Puteti sa-mi ziceti daca va fi si podul 2 pt draftul de maine sau nu? ca sa stiu sa vin sau nu

ms

27

(19 replies, posted in Evenimente)

Multumim pt draft, a fost chiar fain sa pot sa passezi shocklanduri smile

Ms mult pt precizari si clarificari

Scorpse, poti sa ne explici simplu si corect cum sta traba cu trigerele neobservate (missed trigers)... cand se da jocul inapoi?, cand si cine le poate atrage atentia asupra lor, penalizari si obligatiile jucatorilor daca sunt, etc.

Ms

30

(19 replies, posted in Evenimente)

Te rog sa postezi aici o lista cu lume cine vine, incat poate ai mai chemat si tu jucatori inafara celor inscrisi aici si sa nu depasim numarul locurilor smile

31

(19 replies, posted in Evenimente)

cum zicea si Rares, your display your rules!!!

as dori sa ma inscriu si eu la acest draft daca se poate. Incat am mai facut si participat la asemenea evenimente iti recomand sa fie numar par de jucatori (preferabil 8 incat atunci ies lucrurile cel mai fain, dar daca vrei atunci si 2 mese de 6 sunt jucabile daca nu vrei sa lasi pe cineva pe dinafara....dar asta doar tu stii)

Iar despre premii eu as prefera draft fara premii sau premii minime (un booster la castigator sau ceva simbolic) incat jucam for fun dar asta tu decizi....oricum anunta-ne cum ai prefera

Prima data as dori sa multumesc lui Dumnezeu ca ma ajutat sa particip la acest release, dupa care pe toti incat m-am simtit bine, indeosebi pe Ioana pt generozitate ei.

Mi se pare ca timpul alocat a fost potrivit si chiar apreciez efortul din partea organizatorilor pt a ne obisnui cu un pas mai alert de a drafta (si vb aici de faptul ca era lumea care a masurat timpul in timpul draftului la fiecare carte) si a face deckurile. Faptul ca suntem nevoiti sa asteptam pana cand incepem este din vina noastra, celor care intarziem, sau am uitat sa facem lucru x sau y in timp.

Nu sunt cel mai bun jucator din comunitate dar consider ca si de la un jucator slab putem sa invatam cate ceva, de asta va rog sa-mi permiteti sa dau niste sfaturi, bazand pe ce am observat la re:

Cititi cartile jucate cu atentie!
Cititi cartile jucate cu atentie!!
si dupa ce le-ati citit cu atentie, sa le mai cititi odata cu atentie si faceti exact ce zice cartea sa faceti!!!! chiar daca considerati ca stiti ce face cartea si deja stiti pe de rost exista sansa ca va scapat ceva parte din textul de pe carte.

O sa dau doua exemple din jocurile mele
Intr-un joc neoficial (dupa ce am castigat deja 2-0) am fost atacat de Rakdos Ringleader si nu am blocat, si NU am dezcartat o carte random (incat nu am citit cartea si textul credeam ca e de la regenerare). Din fericire a fost cineva acolo care ne-a amintit de abilitate si cum ziceam nu era meci important, dar la fel de bine putea sa fie. Din cate stiu conform noilor modificari de regulament nu eram obligat sa atrag atentia adversarului la "missed trigger" (rog pe Scorpse sa ne explice cum sta treaba cu aceasta modificare de regulament) dar macar adversarul ar fi trebuie sa stie de trigger si sa profite el (de care a profitat pana la urma si a nimerit sa arunc removal din mana smile )

Alt exemplu poate mai relevant era cand am jucat cu Marius care avea multe carti cu scavenge gen Golgari Decoy si Sluiceway Scorpion iar mie imi era frica de cateva ori sa omor pe acestea cu Annihilating Fire ca sa nu foloseasca abilitatea scavenge si sa nu faca creatura care a ramas pe masa mai mare. Daca am fi citit cu atentie cartea si am fi urmarit cu atentie instructiunile de pe ea am fi dat seama ca exiland cartea aceasta n-ar mai fi in cimitir si nu as fi avut nici o problema. Cum nu am observat nici eu nici Marius, el a avut posibilitatea de cateva ori sa foloseasca scavange cand de fapt in mod normal aceasta nu ar fi fost posibil.

Dupa primele meciuri cu el m-am dat seama de eroare si in meciurile urmatoare am fost mai atent (si am gresit prin alte parti tongue )

In cazul in care cineva nu poate sa participe la release/lunch party si are nevoie de cineva sa joace in locul lui/ei...
sau ar dori sa aiba mai multe carti din acest set
eu ma ofer sa ma duc in locul lor/alaturi de ei. Normal promo cardul, cartile draftate si orice posibil castig ii raman lui/ei.

