Topic: GameFlux.ro

Creez acest topic pentru că doresc să dezvoltăm site-ul oficial să devină un loc vizitat nu doar câţiva oameni doar.

Dar pentru asta am nevoie de ideile voastre cum am putea realiza acest lucru.

Momentan îl folosim pentru articole (care momentan sunt doar cele de Cranial Insertion), Clasament Poty şi un fel de calendar al următoarelor evenimente din comunitate.

Deci ce zice-ţi?

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: GameFlux.ro

Hmmm bun intrebare smile
As din prima imi doua idei in cap, car nu stiu cat ar fi de interesante pentru altii din afara comunitatii, dar poate i-ar atrage pe cei din comunitate sa viziteze mai des site-ul.
Primul lucru care mie un imi place si mi-a placut e partea media, unde sunt poze de la eventuri... rubrica care cred ca ar prinde bine sa fie revigorata. Ca mi se pare nice sa mai vezi poze de la un concurs la care ai fost sau poate la care nu ai apucat sa ajungi...dar vezi ce si cum a fost pe acolo.
Al doilea lucru care cred ca ar fi nice...ar fi mai multe articole care ne privesc comunitatea - battle-report-uri de la FNM-uri sau MSE-uri si eventual articole creative - in care x daca vrea, e dispus sau asa sa zic cum si-a facut deckul cutare sau prezentata o carte care a jucat-o. Si sa prezentat ce e fain la ea, ca merge cu cutare si cutare carti, ca e fun daca faci ceva combo cu ea...sau analiza din perspectiva lui la setu cutare etc. etc.
Ambele idei implica un pic de munca, dar cred ca ar putea merge. Careva sa puste cateva poze la un concurs si dupa sa fie puse pe net nu cred ca e capat de lume, iar la partea cu articolele...iar cred ca ne-am gasi care sa scriem.
Eu unu as ajuta la ambele cat as putea.

Re: GameFlux.ro

singerete wrote:

Creez acest topic pentru că doresc să dezvoltăm site-ul oficial să devină un loc vizitat nu doar câţiva oameni doar.

Dar pentru asta am nevoie de ideile voastre cum am putea realiza acest lucru.

Momentan îl folosim pentru articole (care momentan sunt doar cele de Cranial Insertion), Clasament Poty şi un fel de calendar al următoarelor evenimente din comunitate.

Deci ce zice-ţi?

Subscriu la ce a zis nenea Flo. Faza cu pozele este, părerea mea, foarte importantă pentru că demonstrează clar activitatea comunității.

Problema cea mai mare cu punctul 2 din argumentația lui este faptul că lumea este, în general, ocupată cu articolele de pe Cranial Insertion. Nu am pretenții că aș fi un prea bun jucător, dar aș putea să contribui cu mici recenzii ale unor concursuri. Pentru asta va trebui să-mi arate careva (I'm looking at you, Sergiu big_smile ) cum se publică articole pe Gameflux. O să ne vedem joi și mai vorbim despre asta.

În altă ordine de idei, ziceți se scrie legat.

Re: GameFlux.ro

Sunt si eu de acord cu Florin, ambele puncte. In special al doilea.

Sa spun drept, si pe forum umblu de multe ori dupa pareri despre cum a fost un concurs, ce deck-uri s-au jucat, s.a.m.d.. Ar fi chiar fain sa vad ceva mai detaliat despre o saptamana de magic (considerand ca uneori nu e usor sa scoti prea mult "text" din doar o seara de Magic).

Alt punct interesant ar putea fi pareri mai generale despre Magic. Anume: editii, cum au avansat anumite carti, poate chiar pareri despre anumiti jucatori pro. Stiu ca asa ceva exista pe net in nenumarate site-uri, dar faptul ca informatiile sunt asa disparate nu e prea placut. In plus, ar fi in romana. Si se pot pune link-uri la referinte oricand (in caz ca cineva ar vrea mai multe detalii). Ca si idee s-ar putea spune ca e o combinatie intre stire si parere personala (Penny-Arcade style). O data pe saptamana ar fi mai mult decat suficient pentru inceput. Asta ar insemna in total doua noi articole, plus Cranial Insertion.

Re: GameFlux.ro

Ar fi frumos sa existe articole pe site-ul nostru; asta s-a mai incercat o data. Din pacate nu oricine poate sa creeze un articol, iar cei care pot nu vor/nu pot sa se ocupe de asa ceva. Un articol pe saptamana ar fi binevenit, dar asta ar insemna ca sunt cel putin 3 oameni care sa se ocupe de ele in asa fel incat fiecare sa scrie la 2 saptamani diferenta... smile

Asa ca ridic intrebarea, mai mult celor care se ocupa deja de cranial... e cineva dispus la asa ceva? smile

Ps: eu pot sa vin sa va mai fac o poza doua, nu ma deranjeaza wink

Last edited by toranaga (2011-01-12 09:34:44)

This is who i am!

