TehAuthor wrote:

I have a Lazav, Dimir Mastermind in play, and the opponents' Spark Trooper was sacced at the end of the turn, it hits the gy, trigger Lazav, care copiaza Trooper-ul. Noah acum intrebarea e de wording, trebuie sa sacrifici Lazav-ul la sfarsitul turei sau nu trebuie din moment ce pe Spark Trooper scrie "sacrifice Spark Trooper" and Lazav retains his name.

Ce a zis Ioana este corect. Din cauza ca "inceputul end-step-ului s-a intamplat deja, o vei sacrifica tura urmatoare". Iar cum zicea si benczi cand o carte mentioneaza propriul nume, se refera la sine, iar aceasta referinta se mentine la copiere etc.

Atentie insa la delayed trigger. Daca nu ma insel atunsi Lazav va fi sacrificat chiar si daca intre timp (inainte de sacrificare) o sa copieze altceva:

603.7c A delayed triggered ability that refers to a particular object still affects it even if the object changes characteristics. However, if that object is no longer in the zone it’s expected to be in at the time the delayed triggered ability resolves, the ability won’t affect it. (Note that if that object left that zone and then returned, it’s a new object and thus won’t be affected. See rule 400.7.)
Example: An ability that reads “Exile this creature at the beginning of the next end step” will exile the permanent even if it’s no longer a creature during the next end step. However, it won’t do anything if the permanent left the battlefield before then.

2

(81 replies, posted in Taverna)

Multumesc ca ai luat timpul ca sa-mi raspunzi. Desi nu o sa joc, ma ajuta mult sa inteleg mai deplin procesul de evaluare si puterea cartilor in contextul actual (context pe care nu-l cunosc bine-nteles asa de bine ca si tine).

3

(81 replies, posted in Taverna)

true... true....

4

(81 replies, posted in Taverna)

Din prima tre sa va anunt ca sunt un pic mai critic cu evaluarea acestei parti si se pare ca avem opinii diferite dar asta este un lucru buna pana la ruma.

Death's Approach - Consider ca aceasta carte este un removal decent. La o singura mana chiar ok zic eu (in limited). Din cauza ca limited are multe creaturi din care cateva o sa si moare consider ca este un -3/-3 pt 1 mana care este bun. Faptul ca poate sa fie si mai bun doar ridica valoare. Intr-adevar daca nu ai ucis nici o creatura adversarului (prin combat.... nu neaparat prim 8-9 removal smile ) atunci nu te ajuta.. dar atunci oricum ai probleme smile. Faptul ca e enchantment poate sa fie si negativ (bounce) dar poate sa fie si pozitiv daca ne gandim ca uneori vrei macar sa incetinesti o creatura cu evasion pana cand rezolvi ceva.

Devour Flesh - 3.. nu prea cred. Daca adversarul are o singura creatura sau esti foarte agresiv...da e bun... in rest...nu nu e bun. Va sacrifica ceva total nesemnificativ (poate ceva chiar cu un echanment pe ea) sau poate va folosi de partea cu life gain. Devine mai bun cu cat ai mai mult removal in deck dar e situational...si orice carte situationala ...e situationala

Dying Wish - nu e bomba..evident..dar nici 0. Pentru 2-4 drain eu zic ca merge. Daca pui pe ceva maricel e chiar bun evident, dar si daca pui pe ceva cu damage dar fragil ca si Syndicate Enforcer (daca adversarul nu are un 1/4 evident) incat daca da damage e bine.. daca moare tot e bine...e situational...dar nu 0

Gutter Skulk - nu am numarat cate 2 drops sunt pt combinatii de negru (am numarat sunt practic 6 din care doar 2 necomune) si nu stiu cat de rapid va fi formatul dar a bear is a bear si 2 drops are important

Horror of the Dim desi in sine nu este foarte bun cartea (3/4 pt 5 mana) esti sigur ca hexproof-ul nu este important cand ai atatea echantment si removal in set?

