Re: Nationale Romania 2011

Si daca e prea mare, nu conteaza, o folosesc pe post de reclama pentru echipa si o pun pe scaun sau ceva big_smile

Re: Nationale Romania 2011

Scuze de dublu post dar s-a stabilit deja cam cand ajunge fiecare? Nu de alta dar ar trebui sa ma vad cu primul ajuns sa-l las in casa.

Re: Nationale Romania 2011

Prezenta mea la nationale fail.

Re: Nationale Romania 2011

Lasa ca din greseli si experienta invatam. A fost un eveniment mare, poate cel mai mare la care am participat pana acum si ne-am descurcat bine ca si echipa overall. Felicitari pentru efortul vostru si dorinta de a reprezenta GameFlux-ul la nivel national big_smile

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: Nationale Romania 2011

Ziceti si voi ce ati facut . cum va ti descurcat . daca exista clasament pe ce loc ati fost ? no shame . vreau sa stiu si eu ce ati facut  ^^ .

Re: Nationale Romania 2011

Locul 36, dupa ce am facut 1-2-1 la standard si 2-0-1 la draft. (11 puncte din 21 mai exact)
Daca as fi castigat ultimul meci, cel de la draft,  as fi urcat pe 16 , cu 14 puncte.
Din pacate eu jucam black-red aggro iar adversarul Lifelink deck si creaturi negre cu protectie la cele 2 doom blade ale mele . Se mai intampla.

Asta mi-e linkul la deckul de limited : http://deckbox.org/sets/71925#
Nici o bomba - am inceput draftul cu un doom blade si am draftat tot boosterul 1 doar removal si sorcery. Incepand cu boosterul 2 - Chandra's Phoenix - am dat-o pe creaturi dar nu m-am putut abtine de la un al doilea goblin grenade si un al doilea doom blade. Drifting shade luasem initial crezand ca voi jucam un split de 8-8 landuri, dar in final vazand cat rosu am draftat a trebuit totusi sa ii joc ca altfel eram in pana de creaturi.

La standard am avut ghinion, in primul rand pentru ca am picat cu 2 din echipa noastra si in al doilea rand ca am facut un egal cu o versiune de caw-blade si am pierdut cu altul.
Cel cu care am pierdut a avut toate raspunsurile la deckul meu, mai ales dupa side. (3 mental misstep pe toate discardurile mele + mana counter backup si 2 sabii i-au venit in ambele meciuri - pe una a trebuit sa dau dublu mana leak, ca mai apoi sa coboare o alta)

Per total a fost un event important si  nu regret participarea. Astept anul urmator sa vad ce surprize aduce.
Personal mi-a placut mai mult draft-ul. Mi se pare mai challenging decat standard unde copiem toti deckurile de pe internet cu 2-3 modificari.

Castigatorul turneului a fost un UB (varianta relativ asemanatoare cu a mea si a lui Savescu - Finisheri = 2 Grave Titan + 2 Wurmcoil Engine + 1 Consecrated Sphinx). Surprinzator sau nu , l-a salvat de multe ori, acel hard counter side-uit - Deprive .  In orice caz, castigatorul - Mircea Posoiu - merita locul 1 datorita reusitei de 3-0 la draft si pentru ca a jucat flawless in top 8 castigand atat contra Splinter Pyro deck, Valakut deck si in cele din urma Twin Outcast deck .(zic outcaster pentru ca dupa side, cel de pe locul 2, juca un alternate winning condition = Dragonmaster Outcast).

Eventul a fost si un heads up, pentru noi, cei din echipa Gameflux care am castigat experienta, in primul rand si am realizat cu totii ce inseamna un turneu de o asemenea anvergura si cat de usor este intr-un turneu de magic sa pierzi sansa de a intra in top 8. Fiecare meci conteaza .(pana si egalurile te pot duce in cele din urma la un maxim loc 9) . De asemenea, din cei 81, cel putin 60 de oameni stiau foarte bine sa isi joace deck-ul si am remarcat un spirit adevarat de competitivitate la unii dintre ei, mai ales la cei doi Caw-bladeri pe care i-am intalnit. (unul fiind de varsta mea, celalat pe la vreo 40 de ani).

P.S.: in top 8 a fost un deck home-brewed, care - SURPRIZA - a castigat toate meciurile in standard (4-0 scurt)
A batut UW, Vampiri, Caw-blade si Valakut.  In top 8 a intalnit un Valakut care a castigat cu 2-1 , dar cu noroc de pe top - Inferno Titan top deck FTW .

Deck-ul juca Sarkhan the Mad,Bloodghast, Hex parasite, Duress , Lightning Bolt, Moltensteel Dragon si Sign in Blood. Am filmat primul meci din top 8 contra Valakut, in care a castigat relativ usor, tinand cont ca a pastrat mana de bloodghast cu 6 land-uri. Pentru curiosi - pot ruga pe sergiu sa puna pe Facebook sau va pot arata in persoana cand ne intalnim  la FNM/MSE.

Mentiune importanta: Benczi a draftat ca un zeu 3 Mind Control, doua pasate de mine, dar nu a stiut cand sa se opreasca din a pick-ui carti scumpe (5 + mana ) si unele relativ inutile (Mind Unbound). Ce e drept, a preferat strategia de mill. La nationale nu cred ca are rost sa risti,  mai ales cu 3 mind control in deck. Oricum, omul chiar s-a distrat cu Jace's Archivist, 2 Jace's Erasure si Mind Unbound.
Tin sa il citez: A fost foarte ok, am facut un egal. GG Benczi - a iesit castigat omul din draft - Foil Solemn Simulacrum- unde daca ar fi sa ma iau dupa cum draftau unii bucuresteni - HA! Carte de 30 $ trebuie trebuie .

Referitor la oamenii din bucuresti pot spune ca m-au dezamagit mai ales pentru foamea de bani de care au dat dovada la draft-ul de vineri seara. Am platit 3 lei pe doua into "the fucking" roil pentru ca uitasem sa iau din cutia de acasa si am ramas surprins sa ii vad cum sar ca arsi la draftat carti care sunt scumpe - orice peste 4 $ se pare (ex. Chandra's Phoenix, desi nu era in culoare, a luat ca first pick in boosterul 3) si apoi a inceput sa le zica tuturor ca a draftat o carte de 4$ !!! When I came to Spain. I asked myself...Wha'Za'Fuck?

