Da, e mişto că se potriveşte şi in real life, dar face şi referire la Mirrodin. Nice.
Nu inteleg laura de ce te-ai simtit atacata :))
Eu de la inceput am zis ca nu poti compara nocturnus cu imperious perfect. sunt doua lucruri diferite, apoi am descris cat de bine am putut fiecare carte. imperious perfect e mai bun, din punctul meu de vedere, decat archdruid tocmai pe ideea ca iti da un elf fata de mana. tot timpul o creatura e mai buna decat mana care poate sa iti foloseasca sau poate sa nu.
ne legam de preturile impuse de o piata? pai hai sa iti aduc aminte ce pret avea nocturnus inainte sa apara zendikar cu vampirii... daca nu mai ti minte, iti zic eu: 4 dolari; asta pentru ca era rara si m10, ca si orice set care apare vara, e jucat mai putin decat seturile din alta perioada. dupa ce a aparut zendikar, cand au aparut carti frumoase de negru si primul deck jucabil de negru dupa vreo 2 ani reali, daca nu si mai mult, in jurul acestei carti, te miri ca i-a crescut pretul?! acelasi lucru se intampla acum si cu jace. cum vrei sa ai pret mare la un lord de elfi cand sunt vreo 10, am exagerat ca sa nu te legi iarasi, in ultimii 3 ani.
sunt de acord ca acum nu mai sunt jucati elfii deoarece lipsesc cartile porcoase din lorwyn, dar sincer, nu as vrea sa le vad inapoi :)
si ca final, eu nu stiu sa fi castigat vreodata vampirii ca sa poti sa zici ca au fost sau sunt un deck care castiga concursuri. bine, eu am o teorie si asta e pentru ca nu isi folosesc capul si uita carti importante, care totusi in ultima vreme apar in deck, dar sunt preluate de prea putini jucatori ca sa le creasca procentul de victorii.
ca si jucator de negru si al deck-ului de vampiri, pot sa iti zic ca nu nocturnus iti castiga meciurile, decat poate in proportie de 20%, ci o combinatie cat mai variata de vampiri mici si de obicei in ordinea buna. daca iti vine gatekeeper, apoi ghast, nu ai rezolvat nimic, insa invers...
dar tu, jucand verde si neavand removal, evident ca esti suparata pe el si ti se pare mare bascula :) si nu pentru ca da +2/+1 ( dau pariu) ci pentru ca da cel mai urat evasion fata de verde, fly.
cat despre fetchuri, daca ai fetch, chiar daca il spargi tot poate sa ia un bolt in freza pe stack, sau nu? daca vine negru doar bolt, din removal-ul jucat in ziua de azi, nu il omoara, celelate carti de removal jucate fiind universale, deci sa nu exageram; cum zicea si sergiu, doomblade nu il omoara, dar sa fim seriosi...cine dreq joaca asa ceva?
Ps: evident ca au ***** din nou discard prin noua carte de verde. nu inteleg de ce se mai chinuie sa reprinteze mecanica...