Cum a ajuns Killing Glare la 4 cand Grisly Spectacle este 3? Corect anumite creaturi ucide mai usor.. dar altele mai greu (pt mai multa mana). Iar cu cate artefact-creature avem in set downside-ul nu cred ca este chiar relevant la Spectacle.

Shadow Alley Denizen -Gaining intimidate is relevant but I don’t feel is good for the black decks this time around

- pacat ca negru nu are un mechanic care sa profite de evasion sau macar de era jucat cu alte culori care au echamenturi cum este alb sau albastru....mare pacat

Call of the Nightwing - e bun.. dar poate nu chiar asa de bun

Soul Ransom - temporal removal or massive card advantage...good in my book

Dimir charm - situational removal (lots of 1/x-s vezi evolve si defendere), practic 0 counter.. si probabil un mic time walk incat poti sa pui ceva pe top care sa nu-l ajuta

Aritcol in continuare fain... unde-i urmatorul ? smile

5

(81 replies, posted in Taverna)

Corect.. si oricum nu vreau eu sa conving pe nimeni de ce zic eu. Dar eu asa simt ca Knightly Valor castiga mai multe meciuri prin simplu fapt ca puneai pe un flyer un +2/+2 decat din cauza ca are vigilance. Normal vigilance ajute... si token pt populate ajuta...normal.

@Silviu...nici nu iti trebuie hexproof.. doar vreo 3-4 ture ca sa nu aiba adversarul un raspuns smile

6

(81 replies, posted in Taverna)

http://media.wizards.com/images/magic/tcg/products/gtc/bkbf3hs2eo_en.jpg
Being a sorcery is the reason this card is only 2 mana but making this card an instant would not be all that important since the effect is best played as a sorcery since it gets tapped for a longer period of time. => no it doesn't smile
daca ar fi instant ai putea tine creatura tapat practic 4 ture (tura adversarului dat pe upkeep - deci nu ataca, tura ta, tura lui in care nu se untapeaza, iarasi tura ta)

Incursion Specialist - sunt de acord cu a doua propozitie, care cred ca se contrazice cu prima....deci nu cred ca "it is actually a good reliable card" -poate e bun dar nu "realiable" smile

Simic Manipulator: "I would suggest going Simic only if you draft this guy" ori invers smile ori cu cratima intre Simic si only.. sa nu inteleaga lumea gresit

http://media.wizards.com/images/magic/tcg/products/gtc/zojrtczz5t_en.jpg
Mi se pare ca este Knightly Valor all over again.. si este under-rated....again... intr-adevar nu da un 2/2...dar este mai ieftin. Daca pui pe o creatura cu evasion (si blue are destul) este excelent si adversarul are probleme....daca creatura nu are evasion dar ai un gate...gues what... oponentul probabil are probleme si mai mari (sa nu zic de o situatie frumoasa cand pui pe un flyer...dai damage in timp ce oponentul cauta disperat sa puna un flyer/reach sa te opreasca si tu joci un gate....gg). Eu personal as da 2.5 fara ezitare.

Urban Evolution - I will first pick this one if nothing else seems better. => Thank you Captain Obvious! (sry.. just had to do it smile )

Articol fain in continuare.. asteptam partea a 3-a

7

(131 replies, posted in Evenimente)

La voi nu e deschidere de magazin tongue

8

(81 replies, posted in Taverna)

Prima data as dori sa te felicit pt un articol excelent si pentru efortul depus in realizarea lui.

Daca tot ai cerut opinii despre carti am decis sa-ti fac pe plac smile

http://media.wizards.com/images/magic/tcg/products/gtc/sbjmlo2ue5_en.jpg
Desi cartea nu e cea mai puternica consider ca merita mai mult decat 1. Daca esti agresiv te ajuta ca creaturile mici de la inceput sa mai atace odata iar daca esti mai lent te poate ajuta sa spargi stale-mate-urile.

http://media.wizards.com/images/magic/tcg/products/gtc/opzfzqn62b_en.jpg
Nu inteleg de ce a primit aceasta carte 0. Eu consider ca este un combat trick ca si Swift Justice...diferit intr-adevar, mai slab... dar tot un combat trick daca ai nevoie sa nu pierz o creatura cu "battalion" de exemplu.. sau cand adversarul doreste sa fac un trade iar tu nu smile

http://media.wizards.com/images/magic/tcg/products/gtc/d03hk9ieuy_en.jpg
Mi se pare o carte extraordinara dar in aceeasi timp care necesita un pic de skill, sau evaluare corecta a situatiei. Merita sa ataci si sa "mananci" creatura adversarului dandu-i cateva puncte de viata sau mai bine il opresti din atack. Chiar versatil.