Re: GameFlux.ro

La asta ma asteptam si eu, ca lumea sa doreasca mai multe articole, dar cum spunea si Ovidiu, toti am vrea sa citim dar daca le-ar scrie altii.

Pozele de pe Gameflux sunt o idee buna, dar singura problema cu ele este ca sunt foarte greu de bagat pe site, trebuie nu stiu cum procesate (Bulinutza stie cum).

Ryu zice bine ce zice legat de articolele din comunitate. Pana la urma ce ne intereseaza pe noi cel mai mult sunt lucrurile care se petrec in curtea noastra interioara. Un articol misto de mai demult, a fost cel scris de Flo, despre cum a descoperit pasiunea pentru Magic si cum a s-a apucat de el.

O alta chestie misto ar fi un fel de interviuri cu jucatorii de pe la noi din comunitate. ( Cu PotY, cu Cristi care a luat locul I la Iasi, cu mine tongue pentru locul I la Mures, cu cel care a luat locul I la Pre, la Re, la GameDay, etc).

Tot Flo incepuse odata sa scrie battle rapoarte despre eventurile la care participa.

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: GameFlux.ro

singerete wrote:

La asta ma asteptam si eu, ca lumea sa doreasca mai multe articole, dar cum spunea si Ovidiu, toti am vrea sa citim dar daca le-ar scrie altii.

pai presupun ca lumea nu prea e curios sa citeasca ce am eu de zis, sau cineva care nu e "top player"..nu?
si de asta ar vrea lumea sa citeasca ce scriu altii.
+ la articole aparute, de multe ori interesul nu a fost foarte mare, ori chiar nu s-a prezentat deloc interes, care descurajeaza pe autor... cred eu.

Uite de ex cranial insertion, noi traducem (mai bine sau mai putin bine) dar nu am vazut pe nimeni sa intreaba... hm... asta de ce e asa?... sau ok ca asta e asa, dar daca as juca asta si asta.. ar fi la fel.. etc?
ma rog... eu cand citesc Cranial Insertion, daca ceva nu inteleg, sau e dubios etc, le scriu inapoi, si primesc raspunsuri, sau daca am ceva de intrebat, intreb... desi noi nu suntem arbitri ca sa raspundem, ar fi fain daca din cand in cand ar aparea discutii despre anumite aspecte ale jocului.
Ciudat este ca mai intens era discutia despre artista aia nu stiu care, decat despre majoritatea articolelor de pe site.

Re: GameFlux.ro

Personal pe mine nu ma intereseaza daca sunt sau nu sunt articole pe site, rar am rabdare sa le citesc oricum (atunci cand erau), asta asa, as my two cents. Dar cat am apucat sa imi arunc ochii pe ele erau interesante si altora pare sa le pleaca, so go for it. Ce voiam de fapt sa zic e ca nu vad ce legatura au cei care traduc Cranial Insertion. Nu toata lumea care poate si stie sa traduca are talentul sa si produca un text de la zero care sa fie interesant pentru cititori tongue

Chestiile astea se fac de catre oameni carora chiar le place si au o pasiune pentru asa ceva, sa zici ca 'ah uite nimeni nu vrea sa scrie' nu e tocmai adevarat atata timp cat sunt unii care nu au talentul; si articole plictisitoare nu vrea nimeni.

Edit: @Gyula. Eu nu vad problema asa, adica nu o sa urcam acuma x indivizi pe tron si o sa spunem ca restul nici nu is demni sa isi dea cu parerea. Atata timp cat cineva are ceva de spus si se simte in stare sa scrie un articol eu zic ca ar trebui sa o faca. Lumea oricum o sa citeasca ce vrea tongue

Cat despre Cranial Insertion, mie mi s-ar parea aiurea sa-i intrebe lumea pe traducatori de ce se intampla asta si aia, atata timp cat exact asta e motivul pentru care exista Cranial Insertion, sa raspunda la intrebari.

Last edited by missao (2011-01-12 11:16:22)

Re: GameFlux.ro

Eh Gyula, asa sunt oamenii. De obicei le e frica sa vina cu intrebari intr-un domeniu pe care nu prea il stapanesc, dar cand e vorba de a "spama"...imediat nu mai exista cerneala! smile
Eu le citesc, sunt foarte bune articolele, crede-ma ca sunt foarte folositoare si pentru mine, ce sa mai zic de incepatori.

