Topic: [Event] Organizare evenimente în cadrul RedGoblin
Dragi tovarăşi şi pretini,
a trecut ceva vreme de când nu mi-am mai făcut apariţia pe acest forum, dar asta nu înseamnă că nu am fost prezent. Am observat şi am luat notiţe. Concluzia nu este una foarte bună şi o să detaliez în cele ce urmează.
Deşi am sperat că, odată cu deschiderea unui hobby store precum RedGoblin, o să crească numărul de jucători şi o să fie mai bine pentru comunitate, se pare că lucrurile nu au evoluat tocmai cum credeam eu. Situaţia financiară de la nivel mondial îşi spune cuvântul şi la nivel de comunitate MTG Cluj şi nivelul participărilor a scăzut dramatic şi nu dă semne că şi-ar reveni.
Din păcate RedGoblin nu e GameFlux, nici invers. Ce vreau să zic cu asta: nu se pot copia cu exactitate condiţiile care au fost oferite de noi în trecut şi voi, ca jucători, trebuie să vă adaptaţi. RedGoblin vine cu o serie de reguli clare şi aceste reguli vor trebui respectate, pentru simplul fapt că e afacerea lor. Înţeleg că lumea nu este foarte încântată de nivelul de premii oferite, dar asta ţine de bucătăria internă a firmei care oferă posibiliatatea de a participa la evenimente, indiferent de anvergura lor.
Aşadar, regulile jocului de acum încolo sunt după cum urmează:
conditiile de participare la eventuri red goblin
constructed joia - minim 8 oameni
15 ron / persoana - 0.5 boostere / persoana fond de premii + carti fnm
constructed sambata - minim 8 oameni
25 ron / persoana - 1 booster / persoana fond de premii
draft sambata - multiplu de 8 neaparat
60 ron / persoana - 0.75 booster / persoana fond de premii
sealed sambata - minim 8 persoane
120 ron / persoana - 2 boostere / persoana fond de premii
daca nu se aduna numarul minim de oameni cu o zi inainte eventul se anuleaza.
pentru evenimente private neorganizate de red goblin intrare este de 10 ron/ persoana (nu include premii) programul nu se poate prelungii dincolo de ora 8 fara programare prealabila CU O ZI INAINTE si fara un minim de 5 participanti.
oferta de a cumpara un booster si a ramane sa joace este valabila numai in timpul orelor de program si nu ofera persoanei respective posibilitatea ramanerii dupa program.
Trebuie să ne conformăm la regulile de mai sus, altfel nu merge. Vorbesc la plural pentru că mă consider încă un membru GameFlux şi am fost şi eu unul dintre cei care poate fi catalogat "neserios" cu participarea la evenimente.
În altă ordine de idei, că văd că deja s-a ridicat această problemă: Prerelease de M14 se va face doar dacă există seriozitate din partea participanţilor. Au rămas PESTE 20 kit-uri de Pre nerevendicate la ultimul Pre organizat de RedGoblin şi aceste kit-uri nu mai pot fi returnate la furnizor, deci bani blocaţi degeaba.
Discutaţi cu cei de la RedGoblin şi vedeţi ce puteţi face în privinţa organizării unui Pre, dar fără 16 oameni SIGURI nu cred că are vreun rost să începeţi discuţiile.
Vă spun un secret: democraţiile nu funcţionează, nici măcar la nivel de comunitate mică de MTG. GameFlux-ul are nevoie momentan de un lider care să adune hoardele debusolate de jucători noi şi vechi, săraci şi bogaţi, interesaţi şi dezinteresaţi sub un singur stindard.
Liderul va lua deciziile şi nu va negocia cu shop-ul toate aspectele organizatorice. Momentan acest lider lipseşte cu desăvârşire şi vă spun din puţina mea experienţă că rolul de lider aduce o serie de resposabilităţi care trebuie luate în serios şi, totodată, vor fi MARI consumatoare de timp şi resurse (în special SMS-uri şi minute în reţele naţionale). Ce vreau să zic cu asta: cineva ori se autosesizează şi se autoproclamă "lider de comunitate", ori vi-l alegeţi. Oricare variantă ar fi, cel care devine "lidăr" va trebui să fie serios, disponibil şi FOARTE pasionat de MTG. Altfel nu va merge.
Nu sunt absurd, cunosc mai bine problemele decât vă puteţi imagina şi ştiu că mulţi dintre voi vă simţiţi exploataţi şi simţiţi că nu merită investiţia de multe ori, dar lucrurile trebuie să meargă de ambele părţi. RedGoblin e o firmă care nu operează non-profit sau pentru binefacere. Are o serie de reguli care trebuiesc respectate. Da, RedGoblin practică o serie de preţuri cu care nu pot fi de acord, însă nici comunitatea nu e bine organizată momentan. Nu se poate una dacă nu este cealaltă. Simplu. Organizaţi-vă şi DOAR apoi discutaţi cu RedGoblin despre ce nu vă convine.
Aştept roşiile şi reproşurile voastre, însă până atunci mă înclin.
Rareşul