Last edited by TudorGrigoroaia (2011-08-21 21:24:20)

http://pwp.wizards.com/3213663536/Scorecards/Landscape.png

Re: Nationale Romania 2011

TudorGrigoroaia wrote:

Referitor la oamenii din bucuresti pot spune ca m-au dezamagit mai ales pentru foamea de bani de care au dat dovada la draft-ul de vineri seara. Am platit 3 lei pe doua into "the fucking" roil pentru ca uitasem sa iau din cutia de acasa si am ramas surprins sa ii vad cum sar ca arsi la draftat carti care sunt scumpe - orice peste 4 $ se pare (ex. Chandra's Phoenix, desi nu era in culoare, a luat ca first pick in boosterul 3) si apoi a inceput sa le zica tuturor ca a draftat o carte de 4$ !!! When I came to Spain. I asked myself...Wha'Za'Fuck?

Te-as ruga sa nu generalizezi. Nu stiu cine ti-a cerut 3 lei pe 2 into the roil, dar daca le-ai luat de la shop, e normal. Nu cred ca te poti duce la un shop si sa imprumuti 2 tigari.

Cat despre draft, sunt destui care drafteaza prost, sau drafteaza la rare. Avand in vedere ca nu au avut rezultate in standard, nu au mai vrut sa joace competitiv, ci doar sa se aleaga cu cartile cele mai valoroase. Si eu as drafta un PW chiar dc nu e pe culorile mele (bine eu fac splash intotdeuna pentru pw, dar e alta poveste asta).

Totodata sutn destui oameni competitivi in bucuresti, proportia in top 8 fiind 3 bucuresti, 2 iasi, 3 timisoara.

Diverse thoughts. MTG and anything that crosses my mind. http://blog.scorpse.com
DCI MTG Level 2 Judge

Re: Nationale Romania 2011

Mie mi-a placut sa vad atata rosu smile . Am stat si langa unul care juca kuldotha. <3. Cand terminam un meci stateam si ma uitam cu drag la meciuri gobbos vs. gobbos(asta cand nu ma plangeam ca o muiere, fireste).
Inainte sa iau bye eram a 15a de jos in sus, dupa nu stiu, oricum ultima din cluj. 2winuri la standard, 2 lossuri(contra lui tudor, respectiv lajos), si despre draft nu vreau sa vorbesc. A fost trist sad .

La mine la masa cu exceptia bombelor(titani sau mai stiu eu ce) nu s-or draftat rarele mai deloc, mai ales in ultimul booster. A nimerit tudor masa aiurea.

Last edited by Zgarbas (2011-08-22 03:36:26)

Re: Nationale Romania 2011

Eu pot sa spun ca sunt un pic dezamagit de nivelul general al oamenilor care joaca.

Si nu ma refer la nivelul de joc (play choices) ci la chestiile aditionale unui turneu competitive.

Cred ca la limited am dat 15 GL (game lossuri) pt TE: Decklist Problem.
Foarte multi nu au trecut basic landuri in deckul de limited pe care il jucau.


Cat despre comunitati :
Am ramas impresionat de comunitatile din Iasi si Cluj (+Tg Mures) in ce priveste procedura de draft. Cred ca au fost singurii care asteptau corect semnalul. Din fericire nu au fost probleme prea mari, dar un judge mai rigid putea da cu usurinta 10+ warninguri la cateva mese.

Despre top8 pot spune ca au ajuns acolo in mare parte playeri cu experienta si cu calm mult...adica cei care stiu ca isi gestioneze resursele pe durata concursului.

Deasemenea asteptam si sugestii despre organizare si arbitrare (ca deh ..cautam sa imbunatatim tongue). Btw..a fost chiar neasteptat sa vina 80 oameni in loc de 50-60 cat era preconizat.

Diverse thoughts. MTG and anything that crosses my mind. http://blog.scorpse.com
DCI MTG Level 2 Judge

Re: Nationale Romania 2011

E prima oara cand particip la un eveniment de acest gen si s-a vazut.
Am mers cu un U/B Tezzeret Control, testat pe Cockatrice si MTGO la nebunie, cu succes. Am crezut ca asa va fi si la NATS, dar ...

Nu aveam nici o emotie pina ce am ajuns la prima runda.
Insa de ce m-am temut, nu am scapat. Am dat de un MonoWhite - Knight. Cu aceste deckuri am luat cele mai mari batai pe MTGO. Aggro ca lumea. Totusi am avut noroc si am castigat primul meci. Am avut 1-0, destul de usor controlat. La al doilea meci oponentul a scos din sideboard Luminarch Ascension, iar eu nu aveam decat 2 Into The Roil cu care puteam sa ii dau inapoi in mina, normal care nu au venit.
A inceput sa scoata ingerii, dar la final am ras cu Consume the Meek ingerii, plus cu un Doom Blade si cu Mimic Vat la mine pe masa, am luat Hero of Bladehold si mai aveam 4 mana deschis dupa astea. Eram insa la 1 viata si oponentul la 14.
Insa ca fraierul, nu l-am activat la sfarsitul turei mele Mimic Vat ca sa scot Hero si in tura mea puteam sa mai scot unul, iar cu 2 Hero atacat dadeam 14 damage lejer. Am vazut mutarea in Upkeepul meu si nu am mai vrut sa dau inapoi (desi inainte il iertasem pe oponent pentru o greseala). Asa am scos un 1-1 si timpul a expirat :-((

Runda a 2-a mi-a adus un CawBlade, aici nu am ce sa spun, pur si simplu nu mi-a venit nimic bun si am pierdut cu 2-0 destul de usor.

Runda a 3-a am picat cu Benczi :-) Si el cu CawBlade, ca a renuntat la Eldrazi. A fost un meci fain, am terminat cu 1-1 si cu un joc neterminat care nu stiam care are avantajul, insa la final am fost nevoit sa ii omor Gideo Jura cand era soldier, l-am luat cu Mimic Vat, fiind creatura, insa el ca raspuns mi-a dar Into the Roil pe Mimic Vat, altfel pierdea. Dupa am intrat in turele extra, in care el avea in final Celestial Colonnade cu care putea sa ma bata, insa i-am furat cu Volition Reins, care era pregatit pt Gideon si in final am ajuns sa fur un land :-)

Runda a 4-a am picat cu Vampiri, a fost un meci relativ usor, 2-0 si prima victorie.