Daca cineva este interesat, va rog sa postati aici sau sa ma contactati.

Multumesc

LE. O sa joc in locul Ioanei.. ii multumesc pt ocazia oferita

34

(14 replies, posted in General Discussion)

Great work on the cards. Did you think about doing altered art/extended maybe full card arts? I know the talent and the work is different for them, but I think many people would appreciate them ass well (maybe more because the card thickness is playable)

Also on the commander problem, it is a good practice to have your commander or in different sleeves or large card or some way you can differentiate it so you don't accidentally shuffle it into your library, put it into your graveyard, etc. but because of the aforementioned shuffle effect you need to have a regular size commander as well with a normal sleeve so if needed you can put it into your library.
(also I vaguely remember reading something that they want to change to rules so in case the commander should be shuffled into a library it is exiled instead - which mean you can have it go back to the commander zone - but as far as I know the rules are not changed yet)

35

(2 replies, posted in Taverna)

Ultimul meci de la acest draft a lui Ochoa

http://www.channelfireball.com/articles … 3-draft-3/

Consider ca merita sa joace Knight of Glory dupa ce a tras cartea incat l-ar fi ajutat sa atace cu Sunstriker pester watercourser (sau sa forteze chomp) de asemenea oricand ar fi jucat pe knight ar fi putut ataca si peste Faerie invaders

Iar la 11:34 play arms dealer Nocturnus can't block si daca trebuie poti sa arunci goblinul cu care te-ai atacat pe nocturnus

36

(2 replies, posted in Taverna)

Va recomand primul meci (ambele jocuri) mai ales pt incepatori, ca sa nu faceti aceeasi greseli ca si adversarul lui Ochoa (ce nu-mi place stilul lui de vb...dar asta este)

http://www.channelfireball.com/articles … 3-draft-1/

m0nstersnatch wrote:
Spoook wrote:

izzet intr-adevar are un promo card care (zic eu) ajuta mult potentialul deckului

..explain please.

parerea mea personala era ca promocardurile o sa fie jucate. Cardul lui Izzet costa mai putin decat restul (inafara de GW) + are evasion + haste consider ca poate avea un afect mai iminent asupra jocului, poate sa ajute sa castigi inainte ca adersarul sa scoate bomba pe masa. Asta gandind la un RU sau RUb agresiv cu carti de unleash. Desi acum ca mi-ai pus sa ma gandesc mai mult am "second thoughts" smile

izzet intr-adevar are un promo card care (zic eu) ajuta mult potentialul deckului

39

(341 replies, posted in Noutăți)

Ce imi place aceasta carte: Conjured Currency ....abia astept sa vad daca joaca cineva aceasta carte (pt cei care nu stiu ce face, fura lucrurile adversarului, dar ii da posibilitatea adversarului sa fure lucrurile tale... dar nici unu dintre jucatori nu poate lua inapoi propriile lucruri....foarte funny)

40

(341 replies, posted in Noutăți)

Carti interesante

Alb nu mi se pare foarte puternic dar cred ca este mai mult o culoare utilitara
Imi place ca discard/mill este viabil in UB.. si cartea Dark Revenant e foarte tare
Golgary Decoy va castiga cateva meciuri sunt sigur

41

(2 replies, posted in Taverna)

Buna...

Cum jucatorii vechi stiu, eu ma uit la Channel Fireball pt portia mea de magic online. Uitand la jocuri din cand in cand vad situatii interesante, controversate...sau ciudate. M-am gandit sa fac un post cu asemenea situatii in care puteam sa analizam impreuna care consideram noi ca ar fi fost decizia cea mai buna. Poate gasim varianta buna.. poate nu... dar prin simpla analiza si discutie cred ca ne asiguram ca atunci cand noi o sa ajungem in situatii similare avem sansa un pic mai mare sa facem alegerea corecta.

Cazul 1 (ceva simplu)
http://www.channelfireball.com/articles … 3-draft-1/
M2G1 (video nr 5) - min 2:17 tura 3 atac sau nu atac (din pacate nu pot sa dau link direct... nu e Youtube)
eu as fi atacat in primul rand cu ambii tokeni...oricum nu faci chomp block, macar dai un damage sau uciz pe beatle. Adversarul cam 100% blocheaza cu arsonist.

