la RG a fost destul de satisfacator. Din pacate de la inceputul lunii mai nu a mai fost nici un event care sa atraga lume mai multa. Scuze ieftine se gasesc, ca sesiune sau examen. (Dar stiti. Scuza e ca curul, tota lumea are si nimeni nu e curios de al celuilalt.)
Nu ma intelegeti gresit evenimente au fost dar noi nu am participat. Nu neg, ma numar si eu printre ei. Din pacate de MM nu ma simt atras. Dar s-ar fi putut tine drafturi saptamanale sau din doua in doua saptamani.

Alt fapt e ca magicul e scump. Asta stim cu totii. Dar daca vrem sa pastram RG in CJ ca si un loc unde putem sa ne adunam si sa jucam ceva trebuie sa-i aruncam cate un colt de paine. Mi-ar placea si mie sa vad boostere expuse in jur de 3 euro/buc ca si in restul Europei, dar daca nu exista nimic mai bun iau la 17 lei, ca n-am de ales. Poate daca RG ar avea trecere de 2 displayuri pe saptamana atunci ar scadea pretul.

Cu opinia lui Rares legata de un Lider care sa tina comunitatea unita si sa tina o legatura pozitiva cu RG sunt perfect de acord.

Vreau sa joc Magic, ca si toata lumea de aici. Numai de noi depinde ce se va intampla cu Magicul din CJ.

Cu stima, SG

Last edited by sandorgabor86 (2013-07-02 14:16:02)

Re: [Event] Organizare evenimente în cadrul RedGoblin

It was never about the money for me, eu o sa vin atata timp cat vin inca 7 persoane la orice event. Am facut o pauza, da, dar am iarasi chef de magic.
Deci din punctul meu de vedere, aveti +1 din partea mea. Long live the Cluj MTG