Din pacate la Draft am mers ff prost. Fara bombe, cu un Blue/White, fara sa pot controla prea mult, am pierdut 2 meciuri, tot cu Benczi am facut un alt egal, 1-1 (un alt meci interesant) si asa am luat un loc bine meritat de numarul 72 :-)

Ce mi-a placut?
- Ca am fost un numar de 81 de jucatori.
- Ca a fost atmosfera superba.

Ce nu mi-a placut?
- Tragerile de timp, mult peste masura.
- Ca jucatorii nu au fost atenti la sideboard back la inceputul unui nou meci (chiar am vazut game loss pt asta). Si vin si ma intreb, daca nu cumva a fost voite unele "greseli" de acest gen. Pacat ca nu au fost mai multe checkuri la liste, poate la anul mai multe se vor verifica.
- Sala din pacate a fost mica pt 80 de oameni si a fost super cald, dar asta am inteles ca nu era vina organizatorilor, nimeni nu se astepta la 80 de oameni.
- Am auzit de multe trisari, eu nu am prins (sau nu am observat), dar daca e adevarat, e nasol.

Ce as recomanda pt anul?
- O locatie la Poiana Brasov :-) Mai racoare, aproape de toti din jur, e in mijlocul Romaniei. Am putea porni dimineata la drum, ajungem in timp, jucam si seara mergem in cateva ore acasa. Si pt Iasi valabil, si pt Mures, Cluj, Bucuresti si ce o mai fi. Timisoara e dezavantajata, dar e cam acelasi drum.
Fara sa ma pling, totusi, costurile unei NATS pt un jucator a fost 40 RON o seara de dormit (si inca ieftin), 60 RON drumul (5 oameni in masina), 100 RON inscrierea, cam total 200 RON si ramai cu amintire si 3 boostere :-)
Tiind sa cred ca Poiana Brasov (Sinaia sau zona) ar fi superb pt anul. Racoare, aproape pt toti si nu asa aglomeratie.

Oricum, multumim organizatorilor si speram la mai bine la anul.

http://pwp.wizards.com/8213665314/Scorecards/Landscape.png

Re: Nationale Romania 2011

Dupa review-ul frumos al lui Tudor m-am hotarat sa scriu si eu cateva cuvinte despre ce-a facut GameFlux Team-ul si experienta mea la Nats.

First of all, clasamentul dupa cele 7 runde (inainte de top 8) arata asa:

Locul 10 - Sergiu Singeorzan
Locul 13 - Buse Cristian
Locul 15 - Alexandru Savescu
Locul 20 - Ionut Burzo
Locul 36 - Tudor Grigoroaie
Locul 37 - Silviu Mayer
Locul 46 - Lajos Kiraly
Locul 53 - Ioana Fotache
Locul 55 - Jozsef Benczedi

Eu sunt foarte multumit atat de evolutia mea cat si de a celorlalti coechipieri.

Dupa un inceput demoralizant in runda 1 de standard unde am dat peste un Valakut care m-a nimicit 2-0 doar pentru ca n-am stiut ca prostu ca Act of Aggresion dat la momentul oportun (EOT_ul adversarului) iti da creatura targetuita pana tura ta urmatoare. Oricum cred ca deck-ul meu era cel mai putin pregatit contra mirror. Main deck-ul imi era pregatit atat pentru control (cu Thrun, Gaea's Revenge si Summoning Trap main) cat si contra aggro (2 Slagstorm si 2 Obstinant Baloth main) dar peste care n-am dat deloc.

Runda 2 ma pune din nou in fata unui Valakut, dar pe care il bat datorita norocului si a neatentiei adversarului care cu o tura inainte sa-l elimin, putea sa ma omoare el pe mine, daca nu era prea preocupat cu Primevalul meu de pe masa. 2-1 la mine astfel acumuland primele mele puncte.

Runda 3 imi aduce un monoBlack control pe care-l bat usor 2-0. Nu am vazut Memoricide din partea lui desi mi-a spus ca l-a side-uit.

Runda 4 si ultima de Standard, ma pune din nou in fata unui mirror. Schema era simpla: primul care pune Titanul jos castiga. Oponentul meu incepe, pune titanul si castiga. Meciul 2, pune eu titanul jos primul, el pierde rampa din tura 2 cat si cea din 3, dar imi fura cu Act of Aggresion titanul si se mai accelereaza putin, dar mie imi vine inca un Titan si e gg. Meciul 3 desi incepe el, rateaza rampa din tura 2, moment in care preiau conducerea la race-ul de landuri. Tura 4 la mine pun un Balot. El joaca un Oracle of Mul Daya care dezvaluie un Summoning Trap si pune un land din mana jos. Tura 5 a mea joc un Acidic Slime care-l trimite inapoi la 4 landuri. Atac cu Obstinat-ul care nu este blocat.  El dezvaluie un Inferno Titan pe top dupa ce trage Trap-ul si baga inca 2 landuri din mana. Tura 6 a mea bag Inferno Titan-ul meu si-i omor Oracolul si atac cu Acidic-ul si Baloth-ul. Tura lui baga Inferno-ul si-mi omoara Acidic-ul. Tura 7 a mea, joc Act of Aggresion si-i fur Inferno-ul si-l atac cu tot. GG. 2-1.

Nu-mi venea sa cred ca am reusit 3-1 in Standard, lucru care imi dadea sperante pentru Top daca reuseam un 3-0 sau poate un 2-1 la draft.

Draftul a fost unul realtiv simplu avand in vedere ce-am deschis in primul booster: Grave Titan. De acolo am inceput sa iau tot ce prindeam pe negru, adica 1 Gravedigger, 2 Sorin's Thirst, instant-ul ala de da -3-1 la creatura si asa mai departe. Printre carti am mai prins Shock, Fling, Goblin Fireflinger pentru eventualitatea unui splash pe rosu. Boosterul doi shock din nou: Inferno Titan. Pick 2-ul a fost un Incinerate in defavoarea unui Sorin's Vengeance. Au urmat apoi inca un Sorin's Thirst, 1 Doom Blade, Crown of Empires, am primit din dreapta un Royal Assasin plus un Vampire Outcast. Deja eram sigur ca deck-ul imi va fi Black Red cu negru culoarea principala iar rosu doar splash. Booster-ul 3 a fost doar de umplutura si doar ca sa-mi nivelez mana curve-ul si sa mai incarc deck-ul cu creaturi.

