Deci,
în primul rând mulțumiri tuturor participanților pentru un eveniment frumos! Îmi face o deosebită plăcere să introduc standings pentru evenimente cu peste 25 participanți.
Legat de timp pentru înregistrat deck-uri: a fost destul la ambele evenimente, MAI ALES ieri unde, oficial, am lăsat 50 minute. Reale, au fost cam 65.
Legat de argumentul cum că ”se așteaptă de fiecare dată o oră începerea evenimentului” am doar atât de spus: și la pre și la re există o serie de probleme organizatorice care DUREAZĂ. Doar înregistrarea jucătorilor (achitat taxe plus introducere în progrămel) când există peste 25 suflete este o chestiune care ia cca jumătate de oră în sine. Apoi așezarea pe mese, explicarea desfășurării evenimentului și împărțirea boosterelor, plus eventualele (și, de obicei, inerentele) probleme apărute toate duc la această „oră tampon”. Pentru mulți pare timp mort, însă personal n-am stat nici un minut să mă scobesc în nas sau să aștept după Xulescu sau Yulescu să ajungă la eveniment. Toată lumea a ajuns cel târziu la ora 11 și ieri am început foarte repede draftul (cred că era cam 11:15). Deci nu, asta nu poate justifica prelungirea timpului destinat înregistrării deck-ului și draftului în sine.
Totodată, temporizarea draftului are rolul de a face jucătorii să fie mai eficienți. Fiecare masă a avut câte un ”arbitru” care a temporizat pick-urile. Dacă draftul a durat mai mult, atunci v-ați furat singuri din timpul de deck-building. It really is that simple. Oriunde joci în cadru organizat trebuie să te conformezi regulilor de timp. Nu reușești? Well, you're just gonna have to do better! Be better. Eficiența face diferența. La draft deja după jumătatea celui de-al doilea pack trebuie să ai o idee cel puțin generală de cum arată deck-ul tău și ce cărți vei băga în el. Dacă acest lucru nu-i clar, înseamnă că probabil ai draftat aiurea. Back to square one: be better! Timpul a fost, dintotdeauna, arhi-suficient și sancțiunile INEXISTENTE. This brings me to my next point.
Ieri am fost FOAAAAAAAAAAAAARTE permisiv cu absolut toate problemele care s-au ivit, inclusiv cu decklisturile înregistrate aiurea. Dar vă asigur că e ultima dată când sunt așa permisiv. Dragilor, CITIȚI regulile și ASCULTAȚI când vi se dau indicații pentru că n-avem timp să venim la fiecare dintre voi să vă explicăm în parte. Când e vorba de un FNM n-am pretenții, dar la evenimente Pre, Re sau GameDay pretind o mai bună disciplină. Și nu, n-o faceți pentru mine, ci din RESPECT pentru ceilalți jucători. Sunteți direct răspunzători pentru lucrurile din „ograda” voastră.
Totodată, pentru probleme legate de game-play, adresați-vă întâi unuia dintre organizatorii de prin preajmă (eu, Mihai, Tudor) sau jucătorilor versați (Silviu, Dan, Gyula, Adi, etc.) înainte de a juca ceva sau dacă nu sunteți siguri pe ceva. O carte odată arătată unui adversar, chiar și dacă e vorba de un land, RĂMÂNE jucată și doar amabilitatea acestuia vă mai poate ”salva”. Greșeli facem cu toții și aceste greșeli trebuie asumate. Asta separă jucătorii buni de cei foarte buni și la un eveniment mare vor face cu siguranță diferența. Vorba lui Gyula se poate traduce cam așa: read+think before you act. Once you do, it's done.
Pentru acest Launch Party efectiv n-am reușit să găsesc un judge care să supravegheze totul (la Prerelease am avut doi), dar pe viitor voi face tot posibilul să nu mai avem această problemă la evenimentele mai mari, deci va fi mult mai în regulă.
@Gyula
Spoook wrote:Nu sunt cel mai bun jucator din comunitate dar consider ca si de la un jucator slab putem sa invatam cate ceva, de asta va rog sa-mi permiteti sa dau niste sfaturi
Really dude? I'm having A LOT of trouble taking you seriously with the „jucător slab” thing. Îmi place că ești modest, dar să nu exagerăm, bine?
One last thing: când repet o chestie de 10 ori și văd că nu se reacționează la ea, atunci reacționez eu. Data viitoare când spun să vă aduceți pix-uri, să vă chiar aduceți acele pix-uri. Ieri a fost ultima dată când car 20 pix-uri extra după mine. It's getting ridiculous.
Toate observațiile și eforturile mele (precum și a întregii echipe) sunt menite să îmbunătățească experiența MTG pentru fiecare dintre noi. Dacă toată lumea încearcă să joace mai bine și să fie mai organizat atunci comunitatea va fi una solidă iar beneficiile vor rezona și în alte domenii sau aspecte din viața fiecăruia.
Scuze pentru postarea lungă, dar a trebuit să mă exprim cât mai explicit.
Până data viitoare, mă înclin!
Rareșul