Cazul 2
linkul de mai sus ultimul joc.
Tura 1 - ok
Tura 2 - ok (consider ca faptul ca poti sa dai haste la Flinthoof Boar are potential de damage mai mare decat sa joci un 3/3 in loc de 2/2)
Tura 3 - ok - sa dai damage cu 3/1 pana cand nu are cu ce bloca
Tura 4 (1:05) - Joci  Flinthoof Boar cu GG si dai Haste cu R - lasi oponentul la 5 viata
Tura 5 - ai 8 power pe board ...adversarul la 7 viata cu un blocker
ori pui celalt board cu haste dai 8 damage
ori ucizi pe blocker si dai 8 damage
ori ataci dai 5 damage si mai dai 3 burn = 8 damage
ori folosesti trumpet blast si dai 9 damage

Voi ce ziceti?

42

(341 replies, posted in Noutăți)

lvalics wrote:

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/247787_369492799800256_812264320_n.jpg

Me gusta!

..aaaaannnnnd NO dredge decks sad

43

(10 replies, posted in Evenimente)

Silviu wrote:
Spoook wrote:
Silviu wrote:

do we get to do cosplay and stuff?

abia astepti sa porti rochita aia din dulap ...asa-i?

it's called a fucking tutu, ok? and i feel special in it....

Made my day smile smile big_smile

44

(10 replies, posted in Evenimente)

Silviu wrote:

do we get to do cosplay and stuff?

abia astepti sa porti rochita aia din dulap ...asa-i?

45

(341 replies, posted in Noutăți)

Elocutors + fog/safe passage + proliferate maybe?

desi din pacate nu pot sa particip (dar am votat ca eram curios de rezultate) va recomand sa dati importanta celor zise de Sergiu... Este bine sa analizati cam ce credeti ca e posibil sa jucati si sa luat un Guild care sa va ajute la acest lucru. De ex daca credeti ca UW flyers este o strategie buna pt limited si vedeti sanse ca sa puteti sa jucati asa ceva (evident asta se va vedea doar dupa deschiderea boosterelor) atunci sa nu alegeti guildul Golgari ci ori UW (Azorius) ori ceva macar cu una dintre culori.

47

(32 replies, posted in Evenimente)

wow ce super distractiv si idee buna.... pacat ca nu o sa fiu in tara..

si wow din nou...la ce deckuri poti sa faci cu 12 boostere...wow

errata.. corectati in primul post data evenimentului....

niste idee, daca se poate, pt organizatori:
- Capitanul echipei sa joace doar meciul 3, incat batalia sa fie dat de incepatori tongue

Poate, ca sa nu fie discutii cine cu ce carte se duce acasa, sa noteze fiecare ce a deschis din cele 4 boostere primite (nu stiu daca este idee buna sau nu...luck versus fair share?)

Cum va fi stabilit care deck contra care deck joaca intr-o confruntare? incat conteaza...random?
LE. linkul de la Tudor explica partea asta (am postat inainte sa vad acel reply)

this is important :
You are not allowed to swap cards with your teammates between games (or matches), and you are not allowed to sideboard in cards from their sideboards.

48

(180 replies, posted in Noutăți)

Interesant... anti DOJ... ciudat ca tot in alb....ce nu-mi place Sphinxul.. imi aduce aminte cand jucam contra Ionut B. si numai lucruri proaste (pt mine) erau in cele 5 top cards (gen alt Sphinx, Titani, etc)

49

(180 replies, posted in Noutăți)

Mi se pare o carte slaba.... de ce ai dori sa joci aceasta carte la 4 mana....pt un posibil removal? Ai removal la mult mai putin.... pt ramp? nu prea cred...pt mana fixing (daca este vb de shocklands)?....ea nu prea are loc intr-un alt deck decat mono black....nu se protejeaza (dar nici nu cred ca vrei sa o ucizi.....sincer tongue )

Iar ultimata nu face mare lucru.....macar de puneau +2 la cautat landul....sau +1 = cautat CMC < 1-2


asta doar impresia mea...asa la prima vedere si in vacum.... daca se printeaza niste carti gen Tendrils of Corruption, Nightmare, Korlash, Heir to Blackblade atunci poate se merita sa o joci....in rest cred ca se duce langa Chandra, ca saraca se plictiseste singura tongue

50

(11 replies, posted in GameFlux)

TudorGrigoroaia wrote:

Ok, eu pe tappedout.net nu gasesc Draft de AVR.
Cred ca singura pretentie care merita la momentul de fata este sa gasim locuri unde putem face un testing de draft/sealed de AVR.
Stie cineva?

pe tappedout in "meniu" unde este draft,solo draft etc este si  "create sealed deck" si acolo poti face un test de AVR, dar mi se pare ca generatorul lor are probleme incat tot timpul am foarte putine carti verzi de ex.