Runda 5 (prima de draft) a fost relativ usoara, reusind sa castig 2-0 pe spinarea Grave Titan-ului si a removalelor care au curatat masa foarte eficient. Oponentul juca Black Green.

Runda 6 m-a pus fata in fata cu Alex Savescu care castigase si el 2-0 si avea nevoie neaparata de victorie (ca si mine) pentru a avea sansa sa prinda top 8-ul, el intrand la draft cu 2 victorii si 2 egaluri din Standard. Meciul a fost groaznic pentru mine datorita faptului ca deck-ul lui Alex era foarte bine inchegat (White-Blue flyers) cu 2 Aven cu Hexproof carora n-am avut ce face. Meciul 2 desi am inceput furtunos, curatand masa imediat ce punea carti pe masa, mi-a furat cu Mind Control (avea 2) la rand atat Vampire Outcast-ul cat si Inferno Titan-ul, eu nereusind sa trag Doom Blade-ul care sa ma salveze de propria-mi creatura. In final 2-0 pentru Alex care avea neaparat nevoie de victoria in Runda 7.

Runda 7 ma pune in fata fostului oponent al lui Alex din runda 1 de Draft. Stiam ca acesta avea Day of Judgement si Oblivion Ring in deck plus o gramada de one si two drop=uri agresive (juca White-Red). Datorita cantitatii mari de removal care l-am avut si a Lifelink-ului de la creaturile mele am reusit sa fac fata "invaziei" si sa castig primul meci. Meciul 2 in schimb a fost un meci de anduranta, in care amandoi am ajuns intr-un echilibru atat al vietii cat si al cartilor. Meciul in schimb a fost decis in ultima tura, dupa ce am tras ultima carte din library si am impins damage suficient cu Grave Titan-ul, backup=uit de un Fling din mana. 2-0.

Am auzit ca Alex pierduse runda 7 cu 0-2 astfel nereusind sa prinda top8-ul din pacate.

Cam asta a fost evolutia mea de la Nats de anul acesta. A fost frumos, intens, cu o gramada de experienta acumulata si astept cu interes alte evenimente de anvergura la care sa participam.

PS: multumim Ioanei pentru gazduire bunavointa cat si tuturor celor care ne-au ajutat cu carti pentru deck-uri si sfaturi pentru a pilota deck-urile cat mai bine. Acum urmeaza calvarul recuperarii cartilor tongue

LE: Organizarea a fost relativ buna, cam aglomeratie in sala si caldura, da la care ma asteptam de la Bucuresti. Mi-a plaut locatia, mi-au placut Judge-ii care s-au comportat foarte profesional. Singurul lucru care nu mi-a placut a fost ca Campionul National nu a primit nici macar un trofeu care sa-i aminteasca de acea zi glorioasa. Sec, sec, sec ca organizatorii nu s-au gandit la asa ceva.

Si mi-a placut si Shop=ul celor din Bucuresti care arata exact ca un shop de hobby games (doar ca nu la fel de spatios ca a celor din Tg Mures).

http://pwp.wizards.com/9212457895/Scorecards/Landscape.png

Re: Nationale Romania 2011

lvalics wrote:

Ce mi-a placut?
- Ca am fost un numar de 81 de jucatori.
- Ca a fost atmosfera superba.

Ma bucur ca atmosfera a fost super.

lvalics wrote:

Ce nu mi-a placut?
- Tragerile de timp, mult peste masura.
- Ca jucatorii nu au fost atenti la sideboard back la inceputul unui nou meci (chiar am vazut game loss pt asta). Si vin si ma intreb, daca nu cumva a fost voite unele "greseli" de acest gen. Pacat ca nu au fost mai multe checkuri la liste, poate la anul mai multe se vor verifica.
- Sala din pacate a fost mica pt 80 de oameni si a fost super cald, dar asta am inteles ca nu era vina organizatorilor, nimeni nu se astepta la 80 de oameni.
- Am auzit de multe trisari, eu nu am prins (sau nu am observat), dar daca e adevarat, e nasol.

M-ar interesa mai multe despre acest subiect.
1. Trageri de timp sutn destul de greu de sanctionat (mai exact stalling). Nu prea se poate sanctiona pe parcursul unui turneu decat daca este extraordinar de evident.
2.  Wizards recomanda deckcheck la aporx 10% din liste. Adica 8-10. Din runda 2 noi am facut un deckcheck la inceputul rundei, si unul mid-round. Deci practic 4 deckuri pe runda, asta insemnand 12 deckuri. Plus cele cu probleme din start (<60 de carti, >60 check). Pentru ca am fost 2, si erau 80 de oameni e aproape imposibil sa numeri aceste decklisturi in 1 runda. (Props to Kshu care a facut tot posibilul).
Nu inteleg ce inseamna aceste greseli voite..... NU cred ca am dat GL pt problemele deckurilor inadecvat. Au mai fost checkuri si nu s-au sanctionat, nefiind probleme.
Totodata a fost un caz, persoana chemand judge inainte sa prezinte deckul la oponent si spunand ca a uitat sa treaca o carte pe foaie. Penalty o fost downgrade la warning si a fost verificat mai tarziu direct pentru a observa modificarea.
Am fost 2 judge care erau ok pt 50 de oameni....nu pt 80.

3. Multi domle...multi.
4. Chiar as vrea sa stiu si eu ce ai auzit (pe privat daca poti). Ca gamer support terbuei sa asigur ca oamenii au o experiente de joc cat mai placuta. Un cheater strica ziua tuturor. Daca imi poti detalia zvonurile ar fi super bine (eu oricum am cativa in vizor, care vor fi urmariti pe parcursul turneelor viitoare).


lvalics wrote:

Ce as recomanda pt anul?
- O locatie la Poiana Brasov :-) Mai racoare, aproape de toti din jur, e in mijlocul Romaniei. Am putea porni dimineata la drum, ajungem in timp, jucam si seara mergem in cateva ore acasa. Si pt Iasi valabil, si pt Mures, Cluj, Bucuresti si ce o mai fi. Timisoara e dezavantajata, dar e cam acelasi drum.
Fara sa ma pling, totusi, costurile unei NATS pt un jucator a fost 40 RON o seara de dormit (si inca ieftin), 60 RON drumul (5 oameni in masina), 100 RON inscrierea, cam total 200 RON si ramai cu amintire si 3 boostere :-)
Tiind sa cred ca Poiana Brasov (Sinaia sau zona) ar fi superb pt anul. Racoare, aproape pt toti si nu asa aglomeratie.