Daca vrei sa existe raspuns la munca pe care o depuneti, cunoscand stilul romanilor, as zice ca tot voi ar trebui sa porniti discutia despre articol tongue
De genul: uite, articolul e sus pe site, intrebarea asta chiar ma.....

Si asa se porneste o discutie care are potentialul de a descoperi alte intrebari pentru cei de la cranial, parerea mea.

This is who i am!

Re: GameFlux.ro

Battle rapoartele mi se par o chestie super interesanta deoarece iti dau posibilitatea sa ai o vedere de ansamblu asupra unui meci, poti oricand sa inveti din greselile pe care le faci daca cumva esti subiectul raportului sau poti sa inveti cum sa nu faci daca esti un tert care doar il lecturezi. Aceste rapoarte ar putea fi usor standardizate si nu cred ca ar fi vreun impediment pentru orice utilizator din game flux sa le realizeze. Eu personal as incerca sa fac un asemenea raport ( cand ma refer la raport as vrea chiar sa realizez unul turn/turn) dar as avea nevoie in primul rand de 2 voluntari dispusi sa joace un meci de la FNM sau MSE intr-un ritm mai incet astfel incat sa imi permita sa pot lua notite sau chiar sa fac un filmulez pe care ulterior acasa sa il pot urmari si transpune intr-o versiune sub forma de articol si in al doilea rand de ajutorul celor doi combatanti care ulterior meciului sa imi dea acces la decklistul lor si sa imi spuna si cateva pareri personale. De asemenea as avea nevoie de intrumare pe site despre modul cu se realizeaza/publica un articol sau eu as putea sa il trimit cuiva intr-un format doc si el ca ii dea un copy/paste doar si sa publice.

Putem incerca chiar si joi daca am cel putin un doritor o sa dau victoria adeversarului in unul din meciuri si o sa imi iau carnetul de notite tongue

Re: GameFlux.ro

eu am luat ca exemplu articolul de Cranial Insertion incat am ajutat si eu din cand in cand la scrierea (traducerea) lor, dar ce am zis, ca nu apar discutii, e valabil general la articole de pe site.

NU am zis ca unii nu-s demn nici de parere... normal ca sunt... ziceam ca probabil nu cineva care abia a cunoscut jocul o sa scrie un articol despre "strategia cea mai buna la draft", mai ales daca a jucat o singura data draft in viata lui/ei. Iar daca ar scrie asa ceva, din punctul lui/ei de vedere, probabil articolul nu va fi destul de apreciat, incat ne-am considera ca ce este scris acolo, este gresit. Desi consider ca si aceasta abordare este gresita. Ar putea ca cineva care a jucat doar un singur draft sa ne descrie intr-un articol cum vede si ce tactici foloseste el/ea in acest format, dupa care altii ar putea sa discute strategia respectiva, sa vine cu idei noi si sa fie ceva frumos. Desi nu cred ca se va intampla in realitate asa.

Iar referitor la Cranial Insertion, eu nu ziceam ca sa intreaba pe Traducatori ci sa intreaba comunitatea. Desi nu ma consider 'top of the cream' dintre jucatorii gameflux ma consider ca un jucator care mai cunoaste si intelege o regula doua in plus fata de altii, mai incepatori, sa zicem; si se intampla sa nu inteleg pe deplin de ce este asa cum zic cei care au raspuns la intrebare. Deci presupun ca sunt si incepatori (si nu numai) care la fel nu inteleg tot ce se intampla in exemplul dat, si ar fi pt binele lor sa intreaba " eu nu inteleg de ce acea creatura nu moare, sau de ce nu merge acel combo etc etc" si cei care au inteles/stiu raspunsul ar putea sa le explice. Poate la lume e rusine sa intrebe, desi nu ar trebui sa fie asa. Eu la inceput cand am jucat contra Gabi, nici nu cred ca el a reusit sa joace ceva fara sa intreb asta de ce este asa, ce rost are, cum as fi putut sa fac eu altfel sa nu ajung in situatia asta prosta ca tocmai pierd, etc etc si el (si nu numai) m-a ajutat, si acum sunt fericit ca stiu mai multe, si chiar am reusit si eu tongue sa-l invat ceva( cu redirect big_smile ).
Pt mine asta inseamna o cuminitate.. joc, discutii, discutii, joc, si iarasi discutii. La ultim FNM nu mai stiu contra cine am jucat (parca Tudor...?) si cand a dat un Duress si a luat ceva din mana mea, eu i-am explicat ca ar fi bine sa ia altceva, incat altceva pt mine era mai important, si sper ca asa l-am ajutat, si sper ca pt asta s-a simtit mai bine in comunitatea noastra. Acolo a avut loc o 'mica discutie': ce carte sa fie luat din mana mea. La fel cred ca s-ar putea sa avem diferite discutii si pe site/forum..... nu?


ps. vai de mine azi am scris mai mult post, decat cod C#

Re: GameFlux.ro

Spoook wrote:

NU am zis ca unii nu-s demn nici de parere...

