Am zis ca revin in seara asta, deci iata-ma ...
Eu cred ca de fapt spiritele sunt incinse aici, dar nu este o discutie reala cu Tudor.
Il cunosc pe Tudor, am discutat cu el si afirm cu tarie ca este un om mai mult decat cumsecade, ajuta pe cine poate si va face tot posibilul piata de jocuri de societate sa creasca asa cum trebuie in Cluj. Daca vedeti am scris, jocuri de societate si nu MTG in special. E important!
Citind discutiile pe forum, concluziile mele sunt:
- daca vreti ceva cu adevarat sa faceti cu RG, trebuie sa discutati cu el, dar imi pare rau sa spun, trebuie mai intai voi sa va intelegeti intre voi ce vreti si dupa sa "negociati" cu Tudor.
- trebuie sa aveti un lider care sa va reprezinte in discutia cu RG. Un lider care sa stie cand si unde e limita de negociere, totusi sa nu uitati ca RG indeed e profit maker, la fel ca si alte magazine de gen si orice alt business din RO.
- nu incercati sa comparati ce este in Tirgu Mures, fata de orice este in alt oras. Ca sa vedeti de ce? Pentru ca Mures este intr-o situatie ff avantajoasa pentru LELE, chirie ff mica, utilitati mici, etc. DACA nu era acest lucru, deja de mult ridicam si noi preturi, etc. Chiar si asa ne gandim ca acel 3 RON intrarea, simbolica indeed, sau 5 RON la FNM, cu tot bagat inapoi in prizepool, NU ESTE deloc profitabil.
- legand la cel anterior, oi fi eu si Pipo jucator de MTG, dar dorim sa ajungem sa fie si business, nu numai placere. Si deja ne gandim care sunt pasii care le putem face.
Vorbiti de taxa de participare mare ... eu cred ca daca la noi la magazin s-ar vinde zilnic 1 display la MTG, nu as cere nici un leu la participare, dar pina cand jucatorii de MTG nu isi vor permite sa cumpare boostere mai multe decat in medie 10/jucator ... cum sa lasi pretul mai in jos? Nu ai cum practic! Nu incercati sa compaati nici o piata din afara cu piata RO. Daca ati sti cifrele din afara, fata de ce se joaca in RO, ati zice ... hmmm, nu mai scot nici o vorba din gura.
Da, o sa imi ziceti, pai da, si daca vinzi mai scump, o sa se lase si aia de MTG cati mai joaca, sau o parte din ei.
Preferam sa nu vindem deloc, ca macar atunci stim ca nu mai ne bazam pe acel produs, decat sa vinzi la pret mic, doar de dorul sa vinzi. Atunci cand vom vinde zilnic 1 display, sau o sa fie cel putin consumul de 1 display per jucator, atunci putem discuta deja ca incepe sa fie cantitate si da, lasam din pret, pentru ca comandam mai mult.
Stiu ca sunteti frustrati ca preturile sunt mari, dar piata e mica, costurile sunt mari :-(, mult prea mari. Si vedeti ca zilnic se inchid firme, dispar magazine, iar la voi in oras tocmai a aparut una, care incearca sa traiasca si sa nu inchida.
Nu, nu sunteti obligati sa jucati numai la un anume magazin, puteti merge si in alte locatii, asa cum zicea si @adriann. You can do that ... dar la fel sa nu va mirati ca atunci cand vreti sa mergeti inapoi la RG, ei nu vor mai fi atat de bucurosi ca sa va gazduiasca, pentru ca poate deja au un anume eveniment la acea data.
Ganditi-va, zilele FULL sunt vineri, simbata si duminica. In cursul saptamanii NU sunt clienti multi, asa ca pe aceste zile se duce o lupta acerba. Si credeti-ma ca daca nu sunteti clienti returning all the time, eu as alege sa inchiriez la cine da mai mult, poate o zi de nastere cu 30 de persoane, care doar ca sa inchirieze sala va da 150-200 RON, plus consumatie. Care e profit curat!
Puneti si asa problema in loc sa aruncati cu pietre ...
Concluzie?
Luati un lider, care stie sa negocieze cu RG, puneti ce puteti voi oferi, RG va veni cu ce ofera el si incercati sa fiti felxibili daca vreti acolo o locatie. Daca nu, varianta a doua e ceea ce a propus @adriann.
Incercati sa puneti concursurile in cursul saptamanii daca nu e full la RG??
PS: Ca idee, si noi ne gandim ce sa facem la Mures, vineri acum au fost 55 de persoane. A fost intr-adevar un draft, deci bani au fost mai multi de la MTG, dar inca vanzarile la cei care consuma la BG este mai mare pe persoana decat la MTG. Asta ar trebui sa va dea de gandit ...
PS2: Cine mai doreste, poate sa citeasca postul mai lung despre profit pe un alt topic (Sergiu, linkezi tu??)
Linkare aici