Oricum, multumim organizatorilor si speram la mai bine la anul.

Stiu ca pentru unii e mai greu de ajuns, ca totusi Bucurestiul nu e central, dar cred ca dpdv organizatoric ar fi mai complicat. E mai greu sa transporti multe echipamente, probabil si costurile....

Diverse thoughts. MTG and anything that crosses my mind. http://blog.scorpse.com
DCI MTG Level 2 Judge

Re: Nationale Romania 2011

Cu mare bucurie si totodata cu un pic de tristete citesc aceste posturi. Ma bucur pt ce ati realizat si ca totul a fost fain, pacat ca nu am reusit sa vin si eu si ca unii erau asa de aproape de top 8...asa de aproape.

FELICITARI TUTUROR... proud of you guys smile

Ma face trist sa aud ca lumea incerca sa joaca fraudulos, dar ma bucur ca echipa a dat un exemplu de urmat (cum zicea si Scorpse)

@Sergiu... asta nu am inteles:

Valakut care m-a nimicit 2-0 doar pentru ca n-am stiut ca prostu ca Act of Aggression dat la momentul oportun (EOT_ul adversarului) iti da creatura targetuita pana tura ta urmatoare

- iti da creatura doar pana la sfarsitul turei in care ai furat....sau tu nu asa credeai?

Poze ati facut? Alte lucruri de relatat inafara de eveniment? Cazarea, drumul.... care cat de beat era dupa? tongue ceva ceva? smile)

Re: Nationale Romania 2011

1. Trageri de timp sutn destul de greu de sanctionat (mai exact stalling). Nu prea se poate sanctiona pe parcursul unui turneu decat daca este extraordinar de evident.

Stiu, doar ziceam ca nu e fair play. Jucam contra vampiri, avea 1 land in mina si se gandea aprox 1 minut sa o joace sau nu, ep cand jos avea inca vreo 5-6 landuri. Eu nu stiam de asta, dar colegii care se uitau la meci ziceau dupa ca asa a fost, dar nu puteau sa intervina. Acum sunt sigur ca si la altii au fost astfel de probleme. Din pacate se practica, si cu asta trebuie sa ne obisuim. Nasol e daca joci control, ca din cauza asta poti scoate egaluri multe.

2.  Wizards recomanda deckcheck la aporx 10% din liste. Adica 8-10. Din runda 2 noi am facut un deckcheck la inceputul rundei, si unul mid-round. Deci practic 4 deckuri pe runda, asta insemnand 12 deckuri. Plus cele cu probleme din start (<60 de carti, >60 check). Pentru ca am fost 2, si erau 80 de oameni e aproape imposibil sa numeri aceste decklisturi in 1 runda. (Props to Kshu care a facut tot posibilul).
Nu inteleg ce inseamna aceste greseli voite..... NU cred ca am dat GL pt problemele deckurilor inadecvat. Au mai fost checkuri si nu s-au sanctionat, nefiind probleme.
Totodata a fost un caz, persoana chemand judge inainte sa prezinte deckul la oponent si spunand ca a uitat sa treaca o carte pe foaie. Penalty o fost downgrade la warning si a fost verificat mai tarziu direct pentru a observa modificarea.
Am fost 2 judge care erau ok pt 50 de oameni....nu pt 80.

A fost OK checklisturile, nu asta era problema. Daca s-au gasit probleme la cele verificate, sunt sigur ca erau inca, cam asta era idea.  Iarasi trag catre idea, ca e pacat ca se practica, daca au fost voite in unele cazuri. SI sunt aproape sigur ca unii au gresit intentionat, dar hotul neprins, e cinstit :-) Nu aveati cum sa depistati 100% greselile, dar oamenii ar trebui sa fie mai constienti si mai ales daca deja ajungi la o nationala, se presupune ca stii ce e sideboard, cum le scrii etc.

4. Chiar as vrea sa stiu si eu ce ai auzit (pe privat daca poti). Ca gamer support terbuei sa asigur ca oamenii au o experiente de joc cat mai placuta. Un cheater strica ziua tuturor. Daca imi poti detalia zvonurile ar fi super bine (eu oricum am cativa in vizor, care vor fi urmariti pe parcursul turneelor viitoare).

Eu personal nu am intalnit, dar am auzit prin holuri ce ziceau oamenii, in majoritatea cazurilor era o neintelegere ce facea cartea respectiva si jucatorul lezat nu a intrebat judge-ul, decat tarziu. Sau era clar ce facea cartea si totusi oponentul tinea pe a lui, doar cand judge-ul a intervenit a recunoscut. Din cate am inteles din discutii, nu erau incepatori, sa ii poti spune ca nu stia ci incerca sa duca in eroare oponentul. Acum stii cum e, am auzit doar o parte, daca era partea adversa, sigur era alta varianta :-) Ceea ce e totusi clar, ca unii incearca si asta duce la dezamagirea unor jucatori care au venit si din placere, nu numai sa castige cu orice pret.

Stiu ca pentru unii e mai greu de ajuns, ca totusi Bucurestiul nu e central, dar cred ca dpdv organizatoric ar fi mai complicat. E mai greu sa transporti multe echipamente, probabil si costurile....

Atunci poate se rezolva autostrada  sau mutam Brasov ca si capitala tarii. :-))
O sa discut cu Cashu, nu cred ca din punct de vedere e mai greoi, nu sunt atat de multe echipamente incat sa nu incapa in masina. Cred ca aici se poate rezolva, vom vedea ce zice si Cashu la anu'.