Iar eu nu am zis ca tu ai zis tongue doar ca mi se pare normal ca fiecare sa poata scrie un articol fara sa se simta jenat de lipsa de experienta sau alte motive de genul.

Iar cu intrebatul comunitatii eu cred ca lumea nu intreaba (daca chiar exista intrebari) din motivul pe care l-ai zis tu, rusine (fiecaruia ii place sa se creada cel mai bun jucator de Magic, face it tongue si atunci nu cred ca ii cade bine cuiva sa intrebe ceva pe forum si apoi sa vina 5 indivizi care sa ii explice fiecare cum stie mai bine. e mai usor sa stabilesti nelamuriri de genul asta in realitate, zic eu) si pur si simplu lene. Eu una in schimb nu cred ca ar trebui sa ne 'chinuim' sa facem lumea sa povesteasca pe forum, unele lucruri vin de la sine, cand cineva o sa aiba interes suficient sa zica ceva, o sa zica. Bottom line is ca ar trebui sa ne concentram pe chef aka eu scriu articolul asta pentru ca imi face placere si daca sunt cititori bine, daca nu, nu. I'm just saying, we're not trying to sell anything, it's a game, people play it for fun, nu trebuie sa fim acuma mtgsalvation or anything tongue

Re: GameFlux.ro

It's a game, dar asta este si un modul cu ajutorul caruia poti face multe. Mult mai multe decat sa-l joci, asa de distractie, lucuru care-l poti face si acasa-n bucatarie.

Eu vreau sa evoluam atat ca si comunitate locala cat si ca si comunitate virtuala, iar acest lucru nu se poate intampla decat daca mai atragem si alti "interesati" de ce facem noi. Arata-ti-mi voi mie un portal romanesc de magic, in adevaratul sens al cuvantului. NU EXISTA. Si nici nu va exista cat timp din comunitatile astea mici, locale nu se vor ridica cativa care sa vrea sa faca mai mult.

Construind, facand articole ramane ceva in urma ta.

Ma rog, evident ca exista oameni care vor sa faca mai multe, alti care se complac in simplitatea lucrurilor, altii care-s lenesi, etc. Toate parerile sunt binevenite, si si mai bine veniti sunt acei oameni care vor sa si faca ceva, nu doar vorbind.

Nimeni nu se asteapta de la articolele de pe gameflux sa fie state of the art, ca nici unul dintre noi nu-i scriitor de profesie. Plus fara experienta compusului si scrisului nici n-o sa reusesti vreodata sa scrii ceva. Asa ca e normal si logic ca articolele de inceput sa fie mai slabutze, dar aia nu inseamna ca nu pot sa fie interesante.

Oricine doreste sa compuna, scrie ceva poate sa o faca. Scrieti un articol, battle report, interivu si trimite-ti-mi-l in format .doc (Word) si-l publicam.

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: GameFlux.ro

Scriitor de profesie(oaresicum) as fi eu:P. Dar nu vad ce fel de articole as putea scrie despre magic.

(desi de fotografii ma pot ocupa, daca nu se gaseste aparat mai bun).

Last edited by Zgarbas (2011-01-12 17:57:13)

Re: GameFlux.ro

Pai nu vezi ce fel de articole pentru ca momentan esti la inceput. O sa-ti dai seama pe parcurs, daca o sa te pasioneze Majicul smile

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: GameFlux.ro

Pai exact de-aia nu vad ce as putea scrie:P
Uite, scriu un articol inainte de Pre cu rezumat la spoilerele de pana acum, pentru aia care nu au stat cu nasu-n pagina de la wizards asteptand updateuri. Suna bine?

Re: GameFlux.ro

Orice articol e bine venit smile. No hai ca m-ai facut curios de cum va iesi big_smile

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: GameFlux.ro

Cu ajutorul lui Scorpse (din nou), am reusit sa punem un plugin pe site astfel incat sa putem folosi simbolurile de mana in texte si comentarii.

Acestea sunt exact ca si cele de pe MTGSalvation.

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: GameFlux.ro

Felicitari pt amandoi pt aceasta realizare. Cu siguranta este bine venit, plus acum articolele o sa arata si mai frumos.