9

(16 replies, posted in Taverna)

eu sunt mai tacut si de obicei citesc ce mai apare in comunitate (pe forum)...rad ..plang... etc si ma duc maideparte (incat in ultima vreme nu am mai jucat aproape de loc)...
asta doar asa sa intelegi ca nu prea tin partea nimenui....dar mi se pare ca moderatorii comunitatii ti-au facut o favoare (si stiu ca o sa ma contrazici cu piata libera si cu alte lucruri intelepte) ca te-a lasat sa faci reclama la o "sursa concurenta". Din pacate nu sunt destul de informat sa-ti zic care este (daca este) "sursa oficiala de achizitie" a comunitatii, desi eu consider ca initial era prin organizatori iar acum o sa incerce Red Goblin sa preia acest rol, dar in mod normal in nici o comunitate nu este permis "reclama neloiala".

Eu mai fac parte si din alte comunitati....sa iau un exemplu, sunt de jucator Counter Strike pe Linkmania... sa vezi cum primesc BAN toti cei care vin cu mesaje 'haideti pe serverul xyz' sau 'serverul xcv este mai bun/mai fun/mai roz/mai negru'. Iar acest lucru mi se pare normal si firesc - reclama interzisa. Crede ma inteleg piata libera... la fel inteleg fenomenul de globalizare chiar si demonopolizare daca este cazul....dar la fel de bine ar trebui si tu sa intelegi ca libertatea despre care tu tot vorbesti si care lasa pe consumator sa cumpere ce vrea de unde vrea...acesta este aceeasi cu libertatea pe piata care zice ca e treaba ta cum ajungi la consumator. Deci evident concurenta nu este obligat sa te ajuta cu absolut nimic. Cu toata piata libera nu cred ca MC Donalds ar lasa ca sa fie lipite postere cu reclama cu KFC pe usile lui....daca ma intelegi.

Deci daca comunitatea (sau organizatorii sai) decid ca Red Goblin is the way to go (for now at least)....atunci asta este....in cel mai rau caz aceasta va trebui schimbat... sau se va destrama comunitatea GameFLux si se va naste 'Comunitatea lui Adriann" (fara nici un disrespect).

Deci in concluzie...ma mir ca aceste posturi sunt inca pe frum.....dar consider ca acestea sunt din cauza bunatatii fara margini a liderilor.

In continuare urez succes tuturor si poate ne vedem la pre/re.

10

(221 replies, posted in Noutăți)

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/73324_10151273601937918_980258773_n.jpg

Nice Commander material....daca cineva prinde una as dori la trade/buy

11

(221 replies, posted in Noutăți)

Rarres wrote:
nightride wrote:

omg, omg OMG!!1

http://forums.mtgsalvation.com/attachment.php?attachmentid=138715&stc=1&d=1357901554

Sweet mother of baby Jesus!!! Sincer, de unul singur, e cel mai tare guildmage de până acum...

dupa parerea mea cel mai tare Guild mage de unu singur este miticul Vitu-Ghazi Guildmage

12

(131 replies, posted in Evenimente)

singerete wrote:

Preferabil mai gasiti un om, serios, in 37  e nasol. Poate facem o cheta pentru Gyula sau ceva.

