Trickster wrote:Mda, infect doare si cred ca la draft o sa doara si mai tare..
mi-am petrecut ceva timp cu teoria infectului pe drum spre CJ si inapoi (adica aproape 6h) si nu este atat de simplu - infect este puternic doar in anumite conditii:
1. sunt prezente min. 9-10 creaturi cu infect in deck-urile
a. UB-proliferate cu suport a 3+ spelluri de proliferare
b. BG-pump cu suportul echipamentelor si +X/+X (care e comuna in set!)
evident sunt binevenite in ambele strategii echipamente si removal (care e destul de `scarce in scars`)
2. derulati mental primele ture in mintea voastra si decideti daca sunteti jucatorul aggro si puteti imparti 5-7 contoare de otrava mai repede decat poate adversarul sa stabileasca controlul/stall-ul.
Aceste strategii pot fi urmarite cu usurinta la draft, insa nu uitati, nu sunteti singuri la masa de draft (lol) si cu fiecare draftör de infect la masa, scad sansele sa indepliniti conditiile mai sus amintite. Sugerez sa urmariti cu atentie pick-urile 4-7 si sa sariti de pe trenul infectarii daca primiti semnalele corespunzatoare.. si vice-versa daca sunteti feeded w. poisonous phyrexian oil.
La PRE am avut norocul sa gasesc in sealed-pool cartile care indeplineau aceste conditii. In caz contrar jucam metalcraft-control care mi se pare calitativ superior arhetipului de infect. Aici imi vine in minte deck-ul lui Razvan cu care am jucat ultima runda si a fost cel mai dificil matchup (metalcraft control) tocmai pentru ca putea prin activarea rapida a metalcraftului sa ma `inchida`complet si sa asist la moartea planeswalkerului din mine (slow and painful).
Last edited by m0nstersnatch (2010-09-27 12:22:46)