missao wrote:Nu exista "la noi" in meta, adica tu, din ce oras esti, nu ai cum sa stii ce meta se joaca aici la Cj sau la Mures (I don't mean that in any bad way ), lumea joaca ce vrea/ce si-a facut acasa, nu toata lumea sta dupa Solar Flare si Kessig. Tier1 si altce concepte de genul nu se aplica mereu.
Este incorect sa presupui, pardon, sa afirmi ca nu am de unde sa stiu ce meta e in cluj mures, tm, craiova sau iasi. Sau la Paris. TU nu ai de unde sa stiu dc eu am de unde sa stiu. Tocmai ca pe ideea de ce si-a facut acasa si de la faptul ca sutn turnee secventiale in care aceiasi oameni joaca aceleasi deckuri.
missao wrote:Faza cu infect nu este deck nu-mi dau seama exact ce vrea sa fie, ceva de genul "manelele nu is muzica"? La noi de exemplu infectul se tine bine si ajunge in top 3, fix acolo langa solar sau kessing sau whatever.
Ajunge in top 1-2-3 intrun meta saraca in deckuri tier sau este ignorat. In mod normal orice deck are cu ce sa il combata relativ usor. Asta ma duce cu gandul ca paote pe nimeni nu il intereseaza acele deckuri de infect decat pe cei care le joaca.
NU e la fel cu faza manelelor. Infectul poate sa devina deck. paote serios, poate tier. de ce nu. Manelele nu vor fi niciodata mai mult decat un zgomot facut de anumiti indivizi pt romanii prosti.
missao wrote:Si s-a incercat Rock, nu IN scars, de la scars incoace. Daca ar fi viabil, ar exista (banuiesc). In fine, parerea mea e ca orice rogue ai incerca daca nu ti-o iei din stanga, ti-o iei din dreapta, ca is prea multe arhetipuri. Asta raportat doar la ce se joaca la noi.
1. Din cate stiu eu dupa blocul Scars, a venit blocul innistrad. (scot core deoarece nu inclina balanta). DIn cate stiu sunte de abia la primul set din blocul ISD. Astfel am zis de rock dupa scars..adik in innistrad. Vad o redundanta aici.
2. Daca ar fi viabil.... deja ai afirmat ca in cluj fiecare isi face ce poate.....comparam acum cu alte meta-uri ? A incercat cineva sa faca deckul ?...eu l-am facut si l-am dat unui om care nu stia ce face. A mers 4-1 la un FNM. Era a doua saptamana de ISD.
In general nu vorbesc daca nu stiu ceva date despre problema...no unnecessary assumptions.
Back la meta. Tocmai pentru ca lumea isi face ce poate...se tinde catre deckuri mai ieftine...si mai rar cater deckuri complete. Astfel controlul sufera...deoarece, in general, aceste deckuri sunt cele mai scumpe (per total). Astfel raman deckurile aggro (monored,steel,infect,gr,delver) si cele midrange. Foarte multe carti accesibile se preteaza pentru deckuri midrange, cele inaccesibile fiind pt deckurile specifice. In timp se completeaza cartile si deckurile si meta-ul devine mai stabil.
Tot din aceasta cauza, playerii cam au aceleasi 1-2 deckuri si mai rar posibilitatea sa varieze. Deci, tehnic, meta-ul este cunoscut. si cat timp nu apare un set nou....se poate extrapola....
Last edited by Scorpse (2011-12-09 22:51:33)
Diverse thoughts. MTG and anything that crosses my mind.
http://blog.scorpse.comDCI MTG Level 2 Judge