Topic: Teorie Innistrad
Teorie cu privire la PW-erii din Innistrad:
Am observat ca in D12 au aparut doi PW noi : Ral Zarek & Kiora Atua.
Ambii au deck-uri in culori inamice : UR, respectiv UG
Din cate am vazut Liliana este confirmata.
Ajani nu va mai fi in Core Set, prin urmare cresc sansele sa fie reprintata o forma de Ajani (probabil Ajani Vengeant).
Nu zic ca 2 PW cu acelasi nume nu pot fi in acelasi timp in Standard (Ex: Jace, Ajani), dar cred ca cei de Wizards incearca sa faca tot posibilul sa nu mai intalnim o situatie asemanatoare (Ex:Sarkhan, Tezzeret, Elspeth, Liliana)
Din existenta celor 2 PW pe culori inamice am dedus ca urmatorul block (atentie: nu set) va avea ca principiu de baza in ceea ce priveste PW-erii, culori inamice. Acest lucru nu s-a mai intamplat de la Ajani Vengeant incoace si cred ca ar fi un lucru pe placul tuturor. Desigur, pentru ca acestia sa functioneze, avem nevoie de land-uri duale pe culori inamice.
Aici intervine o alta problema: marea majoritatea a jucatorilor gandesc deja o revenire la mono-color decks. Se poate observa cu usurinta cum negru cere deja de pe acum un deck de mono, rosu si verde se cam joaca mono la ora actuala, alb intotdeauna a avut cateva carti care pot construi un mono bun (ex: knights, tempered steel cu artefacte) si mai nou, albastru castiga teren pe domeniul mono : iluzii, grand architect. Nu zic ca nu e posibil. Sunt doar putin sceptic si singura dovada pe care o am sunt PW-erii acestia doi (Ral si Kiora). Sunt sigur totusi ca se doreste o revenire la deck-uri pe culori inamice, desi lipsa de mana base face cam imposibil acest lucru.(U/R Twin la ora actuala pentru combo infinit).
Prin urmare, cateva preziceri pentru block-ul Innistrad:
- Planeswalkeri multicolori, pe culori inamice:
-> Kiora Atua UG
-> Ral Zarek UR
-> Ajani Vengeant WR
-> Garruk GB (ar fi o situatie speciala cu un Garruk mono G in M12, si unul dual color in INN)
-> Liliana WB
Nu aruncati cu pietre dupa mine. Sunt sanse foarte mici ca Liliana sa fie multicolora. Ea este singurul impediment in ceea ce priveste mica mea teorie. Sunt sanse 90% ca Liliana sa fie MONO - Black. Am pus-o in aceasta lista pentru ca nu am idee momentan cine ar putea fi WB.
- sansele sa se revina la dual lands pe culori inamice sunt foarte mari, de ce nu, poate chiar din M12.
Discuss.
Last edited by TudorGrigoroaia (2011-06-20 09:24:51)