mihai wrote:mda.. daca nu apare extended+ .... it's gonna suck
Victor nu a vazut inca stirea asta ?
Victor s-a trezit la ora 4 PM astazi, si nimic nu putea fi stire mai proasta ca sa-i strice ziua.
Si eu care vroiam sa vin cu Affinity la urmatorul Extended... Eu personal cred ca farmecul Extended-ului era tocmai ca aveai un cardpool urias, dar daca e sa analizez situatia si sa-mi pun sentimentele deoparte, cred ca deck-urile de combo care-ti castiga in tura a 2-a sunt de domeniul Legacy-ului, nu al Extended-ului. Adevarul e ca ceea ce a fost Extended inainte de aceasta miscare a fost cred ca perioada cu tempo cel mai rapid din istoria MtG-ului. Inainte de asta, in Onslaught block sau in Odyssey block, totul era mai lent, si acum, incepand cu Zendikar block, parca iar se incetineste treaba. Mie personal nu mi-a placut acest mediu, in ciuda faptului ca erau o gramada de carti faine care nu sau jucat tocmai pentru ca au intrat deck-urile cu tempo infernal; sau poate tocmai de aceea nu mi-a placut.
Faptul ca este o miscare pentru jucatorii noi nu mi se pare atat de plauzibil. Extended tocmai ar trebui sa fie pentru cei vechi. Dar, in acelasi timp trebuie sa intelegem ca ei mereu vorbesc de meta-game-ul profesional. Imi dau seama ca in acele conditii, se schimba mult Extended-ul si devine mai apropiat de jucatorii noi. Acum, un jucator nou care e competitiv in Standard, are toate sansele sa devina competitiv si in Extended, si cred ca ei asta vor. Acesta este motivul si listei de banned cards. Combo-urile infinite si castigul e tura 3 cu Hypergenesis, nu sunt pentru Extended.
Deci dupa cum vedeti, parerea mea este ca e o miscare buna, din punct de vedere obiectiv, dar totusi imi displace sentimental. Singura mea consolare este o speranta. Dupa cum zicea si Sebi, cred ca aceasta modificare este o prevestire a venirii formatului Overextended, care intr-adevar ar schimba mult lucrurile. Eu astept cu mare rabdare acest lucru.
Pana atunci, daca e problema cu ce se va juca la noi si ca ne e dor de Extended-ul care tocmai a iesit, putem sa facem ca si cei din Richmond. Pe DeckConstruct spunea Alex ca au organizat in Richmond primul tournament Overextended, care a fost trecut in DCI Reporter ca si "Casual Constructed". Au folosit banned list-ul din vechiul Extended, si carti din setul Mercadian Masques incoace, asa cum se zvoneste ca va fi Overextended-ul. La fel de bine ne putem intelege si noi, sa jucam fie un Overextended, fie un Extended vechi, dupa placul nostru. Avem deja o retea de informare bine pusa la punct (Site, Forum, Facebook), asa ca nu cred ca ar fi o problema. Parerea mea este, se pot scoate prostiile din lista de voturi pentru Fun Week (Crap Draft, Standard, Multiplayer Free-For-All), care oricum nu se voteaza, si sa mentinem doar alegerile misto (EDH, 2HG, Archenemy, Extended, Old Extended, Overextended).