Trebuie vazut numarul de jucatori cum se imparte in regiuni si gasit o solutie echitabila, dar e un poate care e mai mult o sugestie decat o cerinta.

http://pwp.wizards.com/8213665314/Scorecards/Landscape.png

Re: Nationale Romania 2011

Stiu, doar ziceam ca nu e fair play. Jucam contra vampiri, avea 1 land in mina si se gandea aprox 1 minut sa o joace sau nu, ep cand jos avea inca vreo 5-6 landuri. Eu nu stiam de asta, dar colegii care se uitau la meci ziceau dupa ca asa a fost, dar nu puteau sa intervina. Acum sunt sigur ca si la altii au fost astfel de probleme. Din pacate se practica, si cu asta trebuie sa ne obisuim. Nasol e daca joci control, ca din cauza asta poti scoate egaluri multe.

Pot sa intervina, insa indirect. Unul dinter ma puteau chema, iar dc aveam timp puteam sta 3-4 mnue (2-3 ture) sa vad cum joaca respectivul. Jucatorii nu terbuiau sa stie. in orice alt caz, spectatorii pot sa intervina intr-un joc, oprind jocul si chemand un judge.

A fost OK checklisturile, nu asta era problema. Daca s-au gasit probleme la cele verificate, sunt sigur ca erau inca, cam asta era idea.  Iarasi trag catre idea, ca e pacat ca se practica, daca au fost voite in unele cazuri. SI sunt aproape sigur ca unii au gresit intentionat, dar hotul neprins, e cinstit :-) Nu aveati cum sa depistati 100% greselile, dar oamenii ar trebui sa fie mai constienti si mai ales daca deja ajungi la o nationala, se presupune ca stii ce e sideboard, cum le scrii etc.

Checklisturile de m12 sunt gresite sau scrise prost. NU au loc de lands pt total, nu au subtotaluri la finalul culorilor/artifactelor ....
Compara cu o lista de mbs/nph....

Eu personal nu am intalnit, dar am auzit prin holuri ce ziceau oamenii, in majoritatea cazurilor era o neintelegere ce facea cartea respectiva si jucatorul lezat nu a intrebat judge-ul, decat tarziu. Sau era clar ce facea cartea si totusi oponentul tinea pe a lui, doar cand judge-ul a intervenit a recunoscut. Din cate am inteles din discutii, nu erau incepatori, sa ii poti spune ca nu stia ci incerca sa duca in eroare oponentul. Acum stii cum e, am auzit doar o parte, daca era partea adversa, sigur era alta varianta :-) Ceea ce e totusi clar, ca unii incearca si asta duce la dezamagirea unor jucatori care au venit si din placere, nu numai sa castige cu orice pret.

Este un turneu la care oricine vrea sa castige....este competitive deci vrei sa castigi.
Noi ca judge ne bazam penaltiurile ca si cum nu exista intentie de a trisa.
Trisatul la un concurs e treaba serioasa deoarece se lasa cu descalificare si ban de Wizards pe 1 an de zile minim. Deci cineva terbuei sa aiba the balls. Faptul ca nu au chemat judge este o problema. Oricand vedeti o neregularitate, oricine poate sa opreasca meciul si sa cheme un judge. Asta trebuie cultivata in comunitatile locale. practic sa instruim jucatorii sa joace corect, si sa aiba respect fata de ceilalti jucatori.

Atunci poate se rezolva autostrada  sau mutam Brasov ca si capitala tarii. :-))
O sa discut cu Cashu, nu cred ca din punct de vedere e mai greoi, nu sunt atat de multe echipamente incat sa nu incapa in masina. Cred ca aici se poate rezolva, vom vedea ce zice si Cashu la anu'.

Trebuie vazut numarul de jucatori cum se imparte in regiuni si gasit o solutie echitabila, dar e un poate care e mai mult o sugestie decat o cerinta.

Vom vedea...sper sa gasim cea mai buna solutie pentru toti. Evident ca se vrea o participare cat mai numeroasa. Oricum la anul cu siguranta vor fi mai multi judge.




Cat despre urmatorul concurs competitive, va fi unul in bucuresti pe 23-24 octombrie cred (conventia nijikon). Kshu a zis ca va pune premii consistente. e un fel de Gamesstop Open.

Diverse thoughts. MTG and anything that crosses my mind. http://blog.scorpse.com
DCI MTG Level 2 Judge

Re: Nationale Romania 2011

De curiozitate totusi, care-i diferenta dintre stalling si pur si simplu jucat incet? Adica, stiu ca suna ciudat sa joci rosu si sa ai un mountain pe jos si un bolt in mana si sa stai sa te gandesti, da unii suntem mai inceti sad.

Ah, apropo. Eu am inceput cu warning pentru intarziere(ca eram sa ratez startul....). Stateam la toate meciurile paranoica, de frica sa nu mai iau unul smile.

Cat despre locatie....Bucurestiul nu degeaba e capitala, acolo ajungi cel mai usor din restul tarii. Toate orasele is pe ruta principala de tren, autobuze, trenuri etc is o groaza, si nah. E naspa sa faci 10 ore din cluj pana acolo, dar probabil e la fel de naspa pentru cativa zeci de bucuresteni sa trebuiasca sa plece din oras. Si poiana brasov? Hai direct in brasov, statiunile is naspa.

Ah da chiar, eu dupa ce mi-am luat-o cu clujeni am jucat cu deckuri interesante. Niciunul habar n-aveam ce incerca sa faca(unul am fost complet confuza desi am ajuns pe late-game ambele meciuri, Ionut zice ca poate era un mass polymporh si sergiu zice ca poate era un eldrazi, unul...pai, cand ai godhand cu RDW nu apuci sa vezi ce joaca si alalalt big_smile). Dar mi s-o parut foarte tare. Era un homebrew cu liquid metal coating si artifact destruction.

Last edited by Zgarbas (2011-08-22 13:04:32)

Re: Nationale Romania 2011

Zgarbas wrote:

De curiozitate totusi, care-i diferenta dintre stalling si pur si simplu jucat incet? Adica, stiu ca suna ciudat sa joci rosu si sa ai un mountain pe jos si un bolt in mana si sa stai sa te gandesti, da unii suntem mai inceti sad.

Ah, apropo. Eu am inceput cu warning pentru intarziere(ca eram sa ratez startul....). Stateam la toate meciurile paranoica, de frica sa nu mai iau unul smile.

