ma bucur ca multe lume este de acord sa se implice.
am vb cu cei de la Cranial Insertion si sunt bucurosi ca ne dorim sa traducem articolul lor (o sa va postez mai incolo ce am vb cu ei)
cred ca stam in felul urmator:
- o sa avem sansa sa traducem articolul in RO (inca mai astept parerea lor despre variante de a folosi cuvintele EN sau pur RO sau EN-romanizat, dar presupun ca ultimul o sa fie varianta corecta). In plus am putea pune undeva pe site un fel de "vocabular/legenda" pt a ajuta cei care nu sunt sigur la ce ne-am referit cu termenele in RO. Pana cand in HU eu sunt de parere sa folosim termene traduse si daca undeva, mai rar, este nevoie, sa punem in paranteza varianta EN. Aici mentionez ca sunt de acord cu ce a zis Viki, in maghiara TOTUL e tradus (filme, carti, desene, benzi desenate) + este si un Rule Book in HU neoficial, bine-nteles.
- in mod normal o sa primim articolul in EN cu 5-7 zile inainte de aparitie (care nu are ora fixa, de asta trebuie ceva automatizat) si o sa primim si un link unde va aparea articolul, deci cred ca putem sa folosim usor aceasta informatia la automatizare (de ex cu rss, sau varianta cu redirectionare ce am mentionat mai sus) dar aici Laura/Sebi si alti IT-isti o sa ne zica ce si cum (by the way astept parerea lor, daca se poate face si vor sa ne ajute sa facem acest lucru). Iar noi le dam lor un link unde o sa fie gasit articolul tradus, sa fie incadrat in articolul original.
- prima data tre sa facem o proba.. sa vedem cum merge, cat ne dureaza, putem sa facem fata etc etc. Pt asta eu i-am comunicat ca saptamana asta (avem 1 dec, POTY, fnm) nu cred ca vom realiza mare lucru, dar saptamana care urmeaza trecem la treaba. Ei ne-o recomandat ca in prima faza sa mearga sistemul automatizat (cat de simplu se poate) ca daca ala nu merge, nu putem face nimic.
- intre timp, sau cand merge acea automatizare, putem sa na adunam (fizic si/sau pe forum) sa vedem chiar cine doreste sa fie implicat si prin ce. Dupa care sa dam drumul si sa traducem vre-o 3-5 articole sa vedem cum merge.
Eu am timp si saptamana asta sa incerc sa traduc un articol, dar cred ca prima data ar fi bine sa ne organizam si cum am zis mai sus, sa vedem cine este implicat in ce masura.