Frumos gand....desi nu cred ca nu as permite sa particip.. pur si simplu nu vad rostul sa platesc si sa raman cu cartile respective cand oricum nu le joc.. mai bine le-as vinde/as juca pt altcineva incat cartile sa ajunga in maini bune smile

13

(131 replies, posted in Evenimente)

Se pare ca din nefericire Ioan - Iacob Netea a fost nevoit sa retraga sponsorizarea, deci sunt din nou liber de contract smile

Astept "investitori"...incat la cat de fain arata sa fie setul presupun ca sunt unii care doresc sa aiba setul mai mare de carti

14

(131 replies, posted in Evenimente)

Ms mult de raspuns... e fain sa avem si strain la astfel de evenimente...

pai atunci sunt pe lista de asteptare... in cazul in care cineva se mai anunta/renunta....

15

(131 replies, posted in Evenimente)

singerete wrote:

Gata, il avem si pe ultimul inscris: Sławomir Widor

Inscriere pe Facebook smile

IN cazul in care se mai poate sau cineva renunta...sau se suplimenteaza locurile ma inscriu si eu sa joc pentru (dar nu in locul lui) Ioan - Iacob Netea

iar din cauza ca sunt un noob si jumatate imi dai linkul unde se putea inscrie (sau orice link legat de prerelease pe FB la pagina de GameFlux ca eu nu am gasit...si m-ai facut curios)

16

(131 replies, posted in Evenimente)

Daca cineva doreste ma ofer sa ma duc in locul lui...just saying

17

(7 replies, posted in Taverna)

punand la o parte faptul ca imi place mult de LSV, deckul e super fain... chiar ceva distractiv sa joci. Iar faptul ca deckul in mare este alcatuit de carti pe care lumea le considera  standard unplayable e un bonus frumos. smile

18

(17 replies, posted in GameFlux)

puteti sa ne dati un link catre o lista care sa contine doar ce aveti nevoie? (cum ar fi copie dupa deckul dorit din care sa scoateti tot ce aveti deja la voi ar fi mult mai usor de consultat pt noi sa stim ce sa va dam si ce nu)

19

(18 replies, posted in Evenimente)

Dute ma.. draft gratis si nu veniti.... zi trist pt magic

20

(23 replies, posted in Taverna)

SorinS wrote:

off topic dar intreb si eu: ce inseamna  NEEDS MOAR JACE din semnatura ta Silviu?

desi el iti zice exact, presupun ca vin din perioada cand toate deckurile jucau jace, the mind sculptor, care era exorbitant de scump... iar la orice deck puteai sa zici....it's good...it's good...but "needs more jace" (incat chiar jace imbunatatea orice deck)

21

(18 replies, posted in Evenimente)

Salutari.. ma inscriu si eu daca e joi

22

(221 replies, posted in Noutăți)

Nu inteleg de ce este rara Nightveil Specter, mi se pare sincer slab....probabil exista ceva hiper super combo cu nu stiu ce care il permite sa faca damage, dar cartea in sine mi se pare 0.

Pasarea prioritatii fata de retinerea acestuia are sens si din cauza ca din cele mai multe cazuri ori iti este benefic ori nu te influeteaza sa pasezi prioritatea si sa vezi ce face adversarul inaintea ca ce este pe stack sa se rezolve.

Plus in cazul in care joci Snapcaster adversarul va avea prioritate si inainte sa se rezolve abilitatea acestuia. Deci v-a avea chiar 2 sanse sa joace ceva. (as dori sa mentionez sa ai grija la Snapcaster... abilitatea nu este cu "may" - deci daca ai tina legala aceasta trebuie aleasa)

Rarres wrote:
Spoook wrote:

Puteti sa-mi ziceti daca va fi si podul 2 pt draftul de maine sau nu? ca sa stiu sa vin sau nu

ms

Din păcate podul 2 se pare că e cam... gol... nu cred că are rost să vii, însă poate se retrage careva și atunci va fi loc. Nu știu, considerând că tu stai, practic, în alt oraș nu-mi vine să-ți zic că ”hai la o bere” dar pentru aia tu poți veni. Who knows, poate apar brusc niște oameni în plus și faceți pod de draft.

da asa este.. lasam participarea atunci pt urmatorul draft....sper sa mai fie anul asta smile