Cat despre locatie....Bucurestiul nu degeaba e capitala, acolo ajungi cel mai usor din restul tarii. Toate orasele is pe ruta principala de tren, autobuze, trenuri etc is o groaza, si nah. E naspa sa faci 10 ore din cluj pana acolo, dar probabil e la fel de naspa pentru cativa zeci de bucuresteni sa trebuiasca sa plece din oras. Si poiana brasov? Hai direct in brasov, statiunile is naspa.

Ah da chiar, eu dupa ce mi-am luat-o cu clujeni am jucat cu deckuri interesante. Niciunul habar n-aveam ce incerca sa faca(unul am fost complet confuza desi am ajuns pe late-game ambele meciuri, Ionut zice ca poate era un mass polymporh si sergiu zice ca poate era un eldrazi, unul...pai, cand ai godhand cu RDW nu apuci sa vezi ce joaca si alalalt big_smile). Dar mi s-o parut foarte tare. Era un homebrew cu liquid metal coating si artifact destruction.

Amble sunt acoperite in Infraction procedure guide. ideea ca sunt destul de greu sa apreciezi un stalling din slow play, mai ales ca pt stalling se da descalificare.
Practic e cam acelasi lucru, doar castallingul este intentionat pentru a isi face avantaj din limita de timp, pentru a castiga meciul sau a face egal. Slow play teoretic este involuntar si este ritmul jucatorului, dar care dureaza un pic mai mult decat normal. Este greu de apreciat acest lucru si tocmai de aceea cand urmaresti un player pt stalling il urmaresti mai multe meciuri/turnee.

Cat despre intarziat ai ajuns dupa ce s-au terminat inscrierile, si ar terbui sa ii multumesti lui mircea ca nu ai intrat cu Game Loss. Deja se depasise numarul de player preconizat, iar late entries se faceau cu loss. Eu chiar am strigat prin sala sa vina lumea la inscrieri. S-a anuntat si cand se fac inscrierile.

Nu ai cum sa mai iei inca unul astfel. Ala a fost un downgrade. Dupa ce afisam pairingurile, acoram 5 minute ca oamenii sa ajunga la mese. Locatia era restransa, deci nu terbuia sa alergi  mutl ca sa ajungi la masa ta. Dupa ce pornim cronometrul, orice intarziere se penalizeaza cu Game Loss.
Deci cine nu e la masa cand se da start are game loss. Dupa 10 minute este match loss. Noi chiar am mai lasat 1-2 minute, si am iertat playeri, desi eu am dat un GL pentru Tardiness (intarziere) unei persoane care a intarziat 3 minute.
De aceea trebuie sa anunti un judge daca pleci de exemplu la toaleta si sunt sanse sa intarzii. Astfel nu vei primi nici o penalizare, si ti se va acorda extensie de timp.

BTW..nu strica sa fii un pic mai organizata :d
P.S. : Abia ti-am inteles scrisul.

Last edited by Scorpse (2011-08-22 13:14:48)

Diverse thoughts. MTG and anything that crosses my mind. http://blog.scorpse.com
DCI MTG Level 2 Judge

Re: Nationale Romania 2011

Stiu stiu, apreciez ca n-a fost GL(de fapt, apreciez mai mult ca am fost lasata sa mai particip. Deja injuram ca am venit la buc degeaba). Doar ca am inteles ca la un oricare alt warning primesc GL, si cum am vazut ca la orice greseala se primesc doua warninguri am stat toata ziua paranoica sa nu cumva sa nu uit sa pun un counter pe shrine sau mai stiu eu ce(de fapt cea mai mare grija mi-era cu carnetelul de viata, ca is prea obisnuita cu zarurile). Stiam la ce ora trebuia sa vin, dar cand nu-ti suna ceasul n-ai ce face.

P.S. Stiu stiu. Mi-am cerut scuze pentru scris dinainte sa inceapa deckcheckul. L-am scris acolo pe loc. Scuze:).

Ah, apropo. Care si-a uitat un carnetel de viata(de Lex, nu de gamesstop) la cazare? E la mine.

Re: Nationale Romania 2011

Zgarbas wrote:

Stiu stiu, apreciez ca n-a fost GL(de fapt, apreciez mai mult ca am fost lasata sa mai particip. Deja injuram ca am venit la buc degeaba). Doar ca am inteles ca la un oricare alt warning primesc GL, si cum am vazut ca la orice greseala se primesc doua warninguri am stat toata ziua paranoica sa nu cumva sa nu uit sa pun un counter pe shrine sau mai stiu eu ce(de fapt cea mai mare grija mi-era cu carnetelul de viata, ca is prea obisnuita cu zarurile). Stiam la ce ora trebuia sa vin, dar cand nu-ti suna ceasul n-ai ce face.

P.S. Stiu stiu. Mi-am cerut scuze pentru scris dinainte sa inceapa deckcheckul. L-am scris acolo pe loc. Scuze:).

Ah, apropo. Care si-a uitat un carnetel de viata(de Lex, nu de gamesstop) la cazare? E la mine.


Nu stiu de unde ai auzit tu si unde ai vazut, dar eu nu tin minte chestia ai ca la oricare alt warning primesti GL. NU e asa.
Citind MTR si IPG (orice player care vine la un concurs competitive ar trebui sa le citeasca) iti dai seama ca nu e asa.
Poti lua mai mutle warninguri pe parcursul unui turneu si la anumite se upgradeaza la GL. In speta la 3 warninguri.

Nu stiu cum ai inteles tu ca la orice greseala se primesc 2 warninguri !!!! As dori sa imi explici unde ai auzit tu asa ceva.

AI voie sa ai zaruri. E chiar recomandat, dar e mai eficient sa tii viata pe hartie. Mai ales daca notezi si alte chestii.
Te lasam sa participi dar cu loss in prima runda (nu erai la pairings).
Trebuei sa te relaxezi nu sa fii stresata al aceste turnee. Astfel incepi sa faci greseli.


Mai bine sa nu iti sune ceasul tongue:P:P

Last edited by Scorpse (2011-08-22 13:49:00)

Diverse thoughts. MTG and anything that crosses my mind. http://blog.scorpse.com
DCI MTG Level 2 Judge

Re: Nationale Romania 2011

Am inteles gresit eu atunci. smile. Se mai intampla. Eh.
Si m-am exprimat gresit. Nu primesti tu 2, dar primesc amandoi warning(unu ca a facut greseala si unul ca nu a observat)
Si stiu ca era voie cu zaruri, dar nu am dat de nimeni care sa tina si cu zar.

