TudorGrigoroaia wrote:1 - nu a fost ascultata propunerea mea. este o falsa impresie. nimeni de la rg nu citeste aici pe forum Schimbarea a fost dupa ce au decis ei ca sambata vor fi eventuri cu 30 lei.
2 - e dreptul clientului sa fie nemiltumit cand diferentele sunt majore fata de orice practica din tara/strainatate.
3 - intre 20 lei pt 0.75 si 30 lei pt 1.0 e o diferenta mare. Si ma mir daca nu o observi. Plus, cu 27 lei acoperi fara niciun beneficiu oferta actuala. Cand vin 8 oameni minim te astepti sa existe un beneficiu minimal.
4 - Cupa aia GF, daca se va tine, ne va trage cu fiecare ocazie 2-3 lei / om pt niste premii mizere in final de an. E un joc scump, intradevar, n-as merge pana la lux si ideal este ca aceia care vor sa joace dar nu-si permit sa o faca devenind mai buni.
5 - ideea de profit era de asteptat sa fie impusa. Orice shop are nevoie de asa ceva insa nu cred ca practicarea unor preturi asa majore si peste limita decentei ne va face sa revenim mai des la shop. Plus, la inceput de drum te astepti ca un shop care vrea sa ajute comunitatea sa creasca macar minimal sa nu puna preturi de asa natura.
6 - o sa ti se pare ok sa dai 30 lei saptamanal pt 1-2-3-4 sapt dar la un moment dat vei simti cum se scurg banii super repede si vei renunta la magic. Pe termen lung, strategia ar fi de mentinere si imbunatatire a comunitatii, asta daca le pasa macar putin de noi.
7 - daca ai da 30 lei saptamanal stiind ca ai sansa sa castigi macar un nr decent de premii - macar cum se practica in restul tarii - ar fi ok.
8 - am incercat sa rezonez cu cei de la RG si am venit cu tot felul de propuneri utile pt viitorul comunitatii care nu sunt in dezavantajul shop-ului dar intotdeauna mi s-a rasp ca am scris prea mult pt a fi digerat sau ca se vor aseza lucrurile in timp. Tot ce am vrut a fost sa nu fim luati de prosti. De la niste majorari asteptate la niste preturi exorbitante nejustificate, acolo s-a pus cu adevarat problema. daca ideea era de prosperare,a fi putut ajunge la o intelegere mai repede. Am stat la discutii deja de 3 ori si niciodata nu a rezultat ceva concret.
9 - ce a zis viki e foarte important pt noi pentru a intelege ca suntem prostiti la anumite faze. fiecare cu politica lui, asta e libertatea pietei dar cand esti sigurul pe piata si impui preturi de genul, e o dovada de un monopol urat. Ni se tot zice ca inainte jucam in baruri. E adevarat, dar de la un punct devine santaj moral. 10 lei sa stai sa joci orice est politica lor E o chestie destul de urata, parerea mea si nu cred ca in cluj va functiona la fel de bine ca in bucuresti.
10 - am sa mai incerc sa discut cu cei de la RG dar singur, mi-am dat seama, ca nu pot face prea multe. Daca mai exista voci care sustin ideea asta, sper sa nu se abtina. dupa cate vad, sunt 3 oameni care s-au inscris sambata si asta pt ca le e dor de standard. Nu le pasa ca ar putea da 30 lei, sa castige tot si sa plece acasa cu 1-2 boostere. (care echivaleaza in cel mai bun caz cu cumpararea a 2 boostere cu 30 lei in loc de 34 si asta la pretul de a face pe altii sa dea 30 lei pe absolut 0)
1. Deci e doar o coincidenta ca <30 min dupa ce ai propus o chestie instant a fost facuta modificarea accordingly? Ok, my bad then.
2. Nu atunci cand nu poti contextualiza situatiile pentru a face o comparatie buna. Sushi in japonia costa 3 lei bucata si aici 7-10, dar asta nu inseamna ca e aceeasi chestie.
3. Am zis, io as prefera 20 de lei. Dar din nou, tie ti s-a parut o idee buna cand ai propus-o chiar daca te-ai razgandit intre timp, deci nu vad de ce instant sa ti se para o idee buna e naspa.
4. Cum sa nu fie lux? Cat costa un deck care sa aibe macar o sansa de castig? Dar sa variezi intre deckuri? Dar evenimentele, cartile, boosterele, accesooriile, etc? Jocurile de orice fel sunt produs de lux, iar magicul este un lux mai scump ca altele.
5. Nu vad cum un profit de ~10 lei/persoana/saptamana este un adaos absurd. (ignorand venitul din vanzarea de booster in sine, ofc).
6. Again, io una as prefera 20. Costul cartilor in sine, mentinerea deckului, etc oricum depaseste considerabil costul evenimentelor. "Daca le pasa de noi" lulz. E afacere sau masa cu familia? Teoretic datoria lor este sa asigure niste conditii (produse, lumina, buda, curatenie, what not), care sunt asigurate. Ca incearca sa coopereze, sa negocieze, sa modifice conditiile in functie de ce mai spunem noi din start este mai mult decat datorie. Daca e vreo lege in care trebuie sa se tina cont de parerile individuale si sa faca lumea sa se simta cozy si speciali vreau si io s-o vad, poate o lipesc pe faculta .
7. Personal, poolul de premii la evenimente standard nu m-a afectat prea des . Da na, nu prea am stat sa ma plang ca dau saptamanal bani doar ca sa stau in bar sa ma joc carti, cu return rate minimal, ca fara prize pool n-ar fi oameni cu care sa joc. Tot bagi cu "alte shopuri, alte shopuri" dar mi se pare pursa speculatie. 3/2/1 boostere e la gamesstop cu 8 persoane si daca poolul e mai mare e fiindca ei au jucatori. Daca vrei premii mari, da vina pe lipsa de oameni, nu pe shop. In alte cuvinte, nu inteleg problema.
8. OK, inteleg ca 3 discutii. Dar shopul e doar de o saptamana jumate si frankly, noi nu venim cu multe. Preul a fost full, ce-i drept, dar deja la primul eveniment de dupa am fost putini. Vrei sa se ia o decizie de afaceri permanenta inainte ca omul sa poata vedea cum stau de fapt lucrurile?
Ah bine, o sa va cred pe voi, oameni proaspat cunoscuti, cum spuneti chestii complet teoretice bazate pe experienta voastra personala de organizat jocuri in baruri. Imi voi pune viitorul afacerii in mana voastra inainte de a imi putea face o parere personala, fiindca cu siguranta experienta mea anterioara paleste in comparatie cu presupunerile voastre. Serios amu... e putin ridicol.
9. Mie mi se pare ca va vreti oprimati fara motiv. Nu inteleg ce e cu dorinta de a fi victimizat.
10. Vezi pct 7 + daca nu or fi oameni care sa fie dispusi sa plateasca 10 lei, sunt sigura ca politica se va schimba. Eu una spun ca or sa fie, la fel cum is oameni care platesc 10+ lei ca sa mearga la un party desi ar putea sa mearga la barul ala si pe moca. ... sau si aia ii jaf la drumul mare? Jocurile alea care is deschise sunt cumparate de shop si nu mai pot fi vandute, deci este taxa pentru a compensa. Sau te referi strict la magic?
P.S. Lehel nu a dat un comment mai comprehensiv acum ceva timp cand s-a plans lumea de ce profit o sa faca RGul? Either way, cred ca parerea lui valoreaza mai mult decat "asa am vazut in strainatate ca s-a facut atunci cand am fost" si as fi interesata sa o vad .
Also, cand omu a zis clar de ce nu joaca magic mi se pare putin aiurea sa te iei de el pe faza asta...sau poate sunt io prea politically correct de fel.
Si am mai pus asta dar... http://www.youtube.com/watch?v=R2a8TRSg
e=youtu.be
Io nu ma exprim asa de bine, deci doar dau un Like la ce a zis Sergiu mai jos .
Last edited by Zgarbas (2013-02-05 14:53:25)