Re: Nationale Romania 2011

Zgarbas wrote:

Am inteles gresit eu atunci. smile. Se mai intampla. Eh.
Si m-am exprimat gresit. Nu primesti tu 2, dar primesc amandoi warning(unu ca a facut greseala si unul ca nu a observat)
Si stiu ca era voie cu zaruri, dar nu am dat de nimeni care sa tina si cu zar.

amndoi primesc un warning intrun singur caz.

deoarece este de datoria ambilor player sa mentina starea jocului, playerul care a missuit triggerul primeste warning pt missed trigger iar celalalt pt failure to maintain gamestate.

asta se intampla numai daca a tercut ceva timp de la intamplare, sau cateva ture si-au dat seama mai tarziu. Insa daca tu chemi un judge , pentru ca oponentul ratat un trigger, nu vei primi warning. De ce ai primi ? ar fi ilogic sa facem asa ceva, pentru ca astfel nimeni nu ar chema judge smile

noi nu suntem acolo pe post de politai, sau sa prindem cei care gresesc. Noi suntem acolo ca sa ne asiguam ca turneul se desfasoara integru si toti au sanse sa castige. Practic sunt niste reguli si terbuie respectate.

Diverse thoughts. MTG and anything that crosses my mind. http://blog.scorpse.com
DCI MTG Level 2 Judge

Re: Nationale Romania 2011

Eu nu voi intra in mega detalii, dar voi spune si eu cum mi-a mers in standard/draft.

Tin sa mentionez ca am facut un trade pentru un Karn cu o zi inainte de event, si a intrat in deckul meu la nats.

Primul meci, trag 7 carti: 3 landuri, 1 go for the throat, 1 liliana, 1 karn, 1 preordain.
Oponentul zice ca tine. Eu zic ca la fel.
Incepe el, pune swamp, pulse tracker...
.....
Shit.....
....
Am castigat prima runda cu karn, eram pe la vreo 6 viata.
Runda 2 m-a spart ca am fost incapatanat si am tinut o mana perfecta de removal/nighthawks/card draw, dar cu landuri incolore, si am platit pentru asta.
Runda 3, m-am stabilizat pe la 8 viata cu 2 nighthawks pe masa, si tura viitoare un grave titan, si am castigat .
2-1 pentru mine.

Meciul 2 am fost contra un valakut, care a dat in primul meci 2 mulligans, si el a inceput.
Eu am tinut o mana cu 2 inquisitionuri si l-am distrus pur si simplu, luandu-i rampul ieftin.

Runda 2 am tinut o mana buna si el a tinut o mana cu mountains si 2 koth. Pe primul l-am aruncat cu despise, si al doilea a ajuns la emblema. Am jucat removale pe landuri ca sa-l tin screwed.Am jucat memoricide pe primeval dupa care si-a dat emblema,si am jucat grave titan => concede in 2 ture
2-0 pentru mine

Meciul 3 a fostuna surpriza iarasi.
Runda 1 am tinut o mana cu 2 lands, 1 inquisition, 1 preordain, 1 karn si jace beleren + go for the throat
A inceput el cu urmatoarele: plains, quest for the holy relic, memnite memnite.
Removal pe un memnite + am tras de pe top un consume the meek si am resetat masa. Am castigat cu karn (!!!!) exilandu-i argentumurile amandoua.

Runda 2 am bagat din side disfigures si nighthawks + inca un black sun.
L-am tinut la 0 creaturi pe masa cu spot removals in raspuns la equipuri, si in final am trecut peste el cu grave titan.
2-0 pentru mine.

Meciul 4 a fost contra Mirza, din Iasi, ce juca un cawblade tare ciudat (in capul meu suna ciudat anyway...), cu 8 landuri incolore si 28 lands in total.
Runda 1 m-a tinut la 3-4 landuri tot meciul cu tectonice, si el a pus gideon + sword of feast + sun titan cu recurssion de ratchet bomb pentru tokenii de grave titan. Insta loss.
Runda 2 am jucat normal amandoi, si la un moment dat eram la 7 poison counters de la inkmoth + sword.
A avut 0 carti in mana. Vine draw-ul sau... trage carte.... scoate inkmoth, equip. Zic ok.... are 1 blue netapat... eu 6 landuri netapate. Zic... "hai sa vad daca esti topdeck hero", si joc consume the meek....






SPELL PIERCE!


big_smile

La draft am jucat un boros destul de decent. Aveam Furyborn hellkite ca si finisher de 7 mana, si in rest standard red beaters cu 2 gideon's lawkeeper si 1 gideon's avenger.
+ combo de personal sanctuary cu mana barbs

Prostia a fost ca am facut egal in primul meci cu Silviu si astfel ne-am scos reciproc din top 8, sort of tongue (a fost intentionat)

Never again....

A fost o experienta faina si voi merge si in viitor la nats, pentru ca e mega distractiv.

Re: Nationale Romania 2011

o.O. Stai ca nu suntem pe aceeasi pagina. Nu ma plangeam de warning, si inteleg de ce e nevoie de ele, normal. Doar ca pentru cineva care n-a mai fost la vreun event competitive este usor intimidant sa vezi ca aia din stanga iau GL amandoi pentru nu-stiu-ce, aia din dreapta warning amandoi pentru altceva si stii ca mai faci greseli sau uiti chestii de baza de fel smile. (sau am nimerit eu numa langa mese cu probleme?)

Last edited by Zgarbas (2011-08-22 15:39:26)

Re: Nationale Romania 2011

Ionut wrote:

Prostia a fost ca am facut egal in primul meci cu Silviu si astfel ne-am scos reciproc din top 8, sort of tongue (a fost intentionat)

Never again....

A fost o experienta faina si voi merge si in viitor la nats, pentru ca e mega distractiv.

MY BAD!!! SRY

Last edited by Silviu (2011-08-22 17:03:21)

NEEDS MOAR JACE...
http://pwp.wizards.com/3213663561/Scorecards/Landscape.png

Re: Nationale Romania 2011

http://www.gamesstop.ro/articole/magic- … -nationals

http://pwp.wizards.com/8213665314/Scorecards/Landscape.png